Ek 28865
Ek 28866
300 sene önceki halimizin tasviri
Printable View
Mülksüzleştirmeyi size farazi bir örnekle anlatayım. Şimdi gelip size deseler ki ''Arkadaşlar, zenginlere yardım etmemiz lazım, adamların sıkıntısı var, hadi abiler bir el atın, cebinizdeki 100 liranın yarısın zenginlere verin'' Sen dersin ki ''yahu bana ne, bodrumda yatlarla tatili ben mi yapıyorum, mercolara ben mi biniyorum, 5 kuruş vermem''.
Gönüllü olarak bu parayı vermezsin, zorla almaya çalışsalar direnirsin.
Onlar da basıyorlar parayı, pompalıyorlar ucuz krediyi patronlara, enflasyon zıplıyor. Senin cebindeki 100 lira hâlâ duruyor ama artık hiç bir şey etmiyor, ürün fiyatı 100 liradan 500 liraya çıkmış.
Bu durumda hayatını idame ettirmek için elinde birikimlerini harcamak, varlıklarını satmak zorunda kalıyorsun. Artık neyin varsa ev, araba, arsa satmaya başlıyorsun. İşte mülksüzleştirme bu şekilde oluyor. Enflasyon, yoksuldan alıp zengine veren sihirli bir değnektir.
Uygun maliyetlerle kredi çekerek ev almak bence her zaman doğru, peşin parayı yatırım amaçlı eve bağlamak ise yanlış. İnsanın oturacağı bir eve sahip olması bu konunun dışında.
Taksi plakası normalde en kötü 6-7 kilo altın etmesi gerek.
Az önce baktım galerinin alışı 3.950 satışı 4.150
Kirası da ayrı komik.
Asgari ücretin 5.500 olduğu ortamda taksi plakasına brüt 12.500 TL kira mı olurmuş? Vergiyi muhasebeyi ıvırı zıvırı düş, temiz 10 bin lira zor kalıyor. Şaka gibi.
Gurbetçilerin gözü aydın. Ucuz ucuz toplasınlar.
2011 yılında ev alırken taksi plakası sıfır ev parası idi 220 bin TL şimdide aynı 2 milyon TL. Otobüs hatları ucuz 3.5-4 milyon sebebi ortak kart ve yakıt pahalli mazot 4 misli dolmuş hattı da taksi plakası ile aynı ondada yakıt pahalli şartlar her Zaman değişiyor pandemiden önce emlak bedava imiş şimdi 5 e katladı
Çıkanı hep çıkacak, düşeni hep düşecek zannetmek gibi bir gafletimiz var.
Yeterince ucuzladı alayım, veya yeterince pahalandı satayım diyemiyoruz bir türlü.
Böyle olmaması gerektiğini ben hata yapa yapa öğrendim.
Bu yüzden, şu anda harika yatırım aracı gibi görünen altın'ın bile bir gün terse dönebileceğinden şüpheleniyorum.
Terazinin emlak tarafına bakacak olursak, pandeminin ilk başında buraya "cesareti olan şu an ev alabilir" yazmıştım. Alan olduysa yaşadı.
Siz öyle zannedin..!!
Arkadaşım,takside şoförlük yapıyor. Mal sahibine 12 saat ( gündüz ) için temiz 400 TL ödüyor..kazası ,yakıtı vesairesi şoföre ait..400 TL de gece çalışan diğer şoför ödüyor,ettimi 800 TL.?
Ayda yapar 24.000 TL Bu da minimum olanı.Mavi renk Turizim taksitleri ayrı fiyat,ayrı konu...Nerede var böyle ballı kazanç..?
Siz hiç,Fatura fiş kesen,vergi ödeyen minibüsçü taksici gördünüz mü.?
Taksi plakası için,o fiyatlar bile fahiş, abartı..
Benim bahsettiğim plaka kirasıydı.
Sizin bahsettiğiniz şey plaka arabayla birlikte işletilince elde edilen rakam.
O şekilde işletenin eline çok para geçiyormuş gibi görünür, ama turşusu çıkan eski arabayı 5 yılda bir yenilemenin maliyetini de o kazançtan düşmek gerek. Ayrıca arabayı işleten kişi kaza veya arıza durumlarında aracın yatmasıyla oluşan kayıbı da üstlenmiş olur.
