https://resmim.net/cdn/2023/10/03/SpF987.bmp
Printable View
EYLÜL 13.30 EN YÜKSEK 9.98 EN DÜŞÜK DEGERLERE GÖRE
EKİM DESTEK VE DİRENÇLERİ
REFERANS SEVİYESİ 0.41 KRŞ
9.98 10.39 10.80 DESTEKLER
11.23 11.64 12.05 PİVOTAL BÖLGE
12.89 -13.30 -13.71 14.12 14.53-15.35-16.62 DİRENÇLER
Dirençler de dizilim geometriktir..
pivotal bölge üstünde kaldıgı müddetçe trend yukarı..
al sat tavsiyesi içermez..
takas analizi. yorumlarınızı alalım.
benimki: patron 2022 sonunda tepeden hisse satıp hisse fiyatını aşağı vermiş. sonrasında malı geri toplayamamış. ağustostaki tahsisli ile sattığını ancak geri yerine koyabilmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=FvVlKoGLhz4
MNDRS - Menderes Tekstil hissesinin son bir yıllık takas animasyonu
zarar açıklamaz :) rakam önemli değil
yönetim döviz kredi kapamasını durdurması gerekir tl kredi faizleri çook yükseldi %40-50 çıktı
menderes ihracatçı olduğundan düşük faizli tl kredilerle döviz açık pozisyonunu tl ile değiştirdi
ama o devir bitti şu durumda tl krediler vade geldikçe kapatılmalı
tl borçlanmamalı nakit akışı kötü olursa da döviz ile borçlanmalı
Minikyatırımcı vardı ne oldu ? Bayrak sallayıp duruyordu. Kayboldu ortalıkta yok.
Öyle olacak böyle olacak diyen adamlarda ayrıca kayboldu ortalıktan.
Hisse Fiyatı:
11 Kasım 2022 10.56 TL
4 Ekim 2023 12.78 TL,
11 Kasım 2022 USD: 18.51
3 Ekim 2023 USD:27.56
11 Kasımdan bu zamana kadar döviz kadar bile getirisi olmamış. Enflasyon yüzde 70 vardığı bir ortamda Menderes son dönemlerde zarar vermiş yatırımcısına.
Neden Kasım seçtim çünkü o fiyatlardan alanlar oldu. Bu insanlar adına yazıyorum.
Borsa 2 katına çıktı, her şey uçtu gitti Menderes başka hesaplar peşinde.
Tekstil, İnşaat, Enerji ve Gıda 4 ayrı sektör F/K oranı müthiş, şirket iç görünümü pozitif ancak fiyata yansımıyor.
Demek ki altta yatan başka hesaplar var.
Var mı realist fikri olan?
Evet buyurun 9 aylık bilanço beklentileriniz ?
240 milyon civarı faaliyet karı beklerim 3. çeyrekte
250 akça kapasite artışına res gidecek
3 de tl çok sıkıntı yok ama özellikle eylül ve sonrasında faizler çok yükseldi
tl krediler 4ç bilançolarını bozacak çoğu şirkette maalesef..
klasik KY kafası;
sıkıştı mı temele sarılır ama habire teknik pompalar ...!!!!
sen giderken ben dönüyordum :)))
hem salak hemde salak oldugunun farkında değil ..!!!
konuştugunda neyi kodladıgının farkında değilsin; herbokolog
Hiçbir ky gururunu bir kenara bırakıp ta düşünmeyi ögrenmeyi beceremez..
Tek dogrusu vardır o da kendi doğrusu...
