Lokanta açmak isteyenlere isim önerebilirim: Gümüş Kaşık Lokantası.
Printable View
Lokanta açmak isteyenlere isim önerebilirim: Gümüş Kaşık Lokantası.
Alıntı:
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
Basında Ankara Kuşu yakalandı falan diye haberler çıkmış 🤦*♀️
Ünsal Ban’ı kaldığı otelde ziyaret ettim. O sırada polisler gelip Ban’a mahkeme kararıyla hakkında yakalama olduğunu söyledi. Birlikte olduğumuz için beni de aldılar 😁
İfadelik bi şey olmadı. Emniyetten ayrıldım.
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
3s
@ankara_kusu
adlı kişiye yanıt olarak
1.5 saat kadar önce oldu.
Alıntı:
~ AY♡TEN ~
@VindensDotter1
1955 Ankara...
Çetin 27 yaşında Feza ise 33 yaşındaydı. İkisi de yedek subay okulunda. Daha ilk görüşte Çetin’in kanı kaynamıştı Feza’ya. Çetin’in Bahçelievler’de bodrum katında iki göz odacığı vardı; “Gel” demişti Çetin “hafta sonu evci çıkıyoruz, benim fakirhanede kalırız, +
.................................................. ...........Alıntı:
laflarız ha ? "
Feza tamam demişti. Gitmişlerdi evciğe. Feza pek bir suskundu. Çetin karşısındaki gizemli Feza’yı deşmek için kendini anlattı biraz; “Ben fal yazarım gazeteye, Ankara Radyosu’nda da arada çıkar laflarım. Falla - lafla geçer benim ömrüm” deyip güldü. “Ya sen ?” +
Feza çekingendi. Konuşmak istemedi pek.
Sonra utanarak “Ben hocayım” dedi. “Hangi lise ?”. Feza “İstanbul Üniversitesi’ndeyim. Fizik bölümünde” Çetin inanmaz tavırla süzdü bir.
Feza biraz sonra çantasını açtı bir mektup çıkardı. Çetin “Kız arkadaşın mı gönderdi ?” dedi.
"Yok” +
dedi Feza “Einstein” Çetin bastı kahkahayı. “Kafa bulma benle !” İnanmadı. Düşünceli bir halde “Yani Einstein sana mektup mu yazdı ?” “Evet” dedi Feza “Benim teorimle ilgileniyor.” Çetin’e üç sayfalık mektubu gösterdi.
“Burada da bana yanıt yazdı. “Güneş düzeninin manyetik çekim+
alanlarına göre biçimlenmiş olmasından hareket ederek, bir de bu çekime dayalı düzene karşı itime dayalı bir düzenin bulunması gerektiğini iddia ettim. Evrende her tezin anti tezi varsa, çekimin anti tezi itme de olmalıdır değil mi ?” dedi.
Çetin şaşkın bir şekilde önce Feza’nın+
suratına sonra Einstein imzalı mektuba baktı. Çetin “Ben anlamam, Einstein ne diyor bu işe ?” dedi. Feza gülümseyerek “Yanıldığımı düşünüyor” “Peki nereden merak duydun bu işe ?” deyince Feza utangaçça “Annem Türkiye’nin ilk kadın kimyageridir, babam da fizikçi ve doktor.”
Çetin+
ile Feza’nın askerliği Ankara’da devam etti. Arada bir Bahçeli’deki o bodrum katında hafta sonları evci çıkıp sohbet ettiler. Bir daha mektup almadı Einstein’dan çünkü Nisan 1955’te Einstein öldü.
Çetin askerden sonra tanınmaya başladı. ‘Gazeteci Çetin Altan’ oldu. Feza ise +
askerden sonra Princeton ve Columbia Üniversitelerinde profesörlük yaptı. Uzay-zaman konusunda çalışmalar yaptı, Quantum renk dinamiği kuramını genişletti. Dünyadaki sayılı fizikçilerdendi. Yale Üniversitesi’nin kürsü başkanı oldu. İtalyan’dan Commendatore nişanı, Fransız +
madalyası, Morrison ödülü, Tübitak ödülü aldı.
İlginç olan da ne biliyor musunuz ? Quantum ve fizik alanındaki çalışmalarından ötürü 1979’da Einstein Madalyası ile ödüllendirildi. İşte o bodrum katında iki göz oda Çetin Altan ile Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli +
fizikçilerinden Feza Gürsey’i yan yana getirdi.
Atatürk döneminin önemli bilim insanlarından Feza Gürsey. Şimdi kim hatırlar merak ederim...
Doç. Dr. Muhammed Keskin
@kardiyobey
·
3d
Kumsalda çıplak ayakla oturup manzarayı izlemenin:
-Kan basıncı ve nabzı dengelediğini
-Anksiyete ve stresi azalttığını
-İnflamasyonu baskıladığını
-Ve kalbinizi koruduğunu biliyor muydunuz?
Üstelik bu faydalar için denize girmeniz bile gerekmiyor. Zaman ayırmanız yeterli.
