Hepimiz bi amaç için burdayız bu erbosun forumdaki insanların hepsi kaliteli ve işi bilen kişiler.
Printable View
Hepimiz bi amaç için burdayız bu erbosun forumdaki insanların hepsi kaliteli ve işi bilen kişiler.
kıpraşıp duruyorsun ......biraz istikrar güldür yatırımcının yüzünü
Sermayesi cücük gayserilim.
Sermaye arttırımı çok fazla olmadıkça bu sermayede kalması çok daha iyi. Erbos'u, sermayesi çok küçük kalmış hisselerle mukayese edelim. Dengi onlar.
Bilanço belli olmuştur. Bilenler biliyordur.
Hadi bakalım sen mi bize biz mi sana....
Bilanço bugün yada yarın gelmesi lazım herhalde....
Sen de güzel bilanço göndereceksin...Y.T.D
ErBOK tahtacısı bilançoyu kimseye yedirmez sanmam.
114 e kadar sıralı üç beş,üç beş bekliyoruz yap babalığını da görelim spek abim:cool:
130tl lerden döner gene
Bilancoyu fiyatladı zaten 98tl karşıladılar.
Dönem K/Z .... 256.784.123 ... 2021 / 06 .... 98.632.238 ..% 160
Hasılat ...... 1.243.152.409 ...... 2021/ 06 .... 513.028.805 .. % 142
Faaliyet karlılığındaki artış % 192 civarında.
Hayırlı olsun...
Hayırlı olsun bilanco
Şimdi hesabı burda yapardım ama uzunca olacağı için üşendim. 300 lü rakamlara denk gelen bilanço hedefi devam ediyor bu işin olumlu tarafı. Olumsuz tarafı ise tahtamıza bir pisliğin dadanmış olduğu ve hedefi ne kadar süre geciktireceği ile ilgili olan belirsizlik. Tamamen kendi düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi değildir.
dağ fare olayi
imtiyazli hisseler bu bilançoya yazık ediyor.
hayırlı olsun bilançomuz...
Dönem Başı Nakit Değerler----> 157.493.591
Dönem Sonu Nakit--------------> 237.862.932
Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar-->885.533.675
Satış Gelirleri--------------------->1.243.152.409
Net Yabancı Para Pozisyonu-------> 896.665 tl döviz borcu olmadığına da şükretmek lazım.
Net Faaliyet Kar/Zararı---------->283.216.516 ürün satışından para kazandığını gösteriyor.
Stoklar--------------------------->615.588.976 bir önceki çeyrek stok miktarı-->493.290.699
46 milyon döviz satılmış yerine stok artışı sağlanmış...
257 mil kar HBK 12,8 işaret ediyor...
hayırlı olsun
biraz delikanlı olda şu bilançoyu hiç etme bari sn tahtacılar
8f/k dan işlem görürsek 200tl hedef gerçi tahtacı bilir .bakalım nasıl bi seyir izliyecek.
Beklenen kar geldi. Fazlasını beklemek biraz aşırı beklenti olurdu. Geçmiş yıllarda dönemsel olarak bir birine yakın karlar çıkartan bir şirket. Yıl sonu kar hedefi 500 M TL üzerinde olmalı. Sermaye 20 M TL.
Bilanço ve çarpan gelişimi hız kesmeden devam ediyor.
Öyle ki az daha zorlasa 19 lirayken yakaladığı çarpanlar ile sonra biliyorsunuz 5 kat gitti şuan 115 lirayken yakalanan çarpanlar çok yakın duruyor.
Aaa tavan açtık
Şarjı %4'e kadar dayandı. Pil den yemeye başlar. Alışkın olduğumuz hareketler bunlar. Tahtacı müsade etmiyor. Neyse biz uzun vade bekleriz sorun değil
bilançoyla da çok fazla beklentiye girmemeli erbos da
Başka bi açıkladığı haber mi var zaten
Basit ve klasik bir hesaplama yöntemi ile 3 aylıkta bunu hesaplamıştım. 6 aylık bilanço geldiğine göre 2 ayrı F/K yönetmi ile ayrı ayrı hesaplamak daha doğru olur.
1-)Bilanço açıklandığı günkü revize olan F/K oranı ile; (Dönem Karını 2 ile çarpacağız çünkü Yılllık tahmin edeceğimiz rakamın 6 aylığın 2 katı olacağını varsayarsak)
Yıl Sonu Tahmini Dönem Karı x 2 / Ödenmiş Sermaye = 2 x 256.784.123 / 20.000.000 = 25,68
25,68 x Güncel FK = 25,68 x 6,49 (dünkü bilanço sonrası FK) = 166,65 çıkıyor bu yıl sonu minimum hedef.
2-)Sektörel Ortalama F/K oranı ile; (Dönem Karını yine 2 ile çarpacağız çünkü Yılllık tahmin edeceğimiz rakamın 6 aylığın 2 katı olacağını varsayarsak)
25,68 x 14,84 (Sektörel Ortalama F/K) = 381,07 rakamı çıkıyor.
Şimdi esas soru şu; Güncel FK ya göre mi yoksa Sektörel FK ya göre mi değerleme yapmalıyız? Ben şahsen bu iki değeri bant olarak kullanıyorum. Yani Hisse fiyatı bu iki bantın altındaysa kesinlikle yatırım yapılır olarak değerlendiririm. Bu en basit ve yalın yöntemdir. Tabi şunu unutmamak lazım. Bu hesapların doğruluğu gelecek dönemlerde bilançonun bozulma göstermemesi halinde geçerlidir.
Gönül isterdiki bi tavan yapsın
Teknik olarak ise dolar bazlı haftalıkta uzun süredir devam eden düşen trendi kırıyoruz. Bu akşam haftalık kapanış olacak. İlk hedef 7,8650 dolar seviyesi . Bugünkü kur ile tahmini 141,50 seviyelerine denk geliyor. Bu hissenin tahta yapıcısını da unutmamak lazım. Umarım çomak sokmaz.Yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen şahsi düşüncelerimdir.
https://i.hizliresim.com/drdeoan.jpg
çalışmalar için sağolun..teknik işler inşallah
bugün de düşen kanalın üzerinde kapanış lazım benim anladığım...
benim beklentim kısa vade değil zaten bu sermaye ve artan kar ile bu işi çok uzun yıllar götüremezler..onun için bir miktar elimde olsun isterim..cumamız müberek olsun...kapanış da görüşmek üzere
Sermaye: 20 Milyon (İyi bir villa parası)
2022-6 aylık net kar: 257 milyon TL, sermayenin 13 katı...
122 TL'de takıldı kaldı, ayıp çok ayıp...
Kontrolmatik kadar olamadı
Erbosan (ERBOS,Pozitif): (KAP) Şirket’in 2Ç22 dönemi net kârı yıllık %137 artarak 118,8mn
TL’ye ulaştı. 2Ç22 dönemi hâsılatının yıllık %132 artışla 681,1mn TL’ye yükselmesi net kârdaki
artışın temel nedenini açıklamaktadır. Cari dönemde 485mn TL’ye yükselen maliyetlerin artış oranı
bakımından hâsılatın gerisinde kalması kârlılığa olumlu yansıdı. Esas faaliyetlerden diğer net
gelirlerdeki yükseliş net kârı desteklerken net finansman giderlerindeki artış bir miktar
baskılamaktadır.
Rezil rüsva ettiler kağıdı