Nerede ezber varsa biliniz ki orada bilincaltiniza kod yerlestirilmektedir.
Ezberletiyor, öðrenmenizi istemiyor.
Printable View
Nerede ezber varsa biliniz ki orada bilincaltiniza kod yerlestirilmektedir.
Ezberletiyor, öðrenmenizi istemiyor.
Kesinlikle ezberlemeyiniz, ezberletmeyiniz.
Bilincin var, bilinçaltýn var ve insanlýðýn ortak bilinci var.
Baþka hiç bir þey yok.
Ýnsanlýðýn ortak bilincine sadece bilinç yoluyla ulaþabilirsin. Ama bilinçaltýn kodlandiysa yapamazsýn.
Ýnsanlýðýn ortak bilincinden yardým gelir.
Bir de Akaþha var. Her þeyin bilgisini içeren veri tabanýdýr. Bazý þamanlarýn ulaþtýðý.
Sana senden baþka kimse yardým edemez.
Sn Achiles, Cengiz Han’ý istilacý ilan etmiþ...
Ne diyorsun Nuri Hoca?
Oysa farklý biri olmayan Ýskender olmuþ
Büyük Ýskender...
:))))
Valla bu ezber ezilen mazlum halklarýn pek iþine gelmeyen Batý tarih anlayýþýnýn koca bi dayatmasý gibi...
Hele bir de dizilerde senaristlerin ata dinleriyle alay eden yorumlarý yok mu
Batý için çifte kavrulmuþ petibör...
Mevzu þimdi anlaþýldý arkadaþlar;
Hakimiyet alaný geniþleyen Taliban'ýn insafýna kalmamalarý için ABD için çalýþan Afgan çevirmenlerle ailelerini tahliye etmeye ve onlara Özel Göçmen Vizesi (SIV) vermeye baþlayan Biden yönetimi, SIV kapsamýna girmeyen belli bazý Afganlar için de yeni sýðýnmacý programý açýkladý. ABD Dýþiþleri Bakanlýðý, ABD baðlantýsý yüzünden Taliban þiddetinin hedefi olabilecek ama SIV için ehil bulunmayan binlerce Afgan'a da ABD'ye sýðýnmacý olarak yerleþme fýrsatý verileceðini duyurdu.
'Öncelik Ýki' isimli yeni sýðýnmacý programýnýn, sadece ABD hükümeti ve ordusu için deðil, ABD'nin finanse ettiði projeler, ABD merkezli STK'ler ve medya kuruluþlarý için çalýþan Afganlarý da kapsayacaðý belirtildi.
Gazetecilere brifing veren bir yetkili, "Potansiyel çýkýþ dalgasýna hazýrlýklý olunmasý için komþu ülkelerle ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliði ile zaten görüþtük" dedi. 'Pakistan'ýn Afganistan sýnýrlarýnýn açýk kalmasýnýn önemli olduðunu, diðerlerinin ise Ýran üzerinden Türkiye'ye seyahat edebileceðini' sözlerine ekledi.
https://tr.sputniknews.com/amp/abd/2...mpression=true
Konuþulmuþ bunlar önceden, o yüzden geliyorlar...
Enflasyon oraný açýklanmýþ bunun dolara etkisi vs. nedir bakayým dedim ama gündem baþka. Hayýrlý forumlar.
Paylaþtýðým hesap, ara ara güzel kitap özetleri yapýyor, o flood da bir kitap özeti..
Ýlk defa Sn Tuncer Þengöz retweet ettiðinde fark etmiþ, okumuþtum.
Güzel, basit ve sade bir yaklaþým olduðu için de beðendiðimden buraya aktardým.
Her iki hesap ta elliott dalga analizi ile ilgilendiklerinden takip ediyorum, bunlar da ara ara yapýlan güzel paylaþýmlar.
Dolayýsýyla bir iddiam, ya da bir ilaným söz konusu deðil, farklý bir pencereden bakýþ açýsý, tarihte barýþlar nasýl yaþanmýþtýr, farklarý nelerdir, yakýn tarihimizi ve günümüzü anlamaya yönelik.
Etkileþmek istiyorsanýz buyrun..
