Tabiki öyleyim
Doktoramı Hacettepe'de yaptım
C++ uzmanıyım.
Yeterli herhalde
Ben eskiden webster'dim:kahkah:
ISDMR yi takip eden arkadaşlarımız var mı? bir özel durumu var mı?
Günaydın üstatlar bol kazançlar dilerim.
Günaydın inek obası.
Bizi bacak omza aldılar sanırım. Damadın istifası, MB başkanı değişimi ve faiz arttırımı ve dahi şahsımın olumlu açıklamaları 2 hafta tutamadı ekonomiyi ve doları.
Vay ki ne vay.
Bistte super bir duzeltme olabilir
Dunya ucuncu dalgada biz ucuyoruz
Anlamsiz bir durum
Ytd
Syg
AR gibi bi sacmaligi kaldirdilar cok sükür
sözlü ve bunun gibi müdahale ile bakalim ne kadar TL ‘nin değerlenmesini saglayacaklar
gercek enflasyon rakamlari aciklanmadan reformlar olmadan ,güresciyi ve bunun gibi işten anlamayanlari anlamadiklari kurumlardan atmadan hala Tl değer kaybeder
yapılanlar gecici cozumdur
güven,reform ve bagimsizlik olmadan bişey beklemeyin
bu arada 1 ay icinde atilan her adım usd/tl nin serbest kalmasını ve spekülatif atakların her an olabiliritesini artiriyor
ben usd/tl trade etmiyorum ama fx de ben bile tl yi yüksek meblada shortlarsam bi atak yaratmis olurum
önümdeki setleri teker teker kaldiriyorlar
10 dakida da olan olay gibi
7,86 olan usd/tl 1 dakikada 7,93 e yükseldi
ha tl long acarsam 7,93 den 7,70 bile yapabilirim oda baska bakış açısı
su an tl savunmasız halde
anlık ataklara hazırlıklı olun
yine üstüne basa basa söylüyorum USD/TL ile işim olmaz benim
tabi
bankaların AR oranını tutturması gereken bi formül var
size daha anlasilir bi dille anlatayim
DTH hesaplarinı azalt mevduat verme kredinin muslukkarini ac demek istediler AR ile
özel bankalarda bu AR yi tutturmak icin ilk olarak ellerindeki tahvilleri sattı sonra mevduat müşterilerine piyasadan daha düsük faiz verdi
kredi musluklarini acmak istemediler cünkü batık kredi olacagını biliyorlardı
yani bankalarin istemedilleri bi olayi dikte ederek yaptilar buda bankacilik hisselerine baskı getirdi
AR nin en son güncellenen formülü
krediler+(menkul kıymetler0,75)+(TCMB Swap0,5)" ve paydası ise "TL Mevduat+(YP Mevduat1,75)
Hangi defansif degiskenlerdesiniz? Hsyflerden tamamen çıkıp
%20 fil
%20 ahu
%60 değişken düşünüyorum
1 ayda %30 a yakın yükseldi zaten
bugünde AR kalkmasi aciklamasi ile ilk tepkisini verdi ama niye yıl sonun kalkıyor anlamis degilim hemen kalkmasi gerekir
bundan sonrası hükümete kalmis
atılan her olumlu adım TL yi değerlendirir
yabancilar ucuz banka hisselerini alir kar satışı yapar düşen dolardan yine alim yapar yükseltir satar düsürür o sürecte düsen hisseden yine alir bu kısır döngü böyle devam eder
olan KY ye olur
yerli yatırımcı gercek enflasyonu görmüyormu?
parasını mevduata koyup eridigini düsünen yerli yatirimci tabiki döviz ve emtiaya saldırır
gercek enflasyon rakamlarına uygun mevduat faizi verilmedigi sürece dövize ve emtiaya para kaymaya devam eder
Bankaların elindeki paraya göre zorunlu vermesi greken kredi miktarının zorunluluğu kalktı, kasadaki parayı istediği gibi kullanamıyo kredi vermek zorunda kalıyorlardı,artık bankalar daha seçiçi davranacaklar kredi verirken, oranı tutturmak için önüne gelene kredi verdiler, coğu batık geri alınamıyodu, elindeki parayı daha verimli kullanabilecekler kendi menfatlerince
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.