Migros önce kapının önüne koyduğu işçilerin hesabını versin sonra alışveriş yapalım.
En nefret ettiğim iki şey .
1) yalan
2) söylediğim bir şeyle john benjamin geçilmesi aynı şeyleri sürekli abartarak gırgır geçilmesi .
Kimseyi tanımadan etmeden bu Üslüp sizin gibi Z kuşağını anlamayan yaşlı dedelerden farkınız yok .
Bu topikte goygoyculuk yapmaya devam edin çok güzel içine ediyorsunuz bravo
Yeni bir izlenimimde yine İstanbul Anadolu yakasından
Özellikle Bostancı Feneryolu arasındaki Marmaray istasyonlarında sabah inenler gözlemlendiğinde
çekik gözlü,Türkçe konuşan genç,orta yaş çalışan bayan Türkmen,Özbek vs yoğunluğu ve yine aynı bölgede Markasız Motokurye erkek Türkmen,Özbek vs yoğunluğu.+ yine aynı bölgede evden eve taşımacılıkta erkek Özbek,Türkmen vs yoğunluğu.
Suriyeli,Afgan derken bunlarıda işin içine kattığımızda çok çeşitli bir durumortaya çıkıyor.
Yunanistan yaşayan taş çatlasın 6 milyon ,Bulgaristan taş çatlasın 4-5 milyon nüfüs
nerdeyse iki ülke nüfüsünu üzerimize almışız.
tamam da nereye kadar gidecek bu iş????
Araba MİDYECİ AHMET’in çıktı
https://youtu.be/mA3aVGr7KyI
Araba akusu sarz olsun diye biraz yol yaptim bugun ordanda sok market e ugradim
aldiklarim
600gr lik beyaz peynir 35.90
2 tane promosyon diye bahcivan tost peynir tanesi 25tl alisverise 25tl
2 tane tam yag mis sut 7.40
2 tane uclu ulker tac kraker 10.05
1 kilo kuru sele zeytin 19.40
toplam 140
bunun iki katini alsaniz zaten 300 olur sok markette bile
2001 krizinde bu kadar sosyete olmamıştık henüz ülke olarak..Çoğu ailenin arabası yoktu..Çevirmeli telefonlarımız vardı..
Herkes toplu taşıma kullanıyor bakkala gidiyor yazın evimizde oturuyorduk..
2001 krizinde sosyal medya yoktu..Bırakın tarkan a kaç tl elektrik faturası geldiğini 2 sokak ötede ne oluyor onu bile 1 ay sonra dedikodu kanalı üzerinden yarım yamalak öğreniyorduk..
2001 krizinde 20 senelik yüksek enflasyona alışmamız neticesinde zamlar bünyeye etki etmez hale gelmiş idi..
2001 krizinde bankalar battı..Yüzbinlerce insan işsiz kaldı..Bazıları artık bir daha kendi sektörlerinde asla iş bulamadı..
Dolar 1 ayda 3 katına gitti..Borsa yarı yarıya çöktü..( 21.000 den 7000 e düştü..)
Faizler gecelik 1500 leri vurdu çekti..
Piyasada müthiş bir TL (ve dolar) sıkışıklığı yaşandı..esnaf ve kobiler den çok kapanan eden oldu..Şimdi maşallah bizim buralarda kapanan tek bi kuaför emlakçı kırtasiye bakkal pideci falan yok..
Ev araba beyaz eşya (zaten şimdiki gibi satış çılgınlığı yoktu) dibe vurdu..
Sosyal medya olmadığından insanlar eh işte yine kriz çıktı allah belasını versin bunların diyip hayatlarına devam etmek durumunda kaldılar..
Dolar 3 tl den beri ne zaman youtube da bi ekonomi videosu izlesem..
Bu sene çok zor geçecek..
Dolarda hedef ne.
Battık..
İflas masada..
Venezüella mı olduk..(ahanda venezüella böyle bişi konulu video de hemen yanda)
5 tl dolar kurunda şirketler batardı..
7 de bankalar batardı..
10 tl de ise ülke batardı..
13.60 oldu..
Hala yerli yerinde ve hepsi ciro-kar rekorları kırıyor..
Onun için hiiiiçççç bişi olmaz..
Fışşşşşkırtmaya devam..
https://i.hizliresim.com/3la38z0.jpg
https://i.hizliresim.com/7eq8wtj.jpg
Birde şu grafiklere bi bakalım..
