Koalisyonun kilit partisi Mhp nin başkanı Devlet bahçeli
Kritik açıklamalarda bulunuyor
Mesela
Af gündemimizde diyor
Koalisyonun diğer ortağı akp af konusuna sıcak bakmadığı biliniyor?
Printable View
Koalisyonun kilit partisi Mhp nin başkanı Devlet bahçeli
Kritik açıklamalarda bulunuyor
Mesela
Af gündemimizde diyor
Koalisyonun diğer ortağı akp af konusuna sıcak bakmadığı biliniyor?
Churchill kazandı ama
Şey olduğu için mi ki :)
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
churcill in gay olma olasılığını düşük görüyorum.
o tarihlerde ingiltere de eşcinsellik bir hastalık olarak görülüyor ve kamu sağlığı adına zorunlu tedavi uygulanıyordu.
Bilgisayarın babası ve enigma yı cözerek savaşın kazanılmasını sağlayan Alan Turing eşcinsel olduğu için zorunlu hormon tedavisine tabi tutulmuş ve sonunda elmaya enjekte ettiği siyanürü yiyerek intihar etmiştir.
Apple.. Isırılmış elma logosu.... :)
böylesi bir süreçte eşcinsel bir başbakan seçilemez diye düşünüyorum. Hadi seçildi. Bir savaş kahramanına sahip çıkardı..
Benim ki sadece akıl yürütme.. Tarihsel bilgi verene saygı duyar kabul ederim.
güzel laf etmiş devlet bahçeli...
Cumhurbaşkanı'na kendisi nasıl istiyorsa öyle hitap edilsin; Cumhurbaşkanı tektir, başkan şu salonda bile 50 tane var!
İngilizlerin kendi rivayeti bu tabi biz bilemeyiz
Ama Çanakkale'de Mustafa Kemal ile tanıştıktan sonra İngiliz armadasi , kuvvetle muhtemel olabilir :)
Amiral şey Churchill :kahkah:
Churchill denizci değil karacıydı ve daha 20 YY başlamadan Ordudan istifa etmişti.
Çanakkale planını hazırladığını kast ediyorsanız..
değişik bir anoloji yapmışsınız diyeyim. Başta Yıldırım beyazit olmak üzere son dönem osmanlı padişah ve devlet adamları sizin deyiminizle ŞEY olmuştur.
hele pala karşısında VİOP çular..
dedim ya. başarısızlıkları cinsel formlarla ifade etmek .. neyse demeyecem..
:kahkah:
bu kadar sessizlikten sonra biraz güleyim..
Borsa yaz iyi yazıyorsun. Hatta sadece borsa yaz diyecem ama şık olmaz..
:kahkah::evil:
Ben tarihçi değilim
Google dan baktım ve öyle gördüm
Ve Google dan bakmasına rağmen sanki her moku biliyor musum ezikliginde yazmam
Oradan baktım ve öyle gordum
Karaci da olsa denizci de olsa
Harekatın planlayıcısı da olsa icracisi da olsa caycisi da olsa
Şeyi tutup gitmiş işte
Ondan ötesini ben bilemem onu da Google dan görmüştüm
İngiliz kaynaklarında var doğru mu yanlış mı bilinmez rivayet
Churchill in askerlik arkadasini tanımıyorum sonucta :kahkah:
Ben de onu diyorum. Borsa yaz. İsabetli ve İyi yazıyorsun..
Onu da zaman gösterecek artık
Borsa mi bana ben mi borsaya isabet ettireceğim bilinmez :)
Ne oldu şimdi
Pazartesi 85 mi
90 mı spot
Sonuç Ne ?
