garanti fonlarından haber varmı ,alan vs
Printable View
garanti fonlarından haber varmı ,alan vs
aldım ben.. 2023 vade. öngördüklerinden(?!) düşük oranla bağlandı ona uyuz oldum ama benim durumumda biri için hala ok. kısa orta vade mevduata ayırdığım kısmın ortalamasını yükseltmekti zaten amacım.
ilk talep/alım kapandı. haftada bir katılım mümkünmüş. ama daha düşük oranlarla olacaktır. valörden de kaybediliyor sanırım(?)
Haber akışına dalanlar kaçırdı treni bence.
bu fonlar için şube ye gitmek gerekiyormuş..bana ters
bayram degil seyran degil bu CDS ler 450 den nasil 400 e geldi? haber mi var ben mi kacirdim birseyler?...
41 vadeli Eurobond 84 fiyati iyi demistim 2 haftada 90 a gelmis. alanlar iyi kar etti :)
Değişen bir şey yok. Ülke 500 cds'ten 300'e nasıl indiyse şimdi de 450'ye gidip, 400'e indi. Belli bir taban ve tavan aralığında gidip geliyor. 300'ün altına inmesi için çok olumlu, 500'ün üstüne çıkması için ise çok olumsuz yeni bir gelişme olması lazım.
Bahsettiğim şekilde bir gelişme oluncaya kadar o aralıkta teknik analizciler gemilerini yüzdürür.
ytd
Bond'un tadi kalmadi
Vergi ve usd devaluasyonu cikinca geriye bir sey kalmiyor.
Vergi durumuna gore eksiye gecme ihtimali bile var.
Su an yapilabilecek en iyi yatirim crypto
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerikan tuik yüzde 6.2 çıktı bugün
Yani eurobonda veya 6.2 den dusuk herhangi faizde dolar eriyor
Eurobond da paramızı koruyamadi
Cds cikti zaman bastiysaniz parayi bir sey olmaz.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neye el atsak moku çıkıyor!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese selam.
TL olarak toplu gelecek bir para mevcut ve bunu peyderpey USD'ye çevirip, toplamda 20-30 bin dolar civarı eurobond almayı düşünüyorum.
Enflasyon altı konut kredisini kullanıp bir ev alıp kupon gelirlerini ve kirayı kullanarak kredi borcunu ödemeyi düşünüyorum. Eurobonddaki anaparaya 10-15 yıl kadar ihtiyacım yok. Yani dolarla olan geliri sabit tl giderine bağlamak; ev kredisi bitip, eurobond itfa tarihi de geldiğinde ise hem ev hem anaparayı başka yatırımlarda kullanmak gibi bir düşüncem var.
Konunun ilk 50 ve son 300 sayfasını okumayı tamamladım. Mevcut koşullarda beyan limitini aşmıyorum dolayısıyla vergisel sorunum da yok.
Alım-satım için hangi platformu önerirsiniz? Daha önce ziraat bankası üzerinden eurobond aldım ama tüm verileri girip en son sayfada bu bond yok demesi gibi sinir bozucu ve çok salakça bir sistemi var.
Ve diğer bir dert ettiğim kısım eurobond takibi, bunun için hazırlanmış excel vs. hazır bir formatı olan kimse varsa paylaşabilir mi acaba? (özellikle hisse konusunda temettü ekleme, takip etme vb. özellikleri olan hazır formlar çok var ama eurobond için bulamadım.)
Teşekkür ederim.
Öncelikle belirtmek isterim ki alacağınız evin kirasını beyan etmeniz gerekeceği için eurobond kupon gelirlerini de tutardan bağımsı olarak vereceğiniz beyannameye eklemeniz gerekecek. Bu durum beklediğiniz getiriyi azaltacaktır.
Ben eurobond işlemlerimde HSBC ile çalışıyorum, fiyatları Vakıfbank'ın biraz üzerinde ama bu zamana kadar bulamadığım eurobond olmadı. Müşteri temsilcisi ile çalıştığım için olsa gerek.
En ucuzu Vakıf gibi görünüyor ama bu forumda oradan alan birini henüz görmedim ya da dikkat etmedim.
Genelde TEB'den, YKB'den alınıyor sanırım. Ben de burger'den alıyorum.
ytd
evli ise eurobondlar eşte, ev kendi üzerine ya da tam tersi yapılabilir.
arkadaşın sorusuna gelirse mantıklı bir iş.
toplu para ile ev almak yerine konut kredisi kullanıp toplu para ile de eurobond almak.
kupon gelirleri + kira ile taksitlerin önemli bir kısmını ödersiniz.
Kaçırdığım bir nokta var sanırım. Kira geliri 12000 diyelim eurobond kupon geliri 15000. Beyanname verme kısmı tamam ama İkisi toplamı 53000'i geçmese bile damga vergisi harici gelir vergisi de vermem mi gerekecek ?
Biraz daha açayım kira geliri için olan kısım tamam sadece 6600 TL muaf, gerisi de benim durumum için amortisman ve kredi faizini düşebileceğim için sıfırlanacak ya da çok çok azalacak.
HSBC pek sevdiğim bir banka değil doğrusu. YKB veya vakıfbank ile çalışabilirim ama.
https://www.vergidanismani.com/sorul...rsligi-a-15-00
burada yazdığına göre eurobond gelirini toplam gelirim sınırı aşmadıkça beyan bile etmemem ve vergi ödemiyor olmam lazım.
Bu 2 gündür ziraatte 2036 dan yüksek vadeli bondlar göremiyorum
Bunları işleme kapattılar mı acep?
Var mı bilgisi olan
Çalıştığım menkul değer firması dolara %2 repo yaptığını söylüyordu. Daha sonra SPK izin vermiyor faize dedi. Acaba dolara nereden yüksek faizle repo yapılabilir?
https://markets.businessinsider.com/...8-us900123bb58
2038 vadeli 100'ün altına sarktı
2018 eylülde 2038 in getirisi %8 küsurları gördüğünde ulen memleket batıyor mu diye tırsıp almamıştım. ha tabi o günle bugün arasında mega majör bir fark var.. banka usd mevduat faizleri %6-7 leri görmüştü o zaman. şimdi daha dün bir kısım usd mevduat için 0,40 ı kabul etmek zorunda kaldım. bu sefer bu sebepten gözü karartabilirim...
mi acaba :Sad:
Burada da konuşulmuştu. Portföyün %10'u ile şunlardan alınabilir.
https://money.usnews.com/investing/f...eld-bond-funds
53 K TL olana kadar evet bu daha mantıklı sonrası şüpheli. Ama konuttan her türlü daha performanslı, üstelik onun da vergisinin aynı olduğunu unutmayın sadece istisnaları daha fazla.
Konut yatırımında kanunlar yatırımcılar aleyhine olduğundan dolayı yatırım yapılabilir bir alan olarak gelmemektedir. Diğer bir ifade ile kiracı ile taşınmaz sahibi arasında hukuki durumlar düzeltilmeden kalıcı yatırımcı çekmesi ilginç geliyor. Sadece hukuki olarak bahsettiğim bu konuya ek olarak ikili ilişkiler, likidite ve amortisman gibi konularda da eminim bu yatırım eksileri bulunmaktadır.
Vergiye takılmamak için sene başında eşimizi eurobonda ortak etsek direkt vergi limit 2 katına çıkar mı arkadaşlar
Yoksa eurobond alındığı itibari ile tek kişiysek bu işten kurtuluş yok mu ?