Ahmet Hakan gibi yapayım, biraz da 'hafif' olsun ki üslup, içerik, lalettayin bir forum yazısı işte alt tarafı formatında kalsın, kaale alınmasın :cool:
1-Bunlar Perinçekçi, Devrimci Karargah evleri..hölölö..
Sayın cumhurbaşkanının tavrı çok doğru. Bu emekliler, onlara amiral demiyorum, amiral sıfatını haketmiyorlar. Bilmeden, etmeden, içlerinde küçük bir kısmı da operasyonlara alet olarak Türkiye halkını aldatacak bildiri yayınladılar. Montrö'yü savunuyor mevzisinde görünüyorlar.
https://www.veryansintv.com/dogu-per...m-onlar-emekli
Demek ki neymiş, bunlar Perinçekçi değilmiş..Her milli eşittir ABD/NATO karşıtı değil, her Avrasya'ya açılalımcı eşittir Ruşçu değil, tersten söyleyelim iyimiş üslup, her ABD/NATO karşıtı eşittir milli değil, her Rusçu eşittir adam değil.
2-Meral Hanım konuşmuş, neymiş, meclis başkanı soru üzerine teşbihte bulunmuş, İYİ Parti de tepki göstermiş, onlar tepki gösterince meclis başkanı açıklama yapmış, konu yanlış anlaşılma demiş, konu kapanmış, şimdi iktidara neden mağduriyet edebiyatı yapabileceği, oy devşirebileceği malzeme verilmişmiş tam da işler iyi giderken..
İktidarın bütün kesimi, Montrö'yü tartışıyor, ne meclis başkanının yanlış anlaşılan teşbihi, ama şimdi anladık ki, ABD/NATO cu tüm muhalefet de bu işin içinde, inşallah daha iyi anlaşmayı siz yaparsınız, ama yapamazsanız beceremezseniz, süreci yönetemezseniz, Rusya'ya kabul ettiremezseniz, sizi Rus ayısından kimse koruyamaz, tarihi bir yaranın kabuğunu kaldırmak üzeresiniz.
Ha..Konya'ya gittim, tek kare fotoğraf yok medyada diye serzenişte bulunma...demokrasi işte..haber değeri yokmuş demek ki..
3-Alın, tutun, sökün, atın, al sana urgancı. 2004 yılında açıklama yapın diye mektup yazarken demokrasiye müdahale olmuyor muydu? Ki onlar muvazzaftı, bunlar emekli, 'zaten öyle bir güçleri yok', yine her zamanki gibi kendisiyle çelişmiş, çelişki faşizmin doğasındadır, misal komunizm doktrindir faşizm ise asla bir doktrin değildir kendi içinde 'hep' tutarsızdır. Zemin bozuk olunca...
4-Baktılar içerikte sorun yok, zamanı, yöntemi, üslubu, 'hatırlattığı şeyler' sorun oldu. Adamlar tek tek sağda solda yazdılar, çizdiler, konuştular kimse iplemedi, kimsenin Montrö'den haberi bile yoktu. Bütün millet şu an Montrö'yü konuşuyor, yatarlar, çıkarlar, hesabını kitabını yapmışlar, kendilerini yakarak milleti aydınlatmayı tercih etmişler son çare. AKP Mavi Vatan diye diline doladığı kavramın fikir babasını yargılamanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyor, bu bile bir şeydir hani. Bunlara ben bahtsız bedevi diyorum; Balyoz zamanı AKP FETÖ ile işbirliği yaptı bunları dövdü vesayetten kurtuluyoruz hedef önemli diye, sonra FETÖ vasiliği ele geçirdi 15 Temmuz oldu, 15 Temmuz'da bunlar AKP nin yanında durdu FETÖ ye karşı koydu darbe önlendi, şimdi vasiliğe başka tarikatler göz dikti, bunlar yine aynı şeyi söylüyor, AKP tarikatlerle işbirliği yapıp 'gene' bunları dövüyor. Hayır yarın tarikatler bir haltlar karıştırsa bunlar yine AKP nin yanında duracaklar, çünkü aslolan devlettire inanıyorlar, işte AKP burasını işin bir türlü anlayamıyor. Mazlumu getirin diye bir film vardı ya, Kemal Sunallı...hah tam o hesap...Bunları dövünce rahatlıyor AKP...rahatlasın...rahatlayınca kafası daha iyi çalışıyor, son açıklamadan onu anladım ben..
5-Sarıklı Amirale bunun hesabını sorarlar dedim, burada, dalga geçtiniz, bunlar mı hesap soracak dediniz, dediğim gibi de oldu..o iş başka bu iş başka. Ha bazıları hem hesap sormuştur, hem de senin yapacağın işi s...m diye de eklemiştir, orası ayrı.
6-FETÖ gibi, bugün devletin bütün organlarına doluşan tarikat ve cemaatler, ileride bu ülkenin başına bela olmaya devam edecek. 10-20 sene sonra yine, takkeli, sarıklı birileri, şeyhlerinden talimat gelince harekete geçecekler, belki birbirlerine girecekler, belki birleşip size girecekler. Buna karşı küçük oy hesaplarıyla, şu an muhalefet partileri hiçbir şey yapmıyorlarsa 'tıpkı FETÖ sızarkenki' gibi, siyasetten, demokratik organlardan umudunu kaybetmiş bazı emekliler korkuya kapılamaz mı, ne olacaksa olsun bari bunu gündeme taşımış oluruz demiş olamazlar mı? Mesela; 300 tane emekli hakim, savcı, yargı bağımsız değil müdahale var, yargıya baskı var diye bildiri açıklasa, yanlış mı söylemiş olacaklar, üstlerine vazife değil mi olacak, yoksa 'gizli bir takım odakların' maşaları mı olacaklar. Sadece doğruyu söylüyor olamazlar mı? O halde doğruları söylemek yasak mı?
7-Ortak ruh hali tabi iç açıcı :) Bütün umutlarını patlayacak bir ekonomik krize bağlamış, Balyoz-Ergenekon Davalarını da aynı böyle seyreden bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar, kaynayan kurbağalar, tek dertleri kazanımlarını muhafaza etmek olan küçük burjuvazi....Sıra sana da gelecek..Herkes hak ettiği şekilde yönetilir, siz bu şekilde yönetilmeyi hak ettiniz, görüyorum ki, daha da ötesini hak ediyorsunuz. Ayasofya İmamı ortada, açık açık söylüyor, yalan söylemez, belki hiç söylemezdi, ama söylemekte beis görmüyor, bekliyor kadayıfın kızarmasını. İran İslam Devrimini bir okuyun tavsiye..