teknikci degil trump bile aman dilese hükümet 6 nın altına inmesine izin vermeyecek
betoncuya verdi kobiye koklattı bu ülkede sanayici yokmu onlara ne verdi onlarda alın size yüksek kur dedi sanayici neden isyan etmiyor sanıyorsun
Printable View
2 hafta boyunca Türk Lirası'nın kaderini bu gelişmeler belirleyecek
Türk Lirası'ndaki dalgalanma ve değer kaybı devam ederken, hem ekonomi alanında hem de siyasi ve diplomatik alanda piyasaların yakından takip edeceği gelişmeler bekleniyor.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...leyecek/209730
Alın size Dolar için dikkate alacağınız konular, artık herşey kişinin kendi fantezi dünyasına kalmış, isteyen 7.18 tepe yapar oradan döner diyene itibar eder , isteyen bana ne Doların çıkışından ben Tl de kalmaya devam edecem ! der , isteyen bana ne bunların ne mok yiyeceğinden, adam olsalar yapılması gerekeni çoktan yaparlardı şimdi isterse faizi 300 baz puan artırsın ben Dolarımın tek CENTİNİ hırsız uğursuzlara heba etmem der. Her koyun kendi bacağından asılır, alacağı karar ve yatırım stratejisi kendini bağlar, tek konuda anlaşalım yanlış ata oynarsa sonrasında gelip diğerlerine saldırmasın ,vatan millet sakaryacılık edebiyatı ile kafa mikmesin...
Faiz artmazsa enflasyonun önüne geçilemez, enflasyon yükseldikçe döviz kuru artar sarmal oluşur..
Başımıza ne geldiyse beton sevdası yüzünden geldi....
Dolarda satış değerimi açıklıyorum: 30TL. daha aşağısına 1 cent bozmam!
Bu fikre hayır diyen zaten geri zekalıdır ama karşı taraf `bu can bu bedenden çıkmadan faiz artmaz` Dolarlarınızı bozdurun bizde yandaş betoncuların dötünü kurtaralım dedikçe Dolar / Tl de realize olacak fiyat oldukça yukarı atıyor. Ama ak çomarlar bunu bile anlayacak beyne sahip değil onlar sadece çirkef at izi kalsın diye yatırımcıya saldırıyor.
2019 için dolar faizi hedefim: %10+
Ekonomide yaklaşım 90 yıllara çok benziyor...Dolar gittiği kadar gidecek...Arkasından faizler gidecek...Onların önünde at başı enflasyon gidecek....Bir daha dünyada dolar bolluğu oluşana dek bu yapının bozulması oldukça zor....
https://pbs.twimg.com/media/Dk2_jJbUYAAktyQ.jpg
13 eylülde sinemalarda...
Benim tl ye dönme kriterim cari açığın sıfırlanması.Artı vermemiz.Yoksa dünyada doların değeri artarken biz hala allem kallem cari açık vererek gavur parası ile yaşamaya devam edersek kusura bakılmasın ama rasyonel akıl bana dolar ve altın der.Bakın altın işine de dikkat isterim arkadaşlar özellikle vurguluyorum ki gelecek yıl alıntı yapabileyim bu yazılardan .Bence altında onsun düşüşü de gelecek yıl bitecek çıkış başlayacak.Bu arada herkes burnundan soluyor millet geçim derdine düşmüş batan batana rasyonel akıl dolar altın derken ve dahi bu hükümet hala dolarla geçiş garantisi ile kanal istanbul falan yapmayı rasyonel görürken dolar altın yatırımcılığını başka noktalara çekmeye kimse çalışmasın.Bu forumda seviye çok yüksek finansal piyasalarda yatırım yapmak ciddi iştir ,neticede alınteri ile yapılan birikimler korunmaya çalışılıyor,bu konu miliyetçilikle falan sulandırılmaya çalışılmasın .En milliyetçi partinin parası nerde görüldü,hükümet nerdeyse tl yi hiç bir işinde kullanmıyor,reis her dolar bozdurun dediğinde yandaşların kulaklarından dolar fışkırıyor ,müsade edin de biz de kendimizi az bişi korumaya alalım.
Yüksek bir faiz artışı olmadan enflasyonun önüne geçmek çok teorik te olsa bir şekilde mümkün. Aşırı hızlı bir yavaşlama ile çok uzun bir süre üst üste çift haneye yakın oranda resesyon (eksi büyüme) . Belki 8-10 çeyrek.
