Allah'tan korkmazmış, dingile bak yahu, sanki bu din tacirleri korkuyor!
Printable View
Allah'tan korkmazmış, dingile bak yahu, sanki bu din tacirleri korkuyor!
Ya arkadaslar yazdiginiz seylerin cogu bos beles yazilar . Yok x yok y. 50 yil once ana rahmine dustuk diye zeki olmuyoruz. Ve daha nice youmlariniz. Şu foruma ne katiyorsunuz Allah askina. Gidin bi forum sayfasi alin orada konusun su konulari. Yasli ihtiyarlar gibi kimse dinlemiyor reelde sizi gelip burada millete ahkam kesiyorsunuz. Gidin camideki sadirvanda yasitlarinizla konusun x,y,z,w muhabbetlerinizi. Egitimin zaten b.ktan oldugunu herkes soyluyor burasi dolar sayfasi varsa dolarla alakali yorumlariniz yazin.
Ehtiyarlara saygim var ama tecrube konusunda baska bir sey beklenmiyor sizden.
Neden dolar konusu, en güzel trollere burada gömülüyor.:yes:
İtinaylan gömülür, heveslesine.:kahkah:
Gömme nedir deye, merak eden çıkmaz sanırım.:yes:
En son 11 /12 ay önce okumuştum bu topiği ... Kur 5,5. / 6,0 TL yı geçmesin diye swap yapılıyormuş, 9 lira olacakmış merkez satıyormuş vs yorumları yapılıyordu...
Bu arada BIST ,hisseler uçtu. Dow dax uçtu. Altın ons uçtu....
Hala aynı muhabbet yapılıyor...
Daha zamanı var demek ki USD long a geçmenin..
Troll avlama topiği doğru tabir burası için :)
sn gaya..
aylar önce başlığı sabote etmeye çalışanlar yerine başlığı korumaya çalışan müdavimlerine cezalar yağınca uzamıştım başlıktan. şimdilerde ara sıra bakıyorum. ayhan başkan'ı görmüyorum. bir ara görür gibi oldum. sonra yine kayboldu. ne oldu.. parayı mı vurdu.. var mı başkandan bir haber?
raslantı bu ya..
eski forum kapandığında tam da 3 sene önce bugün açılmış yeni "dolarda yükseliş kaçınılmaz" başlığı>
siz başlığa son sene arada bir uğruyormuşsunuz da bakın son üç senede nasıl getiriler olmuş ortamlarda..
(hatırınıza başlığın daha evveli vadelerdeki hesaplara girmiyorum)
evet altın coşmuş son 3 senede. özellikle son düzlükte. bunda doların katkısını es geçmemek lazım tabi..
gr altın
(02/2017) = 145
(02/2020) = 308
getiri = % 112
usd
(02/2017) = 3,63
(02/2020) = 6,06
artış = % 67
+ mevduat faizi
getiri = % 82
bist
(02/2017) = 88.000
(02/2020) = 120.000
getiri = % 36
sizin uçtu kaçtı dediğiniz bist genelde (reelde) afedersiniz z.çmış ağzına yatırımcısının.
muhtemelen dersiniz ki.. ben şu hisseyi şuradan aldım buradan okuttum sonra öbürünü aldım vs..
yapmayın..
genelleme, güzelleme yapmadan önce oturup adam gibi hesap yapın öyle yazın.
Gün boyu Rusya'nın havadan, İran destekli grupların ise karadan saldırılar düzenlediği Halep'te Esed rejimi kontrolü sağladı. Rejimin saldırıları sonucu bölgedeki muhalif gruplar tamamen çekildi.
"Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, şirketlerin mümkün olan en kısa zamanda üretime yeniden başlamalarına yardım edeceklerini söyledi.
Koronavirüs salgınının vurduğu şirketlerin desteklenmesi açısında Ülke'deki bankaların daha yüksek bir seviyede sorunlu kredilere karşı toleranslı olacaklarını ifade eden Fan Yifei, "Nitelikli şirketleri,mümkün olan en kısa zamanda yeniden çalışmaya ve üretmeye başlayabilmeleri için destekleyeceğiz" diye konuştu"
yaklasik 2 aydir neredeyse tum fabrikalarda imalat durmuş vaziyette. Bu durum bakalim tedarik zincinde ne gibi problemlere yok acacak, çin ve dünyada ne gibi sonuçlar doğuracak.
Burası hisse başlığı değil.
Yüz kere söyledik...
Ne ballı başlıkmış bu başlık yahu.
Çekiyor.
Yönetici de baş edemiyor bunlarla.
Ben şikayet etmekten artık yoruldum.
Mahalle kabadayısı gibi sokak ağzıyla başlığı kirletenler, alsın gitsinler hisse senetlerinden elde ettikleri karı da yanlarına.
Hisse senedi uzmanı adam bakıyorum bu başlıktan başka bir yere gitmiyor.
Oysa seans zamanı, hisse senedi başlıkları cıvıl cıvıl...
Yok ben dolar başlığını sevdim. Burayla ilgiliyim.
Hisse senedi karımı dolar bazında hesaplarsam dolar başlığıyla ilgim aleni ortaya çıkar demeye getiriyor.
Başlıktaki kalabalığın büyük kısmı da bir maraza çıkar ilgisiyle burada.
