Originally Posted by
ismettarhan
Bu konuda size katiliyorum. Daha once Paynet icin degerleme gorusumu belirtmistim (hatta konsensusun bir hayli uzerinde oldugu icin renkli bir muhabbete sebep oldu). Bir de son donemde global piyasalarda FinTech cok ciddi gerilemeler yasadi. Milyar dolarlik firmalar tepe noktalarindan %30-%60 arasi deger kaybina ugradi. Gelismekte olan piyasalardaki fintechler (Paytm, Stone Co) gibi daha da buyuk darbeler aliyor. Daha onceki mesajlarimda bahsettigim gibi benim 5x ciro carpani beklentim global oyunculara %50 civari iskonto idi ama global oyuncular artik 6x ciro carpanina kadar geri cekilmisken su anda Paynet'in monetizasyonu ederinin altinda olacaktir. O yuzden yonetimin tedbiri elden birakmamasi lazim. Burada yazilan bazi mesajlarda satis degil stratejik ortak alimi konusuna dikkat cekildi zaten, dolayisiyla bu hissede uzun vadeli beklentisi olan yatirimcilar icin olumlu bir gelisme.
Olaya renk katan baska bir durum da Raiffeisen Rusya'daki yaptirimlardan dolayi negatif etkilendi (hissesi %50dan fazla kayipta). Alinan yatirim danismanligi hizmeti bakalim nasil etkilenecek...