https://i.hizliresim.com/khvi4pr.png
Printable View
--sermaye artýþýna katýldýðýnda ödeyeceði=108.599 milyon euro; alacaðý temettü=182.803 milyon euro; neti=74.204 milyon euro
--sermaye artýþýna katýlmadý, aldýðý temettü=123.104 milyon euro
31.03.2020
2 Temmuz 2019 tarihinde yapýlan Özel Durum Açýklamamýzda ortaðý bulunduðumuz G. New Inc.'e 60.000.000 ABD Dolarýna kadar sermaye avansý gönderilmesine karar verildiði kamuoyu ile paylaþýlmýþtý. G New Inc.'de 819.674.608 ABD Dolarý tutarýnda sermaye artýþý 31 Mart 2020 â€ËÅ“de gerçekleþtirilmiþ olup, þirketimiz 59.074.700 ABD Dolarý ile bu artýþa katýlmýþtýr. Sermaye artýþý sonrasýnda þirketimizin G New Inc'deki etkin ortaklýk payý oraný %12,20'den %18,35'e çýkmýþtýr.
--etkin ortaklýk payý=doðrudan ortaklýk (%6.86)+dolaylý ortaklýk(%11.49)=%18,35; dolaylý ortaklýk(yani suyunun suyu)
-yukarýdaki ifadeye göre; G-NEW INC in sermaye artýþýnda katýldýðý para ile ÜLKER in %6.86 yerine %7.03 oranýnda hissesi olmasý gerekirdi...ya da 56.297 milyon dolar ödemesi gerekirdi...
--kýsaca, özetler isek, Godiva Belgium un bedellisine katýlsaydý; G-New Ýnc. in bedellisine de þimdiki oranda (6.86) katýlsaydý; God.belgiumdaki hisse oraný %19,23+G-New Ýnc deki etkin payý gene %18.35 olacaktý ve kasasýnda da 25 milyon euro ya yakýn nakit kalacaktý...
Negatif insanlara maruz kalmak,
radyasyona maruz kalmak gibidir!
Kýsa süreli, düþük dozlara dayanabilirsiniz.
Ancak sürekli maruz kalmak, sizi öldürür.!"
- T. S. Eliot
bölük olumsuz yazý yazmak zordur demiþ....
kendisinin olumsuz bir yazsýný göremedim ben...
bolca yalan bilgi / yalan algý mevcut.....
yalan yazmak neden zor olsun ki....salla gitsin....
bir de etki yaratýr falan demiþ....
bölüðün bu yalanlarýndan kimse etkilenmediðine göre olumsuz yazý olarak deðerlendiremez....
ben þahsen yatýrýmcý olarak olumsuz yazýdan memnun olurum...
Murat Ülker, Türk milyarder bir iþ insaný ve sanayicidir. 5,1 milyar dolarlýk özvarlýðý ile Ülker, 2024 itibarýyla Türkiye'nin en zenginleri sýralamasýnda birincidir; dünyanýn ise en zengin 601. kiþisidir.
Bölük ne demiþ idi....
Yýldýz holdingte tek para kazanan ülker...diðerleri batýk veya batýk benzeri.....
Demekki Murat beyin 5 mr usd lik serveti ülkere karþýlýk gelen kýsým....
yani bölüðe göre ülker 5mr usd ediyor en kötü ihtimalle
Yýldýz holdingte tek para kazanan ülker...diðerleri batýk veya batýk benzeri....
orjinal yazýyý getir...