Sayin venedik maliyet kaçtı sözde ki sabır bende olsa suan Yücel kardeşler gibi olmustum😄😄
Printable View
Sayin venedik maliyet kaçtı sözde ki sabır bende olsa suan Yücel kardeşler gibi olmustum😄😄
Emeklilik fonu da satışa geçse yandık demek . O zaman 3.80 e takla atacağız demek. Eyvah eyvah vay halimize. Genelde sermayesi kadar yıllık geliri (kar) olan firma bu haldeyse bist bitmiş demektir. Aslında böyle de zaten bist te bilanço ikinci planda. Hissede hikaye olması yeterli. Sonuç önemli değil hikaye olması yeter. Hikaye ve sonrası sinekler üşüşür bomba birilerinin elinde patlayıncaya kadar şehir efsanesi gibi devam eder. Kutpo da 10 yıldan fazla oldu büyük bir hikaye yazılmayalı. Hayırlısı inşallah o günlerde gelir. Ytd.
Üstad benim maliyet zirvelerde. Ben mezara kadar Kutpo’cu oldum. O yüzden bulduğum her fiyattan alıyorum. Buralarda kaldığı sürece ortalamamı düşürüyorum. Kutpo be zaman yıl sonu bilanço da 50 milyon TL kar yazar işte o zaman bu gemi bu limandan kalkar. Gerisi hikaye. Bu me zaman olur ona bakmak lazım.
10 yıllık borsa hayatımda büyük çıkış yakaladigim hisser egeen50 vesbe 4 klmsn3 kozal10 kutpo4 ve en son borsadan uzaklaşmak istediğim zaman iskur7 bintl ile hissesi ni almıştım ve uzaklasmitim ama iskur un hareketlenmesi yle yine kendimi burda buldum borsada fazla para ile hicbir zaman girmedim asla aile için ayirdigim parayi burda heba etmem
En fazla 25 bin tl baglamisimdir suan borsada yatırım yapılacak 2 hisse benim için kozal ve halkbank tir uzun vade
Hisse %100 yükselme ihtimali olsa bile hiçbir zaman zirvesinden hisse almam hisse elbet alim fırsatı verir kademeli alis kademeli satis herzaman iyidir
En son örnek ky yukledikleri Aselsan
Emeklilik fonu aylık toplam 510 bin oldu
Bugün de büyük ihtimalle onun alislariydi
Emeklilik fonu bu kadar mali alması hisseyi nasıl satacak borsada ya yukarı çekecek yada patrona blok satış yapabilir
5 lere geldiginde 250 bin satıp hisseyi bakilayan fon şimdi alımları bir beklenmedik durum var gibi
Patron aldığı zaman borsa ya bildirmek zorunda fonlar u tasören gibi kullanır bu sadece tahmin 5 te 250 bin lot satmasi bir fonun hisseyi baskilamasinin başka bir amacı olmaz diye düşünüyorum ve bu fon maliyeti yüksek olmasına ve çoğunluk onda olmasi rağmen neden yükselen hisseyi baskılar dusundurucu
Birde son bir ay alımlarının çoğu bilanço dan 1 hafta öncesi ve sonrası ya bu sefer kendi yükseltecek hisseyi yada bizim bilmediğimiz bir haber dusebilir
10 bin lot satışla 10 kademe düşen bir hissede 2.750 milyon lotu satmak mesele
Kutpo saatli bombaya döndü. Vakit saat geldiğinde patlayacak. Yüksek işlem hacimleri bunun işareti olacaktır. Bı ortamda isteselerdi düşük hacimler ile fiyatı aşağı çekerlerdi. Buna niyet etmiyorlar. Buraları son durak kabul ediyorlar gibi. Tabii olası ciddi krizlerde ne yaparlar yinede bilinmez.
Toplayamadıkları malı yukarı çıkışlarda yüksek işlem hacimleri yaparak toplayıp götürecekler.