Þu anda dolarýn düþüþünü verilen görevleri yerine getirme sözü verip uygulamamýza baðlýyorum bu yüzden bu ülkede ekonomi tahmini yapýlmaz , adamlarýn bý dediðini iki etme seni yalancý cennette yasatirlar bir süre , Afgan meselesini ilk duyduðumda düþünmüþtüm .
Cengiz Han bir komutandir acýmasýz , çok sert ve çok acý çekmiþ o yüzden baþkalarýnýn acisina aldýrmaz , Ýskender le de çok benzerlikleri var mutlaka , ama tarzlarý farklý Ýskender homoseksüel daha deðiþik bir tip .
Moðollar Baðdat kütüphanesini yakýp yýkarak bir sürü bilgi birikimini yok ettiler medeniyet, insanlýk çocuk vb tanýmazlar , hala bence öyledir .
Sanýyorum Orta Asya'dan Özbekistan dan gelen bir karý koca hizmetçi vardý ev sahiplerini öldürdüler yakalandýlar mahkemede adam suçu üstlendi karýmý býrakýn dedi hakim suç ortaðý olduðuna hükmetti , adamý jandarmalar son anda durdurdular zýira dilinin altýna jilet saklamýþ hakim karýsýný mahkum ederse aniden fýrlayýp hakimin boðazýný kesecekmis .Bu cografyaya bakarken bunlarý bilin.
Reyna katliamýný hatýrlayýn , 1.60 boyunda Türkmenistan li 40 kiþiyi gözünü kýrpmadan öldürdü bir sürü kaslý silahlý koruma bý þey yapamadý , bu hem coðrafya hem gen , batililarda çok katliam yapar ama tarzlarý farklýdýr Fransa Afrika'da yaptýklarýndan dolayi total e mesela 30 yýl sonra ceza keser, kinar, cezayý kendi ceplerine koyarlar, o yüzden olayý doðru tanýmlamak lazým .Ben Afgan goclerini mutlak bir problem görüyorum .
Bahsedilen Moðol hükümdar Cengiz han galiba
Bugün insanlarýn yüzde yirmisinin dedesi o
O kadar çok gen býrakmýþ ki
O yorgunlukla proje geliþtirememiþ yatar uyursun
Bi de etrafa yukardan baktýðýndan rakibi küçümsemiþ
Ýngiliz heyetini adamýnýn adamýnýn adamýyla görüþtürmüþ
Galiba sonun baþlangýcý sebepsel
Þehvet ve kibir
Abi o deyvit Petraeus eski cia baþkaný galiba salak
Hava koridoru berline bi dönem yapýldý ama pahalý iþ hava lojistiði
Hiç ellemeseydi dahi abd çok daha kar da oturcaktý
Hem para gitti hem düþmaný güçlendi oracýklarda
Ulen 200 km lik hava koridoruynan onbin kilometrelik bir mi
Tabi oturduðu yerde subay olmak kolay
DXY nin ne olacaðý hala belli deðil, düzeltmesi bitmedi.
USDTRY flat gibi, ama sayýmý sorunlu, flat tamamlanmýþ durumda, komplekse veya üçgene çevirebilir..
RSÝ dikkat çekici, nerdeyse 6.90 dibine düþtüðündeki deðerinde..sanki tepecek gibi de duruyor..
DXY takip edilmeli bence, tabi beraberinde ons altýn da, bir yol ayrýmýnda olmalýlar. YTD
https://www.tradingview.com/x/xTCNsnp3/
Cengizhan paso geçirmiþ abi anlamýþ dünyayý öyle ele geçiremeyceðni böyle ele geçirem demiþ 600 milyonun dedesi bu abi kolay deðil
Cengiz yoksa bzm adamýmýzdý baþarýlý olmuþ olsa dünya da þimdi biz öttüreceðduk
Düdüðü
Ýngiliz gralý bilmemgaçýncý henri baþarýlý oldu malesefkine
Biz baþkasýnýn yaþadýðý yeri silah zoruyla ele geçirirsek adý fetih olur.
Baþkasý bizim yaþadýðýnýz yeri silah zoruyla ele geçirirse adý iþgal olur.
Bu tüm dünyada böyledir, herkes açýsýndan böyledir.
Dinsel açýdan da ayný.
Dinimizi herkese teblið etmek her Müslümana farzdýr.
Ama Hristiyan misyoner görürsek pata küte döveriz.