Anlayan anlamaya anlatsın bi zahmet..
atm'den sadece 1 kez 80bin lira yatırdım, yani yatırmak zorunda kaldım. hayattan soğudum. farklı hesaplar kullanmak gerekiyor, bazı parayı kusuyor geri ittiriyosun, tek seferde az miktarda para alıyor vs. bir de soyulmak için açık hedefsin. her şeyi saçma yani.
Bizim burada kapanan çok işletme var, sen nerede yaşıyorsun, millete nasıl bir ilüzyon pompalayıp duruyorsun, ne yapmaya çalışıyorsun, millete her seferinde ahaberden yayın yapar gibi gıcık verme gereği niye duyuyorsun ben anlamadım.
Tamam ekonomi muhteşem, herkesin bir eli yağda bir eli balda, ekonomi yönetimiyle ilgili hiçbir problem yok, herşey dört dörtlük, ikna oldum ben.
Sosyal medya hepimizi psikopata çevirdi..
Uzak durun..
Faydasını göreceksiniz..
HALKB ına 60Milyar dolar ceza gelecek idi..(daha mahkemesi bile başlamadı ABD sallayıp duruyor)
2019 2020 de TR kan gölüne dönecek idi (Keltoş.E. Mütercimler palavrası )
Dolar 7 tl nin üzerinde moratoryum ilan edecektik..
ABD TR ye saldıracak idi..
ABD türk bankalarını sistemden atacak idi.
Bankalar batacak idi..Batık oranları çok yüksek idi..
Dolarlara el konulacak dedikodusu belki 5 kere pişirilip önümüzde getirildi..
Şimdilerde rusya abd savaşı..
Şu pandemi de ki palavraları saymıyorum bile..Paket halinde araştırın artık..
Reklam almak için..İzlenmek için...click almak için takipçi kasmak için ..
Size tavsiyem..
Hiç birisini takip etmeyin..
Bakın en anlı şanlı en bilimsel takılanı bile emin olun yukarıda saydığım motivasyon kaynakları ile video çekiyo twit atıyo..
Kimsenin size gerçek bilgi falan sunmak gibi bir derdi de yok..
İsim ver kim kapanmış..
Sizin ora nere..Toplamda kaç işletme var..
Kaçı kapandı..
Hadi bekliyoruz..
Haa bizim burada da bi pizzacı kapanmış baktım..:)
Misal şimdi her yer kapanıyorrrrrr insanlar açç açççç falan mı yazalım...
100 tane mekan var 2 yer kapandı diye ekonomik krizde miyiz..
İşte sosyal medyanın yaptığı da tam olarak bu..
Bir ara 80 milyon nufus da 200 kişi ölüyor diye millet sokaklarda ceset den geçilmiyor falan sanıyordu..
Korku pompalamak en fazla izlenme getiren şeydir..
Sen olaya GÜNLÜK İKİ YÜZZZZZ diye bakarsan üffff olursun..
Ama 80 Milyon da 200 kişi..
Konuşulmaya bile değmez...
Bir ekonomik krizdeyiz denmesi için belli bir oranda kapanma işten çıkarma batma olmalı ki..hah tamam diyelim..
Tekrar ediyorum..
Açın borsaya açık şirketlerin bilançolarını inceleyin..
2001 i ben çok iyi hatırlıyorum mesela bilançolar 2 sene kendine gelemedi idi..
Bu korku pompası yüzünden millet nakitten burnunu çıkaramaz oldu..
Ve olan bu nakitte oturup kendini koruduğunu sananlara oldu..
Biraz düşünün..
Aklınızı çalıştırın
2015 de de aynı ekipler korku pompası yapıyordu..
Nakitçiler korku içinde faiz de oturuyor kriz çıkmasını bekliyordu..
Aptallar ise ev araba hisse coin alıyorlardı..
Kim kazançlı çıktı..
Neden böyle oldu..
Biraz düşünün..
Subesi az küçük bir bankada az miktar tl tutuyorum over night olarak , 21 aralik civarinda 20 küsür olan gecelik oran bugün baktim 16.50 düşmüş.. Bütün dünyada onca enflasyona rağmenn faizlerin bu denli düşük tutulması ,tasarruf edenden alınıp Qelerle öyle veya böyle para arzının arttırılması ile o saydıklarının yüzdürülmesini saglıyor olacak olanın olmaması sağlanıyor ,
Tasarruf edenin degilde harcayanın kredi çekenin baştacı edildigi makro ekonominin iktisat teorisinin calışmadıgı ortamda o olmuyor bu olmuyor demek ...