Yoksa dolarda bugünlerde bir şey olacağı yok.
Her insanın inancına saygılıyım. Eleman gelip o kadar güzel rica ettik Mormon Kitabını okudum. Elemanla konuştuk , tartıştık, teşekkür ettim. Ayrıldık. Eyvallah . Dininin gereğini yerine getirdi . '' Bana şahitlik edecek misin ?''dedi . Dininin gerçek olduğuna inanamıyorum ama sorarlarsa görevini yerine getirdiğine şahitlik edeceğim dedim .
İslam 'da aynı şey var . Eyvallah. Anlayışla karşılarım. Ama bilime bu kadar sırt çevrilmez. Soyut düşünme dönemine gelmemiş anasınıfı çocuğuna dini anlatamazsın, anlatırsan ya dinsiz olur ya yobaz .
Kendi anlattığın dinin kuralları bu kadar ihlal edilmez . Diyanet işleri başkanının dahi hakkında haram temalı o kadar iddia var yalanlama gelmiyor.
İmam bir arkadaşıma '' bu ülkenin yüzde 90 'nı müslüman diyerek İslam 'a kötülük yapıyorsun. Yüzde 90 nı müslüman olan ülke böyleyse. ... ''
Bu bozuk fikriyatı sadece eğitim alanıyla sınırlamamak lazım. Bu fikriyat toplumun her kesimine konmuş bir dinamit var yer yer patlıyor. Ticaret , hukuk , eğitim....
Ve doların yahut altının en iyi korunma biçimi olduğunu anlamak için filmin sonunu görmeye gerek yok .Fragmandan filmin sonunu tahmin edebiliyor insan . Öyle ya da böyle deniz sakinleştririldi, dalgaların boyu kısa ama hem ufukta kara görünmüyor hem de siyah bulutlar yerli yerinde. Azıcık dolarım ağrısız başım. :) kimin nerde ne kazandığı umrumda değil.
Millete zorla hisse senedi aldırmaya çalışıyorlar. Başlığımız dolar topiği varsa bir bilginiz paylaşın yoksa bazılarının burada hisse yazmalarının alemi ne yönlendirmelerle millet dolarını satıp hisse senedi falan almaz..
Ben burada asla hisse senedi onermedim yaklasik 1 aydir full dolardayim. Bist dusmedende asla ama asla borsaya tekrar girmem. Isterse 500.000 olsun.
Dostum bu konularla ilgili postlara cevap yazmıyorum ama şu düzeltmeyi de yapmak lazım; İslam da Mormonlarla aynı şey yok bahsettiğiniz gibi. Cihat nedir? İslam kültürü gereği yayılmacıdır, İslam her büyük dinde olduğu gibi kemikleşmiş kadim bir kültürün ürünüdür. Yalnızca tebliğle yetindiğini söylerseniz yanlış anlatmış olursunuz demagojiye girer.
Dostum bu konularla ilgili postlara cevap yazmıyorum ama şu düzeltmeyi de yapmak lazım; İslam da Mormonlarla aynı şey yok bahsettiğiniz gibi. Cihat nedir? İslam kültürü gereği yayılmacıdır, İslam her büyük dinde olduğu gibi kemikleşmiş kadim bir kültürün ürünüdür. Yalnızca tebliğle yetindiğini söylerseniz yanlış anlatmış olursunuz demagojiye girer.
Bistçiler en düşükten alıp en yüksekten de satarlar. (Rüyalarında) Ama nedense işlem yaparken yazmaya üşenirler, yazmak için herşeyin olup bitmesini beklerler. Bunlara inanan da var demek ki. Ben hele bu yıl biste girenlere acımıyorum, bunlar haydan gelen paralarıyla biste giriyorlar, helal kazancıyla değerli birikimleriyle yandaş olmayan sıradan bir vatandaş biste miste girmez. Giriyorsa da aklından zoru vardır. Bu kadar açık ve net herşey.
Batacak dedikçe batmadı gitti memleket
sıfır araç bulunamıyor
ikinci elde fiyatlar %30 yükselmiş.
Sıfır araba almaya güçleri yetmediginden olabilir mi?
İyice saçmalamaya başladınız ama farkında değilsiniz.
oyunun finale yakın kısmında böyle oluyor demek.ki.
“Akrep gibisin kardeşim,
korkak bir karanlık içindesin akrep gibi.
Serçe gibisin kardeşim,
serçenin telaşı içindesin.
Midye gibisin kardeşim,
midye gibi kapalı, rahat.
Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim.
Bir değil,
beş değil,
yüz milyonlarlasın maalesef.
Koyun gibisin kardeşim,
gocuklu celep kaldırınca sopasını
sürüye katılıverirsin hemen
ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.
Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
hani şu derya içre olup
deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.
Ve bu dünyada, bu zulüm
senin sayende.
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer
ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
kabahat senin,
— demeğe de dilim varmıyor ama —
kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!”
Nazım Hikmet RAN
-------------------
Birine ithaf ettik.
O kendini bilir.
Arkadaş araba fiyatlarının yüzde 30 artmasından bu kadar mutlu oluyorsa, marketteki fiyatları, vergilerdeki artışı görünce kanatlanıp uçuyordur herhalde.