Yahu adam dinini teblið ediyor iþte :)
(Konuyu ve konuþulanlarý okumadým, sayýn Achilles ne yazdý bilmiyorum, okumadan konuya ortadan daldým, kimse alýnmasýn gücenmesin)
Burasý dolar gayme baþlýðýdýr daldým emme yine yanlýþ olmuþ, Halk evimidir burasý yoksa mülteci müracaat bürosumudur çözemedim?:kahkah:
Ben de aynen bunlarý yazdým sn horhoti tartýþma bu tanýmý yazan sn achilles in yazisinin kusura bakmayýn ama o iþ öyle deðil diye düzeltilmesi ile baþladý.turk üst kimliði ýrka dayalý bir tanim olamaz bu topraklarda yaþayan herkes kendisini ýrksal olarak türk olarak görmek zorunda deðildir.kenan evren gibi kurt diye bir ýrk yoktur bunlar dað türküdür daðda yürürken kara basarken kart kurt diye ses cikardiklarindan bunlara kurt denir dersen bir de diyarbakir cezaevini dünyanýn en vahþi en kötü üçüncü cezaevi yaparsan pkk nin alt yapýsýný kendin hazýrlamýþ olursun.bunlar yanlýþtý.turk kimliði üst kimliktir.kendini türk olarak tanýmlayan bu topraklara baðlýlýk hisseden herkes türk kabul edilirse konu zaten kapanýr.resmi dilde elbet türkçe olacak baþkasý düþünülemez.hem kurucu unsur türkler hem de yüz tane halk var hepsi kendi dilinde nasýl eðitim alacak nasýl devlet iþleri hallolacak falan.
Beklediðim seviyeler 8,30 du. Ülkede ucuz kalan tek þey dolar.
Gayrimenkulünden otomobiline her þey roket olmuþken 3 yýldýr neredeyse yerinde sayan ve enflasyona feci þekilde yenilen dolara Bakalým gelecek talep ne kadar güçlü olacak?
------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
Hele ki öyle ya da böyle beþ milyon suriyeli almýþsýn bir o kadar da afgan alacaksýn gibi duruyor.bunlarin geri gönderilmesi artýk nerdeyse imkansýzlaþti bu ýrk kökenli tartýþmalar on yýl sonra memleketin canýna okur.her kafadan bir ses çýkar.bu bize býrakýlan topraklarda adil herkesi kapsayýcý insanlarýn tümünü mutlu edebilecek bir sistemi inþa edip koruyamazsak yandýk.
Esatla anlaþýrsýn surýyeliyi evinden alýr uçak parasýnýda tahsil edip uçaða bindirip toplarsýn surýye gönderirsin bu durumda Avrupa’ya kaçmaya çalýþýrlar yada beklerler kuzu kuzu evlerinde . Suriyeli çalýþtýran yerlere güzel bir ceza vermekte þart açýlmayan þemsiye cinsinden
O insanlar almandýr.turk kökenli almandýr.zaten kendileri de bunu deklare ediyorlar ve onlarýn kökeninden kimse rahatsýz olmuyor türkçe konuþmalarý almanyada hic yasaklanmadý sen aslýnda alman kökenlisin kendini türk sanýyorsun falan diye hic denmedi.
Valla benim aklýma göre suriyelilerin anlaþmasý yýllar önce yapýlmýþ entegrasyon programlarýnýn çoðu da uygulandý zaten.o iþ bitti.onlar bir yere gitmez.benim anladýðým reisin son amerika gezisinde konuþulan afgan konusu havaalaný falan deðil.biz bu afgan göçüne de eyvallah dedik gibi duruyor.buna hala engel olabiliriz.afgan iþi taze.
Ama misal ishak alaton üzeyir garih bence turktur.hem de benim diyen türkten daha turktur.uzeyir garih de bu ýsrarý bu topraklara baðlýlýðý yüzünden öldürüldü.