Farzedelim yarın zombi istilası oldu yine para basarak faiz indirerek mi günü kurtaracaklar artık onlarında ARAÇ etkisi bitti bunu yapanda Central Bankların kendisi...Para politikasi araçlarını kendi şartlarina göre çekip bükerek bitirdiler
Artık enflasyon var ...Fed faiz artırsada o enflasyon durmayacak ,pizzacılar kapanmasın diye feda edilen sey benim tasarrufum degil sadece...
Ben bu nedenle tl tutamiyorum hic...
Gecmiste de tutamiyordum...
Ya hemen mal, mulk, hisse senedi, doviz, altin v.s bir seyler aliyordum ya da parayi yiyordum..:)
Yemezseniz paranizi degersizlestirirler, bugun 10 ekmek alabiliyorken yarin 8 e duser...
Sizin binbir guclukle, fedakarlikla yaptiginiz tasarrufunuzu agizi .ok kokan mutayit bozuntulari ile bir guzel yerler...
Syg,
Şimdi cebindeki parayla hemen git İskender Döner ye.!!!!
Yemezsen.!!!!
Yarın ancak tavuk ekmek yersin..!!!
Yemezsen.!!!
2 gün sonra o parayla ancak bir şişe soda içersin.!!!!
Ülkenin en büyük sorunu alım gücünün düşmesidir..!!!!
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr//...9245806803.jpg
Crash tüm hızıyla otobanda.!!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
TL bir iluzyondur..
Syg,
Fiskirsa ne yazar??
Fiskirmasa ne yazar???
Milleti degersiz, alim gucu dusuk bir iluzyon ile uyutuyorlar iste..
4250 TL asgari ucret...
Artis orani %50 ama alim gucu gecen seneye gore daha dusuk..
Syg,
İsim ver kim kapanmış..
Sizin ora nere?
Sosyal medya da zaman zaman belli akımlar oluşuyor..
Bu akımlara karşı çıkanlar hemen afaroz ediliyor..
Dalga konusunu ediliyor (bu işde çok iyiyiz itiraf edim)
İşin komiği insanlar öyle bi korku edebiyatı pompası yayıyor ki..
Sanırsın en başta kendisi önlem alacak..
Amaa yok tabi öyle bişi..
Bu korko pompası popüler yapıyor sizi.Tek dertleri o..
Bir çeşir kabile gibi oluyorlar..İçlerinde süper zenginler ve hatta bu kriz!! dedikleri şeyden süper nemalanmış olanlarda var.
Zaten en önde bağıranlar da onlar..:)
Birde zengin gettolarında oturup ahh ah millet aç aç diye timsah gözyaşı dökenler var..Yahu dine inanıyorsan zekat ver o zaman diyoruz..Vermem diyor..Dine inanmıyorsan çıkar min yüzde 2.5 parandan dağıt diyoruz..Olmazz kapitalist ekonomi ..Neden verim diyo...eahhh...
Benim gibi bir kaç gariban çıkıp itiraz etti mi hemen dalgaya almaca var..
Yazın yine turistik tesisler yüzde 200 300 zamlara rağmen dolacak..
Lüks oto ev satışları yine zirve yapacak..
Borsa yeni rekorlar kıracak..
Siz aman burnunuzu çıkarmayın dışarı..:)
Kriz var kriz..
Oturun nakitin üzerinde..:oleyo:
Ben şahsen son 10 senedir her sene kriz söyleminden batacaz söyleminden bıktım usandım..
Hiç bişi olmadı..
Olmayacak da..
Şu m1 m2 grafiğini yorumlayacak bir allahın kulu hala çıkmadı..
goy goya devam..
bugün 16.50 den kkm yaptım bir miktar bakalım 3 ay sonra ne olacak durum
2001 yılında 18 milyon cep telefonu abonesi varmış. Nüfüs 64 milyonmuş. Zaman çabuk geçiyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ENFLASYONİST ORTAMIN KAZANANI YOKTUR
Fiyat istikrarının olmadığı yerde ekonominin tüm aktörlerinin ve toplumun tüm kesimlerinin zarar göreceğini anlatan Kaslowski, “Enflasyonist bir ortamın kaz***** yoktur; sabit gelirlinin aldığı ücret hızla erir, işletmelerin öz sermayesi zayıflar. Neticede ülke olarak fakirleşiriz, mutsuzluk artar, işte ve toplumda huzur kalmaz. Bu sarmaldan çıkmanın yolu, enflasyonla doğru politikalar izleyerek mücadele etmekten geçer. Ayrıca vergi politikası ve sosyal transferler ile gelir adaletinin iyileştirilmesi, sosyal hizmetler ile asgari yaşamsal ihtiyaçlara erişimin geliştirilmesi önemli. Bu krizden toplumun hiçbir kesiminin zarar görmeden çıkmasını sağlamalıyız†şeklinde konuştu.