PİYASAYA BORSAYA HİSSEYE KIZAN ADAMIN DURUMU, ZATÜRE OLUPTA CİĞERİNE KIZAN ADAMA BENZER :)))
Çok güzel bir çalışma daha..
https://x.com/goktugcat38/status/170...f6mGFGF8Cmn8XA
Buda 2001 den beri dolar bazlı Menderes gerçeği..
https://x.com/cakmaustad/status/1708...f6mGFGF8Cmn8XA
Ete kemiğe bürünmüş proje iyice..
https://youtu.be/7RDWeSVyPnE?si=AM4Yrrmqm0qtx1e0
Dediğim gibi patronun ky kini bitmiyor bitmezde ; romayı kim yaktı diye akçalara sormuşlar küçük yatırımcılar demiş :) borsaya göre bile 18-20 olmalıydık bir senemizi yediler , dediğim gibi ortak olduğumuzu 23 senedir kabullenmediler arkada siyasi güçte var koç tahsisli yaptı oteli 1 sene hisse satmana şartı aldı Akçalara 0 gün bu gün 27 milyonu satabilir :) ağaya beleş , Şakir’e çay yok ayıp gerçekten koç güvensiz firma tarihinde hisse satışı yok ama akçalar güvenilir firma onlar tahta bozmaz bu sebeple spk hisseye1 yıl satama şartı getirmedi , durum bu maalesef
Geçen yıl 3.çeyrekte iyi bilanço açıklayan iki şirketten biri Mndrs’di, diğeri de Brsan. İkisi arasında kalmıştım, tercihimi konjonktürün de desteklediği yenilenebilir santralleri olan Mndrs’ten yana kullandım, gwind, karye, huner vs. bakınca kelepir kalıyordu şirket ama, gelinen bu noktada hata yaptığımı anladım, brsan’ı alsaydım 31 yaşında finansal özgürlüğümü elde edecektim. Benden en azından daha fazla yıl borsayla ilgilenmiş şirketin sahibini daha iyi tanıyan kişilerin sözlerine kulak vermek gerekiyormuş. Halka arz olduğundan beri dolar bazlı zirvesini geçirmemesi bir yana ki dolar enflasyonunu da hesaba katınca halka arzına katılan bir yabancının 23 yıl heba oldu sıfıra sıfır elde var sıfır demesi için dahi 40 larda olması lazım, bu piyasa değerinde bu halka açıklıkta 2-3 favök çarpanlı şirket kalmamıştır heralde.
6 aylık bilançolarda enerji bölümleri;
Mndrs: ciro 249 esas faaliyet karı 125
Taten: ciro 331 esas faaliyet karı 95
Daha birkaç hafta önce 6 küsür milyar değerlemeyle halka arz olan 1,4 milyar özkaynağı 2,2 milyar borcu olan Taten 15,8 milyar piyasa değerinde.
Zehir zıkkım olsun hissenin gitmemesi için önüne çıkanlara buralarda tutanlara
2 tane taten eder Menderes ama gelin görün ki..
Menderes piyasa değeri 3.300 tl
Taten piyasa değeri 16 milyar tl
Bir şirket hissesine ortak olunacaksa önce patronuna bakacaksın
Maalesef ülkemizde şirket patronlarının %90 nı borsacı yani ky sevici
Yenilenebilir enerji hisseleri yatırımcılarını fezaya götürdü
Çakal carlos rızanın hissesi bizi hep aynı hizaya getirdi
Neden yokuş aşağı yuvarlandığına dair bir haber
https://www.bloomberght.com/tekstild...abilir-2339942
menderes salt tekstil firması değil %100 tekstil olsa neyse vakko geçen sene 20 şuan 100 tl
depremde fabrikası kapanmış arsan hatay tekstil bile daha fazla getiri elde etti
borç batağındaki söktaş %150 yakın getirisi var
tek sebep patron ky olan aşkı
adam iyi bilanço açıklayıp açıklamaz kendi yatırımcısına tuzak kuran yapısı var ky hisseye saldırınca 5 taban %8 hisse verdi :) ordan beri kini var geçmiyor bi türlü
bu duruma rağmen spk bu akçalara nasıl tahsisliden aldıklarına hisse satmama kararı verdirmez anlamak mümkün bakınız zeybekçi holding
sayesinde istediği gibi at oynatıyor
Menderes ihracatının %90 İran Irak Suriye İsrail ve Arabistan’a yaptığından borsada dayak yiyor :) şaka biyana bölgeye satışları %01 bile değil
Tamamen kontrollü bir tahta, tavan yapıyor ertesi gün veriyor sonra devre kesiyor falan bu tür havalarda kısa vadeli düşünmek zor belki de panik ve endişe ile silkeleme yapıyor. Bilançoya kadar sabretmek lazım iyi bir bilanço olumlu yönde katalizör olabilir
Tahta yapıcı zepevengin tam istediği savaş ve kaos ortamı, hacimsiz işlemlerle istediği gibi aşağı basabiliyor. Patron da katakulli işlerle milleti kaçırdı istediği gibi at oynatıyorlar tahtada, daha 10-15 gün önce 13 lira üzerinde iştahla alıyordu şimdi de yolda bulmuş gibi veriyor. Bist işte kumar borsası böyle oluyor.