Türkiyede Kafatasý ölçümü DNA sayýmý yapan ýrkçý siyasi bir güç hiçbir zaman olmadý. Belki N.Atsýz egemen olsaydý MHP'ye ýrkçý denebilirdi ama olmadý. MHP, Sünnilik/Milliyetçilik karýþýmý bir örgüt olarak asýl komünizme karþý örgütlendi eylem yaptý ki içinde epeyce Kürt de vardý.. MHP'nin KürdistanAçýlýmý yýllarýndaki eylemsizliðine bakarak Irkçý demek abartýdýr fantazidir gülünçdür.. Kürtçülerin bugün "Irkçýlýk" derken kastettikleri doðrudan Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" anlayýþýdýr.. Kürtçülerin çok az nüfuslarýna karþý ezilmelerini engelleyen tek þey de, PKK/hdp güdümlü Komünist Türklerin ve Nurcu Tarikatlarýn güdümündeki Türklerin Kürtçülerle içiçe geçip tek vücut olarak Kürdistana destek vermeleridir.
Zaten olayýn temeli dildir farklý dili varsa farklý ýrktýr.misal lazca gürcüce çerkezce kürtçe var.turkmenler azeriler falan türkçe konuþur gibi.o yüzden türk kimliði üst kimlik olmalýdýr ýrka dayandurilmamalidir
Ortamda amerika Kannada avustralasya gibi cok para yoksa bulamac kulturler malesef bi zmn sonra ex-yugoslavya nin ruanda nin durumuna donusmemesi sans olur - e tabi donusurse de istatistik olur
Insan cok ozverili bi Varlik degil - para , iyi bi katalizor
Kürdistan amerikan israil ortak projesidir.1984 den beri yapýlan bunca teröre bunca dýþ desteðe raðmen hala baþarýsýz olmasýnýn nedeni bu topraklarda yaþayan 18 milyon kurdun çok büyük çoðunluðunun türk kurt kardeþliðine inanmasýdýr.
Ü.Garih'i bilmem ama Ýshak Alaton Türk halkýnýn hem Osmanlý hem T.C zamanýnda yahudilere verdiði sýðýnma fýrsatýna gösterdiði hoþgörüye nankörlük etti. Bir T.C yurttaþý iken Ýsrai'in Kürdistan siyasetinin bayraktarlýðýný yaptý. "Kürtlerin ayrýlmak isteyip istemediklerini, onlara sormak gerektiðini" söyleyecek kadar hain biriydi.. Türkiye'de deðil 18milyon Kürt+Zaza 10 milyon belki vardýr.. Kürtçülerin þöyle bir sayýmý vardýr;Bir kiþinin üstsoyundan 8 kiþiden biri Kürtse onu Kürt sayarlar. Ý.Tatlýses'e babasý Arab annesi Kürt olmasýna karþý Arab demezler Kürt derler.
Aynen öyle türk kurt kavgasý tutmadý yeni bir þey deniyorlar gibi bir durum seziyorum
bist bugün güzel þekil yaptý. dolar ekside, bist artýda. biraz nefes aldý portföy. iyi oldu iyi. :)
þimdi ucuzlayan tarafa takviye yapma zamaný.
ytd
Sizce sorulsa sonuç ne cikar
Kürtler ne der bu iþe sizce
Cengizhan hakkýndaki görüþünüz Batý kaynaklý ve
biz Adam olmayýz
projesinin bi parçasý...
Çünkü Cengizhan demek
ordusunun ezici çoðunluðu Türk ve töresi kesin ortaasya olan
Türk demektir...
Gören duyan da Baðdat kütüphanesinde yananlarýn Ýskenderiye'den kurtarýlanlar olduðunu zanneder...
Cengizhan iddia ettiði gibi
Tanrý'nýn kýlýcý olarak girmiþtir Baðdat'a...
Aksi taktirde ondan önceki Baðdat tüm deðerleriyle zaten tarihin derinliklerinde kalmaya mahkumdu...
Misal 18 milyon kurdun 16 milyonu ayrýlmak istese bu caðda onlarý sistem içinde tutabilirmisiniz.bir de her konuda ne kadar kolay hain diyoruz bu düþünce yanlýþtýr demek varken hemen hain.yahu bu adamýn ömrü bu topraklarda geçmiþ holding kurmuþ sanayi yatýrýmlarý yapmýþ bu ülkede insanlara iþ vermiþ baðlýlýk göstermiþ ama çabucak bileti kesiliveriyor.
Yahu o hesapla karýþmamýþ ortaasyadan gelmiþ türk kaç kiþi çýkar bu hesapla