Bu topiğin kuruluş amacı nedir siyaset mi borsa mı? anlamış değilim. Şimdi Fitsch not düşürmüş neden düşürmüş nasıl düşürmüş neye göre düşürmüş. bunun tartışmasını yapacağız yoksa tamam arkadaşlar not düşmüş öyle ya da böyle şimdiğ pazartesi endeks ne olur nasıl açar nerden döner onu mu tartışmak lazım. Tabi kimsenin öngörüsü tahmin yapmaya yetmediği için geyik muhabbetine devam. Ne düşecek diyenler emin ne çıkacak diyenler. Açılışı gördükten sonra bile yön duygusu yok. Şimdi Pazartesi yeşil açsa kaç kişi şrt açabilir yani gapsız yeşilde, ya da eksi açsa kaç kişi uzun açabilir bunu bile yazmaya cesaretiniz yoksa akşama kadar not neden düştüğünü taryışalım maksat geyik olsun. Sayılarla konuşan bir KOÇ var rakam veriyo dolarda şurayı görebilir muhtemelen var mı başka yok. devam. Siyasi dedikodu yapmak eleştirmek hakaret etmek kolay ne de ollsa.
pıyasa önce bı 89500e gelır.....sonra yukarı cıkar 92 500 .93500 arası bı yere tepkı gelecek sonra tekrar 89lar bu haftakı planlamam bu sekılde .....bakalım
verılen rakamlar haftalık en ust bence tepkının ulasacagı yer..
evet bu aşağıdaki videoda.. Mr. recep erdoğan konuşuyor.. nasıl "çağ atladığımızı" anlatıyor., kendi ifadeleriyle özetle:
"imf bizden borç istedi, 5 milyar dolar.. arkadaşlara verin dedim, baktılar veriyoruz vazgeçtiler." :kahkah:
diyor mr recep erdoğan.. işte bu komedilerle insanlar uyutuluyor.. hahaha.. bütün salon bu komediyi alkışlıyor..
ekonominin gerçekte berbat olan durumu nedeniyle bakalım imf yakın dönemde ne şekilde tekrar gündemimize girecek :evil:
https://www.youtube.com/watch?v=VDLDqs0muxU
Gavur acımaz lafı yedirir. Böyle anlik gaza gelmeler yoktur onlarda. İçi boş kabadayılık yapmazlar. Efendi efendi dinler. Her şeyi not alip günü gelince doları vurdurur 4.97ye en güvenilir bankana %9u bir günde çakar.
O imf'nin kapısına seve seve gitmene sebep olur.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben uzunda pozdayım zaten bana her yer Paris Pazartesi büyük eksi gap yaparsa kıpraşmıcam.Bana göre en düşük olursa 86-87 olur. ondan sonra yukarı 100 e kadar yolu var. mal değişimi bitsin görün endeksi. Bana göre 1000 puan eksi açıp 1500 puanı gördükten sonra toplayacak kapanış 300-500 eksi ama salı bambaşka bir dünya diyorum.
Viob maliyetim 12.800 civar biraz da varant nasip neyse o. hafta sonunu hiç sevmem malda kalmayı nedense malda girdim nakiytim var ama alır mıyım bilmiyorum. yani almaya cesaretm olur mu dönüşü gördüğümde alırım fiyata bakmadan yatırm Tavsiyesi değildir.Ha yeşil açarsa o zaman korkarım daha sert gömecek diye o zaman 85 ler gelebilir ilerleyen günlerde. bence pazartesi final altın vuruş yoksa yukarı mı ? dönerse dönmezse zaten bizim.
Vergilere, mallarazam getirmek ekonomi de işe yaramıyor. Bu daha çok piyasayı kötü yaptığı gibi halkıda sefalete sürüklüyor.
Sen vergilete zam yapınca enflasyon oluşuyor. Oluşan enflasyonda faizi tetikliyor. Haliyle yatırımlarda duruyor. Şu işleri öğrenin be arkadaşım.
İşlem saati içinde NOT düşüm haberi geldi.
Dolarda%2 bekledim.olmadı?
Pazartesi asya piyasaları
Tepkisi önemli..sanırım
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önce güven gelmesi lazım. tamam damattı tecrübesizdi diyenler biraz sabır etsin belki şimsekten daha cesur olacak daha yerinde karar verecek. bu saatten sonra güvenmekten başka çare yok önce biz sonra yabancı güvenecek. Aynı gemideyiz batarsak hepimiz batarız.Bizim burada öngördüğümüzü onlar ı bilemiyecek. İktisat ekonomi profösörleri danışmanlar boş mu oturuyor. yani forumda en uzman bizleriz. Sorun var sıkıntı da var her şey güllük gülistanlıkta değil ama çok kötü olumsuz da değiliz. Ben devletime de hükümete de güveniyorum. olumsuz durumlarını elbette eleştireceğiz ama hakaretle siyasi çekişmenin içine sokarak değil. Zaman ama inşallah en kısa zamanda çözüm ümidiyle.
aynı gemide değiliz.. bir gemi başka yere gitmek istiyor diğeri başka yere..