https://www.dunya.com/ekonomi/tusiad...-haberi-649492
Bireysel borçtan takibe düşen sayısı 1.5 kat arttı
BDDK'nın 2020 ve 2021'in 9 ayında uygulanan sorunlu kredi ve kart borçlarını takibe atma süresindeki esnekliğin ardından 2021 yılında 1 milyon 704 bin gerçek kişi kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düştü.
https://www.dunya.com/ekonomi/bireys...ten-21-02-2022
Son 12 yılın en yüksek seviyesine çıktı
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre 2021 yılında kredi veya kredi kartı borcunu ödeyememiş gerçek kişi sayısı son 12 yılın en yüksek seviyesine çıktı. 2020'de esneklik nedeniyle gerileyen rakam 2019 yılında ise 1 milyon 403 bin kişi seviyesindeydi. Geçmiş yılların verisi incelendiğinde ortalama 1.3-1.4 milyon kişi seviyesinde olan kredi veya kredi kart borcunu ödeyememiş kişi sayısı 2021 yılında hızlı arttı. BDDK esnekliğinin sona ermesi ve takibe atılma süresinin yeniden 90 güne inmesiyle 2022 yılında bu rakamın artması öngörülüyor. TBB verileri kredi borcunu ödememiş kişi sayısının da 2021 yılında ilk kez 1 milyon sınırını aştığını gösterirken bireysel kredi kartı borcunu ödememiş olanların sayısı ise geçmiş yılların ortalamasının altında kalmaya devam etti.
Para fiskiriyeaaaaaaaaaaaaah
Syg,
Ekonomik krizde benim bildiğim ev araba fiyatları çakılır..
Kimse bişi alamaz..
Nakitte bekleyenler ucuza ev araba borsadan hisse alırlar..
En kazançlı çıkanlar nakitte bekleyenler olurdu..
Şimdi bakıyorum en aptallar korku pompasına inanıp nakitte bekleyenler olmuş..
Pandemiden evvel 800K 1M civarı olan evler 4.5 5.5M bandında..
3500 olan kiralar 10 15K bandında...
Çatır çatır satılıyor/tutuluyorlar..
80K olan borsa 200K üzerinde ve zorluyor..
Halka arzlar tam gaz ..
Hafta sonu mgros da 3-4 senedir görmediğim bir hatunu gördüm..
Naber falan..(ıyy hiç de konuşasım yoktu)
goy goy olsun gündem olsun diye ne olsun bu fiyatlarla yaşamaya çalışıyoruz dedim..
ayy o zaman indirimleri takip et ..Bak bunda indirim var mış diye elime bi tavuk tutuşturdu..(kendisi bu arada sepeti dolduruyor fiyat bakmazsızın)
Resmen yerin dibine girdim..Utançtan kıpkırmızı oldum..
Kasım ayında 2600 tl olan bizim spor salonu ( dolar çıkınca alel acele üyelik yeniledim idi) tam da beklediğim gibi zammı yapıştırmış 4200 yapmışlar..
Bugüne kadar hiç görmediğim bi ton yeni üye var ..
Bu nasıl kriz..
Her cumartesi karşımdaki avuç için kadar cafe de parti oluyor..Bağrış çağrış müzik yaygara kahkaha sesleri..
Sonra foruma geliyorum..
Batıyoruz sloganları..
Hahahahaha..:oleyo:
Amac herkesi egitimden, sagliga, gelirden tuketime fakirlikte, kalitesizlikte, vasatlikta esitlemek idi...
Artik bi dugune gidemiyor millet altin takamadigi icin..
1 grmlik altinlar cikmis...
Hatta careyi sahte takmakta bulanlar oluyor, millet kurdele uzerine adini da yazar olmus takmadan...
Yani para fiskiriyeaaah...
Syg,
Çevrenizdeki insanların yüzü gülüyorsa sorun yok. Gerginliği hissediyorsanız bir problem var demektir. Burada aynı gelir segmentteki arkadaşlarınızdan bahsetmiyorum. Su saati okuyandan, kargocuya, trafikte denk geldiğiniz sürücüden, simit aldığınız seyyar satıcaya kadar geniş bir kitleden bahsediyorum. Öyle rakamlara, kapanan dükkanlara bile bakmanıza gerek yok. Bunlar yeter.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi