İddaa falan da olur herhalde
Misli yaparsanız getiri katlanır :)
Printable View
nato kapsamındaki baş müttefikimiz amerikada yaptırım hazırlıkları tam gaz devam ederken fransa almanya ve diğer natı müttefiklerimiz silah ambargosuna başladılar bile. Dertleriyle dertlendiğimiz ümmetin en önemli grubunu oluşturan din kardeşlerimizin arap birliği de her ne kadar kıymeti yoksa da bizlere olan sevgilerini belirttiler eksik olmasınlar. Velhasıl enteresan bir ortam oluşuyor. Zor bir dönemden geçeğiz vesselam
Bir iki yıldır viski keyif vermiyor. Neden bilmiyorum. Hiçbir zaman scothc cu olmadım. Jack Daniels ile başlayan Bourbon maceram var. Knob Creek ile ideali buldum diye seviniyordum. Ama bir yıldır o da keyif vermiyor. IPA biralara vurdum kendimi.
Bir iki aydır bu topiği izliyorum. Hep soracağım fırsat olmadı.
Topik izLeyiciLeri neden direkt hisse almayı tercih etmeyip stopaj vs ödemeyi göze alarak fon tercihinde buLunuyorLar.
Admustafa Hocam, herekese ama en başta size soruyorum.
bu tür durumların bize orta vadede faydası da olur. Savunma sanayimizde dışa bağılmılık, daha da azalır. Bu konulara dikkat çekmekteki asıl maksadım, kısa vadede bunların kullanılması noktasında özellikle de riskli enstromanlarda yatırım yaparken daha dikkatli olmamız içindi.
Değerli yatırımcılar az riskli bir strateji çizelim.
Pazartesi TCD'den çıkacağım ben.
Sadece GPG bırakacağım.
Kalanı PPF olacak.
Ben yemeği de sevdiğim için rakı tercih ediyorum aLLoFFs hocam.
Stopaj ödeme kısmına gelirsek daha önce sadece mevduat yapan bir yatırımcı kitlesi mevcut burada ve %15 stopaj ödüyordu. Şimdi mevduattan daha fazla getiri ve %10 stopaj ödemek çok cazip değil mi? Ayrıca en az 32 gün süren vadede yok. Birgün veya 2 gün sonra para hemen hesabınızda. Bunun dışında hissede aradığını bulamayan, yanlış zamanda yanlış hisse alanlarda, profesyonel birisinin tercihi denemek için hisse içeren veya hisse yoğun fonları deniyor. Hisse yoğun fonlarda stopaj ödemiyorsunuz bu arada :)
Hisse yoğun fonlar, şartlar ne olursa olsun %80 hisse senedi taşımak zorunda mı ? Örneğin şu anlarda, ben 3-5 gün kenardan izleyeyim diyebilir mi ?
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir süre ppf'e dönmek çok çok rahatlatıcı cidden. Canım 🐘
(Değişik:RG-23/6/2016-29751) Fon portföy değerinin en az %80’i devamlı olarak
menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİAŞ’ta işlem gören ihraççı
paylarından oluşan ve bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendinde
belirtilen şemsiye fona bağlı olarak ihraç edilen fonlar "Hisse Senedi Yoğun Fon" olarak kabul
edilir. Hisse senedi yoğun fonların portföylerinde yer alan ihraççı paylarına ve pay endekslerine
dayalı olarak yapılan vadeli işlem sözleşmelerinin nakit teminatları, ihraççı paylarına ve pay
endekslerine dayalı opsiyon sözleşmelerinin primleri ile borsada işlem gören ihraççı paylarına ve pay endekslerine dayalı aracı kuruluş varantları %80’lik oranın hesaplanmasına dahil edilir. Bu
Tebliğin 24 üncü maddesinin beşinci fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, bir fonun, hisse
senedi yoğun fon olarak sınıflandırılabilmesi için günlük olarak gerekli olan şartları sağlamaması
halinde, sağlanmayan günlere ilişkin, fonun, yatırımcıların ve/veya yatırım fonu katılma payı alım
satımını yapan kuruluşların tabi olacağı tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesinden de kurucu
ve portföy saklayıcısı müteselsilen sorumludur
Kansiz kktc de harekati kinamis.
Bosuna dememisler acima yetime doner koyar dotune diye
https://resmim.net/f/zf7AVx.png
Değişken fonlardaki çeşitliliğin nedeni valör farklılıklarının yanında (ortalama olarak) taşıdıkları hisse yoğunluğudur. 2019 yılına ait oranlar TEFAS'taki son fiyatlara göre hesaplanmıştır. Her ne kadar TCD değişken olarak gözükmekteyse de ben % 80'nin altına inmeyen hisse oranı nedeniyle Hisse Fon gibi bakmaktayım. Portföyde bulunma sebebi sadece getiri potansiyeli değil; T+1 valör avantajı nedeniyle türünün (Hisse Fon) tek örneği olması. Yukarıdaki portföyün 2019 yılı başından bugüne getirisi benim için gayet makul.
arkadaşlar sizce en başarılı altın fonları hangileri?
Gram altın yılbaşından bu yana %29,5 değer kazanmış.
Altın fonları da en çok %29,3 değer kazanmış, %27 kazananlar da var yani bazı fonlar gram altın kadar kazandıramamış
Yılbaşından bu yana en başarılısı TEB'inki gözüküyor.
Ama bana sorulursa altın için fon almam.Görüldüğü gibi gram altın kadar değer kazanamama riski bile var.Bir de kazançtan %10 stopaj kesintisi var, grama göre iyice düşüyor kazanç.
Üstüne birde fon alım satımındaki zaman kaybı var.
Gramdaki makası ise TFX Target'le aşıyoruz.Gece gündüz 5x24 alıp satma imkanım var.Emir girip yatıp uyuyabilmek var.
O yüzden altın fonuna girmem, kendim gece gündüz alıp satarım en iyisi.Stopaj falan da ödemem. 5x24 alıp satabillirken makas sorunum da yok.
Güzel konu ..
Neye karar verdik? :)
https://resmim.net/f/5QygBA.png
Hangi vadeden baktığınıza bağlı üstadım. :) Son 6 ayda yaptığı olağanüstü atağa rağmen TCD, 5 yıllık süreçte en kötü getiriye sahip Altın fon kadar bile getiri sağlayamamış durumda. Esasen ben gerideki mesajda (uzun vadeli olarak) PPF yerine Altın fon bulundurmanın daha avantajlı olabileceği anlamında yazmıştım, ki fon ağırlıkları başlıklı tabloda PPF'ye özellikle yer vermemiştim. Konunun bu kadar uzaması can sıkıcı olmamıştır umarım.