5.50 yi geçtik hayırlı olsun.
Printable View
5.50 yi geçtik hayırlı olsun.
Bravooooo ! :bravo::bravo::bravo: kenefi ne yaptılar ne ettiler artı kapadılar. Bence iyice sıvasınlar ki kokusu kolayına çıkmasın . Dolar yarın 5.60 ları hızla geçip 6 lara yol alırsa bu kenef temizleyicilerini göreceğim ben.
Adam diyor ki nasıl olsa %52 bana oy veriyor ..Benim sermaye grubumda dolarda ....Altta kalanın canı çıksın ...Ben mevcut durumdan başka bir anlam çıkaramıyorum.....
Neyse hayırlısı olsun
Bence iyi niyetli olsam bunu yazmazdım.
'Soru bundan daha ileri gidilmek isteniyor mu yoksa istenmiyor mu'
Yazdıklarına ayrıca katılıyorum.
Misal yarın açıklama yapacakmış Damat.
Dolar bu seviyedeyken hangi yüz ile hangi sıfat ile ?
Değişik bir ülke olduk ve olmak istenen yere doğru gidiyoruz.
İşin sonuna bakınca, TR'den farklı ülkelere büyük bir göç dalgasının ya zaman ile ya da başladğında kısa zaman aralığında olacağını düşünüyorum.
Türkiye ETF -2.72%
Abn Ambro: TL toparlanmadan önce %5-10 daha düşebilir
B e t e r o l m a d a n Y E T E R olmaz bunu en bidon kafa dahi anlamalı.
Şaka maka borsaya ayırdığım paranın üçte ikisini borsadan çıktım bugün.İlk defa borsadaki yüzdem bu kadar düştü.Ve uzun süredir ilk kez gelecek hafta borsadan tamamen çıkmayı düşünüyorum.Kalanı da çakabilirim.Bugünler de aranacak gibi geldi bana.İyi kötü hala borsa yeşilde.Ben 2001 i 2008 i borsada yaşamış adamım adama ekranda o yeşil rengi günlerce fellik fellik aratırlar borsada.Çok tarihi zamanlar olacak gibi.Maceranın anlamı yok.Tamamen bırakamam belki ama ara vermem şart bu borsa illetine bu ara o kesin.Hepsini grama geçerim haftaya sanırım.
Gramı 186 dan aldım 193 den aldım 203 den aldım paranın dönüşüne sanırım gramı 220 den aldırır bana bu piyasa gidişat öyle :))))))
dolar düşmeye başladı an itibarıyla 548.70
BORSA kenefi için niye bu kadar sert konuşurum bilmeyenler için: ` damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar.` Söyledim size IRAK-İRAN savaşı çıkmış Borsa o gün tavan yapıyor sonrası tam bir kaos. Yemeyin bu kenef borsasını, bırakın kenef temizleyicileri birbirlerini sıvasın. Neymiş bankaların piyasa değeri defter değerinin yarısı olmuş ? Hangi defter değeri ? Tahsili imkansız hale gelmiş ama yüzdürülen milyar Dolarlık batık krediler ile olan defter değerimi ? SIFIRIN defter değeri olmaz.
BETAM Direktörü Gürsel: Ekonomik kriz bankacılık sektörüne sıçrayabilir
Gürsel`e göre Türk ekonomisi durgunluğa girecek. Ve bu durgunluğun şiddetini kestirmenin oldukça zor olduğunu söylüyor. Bankaların da son gelen haberlere göre kredi vermekten kaçındığını paylaşan Gürsel, durgunluk şiddetlenirse ve uzun sürerse krizin bankacılık sistemine de sıçraması endişesinin hakim olduğunu ifade ediyor.
Gürselciğim sıçrayabilir filan diye yuvarlak konuşma canım benim bu kenef öyle bir kenefki en dibinde banklar var canım benim. Bak koskoca profesör olmuşun bunları benim gibi küçük faniden daha iyi bilirsin kıvırma açık net konuş.
Türkiye`nin duayen iktisatçısı Prof. Korkut Boratav, Türkiye`nin ödemeler dengesi krizi yaşadığını bunun bir finansal krize dönmemesi ve banka iflaslarının önlenmesi için IMF programının makul seçenek olduğunu söyledi. Ancak Boratav, bankaların batışı ve büyük bir finansal çöküntüye rağmen, Erdoğan`ın IMF`nin kapısına gitmemesi halinde de, ``İktidarda kalmasını önleyecek bir mekanizma yok. Türkiye faşizme geçmiştir`` diye konuştu.
Venezüelada iktidarda FAŞİST mi var hepsi aynı önmeli olan toplumun kendisi LAYIĞIN neyse onu yaşarsın. Bence IMF ye falan gidilmesin LAYIKLAR hak ettiklerini yaşasın .
Bu arada Solcu başkan geçenlerde KOFTİDEN bir suikast ayarladı işi sağlama bağlamak için. Hey allahım bu Güney Amerika demokrasisi ne komik KOFTiden suikast mı olur bunuda nereden örnek alıyorlar merak ediyorum. :kahkah:
WSJ: Türkiye-ABD görüşmeleri başarısız oldu, Ankara'ya yeni yaptırımlar yolda
Eyyyy WSJ haddini bil dünya lideri bi koyar oturtur seni haberin olsun....
WSJ: Türkiye-ABD görüşmeleri başarısız oldu, Ankara'ya yeni yaptırımlar yolda
Eyyyy WSJ haddini bil dünya lideri bi koyar oturtur seni haberin olsun....
Son gelen haberlere göre konuşulduğu takdirde,likidite ve döviz sıkıntısı yok,enflasyon artışı düşüyor ve yakında tek haneler inecek,birkaç ay içerisinde Akdenizden doğalgaz çıkarmaya başlayacağız,vatandaş 15.7 milyar dolar bozdurarak dolara geçit vermedi.Bunlar da haber, A haber.
Gerçeklerden kopmamak adına olumlu veya olumsuz yöndeki açıklama ve görüşlerden etkilenmeyip,en iyisi kendi gerçeklerini dikkate almaktır diye düşünüyorum,yoksa kafayı yer insan.
Akit yazarı, ABD'yi yeni bir 11 Eylül ile tehdit etti
AKP yanlısı Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, ABD'yi üstü örtülü bir şekilde yeni bir 11 Eylül saldırısı ile tehdit etti.``Türkiye ile ilişkileri daha fazla germenin, ABD ve AB ülkelerinde başka sıkıntılara yol açacağını, ``fincancı dükkânına giren fil misali`` sağa-sola saldıran Trump da öğrenecektir bir gün. Ya da birileri ona öğretecektir" diye yazan Dilipak, "ABD `deki iç gerilim böyle devam edecek olursa bir 11 Eylülün uzak bir ihtimal olmadığını da görmek gerekir" tehdidi savurdu.
Dilipak manyak manyak konuşma 11 Eylül sonrası Irak da ne oldu ne yaptılar devlet başkanı SADDAMA `a bi düşün istersen sen hain misin nesin ki Türkiye yi töhmet altına sokmaya ateşe atmaya çalışıyorsun ?
Arka planda ne olduğunu tahmin etmek yerine realiteye bakmak lazım...Döviz TL karşısında çok hızlı değer kazanıyor....Gerisi hikaye ....Bu değer kazanış herkesimi olumsuz etkileyeceği , özellikle sabit gelirli TL cileri fena hırpalayacak....
neyse hayırlısı olsun .....
Bir haftada 6.4 milyar dolar mevduat yastık altına kaçtı
ABD ile ilişkilerde kılıçların çekildiği, ambargo tehditlerinin havada uçuştuğu geçen hafta Türk mali sistemi 2001’den sonra en önemli şoklarından birini yaşadı. Bankacılık sisteminde Mayıs ortasından bu yana görülen mevduat kaçışı ‘bank run’ olgusu zirve yaptı. Türk bankacılık sisteminden bir hafta içinde 6.5 milyar dolarlık rekor mevduat kaçışı oldu. Bir hafta içinde adeta buhar olup uçan mevduat tutarı ülkedeki 397 milyar dolarlık tüm mevduatın yüzde 1.61’ine eşit. Üstelik bütün bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli seferberlik ruhuyla vatandaşlarını bankalara para yatırmaya davet ettiği bir haftada yaşandı.
Haber bu, doğruluğu için veri arıyorum bilen varsa paylaşsın lütfen. Haber çok iyi değil korku dağları sararsa bunun altından kimse kalkamaz ki bence Atilla Yeşilada`nın da görüpte olmaz olamaz dediği bu olgu.
Bir haftada 6.4 milyar dolar mevduat yastık altına kaçtı
ABD ile ilişkilerde kılıçların çekildiği, ambargo tehditlerinin havada uçuştuğu geçen hafta Türk mali sistemi 2001’den sonra en önemli şoklarından birini yaşadı. Bankacılık sisteminde Mayıs ortasından bu yana görülen mevduat kaçışı ‘bank run’ olgusu zirve yaptı. Türk bankacılık sisteminden bir hafta içinde 6.5 milyar dolarlık rekor mevduat kaçışı oldu. Bir hafta içinde adeta buhar olup uçan mevduat tutarı ülkedeki 397 milyar dolarlık tüm mevduatın yüzde 1.61’ine eşit. Üstelik bütün bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli seferberlik ruhuyla vatandaşlarını bankalara para yatırmaya davet ettiği bir haftada yaşandı.
Haber bu, doğruluğu için veri arıyorum bilen varsa paylaşsın lütfen. Haber çok iyi değil korku dağları sararsa bunun altından kimse kalkamaz ki bence Atilla Yeşilada`nın da görüpte olmaz olamaz dediği bu olgu.
Bloomberg ht yi açtım paksoy denilen şarlatan ,yalaka çıkmış sinirim bozulmadam kapadım. Dingil sakal bıyık bırakıp tarz yapmış kendine.
Ulan ülke yangın yeri düzelir düzelir ABD yola gelir diye haber yapmıyorlar mı ! amk hepsi cukkalamış Dolarları millete çevir kazı yanmasın aman kız uyanmasın hikayesi anlatıyorlar. Bunlar bank run olduğunda bile millete goygoy verip mahvedeler herkesi.
Borsadan az bir kârla portfoyun 3/2 sini çıktım zararda olduklarım duruyor tabi keske gecen hafta çıksaymısım dedim elimdeki hissenin fiyatı daha yuksekdi.Borsaya kafanızı gömünce ne dolar ne altın nede baska bisey göruyorsunuz hedef şu fiyat bekle borsa sabır işidir palavrası bekle paranın enflasyona göre degeri düşüyor farkında olmuyorsunuz.Hisseden çıkmısım bugün dolar alacam parayı bile bankaya gönderemiyorsun iki gun bekliyeceksin dakikada yukseliyor mecburen altın fonu aklıma geldi onu aldım. Altının ons grafigide pek içacıcı degil.Simdi elimdeki goldtr altın fonuna pazartesi elime gecmesi için yarın kapanısda satıs versem sizce cmtsi pazar bu dolar dahada yukselir mi tek seferde riske girmeyip gunluk azar azar mı satıs yapıp iki gun sonra hesaba gecirip dolar alsam mı diye dusunuyorum
G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ah be forumdaş ne işin var kenef borsasında kimlerin gazına geldin ? Kenef çukuru boşuna demiyorum bu borsaya giren şirketlerin % sahiplerinin %90 ı kıçlarını kurtarmak batak şirketlerini sizin gibi küçüklerin sırtına yıkıp kendileri gelen parayla eller havada yapma derdine. Ne kar payı ne bir şey garibanlarda koskoca şirketin ortağıyım diye avunsun dursun. Klan %10 da zaten size ekstra bir getiri vermiyor. Neyse zararın neresinden dönülse kardır, şimdi dikkatli olarak ele geçen parayı sepet yapıp değerledirin ve tabi güvence altına alın . Bol kazançlar.
Ah be forumdaş ne işin var kenef borsasında kimlerin gazına geldin ? Kenef çukuru boşuna demiyorum bu borsaya giren şirketleri sahiplerinin %90 ı kıçlarını kurtarmak batak şirketlerini sizin gibi küçüklerin sırtına yıkıp kendileri gelen parayla eller havada yapma derdine. Ne kar payı ne bir şey garibanlarda koskoca şirketin ortağıyım diye avunsun dursun. Kalan %10 da zaten size ekstra bir getiri vermiyor. Neyse zararın neresinden dönülse kardır, şimdi dikkatli olarak ele geçen parayı sepet yapıp değerledirin ve tabi güvence altına alın . Bol kazançlar.
“Sonbaharda kriz kaçınılmaz görünüyor”
Kozanoğlu, Türkiye’deki krizin adının da “döviz krizi” olduğunu söyledi.
“En yumuşak karnı mevduat sahiplerinin paralarını bankalardan çekme yoluna gitmeleridir. Eğer böyle bir adım gelmezse burada sakin bir dönem yaşanırsa krizin derinleşmesi biraz daha zaman alır” diye belirten Kozanoğlu, büyüme anlamında ekonomik kriz için tarih verdi:
“Burada daha bir panik ortamı olursa da süreç daha da hızlanabilir ama Türkiye ekonomisinin büyüme anlamında ciddi duraklama-gerileme, hatta kriz dönemine girmesi sonbahar ile birlikte kaçınılmaz görünüyor.”
https://www.birgun.net/haber-detay/e...du-226472.htmlAlıntı:
HACAMATÇI DANIŞMAN
Sol'un haberine göre; Cumhurbaşkanı danışmanlığına atanan Sümeyra Merve Kılınç, Emine Erdoğan'ın sağlık danışmanı olarak biliniyor, "hacamat ve sülük tedavisi uzmanı".
Dünyanın ağa babası iş moka sardı demiş.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...erici-2566034/
Dünyada özellikle Türkiye para bolluğu oldu son 10 yılda ama hiç doğru kanallardan kullanamadık.
Dolarda fezaya gidiş başladı 5.56 da geçildi eyyy ABD ...
sülükçülük ve hacamatçılık ortaçağdan kalma yöntemlerdir. daha fazlasını söylemeyeyim, anladınız siz onu...
MB başyaveri sahibinden izin çıkmışsa yarın sabah 500 baz puandan aşağı olmamak üzere faizi arttırıp BİZ Dolarcıları mahvet çıra gibi yak bizi yaverrrrr. :evil: