https://i.hizliresim.com/9abvbr.jpg
Printable View
https://i.hizliresim.com/OvaJaP.jpg
3 aylık takas,
borsa dışındaki işlemlerde.
ne oldu çağrı fiyatımı açıkladılar
21 kuruş
Evet
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
6,83 kuruş değerlemede çokan 21 kuruş ağanın gönlünden kopan
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aciklanacak cagri fiyatindan elindeki hisseleri verme plani olan arkadaslar icin dusuk bir rakam aciklanmis olabilir. Amac bu sirketi tekrar kota çıkarmaksa sureci en az maliyetle tamamlamak patronlar acisindan mantikli olandır zaten. Asil gozden kacirilmamasi gereken husus zaten borsadan atilmis ve hesap ekstremizde "0" gorunen bir sirketi alarak kendi projelerini uygulamak isteyen patronlarin varligidir. Cizecekleri vizyonla beklenti olusursa tahtadan satarsiniz zaten. Hisse sahipleri de akilli olmali ve sirketi ve yeni patronlari kotulememeli. Basimizdan mine gibi bir felaket gecmis ve sirkete 2018 deki etkisini bilmiyoruz. Sahsen aldigim duyumlar minenin saglam bir zarari transturke kitleyip kactigi yonunde. Degerleme de bu yuzden dusuk cikmis durumda. Yani borcu derdi olmayan hazir sirket imajimiz yokmus 2018 icin. O yuzden birazcik gelecege odaklanip sureci olumlu yorumlamak gerekir. Çağrıyı maliyetsiz atlatmak sirket sahiplerinin ilerideki yatirimlari icin ellerinde fon kalmasi demektir. Hayal kirikligi yasayacak bir durum yok ortada bence. Tahta acilsin gelecek birkac guzel haberle, belki A ya da B grubuna cikma beklentisiyle guzel gunler goruruz diye umut ediyorum ve bu olumlu beklentimi korumak istiyorum. Ben gibi dusunurseniz siz de daha huzurlu olursunuz. 1 yila yakindir bekledik biraz daha sabir lutfen. Durumu gercekteb sikintida olan bildigim yatirimci arkadaslarima da biraz daha sabretmelerini tavsiye ediyorum. Elimden baskasi da gelmiyor zaten.
Sağlıcakla [emoji4]
SM-G928C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben demedimmi size patron oyle yuksek fiyatdan cagrida bunulmaz diye.atip tutanlar ne oldu.cagri sonrasi bedelli sermaye artirimina hazir olun.bedelli icin hesabinizda para hazirlmaya calisin.oyle adama kolay ekmek yedirmezler.
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Patron elbet yüksek fiyattan almak istemez.ama SPK ne fiyat cikarcak o var.spk nin belirlediği fiyat yeni alıcılar tarafından uygun görülecek mi o da var.borclu bir şirketi alıp masraf etmek çağrı yapmak nedenki elbette amaç borsaya kote olup nimetlerinden faydalanmak.çagri düşük çıksın kardeşim yeterki alıcılar işten caymasin borsada işlem görsün yeterki başka çare kurtuluş varmı. Mesela iimkansizda örnek veriyom spk 3 TL dedi ayrılma hakkı ne olacak alan kişiler kabul etmedi fiyatı acun ılıcalı gibi caydı bıraktı dahami iyi.yoksa SPK 40 kuruş çıkarsa adam işlemi yapıp ozsermayeyi kuvvetlendirip borsaya tekrar girse hisse oralarda fiyatlansa hangisi daha iyi.100 lerce şirket var tahtası kapalı dua edin burda gene bir alıcı çıktı.
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eski ykb nin borç taktığı o yüzden bu kadar düşük değerleme yapıldığını iddia edenler var. tabi 2018 de ne olduğunu bilemiyoruz ama sanmam ama zaten en son açıklanan bilanço olan 2017 sonu bilançosunu versen o da bu kadar çıkardı. Benim beklentimde 5-10 krş arasıydı. tahminlerime uygun çıktı.
