Şenol Babuşcu
@senolbabuscu
·
6s
Kamu bankaları aylık %1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredisi kampanyasına hazırlanıyor.
Printable View
Şenol Babuşcu
@senolbabuscu
·
6s
Kamu bankaları aylık %1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredisi kampanyasına hazırlanıyor.
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
·
2s
KKM konusundaki son düzenlemeler, dövizlerin yastık altına çekilmesine yol açabilir. Sermaye hareketlerinin serbest olduğu, parası rezerv para olmayan bizim gibi ekonomilerde faizi doğru belirlemezseniz olacağı budur.
Alıntı:
N.Kemal Zeybek
@nmkkemalzeybek
ATA PARTI: 1.İHL kapatılıp meslek lisesi yapılacak 2.DİB özelleştirilip DV’nın sırtına yüklenecek3.Okullarda din eğitimi değil BİLİM EĞİTİMİ verilecek.4.Ülkenin illeri ilçeleri kamu fabrikalarıyla donatılacak. 5.Sağlık, eğitim parasız olacak.
Alıntı:
Yasin Murat Yiğit
@yigit_ym
·
4s
Türkleri, sadece din diyanet işlerine bulaşmamış liderler birleştirebilmiştir; Mete, Atilla, Cengiz gibi.
Bu farklılığı keskin bir biçimde en önde belirtmeniz güzel.
Ancak ben genel hedeflerin yanında, bunların nasıl yapılacağına dair somut yol haritalarını da görmek isterim.
Alıntı:
N.Kemal Zeybek
@nmkkemalzeybek
·
2s
Bunun için ATA PARTİ TASARLAMASI’nı , TÜRKÜN TÖRESİ, KUTLU SÖYLEV, BİLGİ ÇAĞINDA TÜRKÇÜLÜĞÜN ESASLARI adlı yapıtlarımı okumanız gerekiyor.
.................................................. ...Alıntı:
N.Kemal Zeybek
@nmkkemalzeybek
·
2s
ATA PARTİ ATA’nın yaptığı gibi karma ekonomi uygulamalarına dönecek.Global Kapitalizmin yeni liberalizm dayatmasını yok edeceğiz. Devlet de fabrika yapacak, özel girişimi de destekleyeceğiz.
https://resmim.net/cdn/2023/08/20/SQURkR.webp
Alıntı:
Furkan Tokmakcıoğlu
@tkmkcioglu
Güncel kur ile fiyatı: 108.016 ₺
Silah taşıma ruhsat harcı: 34.639 ₺
Sağlık kurul ücreti: 1.000 ₺
Bin adet mermi: 9.600 ₺
Toplam: 153.255 ₺
Taşıma ruhsatı herkese verilmiyor bulundurma ruhsatı olarak alırsak:
Güncel kur ile fiyatı: 108.016 ₺
Silah bulundurma ruhsat harcı: 11.085 ₺
Sağlık kurul ücreti: 1.000 ₺
Bin adet mermi: 9.600 ₺
Toplam: 129.701 ₺
Tabi bu kadar parası olanın bulundurma ruhsatıyla işi olmaz zaten arasında ortalama 23.554 ₺ fark var ama ben yine de yazmak istedim.
Nasıl ama bedavadan birazcık pahalı değil mi? (!) Üstelik fiyatların asla sabit kalmayıp sürekli değişmesi ise cabası!
Abd'de 600-700 dolar civarındaymış...
Selim Atalay
@SelimAtalayNY
Deniz Trafik Tarihinin en büyük kilitlenmesi !
-200+ gemi Panama Kanalından geçmeyi bekliyor.
-Kuraklık, kanal ve çevresindeki su seviyesini düşürdü
-Bekleyen gemilerin çoğu karaya oturdu
Bunlar hammadde, ürün vs taşıyor. Gecikmeler, alıcı tarafta bir şeylerin aksaması- demek
https://twitter.com/Farnakyboy/statu...916196/video/1
BREAKlNG
"Rus güvenlik departmanı önerisi üzerine Putin'in, Shoigu'yu görevden aldığı ve sıkıyönetim ilan ettiği" iddiası var..
Genel seferberliğin başlaması ve olağanüstü hal ilan edilmesine de karar verilmiş.! -Bloomberg
İris Cibre 🐦
@iriscibre
Yeni ekonomi yönetiminden beklentimiz şeffaflık, kredibilitenin artması, yönlendiricilik gücü ve kabul görmüş politikalara dönüş idi
1) 1 ay önce yalanladıkları haberi bugün uygulamaya koydular
2) Faiz artıramadıklarını aksiyonları ile beyan ettiler
3) Yan yollar ile politika uygulamaya devam ediyorlar
Bu süreç sonunda kredibilite, yönlendirme gücü kaldığını düşünmüyorum. Vatandaşa kendi para birimine güven kazandıramadılar
Ortadoks politikalar bunlar değil
Hakkımızda hayırlısı
Bilge Yılmaz
@ProfBilgeYilmaz
Yine bir gece vakti tasarruf sahiplerini, yatırımcıları doğrudan etkileyen yeni düzenlemeler açıklandı. Üzerine uzun sözler söylemenin pek bir anlamı yok.
Zira iktidar sahiplerinin hırsları ve egoları uğruna koca bir ülkenin ekonomisi hallaç pamuğu gibi atılıyor. Orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın tüm fedakarlıkları ziyan ediliyor.
Gidilen yol, bütün kozmetik müdahalelere rağmen Nebati ve Kavcıoğlu’nun yoludur.
Sahi rasyonel politikalara dönüldüğüne inanan kimse var mı hâlâ?