ABD faizleri tekrar yükseltirse dolar yükselir ama ne zaman olur ?
Serkan bey zamanı geldiğinde bizi uyaracaktır. :)
YTD
Printable View
ancak dolar spot alırken %0.1 seviyesinde bir vergi icat ettiler geçen sene.. bunu da unutmamak lazım..oranı daha sonra %0.2 ye arttırdılar..
Hiçte değiştirmiyorum dostum... Helese dakikada hiç değiştirmem... Fikir değiştirirsem sebebinide yazarım... Bazı arkadaşlar ne yaparsan yap eleştirir zaten.. Alıştık bunlara.. Ayrıca ben alıp yatmayı sevmem... Benim işim trade.. Dün neler yazmışım bende merak ettim...
Son yazdığım vadeli büyük ihtimal artı makas yapıcak demiştim... Vede yaptı.. Uzun pozisyondaydım... Artık borsa daha yukarılara gidecek dedim ve dün saat 17 den sonra al satı bıraktım... Bence sen benim yazdıklarımı hiç okumamışsın
:kahkah::kahkah: kardeş biliyorsun sen işte kimse para kaybetmiyor zaten ki..bak bugün herkes longcu olmuş hemde dünden belliymiş görememişmiyiz fln adamlar o kadar bizleri uyarmış :))yarın eksi 5 bin olsun akşamı yazarlar dünden belliydi sizi uyardık göstere göstere oldu derler.:kahkah:
Vergi süreçlerinde mücbir sebepten faydalanacak mükelleflere ilişkin düzenleme -AA
- Ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar, salgından doğrudan etkilenenler ya da İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilmesine karar verilen iş yerlerinin bulunduğu sektörlerde faaliyette bulunan mükellefler, 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihlerinde mücbir sebep hükümlerinden yararlanacak - 65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensuplarıyla "Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi" uyarınca beyanname veya bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenlerin 22 Mart ile sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih arasında mücbir sebep halinde olacak
ANKARA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden doğrudan etkilenen mükelleflerin mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılmasına ilişkin düzenleme yapıldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ ile Kovid-19 salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden doğrudan etkilenen, mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılacak mükellefler belirlendi.
Buna göre, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar, salgından doğrudan etkilenenler ya da İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilmesine karar verilen iş yerlerinin bulunduğu sektörlerde faaliyette bulunan mükelleflerin 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihlerinde mücbir sebep halinde olduğu kabul edildi.
Kovid-19 salgınından doğrudan etkilenen ve ana faaliyet alanı itibarıyla, alışveriş merkezleri dahil perakende, sağlık hizmetleri, mobilya imalatı, demir-çelik ve metal sanayii, madencilik ve taş ocakçılığı, bina inşaat hizmetleri, endüstriyel mutfak imalatı, otomotiv imalatı ve ticaretiyle otomotiv sanayii için parça ve aksesuar imalatı, araç kiralama, depolama faaliyetleri dahil lojistik ve ulaşım, sinema ve tiyatro gibi sanatsal hizmetler, matbaacılık dahil kitap, gazete, dergi ve benzeri basılı ürünlerin yayımcılık faaliyetleri, tur operatörleri ve seyahat acenteleri dahil konaklama faaliyetleri, lokanta, kıraathane dahil yiyecek ve içecek hizmetleri, tekstil ve konfeksiyon imalatı ve ticaretiyle halkla ilişkiler dahil etkinlik ve organizasyon hizmetleri sektörlerinde faaliyette bulunanlar mücbir sebep hükümlerinden yararlanacak.
- Beyanname ödemelerine öteleme
Tebliğle belirlenen sektörler için nisan, mayıs ve haziranda verilmesi gereken muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeler 6'şar ay ertelendi.
İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler uyarınca 65 yaş ve üstünde olması veya kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren mükellefler ve meslek mensuplarıyla "Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi" uyarınca beyanname veya bildirimleri bu meslek mensuplarınca verilenlerin 22 Mart ile sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih arasında mücbir sebep halinde olduğu da kabul edildi.
Bu kapsamda verilemeyen beyanname veya bildirimlerin verilme süreleriyle bunlara istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin son günü, sokağa çıkma yasağının sona ereceği günü takip eden 15'inci günün sonuna kadar uzatıldı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Maalesef çok boş arkadaş var... O nedenle de burada arada bir yazıyorum... İster kabul edin, ister etmeyin... Dün bizim dibin 82000, dow un 18000 olduğunu ısrarla yazdım. Pozisyon icabı değil, neden dip olduğunun sebeblerinide yazdım...