Normalde bu haberin hisseye olumlu yansıması beklenir.
https://www.dunya.com/sektorler/teks...-haberi-707898
Su anda gördüğüm tek kafası basan akıllı yorumcu sensin.Arkadasın sorusunu bende rakamlarla yanıtlayayım.
Firmanın konut projesinde 125 daire civarı olması lazım.Dairelin çogu 1+1 yani küçük.Ayrıca şirkete kalacak blok içi hala kaba.ocaga yetişecegini sanmıyorum...6 ay daha sarkarsa şaşırmam.ama görmüşte degilim.velevki 31 aralıkta teslim etsinler.
Gelelim hesaba.
125 daire çogu 1+1 ortalama 15.000 tl kiradan ayda 2.250.000tl yapar.yılda 22.250.000 tl yapar.içindende yuzde 20 yakın ayrıca vergi öder.
şirketin 250.000.000 milyar borcuna karşılık yıllık kira getirisi 22.250.000 tl olurki 11 yılda anca öder.Fakat borcuna faiz ödüyor.Faizler yüksek.Şu anda yıllık 800 milyon üstünde faiz ödeyecek fakat dairelerden gelen para 22 milyon gibi komik bir meblag kalır.yani 100 yılda daire geliriyle borclarını kapatamaz :)))))))))))
Ayrıca en zor olan şey ev kiraya verip işletmesidir.Dükkanlar için degil söylemim.
Firma buraları dükkanlar hariç satması gerekerir.ölü yatırım olur.ama satayımda dese 1 yılda zor bitiririr satısı.
Projede 450 daire 26 dükkan var, henüz netleşmedi ama %47 oranında kat karşılığı ile verildiği konusu olmuştu, bu hesaba göre 200 üzerinde daire şirkete kalacaktır. Borçları dairelerin kirası ile ödeme hesabına gelince sanki bu şirketin tek geliri bu dairelerin kira geliri olacak şekilde bahsetmişsiniz komik olmuş :) (250 000 000 milyar borç nedir onu da anlamadım) bu şirketin asıl işi tekstil, gıda ve enerji faaliyetlerinden kaynaklanıyor. Bu projeden oluşacak gelir (satış yada kiralama ne şekilde olursa) şirkete ek bir finansman sağlayacak. Ayrıca faizler bu kadar yükselmişken millet de bu projeden daire almak için kapıda yatmıyor. Proje teslimi için en son 2024 ilk çeyrek demişlerdi iyimser bir tahminle Mart 2024 olabilir.
dükkanlar 1+1,2+1 daireler ortalama 25binden den verilse toplam 220 mülk desek . 220*25 = 5.5 milyon aylık gelir demek yıllık 65 m yapar. tam faaliyet geçtiğinde elde edeceği gelir.
asıl avantaş %27 kurumlar vergisi vermemek mülk 5 yıl elde kaldığında muafsın.. satılırsa 300m civarı vergi çıkıcak :)
kurnazlık burada satılması bu faiz ortamında daha mantıklı olsada satmazlar.. satılmazsa uzun vadede ciddi kar var. şirketimiz vergi vermemek için bu yola giriyor. cengiz inşaatın vergisi silindi diyenler bu nedenle silinmişti bilmeyenler için, aynısı bizde olacak kat mülkiyeti çıksın bi