Ne zaman açıklanıyor bilanço? Kesin 1 Mart’tan sonradır:)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Ne zaman açıklanıyor bilanço? Kesin 1 Mart’tan sonradır:)
Arkadaşlar bende diyelim bucim hissesi yok. Diyelimki 1.45Tl den 100 adet rüçhan kuponu aldım. Sistem nasıl işliyor bunda ?
Bedelli paraları yapılan yatırımlara kullanılırsa gelecekte güzel yerlere gelebilir.
110 milyon euro yatırım yaklaşık 1.7 milyar TL
Bence bedelli sermaye artırımının temel sebebi bu yatırım faaliyetleri.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
CEMTS %5 yukarıda 19.26
CEMTSsın %57,73 BUCIM ortak.
CEMTS sermaye yaklaşık 101 milyon * 19.26 * ,57.73 = 1.122 milyon TL
son 2 yılda sermaye artışı ile BUCIM giren para 1.400 Milyon
Sadece burası 2.522 milyon / 1.500 Milyon TL ödenmiş sermaye = 1.68 TL yapmakta
Son 1 yıldır 2.80 lerden düşüşte hep 1.68 den geri dönmüş.
Şirket yönetimi niyeti çok önemli umarım yeni yatırımlarla CEMTS gibi karlı şirket olur.
Şuandaki hisse değerinde sanki BUCIM 2020 öncesi hiç yokmuş gibi değerleniyor.
Özetle hisse ölü fiyatından değerlenmekte.
Hisse
tarman reise bu kadar laf yapılmasını anlayamıyorum. şu an bedavadan hisse dağıtıyor. malum ilk bedelli öncesi hisse 5,7x lerden 4,7x lere düştüğünde 4,15 gibi bir rakamda (oraları da göreceğinden pek emin olmadığımı söylemiştim) yüklü alırım demiştim. linç yedim. gerçi hoş 3,54 görmüştü. yani tarihinin en dip noktası. ilk bedelliye katıldım. borç harç tek bir rüçhan satmadan girdim yükselmesine rağmen. belirli yerlerde al-sat yaptım. ikinci bedelliyi yaptığında benim için o rakamlar hedefime çok yakın olduğundan buradan %7-9 bekleyeceğime %20 civarı beklediğim bir kaç hisseye taşıdım.
neyse herkes gibi bende zararda beklediğim/zaman kaybettiğim hisseler oldu ancak. ne zaman sıkışsam tarman reis bedavadan hisse verdi saolsun. bu devirde baba oğluna yapmaz böyle kıyak.
mevcut durum da aynı. yatırım mı yapmak istiyorsunuz? buyrun. tarman abimiz yine kıyak yapıyor yatırımcıya.
dip not : bu sefer alt ve üst hedef söylemeyeceğim. düşmez demiyorum. (aşağıda beklediğim yine bir yer var ama yine görür mü görmez mi emin değilim) ama buralardan almamak en hafif tabir ile yatırımdan anlamayan safça biridir. küçük bir arkadaş grubumuz var. kendilerini bunalttım diyebilirim 3 senedir. 3 senedir onlara söylediğim bir şey var. bu benim emeklilik hissem. saolsun tarman reis. ne zaman karamsarlığa düşsem bucim aklıma geliyor.
bedelli sonuna doğru mallanacağım
Esas faaliyet kârı ile açıkladığı kâr neredeyse aynı, bilanço temiz ama bedelli yapmış, eğer yeni yatırımlar için ise hisse zaten ucuz daha da ucuzlar bu sayede.. kanal İstanbul başlarsa bu kapasite ile zaten yetisemezdi.. yatırımlar kapasite artırımı için ise eyvallah..
Senelerdir, kimler geldi kimler geçti. I.t ödeme yapmazsa kimse alacağını tahsil edemez .kanal ist işi yatmış vaziyette vel hasıl vade çok uzun.
SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
infodan satan, tacirden-meksadan alan kim/ler ? :party:
bu ne hacim....?
tarman abim?
İnfo rüçhandan alıp normal bucim olarak satıyor bugün rüçhanda deniz satıcı bunlarda muhtemelen merkezi kayıt kuruluşuna kayıt yapanların malı ismail TARMAN nın da tam istediği bu :one: tacirlere gelince zaten bu bedellide işlemleri yapan yetkili aracı kurum aldıkları takasta genelde emeklilik ve yatırım fonlarına virmanlıyor zamanı gelince patrona devredecek:yes:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Ya bu şirketin bir sürü yerde şirketi var ve hepsi bucim’den büyük piyasa değeri olarak. Bu nasıl oluyor anlamadım. Sadece bağlı ortaklıkarı değeri 3-4 milyar en az. İlginç
CEMTS hissesi güzel bilanço geldi kağıt yükselmedi.
Sebebi BUCİM %200 bedelsiz sermaye artırımı.
Geçen hafta CEMTS almak için fırsattı. Aldık değerlendirdik. BUCİM çok ucuz olunca
kağıtları değiştirdim.
Bugünde BUCIM gitti. Sabah 1.70 ek alış alış yazdım, maalesef gelmedi.
1.80 BUCIM sattım. Kısa günü karı Allah bereket versin.
BUCIM bedelsiz sermaye artışının önemli sebeplerinden biri
Yatırımların demir, çelik fiyatlarındaki artışından dolayı ek 21 milyon euro
maliyet artırması. Bu sermaye artışının kötü bir niyet olmadığını düşünerek
BUCİM almıştım. Biraz erken satmışız. Tavandan işlem görüyor.