Ancak böyle bir resesyon yerine politikacılar faiz artışını tercih edebilirler. En azından kur düşmese bile istikrar kazanma ihtimali olacağından eksi büyüme yerine sıfıra yakın ama pozitif bir büyüme yakalanabilir.
israf yolsuzluk savrukluk kötü yönetim oldukça dolar her zaman yatırım aracı olacaktır.yeni hedefim 2021'de 30 TL bakalım zamanı ne kadar sapmayla tutturacağım. 2016 sonunda 7+ TL en erken 2019 ortası demiştim. 10 ay önceden geldi. şimdi bakalım ne kadar önceden gelecek.
Şimdi bende teknik meknikçilere karşı HİSSİ bir temel analiz yapayım, Dolarda 6.50 li seviyelerde takılır kalırsak ve AĞUSTOS enflasyonu %19 lara vurursa üstüne Mb maksimum 100-200 baz puanlık bir faiz artış yaparsa Dolar 7 leri taban yapar 8 ler ne zaman geçilecek diye konuşulmaya başlar . Olumu olmamı ! 5 in üstü olmaz ülke batar diyorlardı , 7 diyenlerin hatta 2019 da olur diyenlerin üstüne havlıyorlardı, oldumu olmadı mı ! karar siz yatırımcıların, `Halep oradayşa arşın burada`...
Dolar hedeflemelerinde artık olay değişti.Doların 3 den 5 e gitmesi ile 7 den 9 a gitmesi aynı olay değil.Matematiksel olarak yüzdesel fark olarak düşünüşdüğünde 10 lar 20 ler çok uçuk rakamlar değil.Faiz ile beraber düşünün hesap daha farklı gelecek gözünüze.Maalesef durumj çok sıkıntılı.
2 çeyrek daralmaya tahammül edemeyenlerin 8-10 çeyrek küçülmeye tahammül etmelerini beklemek çok büyük iyimserlik olur...
Bu duruma bizi, yapılan hatalar getirdi, zamanında yapılmayan faiz artışlarının zararlarını hep birlikte yaşadık, geç kalmanın maliyeti hep daha yüksek oluyor..
Tabi faiz artırmak kısa vadeyi kurtarır belki, uzun vadede ise acı reçete şart....
Aslında acı reçete işi başladı.Millet farkında değil.Hani bir organı kaybederseniz misal allah korusun tek ayağınız kaybettiniz ,günlerce o organ yerinde sanırsınız ayağınız kaşınır falan,fantom ağrıları olur :)))))))))) Millet de bu kur şokunun sonuçlarını 3 ay içinde anlayacak.Şirketler zamları yaptı iş bitti denemez.Millet para olmayınca harcamaları yapmayacak,şirket bilançoları daralacak,devlet vergi toplayamayacak,işsizlik iflaslar başlayacak.İnşaat sektöründe 2 milyon 150 bin kişi çalışıyormuş nisan mayısta 150 bin kişi sektörde işsiz kalmış diye okudum.Sektörde küçülme bu hızla giderse misal 500 bin kişi daha işsiz kalırsa ,inşaatın beslediği onlarca sektör onların aileleri falan yazarken benim içim sıkıldı.Aslında acı reçete işi başladı arkadaşlar.Yakında görürüz ortalığı.
Meltem mi , kara Mehtap mı ne bir baayan nickli ak yalaka vardı hatırlarmısınız ? Size bana ve diğer forumdaşlara kısaca muhalif herkese saldırır dururdu ağızından salyalar akıtarak, sonra ilelebet forumdan atıldı yanılmıyorsam ama eminim o nick avrat falan değildi, malum bunlar her şekle girer, belkide şimdi cinsiyet değiştirmiş bu forumda yada ne bileyim başka forumlarda ak yalakalığa devam ediyordur. Rastlarsanız banada haber verin.
2001 krizi ile bugünün arasındaki en temel fark o zaman sanayinin toplam gsmh içindeki payı %22 civarıydı, işgücünün yüzde 29%u sanayide idi. bugün ilk rakam %15lere düşmüş ikincisi de yüzde 20 ye .Yani üretim anlamında toparlanması daha zor bir süreçten geçileceği kesin.İkincisi sabit sermaye yatırımlarının inşaat, yol ,köprü gibi atsan atılmaz, satsan satılmaz unsurlara kaydırılması da olası durgunluğu daha da uzatır. Daralma yaşanırken, toprak ve tarım reformu ve planlı bir kamu yatırım hamlesi gelmeli.Özel sektöre teşvik le istihdam sorunu çözülmüyor, çoğu parayı çarcur ediyor.Denetim de olmayınca teşviklerle kalkınma işi de çok ağır işleyen bir süreç.
Özellikle lakabı El Turco olan Carlos Menem olmak üzere Arjantin'le benzer hiçbir tarafımız yok neticede.
https://www.youtube.com/watch?v=Zsqa-YHE36A
Bunların hepsi olacak kaçınılmaz son işsiz kalıp alçak sürünmeler çok uzakta değil ben bakmayın oh olsun filan diyorum bazen ama inanın sinirimden diyorum, elimden başka birşey gelmediği için böyle söylüyorum. Hal böyleyken millet dötündeki donu satıp karnını doyuracak günlere bir nefes uzaktayken hala yandaş betoncu dötünü kurtaram işleri var ya işte diyorum umutabi BETER olmadan YETER olmayacak.
Bizim memleket domates diyarı gibi bir yer 4 kiloluk salça 25 liradan 50 liraya çıktı.
Allah'tan bizim bakkal köy yumurtasını hala 70 kuruştan satıyor, o pek zam yapmıyor marketten falan daha ucuz.
Ya kırk katır ya kırk satır. Bu bağlamda aslında Erdoğan'ın tek olumlu yanı uzun süreli bu resesyon sürecinde kendisini destekleyenlerin ve biat edenlerin ne pahasına olursa olsun kendisini terk etmeme ihtimalinin yüksek olması. Bu da normalde politik olarak gerçekleştirilmesi mümkün olmayan ciddi ve uzun bir resesyonu politik olarak ta mümkün kılıyor. Ayrıca başkanlık sistemi süresinin bilinçli olarak 5 yıllık bir süreyi kapsaması acı reçetenin uygulanma süresi ve dozununun daha önceki yönetim sistemlerine göre daha şiddetli ve uzun olabilmesini sağlıyor. Uzun lafın kısası her musibette bir hayır vardır.
Endişenize katılıyorum.
Ve işsizliğin artmasına bağlı olarak toplumdaki intihar,cinayet,alkole bağlı hastalıklar ,suç oranları,akıl hastalıkları ,kalp krizleri,disariya göç,bosanma vs gibi istatistikler artar ne yazık ki.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O borç ödenmediği zaman ülkedeki ihracatçının gelirine haciz koyulabilir. İhracatçıya git ödemeni kendi merkez bankandan al denebilir.
https://eksisozluk.com/entry/77514863
Dışarı çıktığımda hala müziğin sesinin zirvede olduğu eller havaya modunda halkın yaşadığına şahit oluyorum..fakat malum kesimin destekcisi benim berber ve ekibi ilk kez rahasızlıklarını dile getirdiler...Hem müşteri azlığı hemde dolar ve hayat pahalılığı bu arkadaşları olumsuz etkilemiş....
Arkadaşlar o borç ödenmeyecek derken başka bir şeyi düşünerek yazdım o cümleyi.Misal amerika ,misal yunanistan, misal italya borçları ödenebilir mi,ödenecek mi.Bu borçların hiçbiri bence ödenmeyecek.O konudaki teorimi yazmak istemiyorum,çok uçuk kaçık bulunur ,şimdi boşverin o olayı bence,dolar ve altın artacak o kesin:)))))))))))))
Şimdi resesyona girip mahalli seçimleri feda etmez ise, çok daha uzun süreli bir reseyon (belki 15-20 çeyrek) bu sefer 4.5 sene sonraki ana seçimleri de kapsayacak şekilde engel teşkil edebilir. Resesyonun şiddetini ve süresini de kritik seçimlere denk gelmeyecek şekilde planlayabilmek politikacının doktora tezidir.
Şunu unutmayalım ki 31 Mart mahalli seçimlerine epey bir zaman var . Yakın bir tarih değil. 7 ay.
Ben berbere 3 ayda bir gitmeye başladım 50 Tl yaptıktan sonra. Ayrıca AVM dekiler hizaya gelsin diye bu sene bir kez bile AVm ye gidip yemek dahil hiç bir alışverişte bulunmadım. Eni sonu başkalarıda ss metodu dolayısıyla benim yaptığımı yapacak, alışverişleri azalatacak, yada tamamen kesecek, kaçış yok o havadaki eller başka yere girecek...