Taksilerin aşırı pahalı olan trafik sigortası bedeli de yine o kazançtan karşılanır. Vs. Vs.
Yılda 100-150 bin km yapan taksilerin sırf lastik maliyeti bile ciddi bir rakam.
Hiç bir iş göründüğü gibi değildir.
Karşı komşu sahibinden fiyatlarının 1.5 milyon altına koymasına rağmen acil satmak istemesine 1 aydır satamadı
Millet eylülü bekliyor. Reis toki üzerinden ucuz ev yaptıracak diye bekleşiyor millet
10 bin lira zor kaliyorsa neden plakanin kendisi 6-7 milyon etsin M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Komunist Rusya zamaninda tuna nehri boyunca Ruslar cok fazla fabrika dikti. Agir sanayii uretimi olan bu fanrikalarin atiklari agir metal ihtiva ediyordu. Ruslar cevre kirliligine karsi hicbir tedbir almadilar. Bu fabrikalarin hala cogu calisiyor.
Bir kac sene once bu fabrikalardan biri macaristanda ariza yapti. Aluminyum tesisi bu. Fotograflarda kipkirmizi suyun nasil Tuna nehrine aktigi goruluyordu
Gidenler anlatiyor nehir o kadar kirliki nehrin uzerinde yuzen otomobil lastikleri gorulebiliyor
Ek 28867
Siz canlı olarak gördünüz mü içine girdiniz mi
diyorum siz foto diyorsunuz bakın nehrin rengi nasıl kırmızı mı sizce
vay vay uçuyorsun kaçıyorsun Türkiyem Avrupalıda kıskanıyor Amerikalıs da son super teklif
30.000 TL'ye varan kira geliri ile paranı 12 yılda geri albilirsin , hem de levent ve maslak'ın yanı başında...
The Superior Suites, ilanında ( hisse net'teki reklam)
LOKASYONTHE SUPERIOR SUITES444 5 343CENDERE CADDESİ NO:41
KAĞITHANE
İSTANBUL
ilk yazdıran malı götürümüş
https://www.egeyapi.com/the-superior-suites
Hep böyle para yağacak , hep böyle olacak...
daha 4 sene önce 5.000 tl'ye müşteri bulmak (kiralama) için emlakçılar kendilerini parçalıyordu , şimdi o yerlere 25.000-40.000 tl kira istiiyorlar.....
Araçla birlikte işleterek 24.000 almak çok dertsiz bir şey olsa kimse "çıplak plakaya 12.500 alayım yeter, kafam rahat olsun" demezdi.
Aslında ben de aynı şeyi söylüyorum, ama tersten.
Taksi için şu ortamda net 10 bin lira çok düşük bir rakam.
Ya da 4 milyonluk satış fiyatı..
Sanırım taksiler zor bir dönemden geçiyor. Riske girebilen için alım fırsatı olabilir bence.
230 bin dolara plaka. Şaka gibi.
seneye iktidar değişikliği olursa plakalar bir dip daha yapabilir...İstanbul'a ekstra 30.000 plaka kazndırılması gerekir.
hocam dolar cinsinden bakıp dört sene önce ile kıyaslarsanız kabaca doların 4 katına çıktığını görürsünüz ki bu kira rakamı sene boyu değişmeyecek ve bir sonraki kiraya kadar minimum 50% dolar değer kazanacak.
dolar cinsinden zarar korkunç.
Dün Berlin den arkadaş ile yazıştık möbleli ortalama denebilecek bir evi 2.000 Euro ya kiraya vermiş.
azıcık eli yüzü düzgün daire 3.000 Euro ve euro cinsinden yıl boyu sabit.
Almanya da çalışan home office IT ci olsam koşarak TR ye gelirim.
bize uçuk gelen 1.000 € kira onlar için nothing...
arapları vs zaten saymıyorum.
TOKİ nin kurasından Suriyeliler çıktı
TC vatandaşlığına geçişteki artış kendini TOKİ kuralarında da gösteriyor. Lama Hamaideh, Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad, Kayabaşı kurasını kazananlar arasında
Son dönemde çok sayıda başta Suriyeli ve Afgan'ın TC vatandaşlığına alındığı biliniyor. Bu gelişme sadece sokaklarda, tabelalarda, menülerde değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, özellikle engelli ve şehit-gazi yakınlarına konut edindirme amacı güden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen kura sonuçlarında da kendini gösteriyor. Başvuru şartı olarak TC vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu kuralara katılımda, son birkaç yılda vatandaşlık alan kişilerin yoğun başvurusu sonuçlara da yansımaya başladı. Son olarak geçen ay yapılan İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Etap evlerinin kuralarında 3 artı 1 dairelerden kazanan yaklaşık 500 talihli içinde, Lama Hamaideh, Muhammed Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad gibi isimler dikkat çekti. Kurayı kazanamayan bir vatandaş, Önce, kazanamadım ama neyse ki bu daireler ağırlıklı olarak ev sahibi olmayan şehit ve gazi yakınlarına gidiyor' diye düşündüm.
240 AY VADELİ KONUT
Sonra listedeki isimleri görünce bunca vatandaşımız evsiz barksızken sonradan vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum†dedi.
TOKİ, 50 bin sosyal konut projesi kapsamında Başakşehir Kayabaşı 3. ve 4. etap konu projesinde ; 2 oda 1 salon 482 adet ve 3 oda 1 salon 524 adet konutu satışa çıkardı. Kura çekiminde belirlenen hak sahipleri 240'a varan vadelerde ev sahibi olabilecek. Yazı yayına verildiği süreye kadar TOKİ'den konu ile ilgili sorumuza bir yanıt gelmedi.
Bu zulüm ne zaman bitecek acabaM2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gelecek seçimleri mevcut iktidarın kazanacağını düşünenler için gerçekten iyi fırsat. rant ve rantçı dostu akp tekrar seçilirse istanbul'da taksi plakası fiyatları çoşacaktır. tersi bir durumda ibb'nin yeni taksi sistemi ile plaka fiyatları biter. iktidar değişirse taksicilerin ötvsiz araç alma hakkını da kaldırırlar diye düşünüyorum.
ben şahsen seneye iktidarın devam edeceğini düşündüğüm için iyi fırsat olduğunu düşünüyorum fakat taksi plakası sahipliğini ve mevcut taksi sistemini doğru bulmadığım için uzak duruyorum.
Kesinlikle haklısınız Bursa'daki taksi fiyatları İstanbul'un 2 katı olmuş halbuki önceden tam tersi idi...ytd
Newyorkta 1 milyon dolara taksi fiyatları vardı yıllar önce. Simdi 50 bin dolar etmiyor.
Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk
Olması gerekende bu zaten. Serbest piyasaya ne zaman müdahale etsen orada rant verimsizlik pislik pahalılık hemen yeşerir. Şöyle ülkeye bakıyorum nerde bir bürokrasi devletçilik var orası pislik içinde. Trt ye bakıyorum öyle, taksi plakalarına bakıyorum öyle, belediyelerdeki arsa imar rantlarına bakıyorum, devlet memuru atamalarına, borsadaki devlet hisselerine, devlet bankalarına, devlet okullarına, devlet hastanelerine hepsi pislik içinde. Özel okullar özel hastaneler biraz daha kaliteli ancak onların üzerindede bürokrasi hantallığı var. Rekabet etmelerine izin verilmiyor. Thy devletin değil özelin elinde olsa hiç abartmıyorum 3e 4e katlar. Devletçi zihniyet sadece mevcut iktidarda yok diğerlerinde de var. Halk ekmek açıp ucuz ekmek satıyor. Peki kar ediyormusun. Hayır. Parayı nerden karşılıyorsun. Tabiki benim cebimden. Devlet destek veriyor. Yahu ne devleti devlet diye bişey yoktur musluğun başındaki siyasetçi +bürokrat derebeyleri parayı saçıp savuruyorlar. Bu devletçilik yüzünden yakın tarihte 2 süper güç rejim değiştirdi. Serbest piyasaya adım attılar da biraz geliştiler. Bizimkiler hala bundan ders almıyor. Arkadaş hiçbişey bilmiyorsan bak abd ye son 100 yıldır bu adamlar süper güç. Ve şuandada güçlerinin zirvesinde. Niye diye kendine bir sor. Onlar emperyalist sömürgeci safsatalarını bir kenara bırak iyice düşün. Göreceksinki adamlar özgürlükçü ve serbest piyasadan yana. Bu yüzden süper güç. Ve böyle giderse bir 100 yıl daha süper güç olarak kalırlar. Çin geçecekmiş, bu tutuculuk ve devletçilik anlayışıyla biraz zor geçer. Serbest ekonomiye geçtiler ama özgürlük açısından sıkıntılar hala devam ediyor.
