Uskumru yerken çelik donda giyelim mi
Printable View
Hamsinin omegası da gayet iyidir. Ama karadenizlilere pek işlemiyor galiba.
SPOT da dünün satıcısı İs Yatırım alıyor, BofA gene satıyor,
https://i.hizliresim.com/hevnpa6.PNG
Tkfen cok pozitif gozukuyor ama emin olamiyorum.
bence kısa da 4550 ler gelebilir demedi demeyin :))
ayrıca sabah bir sey paylasılmıs otomobil ev mevduat vs fiyatları prim yaptı diye yahu fon a dahi 100 k yatırsan yuzde 25 alıyorsun ayda ayrıca büyük paraları olan bir insan bence neden borsa da olsun borsa bir nevi çerezlik bir nevi kumar mantıgı bizim gibi enflasyonun bol oldugu ülkeler de ... o açıdan 1 mn paran varsa ev araba ya da arsa alacaksın o kdr net
faizler %50-60 olursa 1 birim fiyattaki aldığın evi 10 birim fiyattan kime iteleyecen birde böyle düşünmek lazım ha 2-3 yıl önce 1 birim fiyattan aldıysan onlar hariç gidip balon olmuş gayrımenkul u satmak zordur.
Bahçeli: "Faiz artışı yatırımı caydıran, üretim çarkına çomak sokan, kredi ihtiyacını pahalandıran politik bir tercihtir.
Ancak Türkiye'nin ekonomik istikrarı ve ekonomik huzuru elde etmesi için alınması gereken kısa dönemli ve can yakan tedbirler vardır. Parlak geleceğimiz için bu külfete katlanmak kaçınılmazdır."
Bu fiyatlardan bu faizlerle (taşıt kredisinde süre sınırı falan da var)
Çıtır çerez gibi araba satılıyor.
Arkadaş 2015 tiguanı ilana koydu başında kavga çıkacak nerdeyse.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aldığım kira eskiden aidatın 2 katı idi şimdi %25 altında. Asgari ücret artınca aidat da artıyor.
Bu hafta asgari ücret belirlenmesi lazım.
Biraz önce Devlet Bahçeli'yi dinliyordum, bizim faize bakışımız bellidir değişmemiştir, faiz yatırımları olumsuz etkiler dedi. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat devam dedi.
Öte yandan başka cümlesinde sürekli üretim artışı gelir adaletsizliğine neden oluyor, doğayı bozuyor buna dünyada çözüm bulunmalı, sürdürülebilirlik vs önemli dedi.
bir hikaye oluşsun 1 ay oldu halen hani bir ekonomik program açıklaması yok.
Yada işte şu gün yeni bir ekonomik politika programı başlatacağız gibi bir açıklamada yok ki
Asgari ücret şimdi zamlandı %34 zamlanmış.
Net 11402 TL olmuş.
asgari ücret 11.400
Bayramdan sonra hikaye yazılır, 9 günlük tatilde kimsenin keyfini bozmazlar sanırım
Acı reçetemiz yolda, az daha sabır
*Bakan Işıkhan: Brüt asgari ücret 13 bin 414 lira, net asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir
eyvallah Bozkurt ..valla rivayetler muhtelif onu tahmin etmek zor Goldman Sachs 'ın %40 beklentisi kadar çok radikal birşey çıkmaz diye düşünüyorum ilk etpta %20 gibi benim şahsi beklentim piyasaların dengesinide gözeteceklerdir bu kadar bile olsa yine de borsa bunu hoş karşılamayabilir belliki zamanla enflasyon düzeyine çekip rasyonel bir yere oturtacaklar faizi
Oluşan 5 adet GAP den sadece 1 tanesi doldu, 2. si 5146 da, endeks bugün altta 5224 ü gördü,
https://i.hizliresim.com/7zailye.PNG
Bakan Işıkhan: Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında göre asgari ücreti yüzde 107 artırmış bulunuyoruz
Temmuz ayı ara zam ayıdır , %34 çok fazla bir oran enflasyon dahada azacak , freni patlamış kamyon gibi uçuruma doğru gidiyoruz...
480 dolar olmuş asgari ücret hani 500 dolara sabitleyeceklerdi.
İşverene maliyeti SGK, öğle yemeği ve servis ile 15 bin hatta daha fazla olabilir.
Uzun vadede bizde de robotlaşma hızlanır.
Biri TV'de anlatıyor (galiba) Stocholm'de havalimanındayım bir şey soracağım ortada hiç çalışan yok, problemi çözemedim, bizde havalimanlarında yeterli çalışan var.
Bizde isteruk 500dolir
Ya eskiden asgari ücret görüşmeleri sanki 3 tur 4 tur falan gerçekleşir 3 hafta falan sürerdi sanki.Şimdi bi oturuşde ne istiyorsunuz? İyi peki al . gibisinden oluyor sanki
Fatih Özatay
@OzatayFatih
✅Yüksek tutarda cari açık vermeden büyüyemeyen bir ekonomisi var Türkiye'nin.
- Cari açık=Net dış borçlanma
- Yani, Türkiye ekonomisi dış borçlanmaya bağımlı
✅Bu temel sorunun altında, daha derin bir sorun var: Verimlilik sorunu.
- Bu soruna el atmadıkça, bazen rekabetçi kur politikası uygulayıp, işler sarpa sararınca da, öbür uca gidip faizi sıçratıyoruz.
- Sonuç: Sarkacın bir uçtan diğerine yöneldiği ama ne konumda olursa olsun her daim düşük ücret cenneti olan bir ülke olarak kalmaya mahkum oluyoruz...
https://ekonomim.com/kose-yazisi/bi
Yılbaşından beri araç fiyatları yüzde 70 artış ile başı çekmiş.
İşçiye % 107 ev sahibine % 25 bu dayatma nereye kadar geçerli olur ki ..
https://i.hizliresim.com/1f5v5qw.png
Asgari Ücret Net ücret 11.402 TL
Ara zam oranı %34 sonrası Anlık Kurlar ile;
482,57 $
441,25 €
0,018 BTC
1257,08 Gürcistan Larisi
28712,63 Gambiya Dalasisi
1772,43 Birl. Arap Emir. Dirh.
12423,56 Venezuela Bolivarı
820,68 Azerbaycan Manatı
482,78 Bahama Doları kadar oldu. ✍️
Verimlilik doğru, düzeltilmesi gerek. Yalnız cari açığın en büyük kalemi her zaman enerji oluyor. Ben hükümet olsam ilk yapacağım iş enerjide dışa bağımlılığı minimuma indirmek olurdu. İç anadolu çöl gibi zaten. Koy güneş panellerini tüm ülkeye dağıt enerjiyi. Enerjinin yüzde 50'sini burdan karşılasan ülke kurtulur.
Otomobilde şu şekilde bir olay var gibi.
Bir çok işletme bir şey üretip satıyor KDV tahsil ediyor ama üretim aşamasında bu kadar KDV ödeyerek mal ve hizmet almadığı için farkı maliyeye ödüyor. Otomobilde KDV yüksek olduğu için satın almak KDV mahsup edilebildiği için daha hesaplı oluyor. Çalışana maaş vermek yerine otomobil vermek de totalde daha cazip oluyor. Maaşlardan vergi kesiliyor ama bu tip avantajlar 2 taraf için de daha cazip oluyor.
Bir video vardı, bir etkinliğin çıkışında lüks arabaları durdurup sohbet yaptılar, çoğu tekstilciydi.
Birde sok faiz,maas olur 600dolir:he:
Bişii gördüm sanki:kahkah:
Emekliler derneği görmesin bak:he: