BDDK %50 SWAP Limiti Geldi.
Printable View
BDDK %50 SWAP Limiti Geldi.
BBDK
Swap işlemlerine sınırlama getirmiştir.
Bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swaplarından, işlemin başlangıç tarihinde spotta yurtiçi bankaların TL verip döviz aldıkları swap işlemleri ile yine bu mahiyetteki swap benzeri (spot + vadeli döviz işlemi) işlemler toplamı bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %50’sini geçemeyecek olup, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacak ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemler yenilenemeyecektir. Söz konusu oran günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacaktır. nKamuoyuna saygı ile duyurulur.
Mali kuralın ilk uygulaması yapılmıştır...
Uygulanan Mali Kural sayesinde Dolar şimdilik 20 krş inmiştir.
geçen seneden beri 3.45 den başlayarak her kademeden dolar aldım.
ancak şu an dan itibaren dolar alımlarımı sonlardırdım.
7 tl üzerinde kademe kademe satışlara geçiyorum
kar realize zamanı benim için
Türk olduğum için hiç bu kadar utanmamıştım.
81 milyon turk içinden "bizi en iyi temsil edecek adam budur" diye seçtiğimiz adam "onlarin dolari varsa bizim de allahimiz var" dedi. Yok olmak istedim o an.
Bir daha kimseye türk olduğumu söyleyebileceğimi sanmiyorum.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haklısınız.
Bize bunları yaşatan vatan hainlerinin ve destekcilerinin allah milyon kere belasini versin.
Amin.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Usd 7 tl
Her gun 1 tl artmaya devam ederse
12’ye gidebilir bu hafta
Gelecek hafta tr kapali
Kiyamet gibi
Bir haçan ugruna daha ne gunesler batacak ey dedesi musanin tanrisi?
Arkadaşlar bu kadar çok konu dışı mesajdan sonra konu içi bir sorum var
Günlükte eturuncu ve teb den başka “sağlam” hangi bankalar var
Bu ikisini kullandım ve sürem doldu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben bist oyuncusuyum
geçen sene 100 birim sattığım malı şu an da yaklaşık 300 birim olarak geri alabilme durumuna geldim
trader lık özelliğim iyi değil
uzun vadeli yatırımcıyım
hedef 1usd=bist öngörüm mevcut
şu anda 1.3818 kadar geldi.
yavaş yavaş pozisyon alma vakti.
geçen seneden beri dolar 7 tl olacak sözleri hep vardı
hedefe varıldı.
bundan sonra kılcık
dolar tükeniş formasyonu özelliği gösteriyor.
2 defa gap yaptı.
3.cü gap da ben tamamen boşaltırım.
yedik içtik kalkma zamanı
Mevduat tablosu vardı geçenlerde.. onu paylaşabilir misiniz
Yarın gidişat belli olacak, olur da yüklü bir faiz artışı gelirse , ki en az 700Bp, yarın son şansları. Yarında yapmazlarsa artık dikiş tutmaz bu kumaş.
Piyasaları tahmin etmek hiç bu kadar zor olmamıştı. Bir yanda Trump bir yanda Erdoğan. Böylesi durumlarda en iyisi hareketsiz kalmak.
Bankaların aldıkları toplam sendikasyon kredileri bilançolarında hangi kalem altında görünüyor, ayrıca bu kredinin ne kadarını tl ye çevirdiklerini biliyor muyuz?
Şekerbank kullanabilirsiniz gece gündüz
dolar kuru gece japonya ve singapur gunduz ingiltere uzerinden yukseltiliyor gorunuyor neden fx piyasası tamamen kapatılmıyor .endenozya kapatmıs deniyor..biz niye kapatmıyoruz ...swap la falan ugracagına bu merkezlerden hangi kurumlar ve kimler bunu yapıyor onu bul ortaya cıkar engelle ..bu isin ucunun avrupaya dokunacagını ordan tum dunya ve sonunda abd nin kendine donecegini yazmıstım dun ...nitekim almanya ekonomi bakanı ve italya disileri bakanı turkiye ye yapılan yaptırımları haksız bulduklarını beyan edip trampeti elestirdiler .
https://www.aydinlik.com.tr/alman-ek...a-agustos-2018 evet alman ekonomi bakanı turkiye de faliyet gosteren 7000 alman sirketinden sorumluyum diyor ..trampete sesler yukselmeye basladı avrupa dan da .
Tüm gece sinirimden uyuyamadım,
A planı,
yüksek enflasyon ,devalüasyon kur 7 tl
B planı
stagflasyon
C planı da
moratoryum olsa gerek.
başka aklıma hiç bir şey gelmiyor.
ayakları baş yapanlar utansın....
ama bunlarda utanma denen bir duygu da yok...
:Sad:
rusya dolar kullanmayacagını euro ve yuan uzerinden ticaret yapacagını acıkladı ....muhtemeldir bizimkilerde euro yuan tl uzerinden alısverise gecegiz derler ..avrupa ile de gorusmelere basladık dedilerdi bakalım nolacak.
faiz artırımı olur mu acep reis olmaz diyor ama gece demirorenin sahip oldugu milliyet gazaetesi yazarı olabilir neden olmasın dediydi ..bugun acıklıcaz aksiyon planları dediler ne acıklıcaklar acep .
Mevduat faizlerinden alınan stopajı bir yıllığına kaldırma konuşuluyor.Faiz artırımından daha çok etkisi olmaz mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sanırm yakında iflasta açıklayacağız...
Bu haber nedir yaaa
https://www.bddk.org.tr/WebSitesi/tu...aciklamasi.pdf
TL de kalın.dolar düşecek.ama hemen değil.1-2 aya kadar.grafiklerde dusus olacağı gözüküyor.
yatırım tavsiyesi değidir.
TCMB,
tüm vadelerde ,
zorunlu karşılıklar da 250 baz puan indirilme gidildi.
Merkez tatilden dönmüş. Büyük bir zahmet vererek açıklama yapmış. Coook yoruldular. En az 700 puan faiz artışı maalesef yok.
Faizleri serr arttırmadığı sürece ne yapsa boş.. 15 günde % 50 değer kaybetmiş para birimin hiç mi faize dokunmucan?
Merkez yine havanda su dövdü. Yap bir 700 puan artışı. Piyasa rahatlasın. Angara bürokrasisi doları bozamadı zinhar
Reis dün akşam net söyledi faiz artışı yok dedi ..