Neyse konuyu fazla dağıttım. Taksi plakası serbest olmalı.İsteyen herkes taksicilik yapabilmeli. Böyle aptalca ve verimsiz bir iş olur mu arkadaş. Bu serbestiyet geldimi taksicilik mesleği tarihe karışır karışmalıda. Koca istanbulda 1 milyon araç var ama 5 bin taksiye mahkumuz. Araki bulasın.
Millet plaka kiralamayla taksi aracını vs hepsini çorba etmiş. Plaka sahibi kiralayinca arabaya sigortaya karışmaz. Ayrı şeyler hepsi
Ev sahibi ve kiracı olan herkesi ilgilendiriyor! ‘Arabulucu’ sistemi geliyor… Kaynak: Ev sahibi ve kiracı olan herkesi ilgilendiriyor! ‘Arabulucu’ sistemi geliyor…
https://www.gazeteguncel.com/ev-sahi...or-139292h.htm
zorla güzellikmi olacak?
Arabuluculukla çözüm lansmanın külliyen bir aldatmaca olduğu kanaatindeyim. Sadece mahkemelerde reddedilmesin, arabulucu reddetsin,iş yükü artmasın muhabbetidir.Anayasadaki mülkiyet hakkının gaspı artık sitematik bir hal aldı. Adamlar benim köpek gibi çalışıp aldığım mülkümü bu enflasyonda heder edecek, istanbuldaki sanayicinin stok çalışmasına müdahale edecek, serbest piyasa ve anayasal haklardan kuzey kore sistemine evrilecek sonra arabulucu....samimiyetsizlik diz boyu...yazik ya...
Yanlış anlaşılmış hali de aslında pek yanlış olmayan bazı kelimeler var ülkemizde.
Mesela yarışlarda kulanılan slick lastik bizde "silik lastik" diye bilinir. Hakikaten de lastiğin dişleri yoktur, silinmiş gibidir. :)
Veya inşaatlarda su basman dedikleri şey aslında soubassement diye fransızca bir kelimedir.
Lakin su basmasıyla ilgili zannedilen yanlış hali bile, bodrum katları sel bastığını düşündüğünüzde pek mantıksız sayılmaz. :)
"Adalet mülkün temelidir" de aynı şekilde.
Adaletin doğru işlemediği yerlerde de malınıza ya mafya çöker, ya devlet, ya kiracı.
İşte bakın sözün yanlış anlaşılmış hali bile doğru sonuca varıyor, adalet yoksa sizin kişisel malınızın da güvencesi yok.
Mafya, Mala çökme, Mülkiyet hakkının gaspı filan derken Kiracılara bir de Terörist deyin bari :)
Bir evin üstünde ev sahibinin muhtemelen 30-40 yıllık emeği vardır.
Peki "hem güncel rakamı ödemem, hem de çıkmam" diyen kiracının o mal üzerinde ne gibi bir emeği veya hakkı var?
Yıllar öncenin rakamlarıyla 1 yıllık bir anlaşma yapıp oturmuş. Zaman içinde ödediği kira küçüle küçüle kuşa dönmüş. Daha da aynı şartlarda oturmak isteyen kiracının o ev üzerinde ne gibi bir hakkı olabilir?
Oturmak istiyorsan güncel rakamı ödeyip otur kardeşim, kimse seni zorla kovmuyor.
Ama piyasa 5-6 ise ısrarla ve çirkefleşerek 1-2 ödemek nedir?
Karşı tarafın rızası olmadan malına ucuza konmak EŞKİYALIK değilse nedir?
Bir markete gittiğinizde "ben buranın 3 yıllık müşterisiyim" gerekçesiyle 3 yıl öncenin fiyatlarıyla alışveriş yapabiliyor musunuz?
Güncel fiyat neyse odur.