ABD'li senatörler, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslim edilmemesi için bir yasa tasarısı hazırladı.
Printable View
ABD'li senatörler, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslim edilmemesi için bir yasa tasarısı hazırladı.
Hala slogan hala slogan . Tamam olacak olacak da nasil olacak onu anlat bana .
'Bankacılık sektöründe rahat bir konfor alanına sahibiz.'
ne demek bu yahuu...
Aslinda bizim halki dolarize eden dolar kimin
Cin in mi abd nin mi
Yani bugun gaztede hic inandirici olmuyan bi habere esasen
Cin yatirimlarini melmeketimizde iki kata cikarcakmis e peki sanghay beslisine girmede bize takoz koyan ayni cin bunu niye yapsin
Yani ilginctir ki . hesabi belki burdan cozumleriz
Herkezin beklentisinin tersi olup secim ertesi dolar kendinden dusedebilir bu bi basari olarak. Lanse de edilebilir Hersey ayni kalmis olsa dahi
Yoksa bana seyde makul gelmiyo Aradilar taradilar tl bulamadilar
Oyle bi finansal cete var ki dunyada yeterki bulma istesin gider dolanir bulur gelir
Yani bizim kasaba kurnazligimizmiydi adami tufaya bastiran ? :-)
Yani yatirim tavsiyesi degil
Hepimiz ülke iyi olsun güzel olsun isteriz Bakan Bey de bu minvalde şeyler söylüyor. Seçime iki gün kala farklı şeyler demez zaten de başında bulunduğu devlet hazinesinin durumunu bir söylese, bu yıl sonunu nasıl getireceklerini anlatsa.
Ya da dış ticaret hacminden bir bahsetse. İthalatın neden düştüğünden falan.
Tercih değil, gereklilik. Cumhuriyet ilk kurulduğunda olduğu gibi cari fazla vererek 15 yıl filan çalışmamız gerekiyor. Hem de hemen yarından itibaren.
Bunun için yüksek kur düşük faiz yetişmiş çalışkan ve tüketmeyen insan kaynağı kendi yüksek katma değerli ürünlerimiz ve mümkünse markalarımız olması gibi ihtiyaçlar var. Aslında nüfusu bize benzer oluo bunu yapan bir ülke de var, Almanya. O kadar olmasan da onların 1/3 u kadar filan olsak gayet yeterli.
Mevcut insan kaynağı ile gerçekçi değil o nedenle herkes ekmeğine baksın. Üstelik kibirli Türk halkı dolar 8 10 lira olunca babası olsa o hükümeti düşürür ama öyle olması ve öyle kalması lazım Çin den düşük asgari ücretle çalışarak yollar geçirmemiz gerekiyor.
Reçete bu, demokratik sistemde bu reçeteyi kabul ettirebilecek herhangi bir siyasî oluşum mevcut değil. Halk da zaten doğru konuşanı rakam vereni rasyonel adamı sevmez nerede demagog goygoycu bu millete o yaranır.
içinizi karartmak gibi olmasın, muhalefete iktidarı bıraksan muhtemelen 3 5 lokma yer sonra onlar da inceden uzarlar, tablo pek iyi değil. Zaten oy vermekle düzelecek bir durum yok önce oy verenlerin düzelmesi gerekli.
ulen 2 saatline short yaptım niye demiyonuz damat ekrana cıkacak diye 10 dakkada 5 binlik etti
What!
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu F35 işinde sulh sağlamamız lazım. Yani S400 de geri adım ya da alternatif çözüm. Askeri açıdan F35 Hava Kuvvetlerinin BEKA meselesidir. 1 milyar dolar para yatırdığımız, ülkeye toplamda 14 milyar dolar döviz girdisi sağlayacak bir proje. Malatya Erhaçı F35 e hazır etmek için de bir çuval para harcadık.
Eskiden olsa hiç olmasa hava kuvvetleri komutanı çıkar birşeyler der kamuoyu oluştururdu. Bu proje bizim için olmazsa olmaz, ihtiyacımız var falan derdi.
Üniversitesi bölgesi olduğu için çok fazla gencin bulunduğu semtimizde bir tane terzi vardı. Bu terzi doğru düzgün dükkan bile açamazdı, canı sıkıldı mı kapatır giderdi boş dükkanı. İçinde bir şey yoktu zaten .
Geçen gün bir ara işim düştü uğradım, adam şuan iki tane işçi çalıştıriyor, dükkanın her yerine ekstra raflar yaptırmış, hepsi poşetlerle çantalarla dolmuş, adam sadece tamirat yapıyor. Semtte de terzi sayımız 4 e çıkmış.
Kriz gençleri sağlam vuruyor galiba. Geçen de haber vardı bilmem kaç yüz bin üniversite öğrencisi okulu bırakmış.
Terzilik, köşkerlik v.s. yine gözde meslekler olacak galiba.
Ekonomik krizlerin göstergesi olarak berber, suç oranı ve hayat kadını endeksleri vardı terzi endeksi de benden dünya ekonomisine hediye olsun .
bugun bı akraba aradı.
memur.
kurumda herkes kredi çekip dolar alıyor dedi.
10 bin 20 bin tl.
bende çekim mi dedi.?
çekme dedim ama naptı bilmiyom.
çok memur böyle yapıyormuş şimdi...
nereye gıdıyoz böyle...?
Bugün dolardan altına geçtim.. bakalım hayırlısı.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bile dolarda olma.a rağmen kredili hesaplarimin tamami ile 41 den dolar aldim pazartesi rakam ne olursa olsun satacağım
Bakan Bey doğru demiş. Pazartesi günü toplam DTH miktarı 800 milyon dolar kadar azalmış :))))
Beyler yukarıda Çin lafı geçince aklıma geldi , piyasada Çin doları Lübnan doları gibi şeyler var mı?
Bı arkadaş bana sordu , Çin doları alıp satan para kazandığını söyleyen birisinden bahsetti daha ucuz oluyormuş falan. Pek aklıma yatmadı ama illegal bir şey mi acaba , duyan var mı?
Kuzey Kore'nin devletin resmi matbaalarında 1:1 ayırt edilemez şekilde aynısını bastığına dair bir rivayet duymuştum. Ama Çin veya Lübnan'ın böyle bir şey yapabileceğini sanmam. Kuzey Kore'deki mal o taraflara kaçıyorsa o tür bir şey olabilir. Kuzey Kore'nin bastığındaki en büyük problem bire bir aynısı olduğu için Amerikan merkez bankası da ayırt edememesiymiş, o nedenle sahte olup olmadığı da bir muamma olarak kalıyor olabilir.
Bunu sizden duydum ilk defa zaten fiziki satılıyordur değil mi o dolarlar ?
. Lübnan doları için seri numaralarının harflerinden bahsetmişlerdi , Amerika ülkelere göre seri numarası koyuyor büyük montanlı nakiller için diyorlardı.
Ben de buradan hareketle yaşadışı parayı fiziki olarak sokuyorlar diye düşünmüştüm. IBAN sistemine girerse Amerika görür herhalde 5 bin dolardan büyük meblağları.
Secim sonrası sizce nasıl ekonomik politika izlicekler ? Kuru bırakılar mı ?
IBAN sistemine giren her banknotun tek tek seri numaralarının kayıt edilip edilmediğini bilmiyorum. Ancak dünya yüzeyinde nakit olarak çok büyük bir meblağda fiziki banknot olduğu için mükerrer seri numarası kontrolü kolay bir işlem değil. Hatta İstanbul'daki çift plakalı korsan taksilerin tespit edilebilme olasılığından dahi çok çok daha düşük bir olasılık.