Herkes mi uykuda ? Hiç mi sorumun cevabını bilen bir yatırımcı arkadaş yok yahu ?
Printable View
Herkes mi uykuda ? Hiç mi sorumun cevabını bilen bir yatırımcı arkadaş yok yahu ?
İşyat bir çok piyasa enstrümanından kâr elde ediyor ya mesela euroband mesela hisse senetleri mesela altın repo gibi , bunların içinde faizden kazanç var mı ? Varsa toplam yatırımın yüzde kaçı faize bağlı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hah şimdi oldu.
İŞYAT portföyünde Sabit getirili kıymetler var.
Hazine bonosu gibi, özel şirket tahvili gibi.
Bir anlamda kişinin yapacağından çok daha iyi yönetilen bu kımetlerin getirileri faiz geliri.
Eurobond'ların 3'er aylık döviz cinsi getileri de faiz.
Ancak şu kadarı faiz bu kadarı sermaye kazancı gibi bir çalışma açıklama yok.
Zaten portföyde hisse senedi varlığı da ihmal edilebilir düzeyde.
IŞYAT'ın en büyük üstünlüğü şeffaf olması ve çok dürüst yönetilmesi.
Faiz oranları değişirse,her durumda kişilerin bireysel gayretlerinden çok daha iyi kazançlar sağlar. Döviz değer değişimlerini hedge eden bir fon kompozisyonunu asla terk etmez.
An itibari ile FORUM'un müdavimi olan arkadaşlardan tekrar tahmin anketine katılmak ister misiniz?
674 ve sonraki sayfalarda tahminler vardı. Şimdi onları güncelleyelim.
1) 2019 hisse fiyatı (1,05 diyordum şimdi 1,15 diyorum)
2) 2019 sonu KZ (ben 75 gün önce 50 milyon TL demiştim. Şimdi onu 60 milyona çıkarıyorum
3) Hisse başı temettü: 25 kuruşluk öngörümü değiştirmiyorum. Ama bir miktar bedelsiz verme ihtimalini düşük görmüyorum
4) 1.20 TL TL olacak.
Bende 25 kuruş temettü bekliyorum.
1.25-1.30 arası temettü öncesi fiyatımız olur. Artık 1 in altını göreceğimizi pek sanmıyorum.
Bedelsiz için daha 2-3 sene var öyle bir ihtimal olacağını düşünmüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir. Şahsi fikirlerim bunlar
Arkadaşlar isyat ın birim pay değeri ile borsa fiyatı grafiğini nereden elde edebilirim. Aradaki ilişkiyi görme açısından saygılar....
http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Portf...akliklari/MKYO
buradan defter değerini blulabilirsiniz.
kapanış değerlerini de mesela ISYATIRIM'ın sitesinden alabilirsiniz.
Bilanço ne zaman acıklanır 2Ç19 ?
SM-A700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ağustos ayının 2. Haftasına kadar açıklanır diye düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her gün açıklanıyor aslında. Detaylı bir şekilde incelemek istiyorsanız onu da haftalık açıklıyorlar... Ha bunları bilmiyorsanız tahta değiştirin bence...
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.06'dan bu satışı yaptıktan sonra 1-2 gün içinde 1.01'den geri yerine koymuş ve 1.06'dan (Haziran sonunda) tekrar satmıştım.
Bugün 1.05'den TEKRAR ALIŞ yaptım...
1 yıl vadeli TAHVİL oranı %19'lara gerilediği bir ortamda ISYAT'ın en azından (9 ayda) %20 den fazla prim yapacağına olan inancım ile...
Ne zaman ZIPLAMA yaparsa o zaman tekrar satıyor olacağım.
YTD
Ben aldığım miktarı 3 katına kadar çıkarabilirim.
Ben şu şekilde bir grafik oluşturuyorum:
Bugün 1.05 ve yıl sonu 1.15 (yani yılın kalanındaki 5 ay 10 günlük sürede %9.5'lik artış)
Bu doğrunun altında ise AL, üstünde ise SAT şeklinde. (tabi alırken -0,01, satarken +0,01 gibi)
1 in altını bekleyen arkadaşlar takipte mi :))) 1.1 e attık bugün maşallah.
1,07-1,08-1,09-1,10-1,11-1,12-1,13 ten son 1 hafta aldığım hisselerin tamamını satmışım.
Özellikle 1,10 üstü fiyatlar farklı bir denge anlamına geliyor bence.
İskonto oranı %65'lerden %70'e çıkması gibi bir durum var.
Bence faiz düşüşünün psikolojik bir yansıması gibi gözüküyor.
Ne yaptiklarini ve neden yukselttiklerini çok iyi biliyorlar..karida simdiden biliyorlar...bilanço gelene kadar bence en az 1.15 olur...faizlerde dramatik düşüşler olursa, altın değerinde olur...
1.12 den 700 bin tane alan irade ,kağıdın en az 1.30 lu fiyatlarını hedefliyordur..sene sonu 70 milyon kar açıklarsa 35 krs temettü olur ayrıca...Oyun daha yeni başlıyor...