şimdi burada önemli bir konu var. bu şirket açılabilir veya açılmayabilir. zaman çok azaldı. malesef artık neredeyse tek genel kurul yapılabilecek zaman kaldı. çünkü ondan sonra bilançolar gelebilecek.
yazılanlara bakıyorum gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. kimi 1 tl olacak, kimi kapanış fiyatı olacak gibi yazılar yazmış. tabi kararı kurum verir ama neye dayanarak bunları yazarlar bilemiyorum.
tabi hayaller güzeldir, bir de hayatın gerçekleri vardır...
bundan sonra genel kurul çağrısı yapılacak, ondan sonra bilançoları bekleyecez. tabi kotasyon ücretlerininde ödenmesi lazım. bunun hepsinide nisan ortasına kadar yapmaları lazım...
Kafana göre senaryo üretmek kolay .. şirketin yönetim kurulundamısın??.. bedelli için gerekli şirket yapılandırmasini yapsinlar yeterki sonra isterlerse 2 tane bedeli yapsinlar .. bu pozisyondaki bir şirketin bedelli yapamicagini 3 yaşindaki cocuk bile bilir
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdiklarindan acemi rumuzundan cocuk ruhlu oldugun cok belli.basarisiz oldugun ise bu hissede cikmazda kaldigindan cok belli.biraz arastir adam borclu sirketi aliyor.kalkip kendi sermaye koyacak kadar aptal degil.gunumuzun patronlari burda ky para kazandirmak icin degil onlari soymak icin borsaya geliyor.patron gibi dusun.empati kurmayi dene.ben bu ky larin hissesini nasil ucuzdan toplarim de kendine.kendi aklinla hayel kurma.duygusal davranma.
Günümüzün patronu mine insanlari soyup gitti zaten.. onu söylemek için geç kaldin biz yıllar önce söyledik zaten.. yeni yönetimde şirkerti toparlama sürecinde .. 2 ay gibi bir sürede bence yeterince pozitif gelişme gösterdiler ... ben daha açilmamış şirkettin bedelli yaptigini görmedim ..gören varsa haber versin .. önce şirket açıllırsa gelişmellere göre değerlendirilir ...
Ruhum da tam bir çocuktur benim itrazim yok ...o yüzden kimseden 0.05 kuruşa hisse istemedim ..
Yaptiğin şeyi profesyonellik olarak görüyorsan bir şey demeye gerek yok..tatlı rüyalar
Bide memsa gibi bir şirktet kotede atilip döndügünde 3 misli civarı marj sağlamisina rağmem beddelimi acikladi acaba??..merak ediyorum kaçtane şirket kote geri dönüp beddeli açiklamış ??.. örnegi varsa araştırıp bulup göstersin lütfen bizde ögrenelim.... bedelliyi boşverin koteye dönmek bille büyük başari olur .. henüz koteye bille dönmedik bu ayrıntıyıda unutmayalım [emoji854]
suatt38 reis sen de kaç lot trnsk var
bazı çakallar, sırtlanlar, leş kargaları trnsk nin etrafında üşüşmeye başladığına göre ortada bir payedilmek istenilen bir av var gibime geliyor
bu hisseyi satınalan zatı muhteremler küçük yatırımcıyı kurtarmak için satın almadılar
Doğal olarak kar etmek için; zaman, emek ve para harcıyorlar..
eğer başarabilirlerse -duamız o yönde- geri dönebilen ender hisselerden biri olarak tarihe geçecek ve diğer bu durumdakilere önderlik etmiş olacaktır
Aynen altın madeni yatırımı var.nasıl kapcaz diye bakıyoz ama hisse alınıp satılmıyor.anadolu cevizin tarlalarda bir kısmında altın bir kısmında petrol varmış.bunu halka acip dagitcaklar bizde birinin hissesini nasıl kaparız diye bakıyoz .ama burdakiler hep kurnaz biraz zor olacak.neyse inşallah spk taş koymazda tahta açılır.çunku spk birilerini kurtarmak için yeni mağdurlar oluşmasına izin vermiyor.belki alıcı iyi biridir ama neden borçlu şirketi alıyor masraf ediyor.halka arz olup kasaya bir sürü para koymak varken neden bu yolu seçiyor çünkü şirket halka açılmaya kanunen uygun değil arkadaşlar umarım tahta açılır ama spk bu yolla halka acilmalarda çok sorun yaşadığı için pek izin vermiyor .spk taş koymazsa tahta açıldığında tavan tavan yapar.risk var kazançta çok olur.ama spk yada alıcının caymasi olmaz inşAllah.
sevgili garip borsacı
halka arz olmanın bir maaliyeti olduğu biliyor olmalısın 10milyonlarla ifade edilen bir miktar lazım
ve sadece para sorununu değil bürokrasiyi de aşabilecek çevren olması gerekiyor
en basitinden içinde TÜRK geçen bir markayı bugün istesen bile parayla satın alamazsın..
bu anlamda trnsk altın yumurtlayacak tavuk hükmünde
bu firmanın borcu olduğuna dair bilgiyi nereden duydun?
benim hayalim söyle
%18 transtürke verilen anadolu cevizin %82 sinin sahibi aynı kişiler
yani bu %18lik pay yerine %100 une de transtürke sermaye olarak verebilirdi
ama niye versin ki!
öyle olsaydı bugün 21kuruş verilen hissenin değeri, belkide 2,1lira olacaktı
ama kendi sahibi olduğu firmanın hissesinin senetleri kendi elinde değil piyasada olacaktı
bu adamlar peygamber mi ki karşılıksız iyilik yapsınlar
şimdi buraya kadar yapılan işlerde patronlarımızın karı yok zararı çok
firmalar için kar onemliyse
3 vakte kadar patron abilerimiz elindeki %82 payı tahsisli sermayeyle trnskye aktarıp bunu karşılığında milyonlarca lot elde edecekler
ve oyun BEKLEYEBİLECEKLER İÇİN ozaman başlayacak
açıldığı ve ozamanı elimizde hisseyle görebilmek duasıyla vesselam
bizim hissemiz de RİSK yok kapalı zaten
gebermiş eşek ASLANdan kokmaz yani..
olsa olsa bu saatten sonra KAZANÇ olur..
olmazsa çay demleriz:)
bu aşamaya gelmiş bir kağıtla ilgili bu zamanda üstelik elin de olmayan insanların olumsuz konuşması
en hafif tabiriyle ŞIK olmuyor, biraz empati rica ediyoruz
bilmiyenler için ben söyleyeyim bu hisseye 25kuruş+ açılıncada 25kuruş daha verdiler de vermedik..
eğer elinizde varsa gerçekten satmak isterseniz ben 22kuruş veririm hodri meydan
ama vermezsiniz veremezsiniz
niye eliniz de hisse yok!
bu saatten sonra tahtadan alıp satarsınız
yada spk onaylamazsa ben 5kr den satarım:)
Benim yazdığımı bana yazıyonda SPK bu kurnazliga son zamanlar izin vermiyor.halka acilsin diye dogrudan.
Bende olsa 50 kuruşa vermem.risk var 100 de 200 kazanma ihtimali var tahta acilirsa
Suat bey 5 kr teklif ettiniz satan olmadi. 5kr dan almayi basarsaydiniz 4 kat kar edecektiniz. Sirket 21kr teklif etti o fiyattan da kimse sirkete vermeyecek. Kimsenin maliyeti 40kr altinda degildir bence. O rakamlara kadar tahtadan da alamayacaksiniz. Bence ucuza alip iyi fiyattan satma düşünceniz varsa biraz gec kaldiniz artik. Ben bu sirketin yuksek potansiyeline inaniyorum. Bedelli olursa da tahsisli olur yatirimciyi uzmez diye dusunuyorum.
Sonucta elinizde hisse yok, sirketin gelecegiyle ilgili olumsuz konusuyorsunuz, satin kurtulun gibi bir imaniz var ama buralardasiniz. Hani yanlis anlasilmistiniz ya ben 50kr demedim 5 kr dedim diyerek duzeltmistiniz. Simdi 50kr teklif edin bence[emoji4]
arkadaşlar bir fikrim var aramızda birer hisse toplasak 70000 hisse eder buralarda saçmalayan fesatlara paylaştırsak diyorum belki susarlar ya ne dersiniz
Bir yazımda şirket borçlu yazmışım ama evet deil .şirketin ozsermayesi bilançoda 0 tl gibi.ödenmiş sermayesi 25 milyon TL.inşAllah alıcı 1 TL ile başvurması bence imkansız.cunku borsada işlem görse 1 TL basvururdu hisse fiyatını yukarı çeker kimsenin çağrıya vermeyip borsada kendi parasıyla kendi alır başkasına satar çevirerek bu çağrı sürecini bir şekil arlatirdi.ancak burda öle bir durum olamaz hisseler işlem görmüyor.1 TL diye basvursa hadi 20 milyon lot çağrıya basvurdu alicii bence 20 milyon dagitma riskine girmez cayarlar.anlatmak istediğim çağrıya takilmayin 10 kuruş olsun 5 kuruş olsun yeterki SPK izin versin kota dönsün isleme acildimi zaten orda bence bir süre sonra 1 TL olur.burada alıcıya yardımcı olmak ve şirketi kota alması için yardımcı olmak gerek.neticede kasada 0 TL var.25 milyon hisse var.kimse bu hisselere 25 milyon dagitmaz.ama borsaya girebilirse bu hisselerin degeri 50 milyonda olur belkide.alicida ciddi çağrı muhafiyeti reddi bence sizler için hiç iyi olmadı.spk anlasilan bu adamların işine taş koyup zoorlastirma niyetinde.keske muafiyete iziin verseydi SPK alıcının işini rahtlatip borsaya acilsaydi orda herhalde 1 TL olurdu.bu hisse kaçtan kapatmıştı arkadaşlar.hepiniz için hayırlısı olsun.
yatırım tavsiyesi değildir.görüs ve tahmindir
Ortaklar da spk nın çağrı muhafiyetini reddeceğini çok iyi biliyorlardır, sadece prosedüre uygun ilerliyorlar, açıkcası bu fiyatın kabul görmeyeceginide biliyorlardır. Ama fiyat bir yerde önemsiz kaliyor spk daha yüksek bir fiyat beliler ve ortaklar sürece devam ederse , bu demek oluyorki dönüş yolunda emin adımlarla gidiyorlar. O saatten sonra kimsenin satacağını sanmam çünkü herkes bu hissedeki parayı dönmeyecek şekilde silmiştir benim gibi. Benim tahminim kapanış fiyatı civarında bir tutar çıkar ama olurda dönerse kısa vadede o fiyat üzerinden iyi bir prim yapar diye düşünüyorum. Umarım hisse sahibi herkes için iyi olan olur .
21KR nin kabul görmeyeceğini mi söylüyorsunuz?
eğer belirlenen fiyat kabul edilmezse her şey iptal mi olur?
fiyat ne zaman belirlenir?
eğer herşey yolunda giderse borsada nezman işlem görmeye başlar
hangi grupta işlem görür?
varsa tahmini olan bizimle paylaşır mı?
Şahsi fikirlerimi yazıyım.
Değerleme raporlarında sıkıntı yoksa 21 kr neden kabul görmesin. 7 kr hisse başı değer var 3 katı teklif edilmiş. SPK isterse daha düşük de tutar, belki 15 kr olacak bile diyebilir. Top SPK da.
SPK pay alım teklifini kabul ettiği anda zaten fiyatı da görmüş olacağız.
Her şey yolunda giderse pay alım süreci için şirketin izleyeceği yol önemli. Tebliğe göre pay alım süreci min 10 max 20 iş günü sürecek. 10 iş günü olarak seçerlerse hergün alnus yatırım bildirimde bulunacak şu kadar hisse pay alım teklifinde alınmıştır vs. süreç bitince yönetimin yeni patronlara geçişi tamamlanmış olacak. BİST'e başvurulacak devamında. BİST de geri dönüşü onaylarsa şu işlem gününde şu pazarda işleme açılacak diye bildirimi yapacak.
Mevcut sermaye yapısıyla yine gözaltında açılırız bence. açılış serbest marjla olur kanaatindeyim. en çok alıcı ve satıcının buluştuğu nokta açılış fiyatımız olur.
Spk onayladi arkadaslar. En zorlu viraj da donulmus oldu. Isteyenler sirketin ilan edecegi tarih araliginda (10 isgunu olarak bekliyorum) hisselerini sirkete devredebilir.
Hayirli uğurlu olsun https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6a8602f49b.jpg
Borsaya döner dimi donmese adamlar niye alsın 0.21 kurstan milletten
Simdi burda atan tutanlar ne oldu.hayeli cagri fiyatlari ne oldu.hepsi hayelden ibaret.simdi cagrida vermem diyenler.siz vermezseniz adam bu kagidi borsaya yeniden kote etdirmez bile.neden etdirsin.adam sonucta bu sirketden para kazanmak icin yatirim yapmis.elinde az hisselerlede kazanamacigana gore bu adam bu sirketi borsaya acmaz.
Birde ustune bedelli yaparki pisman olursunuz.hic kimse hissleri ele geciredigi kagidi yuksek potansiyel yaratmaz.ky gibi dusunmeyin.patron gibi dusunun.
Şirket borsaya dönecek mi?
Sermayeyi kediye yüklemek ve negatif özsermaye, kaybedilmiş sermaye ile donemez. Yeni şirket istirakinden sonra ...arti spk nin kuralları...arti 7000 kişi senedini 0.21 den Laz lara verecek mi?
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Orneklerinde ralyh bedelli yapti kylarin hisserini 1 tl yakin topladi.simdi ulusal pazara gecmek icin basvurdu.basvuru kabul olursa kagit 5 bulur.sonrasinda patron 5 tl den milletin eline verir.hikaye hep aynidir.
Bunlari yaziyorumki cogunuz ky ve tecrubesizsiniz.amacim kotulemek degil.hepimiz bilgisiz basladik.tek hataniz hayelcisiniz.gercekci degilsiniz.hep duygusal yanasiyorsunuz.sozumun ozu.bu piyasaya acilmak isteden her patrom burda para kazanmak icin burda.amac patronlarin para kazanmasi.spkda bunlara hizmet ediyor.basarilar hepnize.
Dostum eğer hisseleri alamazlarsa kota döndürmeyeceklerse, hisse geri alim muafiyetini niye istediler. Bedelliyide su durumda tahsisli yapar ondada sıkıntı yok. Burdaki herkes transı silmisti onun için dönerse kar, dönmezsede kaybedecek ilave bişey yok. Bizleri düşündüğün için teşekkürler. Fiyat benim beklediğim gibi olmadı açıkçası
dostum haberi iyi oku adamlar cagridan muafiyet istedi spkda bunu kabul etmedi.mecburen hisse geri alim baslatiyor.patron amaci degildi yani.
Ayrica tahsisli yapmak ha diyince olmuyor.borclu yani alacakli olanlarla anlasirsa tahsisli sermaye artirimi yapar.anlasmazlarsa tahsisli yapamaz.ornek aylardir bmeks tahsisli bir turlu yapamadi.cunku alacaklilarlar anlasamadi.
Sen, siz elinizdekini vermezseniz adam kota döndürm3z dedin ya. Bu adamlar elimizdekini almadan devam etmek icin muhafiyet başvurusu yaptı olmayinca fiyat teklif etti, yani satmazsak zaten ilk istwdiği olacak ben teklif ettim onlar satmadi diyebilecek. Tahsisli dısında bu durumdaki bir firmanin bedelsiz dısında bir sermaye artirimina spk izin vermez bedelsizde pek mümkün değil. Neyse bekleyip göreceğiz artık.