15 yıldan beri yeni mi aklınıza geldi aynı gemide olduğumuz..toplumu böldükten ve kamplaştırdıktan sonra..
ekonomiyi ve ülkeyi bu kadar berbat duruma getirmeseydiniz yine kibir abidesi olurdunuz..uzlaşmasız tavrınız sürerdi. şimdi bile sadece görünüşte ılımlı pozları takınıyorsunuz... aslında "davanız" her neyse ona ulaşmak için devam ediyorsunuz saman altından..
tanıyoruz.. unutmuyoruz..
Güven muven tras
Kur zaten yüksek
Faizler yukselmezse kuru baskılamak zorlaşır
Bozdurdu dolarını 4.8-4.9 dan
Düşükten hisse aldi diyelim
Satacak yukarıda , e ne alacak dolar
Alıp dolarını gidecek
Dolar almak için tabelaya bi baktı 7 olmuş misal
Ne anladım ben bu piyasadan der dimi
Kaldıramaz parayı
Bunlar hep birbirie bağlı
Ama sen faiz konusunda okey dersen aslında düşük kura okey demiş olursun
O da ona güvenip sıcak parasını sokar
Satar senedini 4 den alır dolarını
Ha sonra dolar sonra yine gider orası ayrı , ama o aldıktan sonra gider
Bütün dertleri imanlari o işte anlamadın mı hala
Öbür türlü herif kur riski diyor
Halka yarayacak mı bu ?
Yoooooo
Her zamanki hesap yani değişen bir şey yok
1997 galiba
Borsa kurulduğundan beri aynı film
Burgan bank tüketici kredisi faizi
Aylık%2,39....
Yıllık %29...
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şimdi bu dönem ne dönemi oluyor, ustalıktan sonra ne geliyor..?
ustanın diploması olsa ordinaryüs diyeceğim lakin silsile uymuyor..!!
Büyük Ustalık dönemindeyiz. Hele bi sabredin bak neler yapıcaz o dolara faize. Az bekleyin az.
Yabancı faize güvenir.
Zamma güvenir.
Deli Dumrul vergilerine güvenir.
Her gün MBnin açtığı 2 ay vadeli 300 milyon dolar satış ihalesine güvenir.
Her gün açılan 2-3 milyar TL karşılığı döviz depo ihalesine güvenir.
Bono ihalesinde faizi beğenmezse ROT işlemlerle yüksek faizle devredeceğine güvenir.
Güvenecekler tabii. Bu işler kavgayla çekişmeyle olmaz.
Köprüler, tüneller, enerji ihalelerinin sahipleri ile güven sorunu var mı? Paşşşşa paşşa anlaşıp çekiyorlar doları MBde özel kurdan.
Seçim gününden beri yazıyorum.
Tezgah kuruldu.
Bizim ödediğimiz vergilerle dolar da düşürülecek,
borç da yenilenecek,
Varlık servetler el değiştirilecek.
Kızılderilinin dediği gibi "Adam geldiğinde elinde kutsal kitap, bizde uçsuz bucaksız topraklar vardı. En sonunda bizde kutsal kitap kaldı, bütün topraklar adamındı"
Reel sektörle bağlantılı arkadaşlar arasira bildiğiniz, gördüğünüz gerçekleri yazın, haberimiz olsun, borsayla ilgisi yok diye düsünmeyin, ilgisi var, hem de çok var.
Sahtekar medyadan haber alamıyoruz.
Gıda toptancısı arkadaş arada yazıyor, denk geldikce okuyorum, devamını dilerim. Biraz reel sektör ticareti öğrenmiş oluruz, belki ileride borsa kalmaz, reel sektör ticaretine geçmek zorunda kalırız.
Bildiğim, tahsilat ciddi bir sorun.
Bizde öyle bir sorun yok, tek avantajımız bu.
Sahtekar da çok reel sektörde ama finansal sektörde de çok. Hangisi daha çok bilemeyiz.
1997 den beri aynı emme basma tulumba çalışıyor
Ve bu tulumba da sıcak para ile çalışıyor
97 den beri
Acin yabancı takas grafiğini koyun üstüne dolar bazlı bisti görün
Çok zor bir şey değil bu söylediğim
Şimdi demem o ki bu iş böyle gitmez gitmemeli
Bu gidisten yerli yatırımcı sürekli zarar ediyor yabancı kar ediyor
Her konuda sadece BIST anlamında değil
İstisnalar hariccccccc
Kim demiş ? yukarıdaki bahsettiğim graf demiş
Her türlü bağımlılıktan kurtulurken onun bir bedeli olur
Sigarayi bile bırakırken kilo alıyorsun , kıvranıyorsun dimi
Sıcak paraya bağlı ekonomi modelinden de ( ki buna model denirse ) BENCE kurtulmak lazım.
muhaliflik yapacağım diye sıcak paranın degnekligi yapılmaz
bence kamudaki israfı, makam araçlarına ödenen korkunç paraları, danışman adı altında devletten tonla para kaldıran ama ne yaptıklarını bilmediğimiz binlerce kişiyi bir gözden geçirseler ve vergileri arttırmak yerine düşürseler ciddi bir faydası olur ve piyasada bir nebze vatandaş yerine devlet kemer sıkıyor deyip belki daha pozitif bir algı oluşur...yoksa para yok daya vergiyi, para yok daya vergiyi ama kendin devlet olarak kemer sıkma bunun sonu yok...enflasyon hortlayıp durur...geçen hafta ayıptır söylemesi 40 tl ye aldığım her zaman yediğimiz beyaz peyniri vallahi bugün 44 tl ye aldım tam %10 dayamışlar...girdi bize...ona zam buna zam enflasyonu durduramazsın...
devlet kendi harcamalarını, savurganlığını gözden geçirecek geçirmeli...önce kendinden başlamalı...başka yolu yok bu işin...
Kolpaci aramak istiyorsan ekrana bak
Kim faiz ve sıcak para diye aniriyorsa BANA GORE değnek odur
puahaha
yaww bi kere de
ağzını açıp
16 yıldır iktidar ve güç sahibi olanlara
2 tane "aykırı" laf edememişsin.. ?? :) )))
sonuç ne peki ?
puahahaha.............
Ülke kaynakları
olabilecek
en becereksiz kadrolarla
en verimsiz biçimde çarçur edilmiş
Ülkenin geleceğinin üzerine beton dökülmüş
sen hala yok mal değneği, yok ingiltere, yok cart curt.. :) )))
yapaydınız kardeşim ??
tutan mı vardı ?
bildiğiniz tek şey
kamu arazilerinin üzerine
deniz manzaralı konut yapıp
arap şeyhlerine peşkeş çekmek..
ayıklayın şimdi pirincin taşını.. :) )))))
Ben sana 40 yıllık bir filmden bahsediyorum
Eğer sen teşhisi 40 yıl değil 15 yıl üzerinden koyarsan oradan çözüm çıkmaz
Buradaki 40 yıl çok önemli
Evet 40 YİL COK ÖNEMLİ
Bunun 40 yıl olması , sıcak paraya bağımlı ekonomiyi domine edenlerin kim olduğunu sana gösterir
İsi siyasete çekmek sorunu bulandirmaktan başka hiç bir halta yaramaz
Senin mumi de gelseydi ssonuc degismeyecekti
Sorun o değil
Sorun 40 yıllık aktörler
++1
sadece ağlamayı bilirler.. her şeyden mağduriyet kasmaya bayılıyorlar..
ama yabancı bunların ağlamasına kanmaz.. fayizi verirsen parayı alırsın diyor adamlar..
haaa. adamlara fayiz vermek istemiyorsan saray yapmayacaksın, israf yapmayacaksın..adam gibi ülke yöneteceksin..o takdirde zaten borçlanma ihtiyacın azalacağı için fayiz baskısı bu kadar olmaz..
bu arada bu kadar ağlamaları 16 yılda ekonomiyi batırdıklarını kendilerininde anlamaya başladığını gösteriyor..