İşi bilmeyen ve amatör arkadaşları yanlış yönlendirmeyin lütfen
bunlar tam gaz devam ediyor...biz çin'den ilaç getirmişiz bu italyanlar bu ilacı kullanmıyor mu?
eğer bu gelen ilaçlar işe yararsa bizde 10 gün sonra falan artık iyi haberler gelmeli...ölüm haberleri olmamalı yani bu ilaç işe yarıyorsa...
İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı son 24 saatte 743 artarak 6 bin 820'ye yükseldi -AA
Su topikte iki kisinin dediginin uzerine laf demem, farkli dusundugumde bile. Biri Serkan23 biri Secbul agam. İkisi birden ayni seyi diyorsa vardir bir bildikleri.
Petrol yükselmiyor, vix düşmüyor yine acayip işler. Pala dipten dönüşü bile sorgulatıyor. Dow 20.800 , dax 10 bin altında kaldıkça yükselişleri tepkidir.
ABD başkanı demişti o bende Başkan o değil dedim .
Sonra da ruswelt geldi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bilmediğim bir 5 vakit namaz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vadeli 150 binden, 50 bin puan dusmus, 5 bin puan cikinca herkes long kesilmis. Bu tepkiyi iyi degerlendirmek lazım, tepki sonrasi bir %30 daha var. Dolarin dusmesi bisti cok yukari cekmez. Once 101 bin sonrası 70 bin bekliyorum.
Bu raksmları simdi yazmiyorum. Vadeli 150 bindeyken yazdım. Foruma artik fazla takilmiyorum. Buraya girince zarar ediyorum. Bol sanlar
Pozisyonum yok tradeyi normal zamanlarda ancak yapabiliyorum böyle olağanüstü abuk subuk zamanlarda hiç yapamam diye flat bekliyorum yalnız burada genelde herkes doğru tarafta olmayı başarıyor long günü long şhort günü şhort hepinizi tebrik ediyorum.Bende bu işi ögrenecegim.👍
Yalnız ayakkabı boyacısı sıradan biri değil, Wall Street önünde çalışıyor ve borsacılardan iyi dedikodu bilgisi topluyor başka yerlerde yayınlanmayan, belgeselde onun da iyi para kaldırdığından bahsediliyordu.
Bana bir iki haftaya kadar bu corona biter gibi görünüyor .
Dünyada virüsü almayan kalmamıştır
Senato onaylamazsa yeni diplere hazır olun
ben de bu konuda bir kelam edebilirim.
bu dönüş herkesin malumu; göstere göstere geldi
eğer dönüş ise ne bir korku ne kaos vardı. sanki yükselişe hazırladı ve yükseltti.
beni işkillendiren de bu oluyor. neden böyle yaptı.?
Tüm dünyada ekonomi stop etmiş.
Sokağa çıkma yasakları mevcut.
Eldiven ve maskesiz bakkala çıkamıyoruz
Azcik borsa yesillenince hemen coşmaya başlamışsıniz...
Kafayı bir tür çalıştırıp içinde bulunduğumuz durumu hatirlsmana rağmen hala uçuk hedefler için longluyorsan maalesef gidişatın iyi değildir...
BBHT global paranın görüşlerini Apara yerli herifin sesini duyuruyor bence.
Dostum arkadaşların çoğu yazdıklarımı okumadan sallıyor arkamızdan... Dün sabah açılışta vadeli 99300 den açılınca çok bilmiş arkadaşlar gün sonunda 100 de 10 düşüş beklerken, ben dow ana desteği olan 18.000 i göstermişken, fed ve diğer ülkelerin merkez bankaları devasa destek paketlerinden bahsederken, dow yeni dip yaptığı halde vix endeksi hiç çıkmamışken buradan kısa yapmak saçmalık yazdım. Birde üstüne 99300 ve 99600 den uzunladığımı, bist100 desteğini kırmadığı sürece yukarı döneceğimizi yazdım...
Bunu dün ve önceki günlerde yazdım, diğer işi bilen arkadaşlarda yazdı. Burası dip denince hurraaa yukarı gitmiycez.. 4-5 ay yataya bağlayacağız.. Bu süre içinde buradaki çok bilmiş arkadaşları dinleyip yanlış kararlar vermezseniz ve sistemli hareket ederseniz sermayeyi bayağı bi güçlendirirsiniz...
İnsanlar evden çalışırken borsayı daha yakın takip eder.