Maalesef şu an yukarıdaki listemin getiri olarak tek ekside olan kağıdı...Bir de çok dürüstler, hemen kapasite azaltımlarını bildiriyorlar:)
Bu tür durumlarda her %5-10 düşüşte ek alım yapıyorum, çıkarken de aynı gerçi...kademeli maliyet.
Şirket tmel kriterlerden geçtikten sonra konjonktürel-kısa vadeli olumsuzlukların çok önemi yok. Ama üst üste 3 kez bilanço değerlendirmesinden eksi not alırsa mecburen çıkarırım portföyden. Geçen bilançoda ilk eksiyi almıştı, iki bilançonun daha kötü gelme hakkı var, kötü gidişat yine devam ederse güle güle.
Bu arada, sırf durgunluktan bu denli kapasite düşüşü saçma geliyor bana..ihracat da yapıyor şirket sonuçta, hadi ithal girdi kullanıyor desek, bir sürü firma aynı durumda..ayrıca ürünlerine zam yapma imkanı da var.
İşletme sermayesi, ya da piyasa koşulları bozuk olduğu için borçlanmada sorun yaşıyor olabilir. Ayrıca full kapasite çalıştığı için yüksek stokla yakalanmış da olabilir.
Her halükarda ortada büyük bir başarısızlık var, yakın takibe devam, umarım son çeyrekte düzeltirler işleri (Bu arada firmanın geri alım programı başlattığını ve şimdiye kadar hatrı sayılır bir miktar alım yaptıklarını unutmayalım. Bu nedenle anormal düşüşler olmasını beklemiyorum önümüzdeki günlerde).