🤣 tarmancim bedelli sonu almamiza izin vermedi. cani sağ olsun
2021-12
net kar:
447.479.324
Keşke dağıtsaydı şu güzel karı. Hep kendine İT amca hani bize ?
haklısın.. umarım seneye,
fk 2 ye pddd 0.68 düştü ve bu esas faaliyet karı ile oldu.. geçen gün cimri davranıp 1.70 den almak için inat ettim,, 1.72 den çok az mallandım..çok şükür..
umarım kapasite arttırır..
bu arada bedelli paarasını ne yapacak bilginiz var mı?
Yeni sermayeyi eklemen lazım Atv izle .;);)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cf1fe5402a.jpg
SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haklısın, lakin pddd düşer ,bedelli ile daha fazla Özkaynak artışı var , bu oran daha aşağıda olmalı ,
Cimere Yaptığım başvuruya verilen cevap :rules:
İlgi başvurunuz Kurulumuz tarafından kayda alınmıştır. Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikayetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) 88 nci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hâllerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı olarak inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi hâlinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz bültenleri ile kamuya duyurulmaktadır
Bilgilerinize sunulur.
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir''
Bedelli kullanım hakkı, 1 Mart 2022 mesai saati sonuna kadar mıdır ?
Bilen bir arkadaşın yanıtına şimdiden teşekkürler..
forumda bazı arkadaşlarımız gelen 447 milyonluk kârın tamamının ya da tamamına yakınının esas faaliyetlerden kaynaklandığını belirtmiş. bu bilgi yanlış olmuş arkadaşlar. gelir tablosu ve dipnotlarını okursanız eğer :
Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler 295.280.044 TL (25 nolu dipnot)
Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler (-) (96.966.882 TL (25 nolu dipnot)
Yatırım Faaliyetlerinden Gelirler 228.528.614 TL (26 nolu dipnot)
Yatırım Faaliyetlerinden Giderler (-) (107.600.561) (26 nolu dipnot)
bu kalemlerin dipnotları açıklamasında Net Kur farkı gelirleri (gelir ve gider farkı alınıp hesaplanan) 282.132.881 TL, yuvarlak 282 milyon TL diyelm, buna ilaveten yuvarlak 18 Mlilyon TL Vadeli Satışlardan kaynaklanan finansman geliri 21 Milyon Faiz Gelirleri var ve bunlar yaklaşık 321 Milyon TL yapıyor.. 618 Milyon TL olan dönem kârının (ana ortaklık payı 447 milyon) 321 Milyon TL'si esas faaliyet karı değil (çok büyük kısmı da kur farkı kârı) .. bu gerçeği gözönünde bulundurun.. (KAP'a bildirilen finansal raporun 55 ve 56. sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Sabah 1.68-1.70 alış yaptım.
Öğleden sonra cimrilik yaptık 1.70 yazdıklarım gelmedi.
1.70 sonrası güzel topladılar.
Yıllardır bucimde bekleyen biri olarak ilk defa Genel müdür Osman NEMLİ' nin şirket ile ilgili bu kadar olumlu bir açıklama yaptığına ilk defa şahit oluyorum :bravo: bucim modernizasyon yapıldıktan sonra durumunu gösteren maket harika görünüyor :p Bursa olay tv de haber olarak yayınlamış haberin linkini paylaşıyorum
Bursa'ya 120 milyon euroluk dev yatırım!
Çimento sektöründe fark yaratacak projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, 120 Milyon Euro'luk yeni bir yatırım çalışmasına başladıklarını ve projeyi 2023'ün ilk çeyreğinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.
https://www.olay.com.tr/bursaya-120-...yatirim-937596
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir''
Bilançoda Brüt Kâr ve Faaliyet Kârına göre bölümlere göre dağılım yapmışlar, net kâra göre değil, ama yine de bir fikir verir:
Çimento 65.302.870
Çelik 482.166.492
Hazır Beton 64.043.807
Kül -2.376.854
Bölümler Arası Elimine Tutar -570.961
Toplam Faaliyet Kârı 608.565.354
Roda Özkaynak yöntemiyle konsolide olduğu için özsermayeden pay alma yöntemi ile muhasebeleştirilmiştir.
Roda Liman 31 Aralık itibariyle net dönem karı/(zararı) 62.383.705
Sahip olunan pay oranı 50,00%
Kar/Zarar ile ilişkilendirilen tutar 31.191.853
Gelir Tablosunda Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Karlarından (Zararlarından) Paylar kaleminde gösterilmiştir.
hhh
Kaynak : Konsolide Rapor Sayfa 32, 39[/QUOTE]
2022 yılında ki favori hisselerim
PRKME
BUCIM
buün prkme 5,94
bucim 1,83 kapattı
NOT OLSUN
endeks 100 de 1946
Merhaba,
Sermaye artırımından sonraki Yeni fiyatı yarınki açılışta mı göreceğiz?
Bedelliye katilim icin bugun son tarih olduguna gore hisseye guclu satis gelecek ise bugun gelir.Bugunden sonra hissede rahatlama olmasi ve pozisyon acmalarda artis beklenmesi bana gore mantikli bir yaklasim.y.t.d