Film burda başlayacak. Emeklilik fonlarındaki malın nerelere evrileceğini göreceğiz.
Evettt
Anketimiz açıldı...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doğru tahmin etmişdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkıları ile gene aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanız için İstanbul da yaşıyor olmanıza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post3459253
saygılar/başarılar
[QUOTE=Efe kuzey;3459333]Patron aldığı zaman borsa ya bildirmek zorunda fonlar u tasören gibi kullanır bu sadece tahmin 5 te 250 bin lot satmasi bir fonun hisseyi baskilamasinin başka bir amacı olmaz diye düşünüyorum ve bu fon maliyeti yüksek olmasına ve çoğunluk onda olmasi rağmen neden yükselen hisseyi baskılar dusundurucu
Birde son bir ay alımlarının çoğu bilanço dan 1 hafta öncesi ve sonrası ya bu sefer kendi yükseltecek hisseyi yada bizim bilmediğimiz bir haber dusebilir
Sayın Efe kuzey dediğiniz doğru ise ( bencede mantıklı) patron ve taşeron kol kola. Ayrıca emeklilik fonlarının amacı kazanç ise tek başına hisse baskılaması da çok mantıklı değil. O zaman patron ve taşeron nasıl senaryo yazmış hep birlikte izleyelim. Ama ben 3-5 krş. Kar gördümmü satarım. Filmin sonunu dışarıdan izlerim.😁😁
Şirket olarak iyi marka değeri ve pazar payı %50 5 fabrika 1 karton fabrikası antalyada ve kutahya da arsalar 10 milyon değerlenmemis hali borçlar sıfır kasada nakit 250 milyon tl ama piyasa değeri 165 milyon
Hissenin en büyük sıkıntısı her zaman yazdığımız gibi patron hissesi ve sığ tahtası olması. Patron ile anlaşmadan hisseye kimse giremez.
Beklediğimden çok iyi bilanço açıkladı. Şirketlerin çoğunun kötü bilanço açıkladığı bu dönemde özellikle önemli. Kar marjı daha düşük olan ambalaj fabrikasında üretimi durdurması ile brüt marj son iki çeyrektir gayet iyi seviyeye geldi. Satışlarda da beklenenin aksine bir daralma gözükmüyor. Pazarlama giderlerinde biraz daha sıkılaştırma yapabilirse ciddi prim potansiyeli olur.
Ansızın biz battık kapatıyoruz mu diyecek bu şirket.Anormal artık bu durumlar.Piyasanın bilmediği bir durum mu var acaba?
Evettt
Anketimiz açıldı...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doğru tahmin etmişdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkıları ile gene aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanız için İstanbul da yaşıyor olmanıza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35425
saygılar/başarılar
Bu işlem hacmi ile tırışka hareketler bunlar. Kılıçlar bir çekilsin ortalık şenlensin biraz.
Sanki birşeyler oluyor. Alıştığımız kutpo hareketleri değil. Bence, geçen sene beklediğimiz sermaye artışı ve bedelsiz hisse dağıtımı bu sefer olacak. Bu kadar anormal düşüşten sonra , bu işin altından buna benzer bir haber çıkacak. Yada amerikalilara filan satacaklar firmayı. Ne bileyim, böyle bir his var içimde. Sadece duygusal, hiçbir dayanağım yotur.
Fonun alımları sayesinde ortada sahipsiz mal kalmadı 28 kademede 1milyon lot satılırken sinirli kaldı toplam hisse 200 bin lot bugün garanti alim yapmış 47 bin lot en iyi alici
Sağlam alımlar geldikçe yukarı hareketler mutlaka olacaktır. Vurkaççılar bulaşmadığı sürece olumluya dönebiliriz. Kutpo kötü ortamların yükselen yıldızı olmayı çok sever.
doların yükselmesi ile birlikte porselen ithalat i düşecektir bu da şirkete olumlu yansıması görülür 2019 da aynı şekilde ihracat ta artış için de gecerli
Kutpo içinde bulunduğumuz ekonomik krize ayakta durabilecek bir kaç şirketten biri. Bizim sorunumuz hissenin kontrol altında tutulması. Sığ olmasıda spekülatörlerin hisseye kolay kolay bulaşmasını engelliyor. Kısa zamanda ciddi fiyat hareketlerine çok uygun bir hisse. Elinde gücü bulunduranlar günün birinde mutlaka geleceklerdir.
Kutpo içinde bulunduğumuz ekonomik krize ayakta durabilecek bir kaç şirketten biri. Bizim sorunumuz hissenin kontrol altında tutulması. Sığ olmasıda spekülatörlerin hisseye kolay kolay bulaşmasını engelliyor. Kısa zamanda ciddi fiyat hareketlerine çok uygun bir hisse. Elinde gücü bulunduranlar günün birinde mutlaka geleceklerdir. Ytd
Emeklilik fonu hisseyi açılışta 10 bin lot satıp hisseyi baskı yapıp toplama derdine düşmüş hergün düzenli alış yapıyor
Emeklilik fonlarının alış lari banka dan bilanço ile bir değerlenme ve hedef fiyatta gelebilir
Sağlam alıcılar gelmediği sürece cidi yukarı sert hareketleri bu hacimler ile göremeyiz. Keşfedilmeyi bekliyor bizim Behlül 😂😂😂
23 Haziran seçimleri anketimiz de 1 hafta geri de kaldı...
İlginç sonuçlar var...
Erken seçim mi geliyor yoksa?
Anketimize bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin derim...
Unutmayın;31 Mart seçimlerini de büyük oranda doğru bilmişdi Hisse.Net seçim anketi...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...83#post3468883
saygılar/başarılar
Bist yukarı gitmekte zorlanıyor. Bu durumda tersi hareket yapma olasılığı yüksek. 85000 aşağı kırılırsa 80000 li yerlere gelebiliriz. Olası bir satış dalgasına Kutpo’nun nasıl tepki vereceği önemli. Ekonomik ve jeopolitik risklerin artarak devam ettiğini düşünürsek biraz sıkıntılı. Kutpo’da yabancı oranı hiç yok kadar az. Emeklilik fonları % 25’e yakın hisseyi elinde bulunduruyor. 86000 endeskte satışın azaldığını gördük. Biraz da yukarı tepki verdik. Bir hamle yapacak gibi bir görünüm içinde duruyor. Hareket olursa 4,6 - 4,84 TL civarına bir tepki görebiliriz.
Emeklilik fonları uzun zamandır hissede pozisyon aldı. Büyük ihtimal ile onlarda zararda. Mutlaka buradan ekmek yemek için sabırla bekliyorlar. Kutpo için 6 aylık bilanço önemli. Bütün ekonomik olumsuzluklara rağmen 6 aylık bilanço 30 milyon ve üzeri gelirse bir şeyler olur.
AB Konseyi, kirliliğine neden olan tabak, çatal, bıçak ve pipet gibi tek kullanımlık plastik ürünleri 2021'den itibaren yasaklayan düzenlemeyi onayladı. Güzel haber.
Çok naz yapıyor bu Kutpo, hazır ortalık toz dumanken basacaksın gaza. Borsa show yaparken süründürdün şimdi borsa batarken sevindir hacı abi😂😂😂
Böyle daha iyi çaktırmadan gitsin
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Emeklilik fonu 2.900 oldu böyle bir bist te para kazanmak bir yana Elinizdeki sermayenin erimemesi daha önemli
Üstad emeklilik fonları kadar olmasada bizde kendimizce destek atıyoruz. Bu sabırlı bekleyişimizin bereketini inşallah görürüz. Nafi gitmediki hep burda. Sadece bir işareti yeter. Onu bekliyoruz. 👍👍👍