Kaçan balık büyük olur bı daha da yakalanmaz...
Elinde ISYAT tutanlar şunu hesaplıyor mu acaba? ben bu hisseyi 1.10'dan satsam, parayı faize yatırsam temettü günü 2020 mart'da kaç olur? ben söyleyeyim 1.26 oluyor.
En iyimser tahmini ben yapmıştım, temettüye 1.30'dan girer diye. Benim tahminimin tutmasına 5 kr kaldı. zira 1 hafta içinde 1.15'den bozup parayı faize yatıran temettüye 1.30'dan girmiş oluyor. 1.30 üzeri tahmin yoktu, demek ki şimdiden sonra daha yüksek bekleniyor ki hisseyi satmıyor, bekleniyor.
Arkadaşlar güzel karlar bekliyor, doğrudur bu rakamların gelmesi kesin gibi. Hisse başı 40kr kar kesin gibi duruyor. Bu yüzden 40kr temettü ve 1.30 fiyat beklentisi oluştu, hatta gerçekleşti bile diyebiliriz. Peki bu karı .187 kr nakit %20 bedelsiz verirse temettü öncesi fiyat ne olur?
benim tahminim temettü öncesi 1.10-1.15 arası fiyat gerçekleşir. sizlerin tahminlerini de merak ediyorum.
70 milyon kar açıklasa sene sonu en az 35 krs temettusu olur...bu da kağıdı 1.5 gibi fiyatlara taşıyabilir...
ISYAT'ın en iyi ihtimalde dahil yıl sonu karının 64 milyon TL yi geçmesinin mümkün olabileceğine inanmıyorum.
64 milyon TL durumunda hisse başı kar değeri 40 kuruş olur
Ama ISYAT'ın bu kadar yüksek kar dağıtacağına inancım SIFIR
Neden?
Çünkü
1) Bu kadar yüksek temettü durumunda ISYAT sahipleri için vergi beyannamesi vermek gibi bir külfet karşımıza çıkıyor.
2) ISYAT portföy büyüklüğü son 3-4 yıldır reel olarak eriyor. Ancak operasyonel giderler enflasyon kadar artıyor.
Bu sebeple hisse başı ops maliyeti dengede tutmak için bir miktarını içeride tutmak isteyeceklerdir.
Bunun için belki BEDELSİZ vermek bir seçenek olabilir.
Son olarak.. 2 gün önce 1,05'den aldığım kağıtları 1,07...1,16 arasında tüm kademelerde eşit olarak sattım ve sıfırladım.
Ortalama satış fiyatım 1,12
1,07 ve altına geri yerine koymayı düşünebilirim.
ISYAT cı arkadaşlar ile tekrar görüşmek üzere
80–90 kuruş arası döküldü müdavimleri.
Yükselen hisseyi satıp düşen hisseyi alma,
Geçen yılın fiyatına göre bugüne fiyat belirleme, (halbuki şartlar değişti)
Ya da bekleyip hisse az yükselince satıp parayı faize koyma gibi hamlelerle yükselişi dışardan izlemek zorunda kaldılar.
Umarım onları dinleyip de etkilenen olmamıştır.
Serkan arkadaşımıZın yaptığı ise tehlikeli bir hareket, hisseyi ederi üzerinden değerlendirme hatası. Hisseler ederine göre fiyatlansaydı pşyasaya gerek kalmazdı.
Kaldı ki isyat şu an %30 iskontoda, bu oranı geçmişte de gördüğü oldu.
Kağıdın ederi konusundaki yorumunuza kesinlikle katılıyorum.
Bir yatırım ortaklığı hissesi, pay başı portföy değeri 1.60, 2019 yılı 7 aylık pay başı .30kr kar yapmış durumda yıl sonuna kadar en az pay başı .40kr kar yapmasını beklerim.
Tanıdık geldi mi? aynı değerlere sahip olan ISYAT değil bu anlattığım. Anlattığım hisse EUYO. Dün alım programı başlattım yavaş yavaş topluyorum. ilk alım .72 Kr. 2 ay kadar ufak ufak toplarım. Sonra temettü tarihine kadar beklerim.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
ben al-sat cıyım
al-sat tutarı kadar da kemik stok tutuyorum.
Mesela ISYAT ta elimdeki "trading portfolio" ile "investment portfolio" yu birbirine karıştırmıyorum.
Önceki günü 1,07...1,16 arasında satışlar ile trading portfolio'yu temizledim.
Dün 1,12..1,05 arasına her kademeye aynı miktarlarda alış yazdım.
Sadece 1.12 gelmiş. Ama 1,15'ten bu sabah satışa koydum ve şimdi satılmış olduğunu gördüm.
elimde ISYAT trading portfolio miktarı SIFIR
investment portfolio duruyor. orada hedef defter değeri.
Üstüne çıkarsa onu da satar beklemeye geçerim