Bunlar döviz kuru ile paralel gidip onun az üstünde net getiri veren serbest fonların tam listesi:
nbz
ics
ojb
kdl
al5
ons
das
zp6
pal
gpl
fbi
fjm
fjn
fjc
Printable View
Bugün 80$ den petrolü aksam uzeri çaktım üstadım. 72$ den direk ham petrol etf olarak almıştım.
AES tefas fonu almadım. Çok sıkı inceledim ve vazgeçtim. AES çok dandik bir fon. Sakın almayın. Petrol fiyatını çok geriden takip ediyor. Ne olduğu belli değil.
Ben direk etf olarak borsadan aldım sattım.
Bizim tema, petrol, kıymetli maden, ve fon sepeti tefas fonları tamamen çöp. Hiç bulaşmayın. Kendiniz alıp satmazsanız emtia lara sakın bulaşmayın TEFAS fonu olarak tamamen çöplük. 3 günde var. Trendi koruyamiyorlar. Çok uzun süre beklersen de zaten testere ile başladığı yere dönüyor emtialar.
Tefas ta PPF, SERBEST, DEĞİŞKEN, HİSSE, ALTIN, ve GÜMÜŞ fonları dışındakiler benchmark gerisinde kalıyor sürekli. Bunlar disindaki kategorilere bulaşmayın bence.
Fonlarda benchmarki geçtiği kadarina göre yönetim ücreti alinmazsa fon işi traş "absürt" fonlarda.
Usd ye yakin kolerasyon istiyorsaniz zp6 ve das var nitelikli yatirimciya acik
Eurobond tipi doviz ise dbh ipv nitelikli yatirimci olmaniz gerekmez
Nitelikli yatirimciysaniz ykb serbest eurobond fonlari var vadelerine gore nisantasi galata karakoy
*eurobondlar uzun vadeli dusunulmeli yoksa cds yukari hareketlerinde getiri torpuler
Kub doviz fonudur kistasi 1 aylik usd mevduatidir ancak icinde borclanma araclari ve hisse de tasir uzun vadede doviz getirisinin ustunde getiri saglar donemsel volatildir
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
FED in 20 yıllık Eurobond ihracına 16 milyar$ teklif gelmiş. 41 milyar$ satmayı umuyorlarmış, ama talep olmamış. FED in faizi epey yükseltmesi lazım. ABD tahvillerine talep gelmemesi çok enteresan. %4.8 veriyor 20 yıllık, ancak piyasa bu faizi beğenmiyor. Özellikle yabancı talebi kurumuş tamamen. Alanlar sadece yerli gidirik ABD bankaları.
https://pbs.twimg.com/media/F_ZZSmZWkAA0IyI.jpg
petrol 72 olduğu sırada yani ayın 16'sında aldım demedin, bu haftasonu söyledin doğrumu söylüyorsun gerçekten tam dipten aldın mı bilemeyiz. 6 günde %10 kazandım demek çok büyük bir iddia. sadece bugünkü yükselişi bildin ve 1 günü tutturmak bu işlerde hiçbirşey ifade etmiyor. fon işleri günlük olmaz. seninki daha çok günlük hisse alım satımcılar gibi, onda da düzenli doğru tahmin yapan ben hiç görmedim. tam alım yaptığın saat haber ver gerçekten öyle bir yeteneğin varmı görelim.
AES'e gelince 2021 de belki 10 ayda 2 kat para kazandım ben. alacağın yeri bilirsen kazandırır. etf falan onlar karmaşık işler. yatırımda sadelik esastır. sadece emtiaların testere gibi başladığı yere döndüğü ve uzun vadeli yatırım olamayacağı fikrine katılıyorum. eskiden beridir de söylüyorum bunu zaten.