Alıntı:
Gültekin Uysal
@DpGultekinUysal
Kim ister Erdoğan gitsin?
⬇️
Alıntı:
1️⃣ Yunanistan, Erdoğan gitsin ister mi mesela? Hayır!
Ya sapını, çöpünü bertaraf ettiğimiz, sakini rahat etsin diye tampon bölgesi olmaya razı geldiğimiz Avrupa?
2️⃣ Ya, asırlardır sıcak deniz hayaline, Suriye'de bu iktidarın yaptığı yanlışlarla ulaşan Rusya?
Ya, yıllardır devlet hayalî kurup AKP sayesinde Suriye kuzeyinde bir devlete kavuşan PKK?
3️⃣ Peki ya Körfez sermayesi?
Kişisel ilişkileri nedeniyle imtiyazlar, hatta adeta kapitülasyonlar verdikleri Körfez ülkeleri?
Kaşıkçı davası gibi davalarda dosyaları devrederek egemenlik haklarımızı çiğnemelerine sebep "gizli" ilişki kurdukları Suudi ailesi?
Alıntı:
4️⃣ Peki, ellerinde Erdoğan ve ailesine ait onlarca dosya ve belge ile kâh politika değiştirten kâh tutuklulukları kaldırtan, ortağı olduğumuz projelerden çıkarıp daha azına razı edecek kadar bu iktidar karşısında "eli kuvvetli" ABD?
5️⃣ Ya memleketi üretemez hale getirip, pazara çevirerek kârına kâr kattıkları küresel kapital finans sistemi?
Politika faizini indirip piyasa faizinden zenginliklerine zenginlik kattıkları "faiz lobisi"?
6️⃣ Ya ekonomik cehaletleri ile dövizi bu hale getirerek semirmesini sağladıkları "döviz lobisi"?
7️⃣ Bunca itibarsızlığa, onurumuzun bu denli çiğnenmesine vicdanı el vermeyen, sahiden yerli ve sahiden milli kim varsa, şahsi ikbalini düşünmeyen kim varsa ister bu iktidar gitsin!
.................................................. ...Alıntı:
8️⃣ Bir de uyarı yapalım; danışıklı bir dövüş planlıyor, seçim öncesi muhalefeti "vatan haini" yaftasına matuf hale getirmek, sesini kesmek ve gücünüzü pekiştirmek için Ege'nin karşı kiyusi ile "kontrollü" bir gerilim planlıyorsanız, yemezler!
yağmur
@yagmurunahdi
·
20s
Murat Bardakçı: "Samsun yolculuğu Osmanlı Devleti'nin hazırladığı çok ciddi bir operasyondur."
https://www.pemmbe.com/hem-saglikli-...-ile-temizlik/
Alıntı:
Kül suyu hazırlamak için gerekli malzeme:
Kül
Soğuk su
Elek veya tel süzgeç
Büyükçe bir tencere (Bakır, cam ya da toprak olabilir ama alüminyum olmaması gerekiyor. Çünkü alimunyum kap kül suyu ile etkileşime giriyor.)
Alıntı:
Hazırlanışı
1 ölçek külü eleyin ve tencereye alın. Üzerine 4 ölçek su ilave edin ve karıştırın.
Külün içindeki hafif malzemeler hemen su yüzüne çıkacaktır. Bunları tel süzgeçle alın ve çiçeklerinizin dibine koyun.
Karışım bu şekilde 10 -15 gün bekletilir. Bu süre boyunca kül aşağı çökecektir ve su üstte kalacaktır. Karışım açık çay rengine geldiğinde ve elimizle kontrol ettiğimizde kaygan bir yapıya ulaştığında kül suyumuz olgunlaşmış demektir. İşte bu su bizim temizlik suyumuzdur. Buna doğal kül suyu deriz. Artık kullanılabilecek durumdadır.
Kullanacağınız kadar suyu bir şişeye aktarın ve geri kalan suyu yeniden karıştırın. Her karıştırmada külün içindeki potasyum açığa çıkıp külün temizleme gücünü daha da artıracaktır.
Bu karışıma ayda bir bir (kalabalık bir aile iseniz haftada bir) kül eklemeniz yeter de artar bile…
Alıntı:
KÜL SUYU İLE TEMİZLİK NASIL YAPILIR?
Kül suyu ile temizlik yapmanın bir çok yolu var. Kül suyunun kullanım alanı çeşitlidir. Çamaşır ve bulaşık makinelerinde de güvenle kullanabiliriz.
Kül suyu çamaşır makinesinde nasıl kullanılır?: Bir çay bardağı kül suyunu çamaşır makinenizin deterjan bölümüne koyun. (Eğer isterseniz kül suyunun içine zeytinyağlı sabun da rendeleyebilir ya da Arap sabunu ekleyebilirsiniz. Sabunun kül suyunda eridiğinden emin olun. O yüzden bu karışımı bir kavanozda hazırlayıp karıştırmak daha kolay olur?
Kül suyu bulaşık makinesinde nasıl kullanılır?: Kül suyunu bulaşık makinesinin deterjan bölümüne koyun. O bölümün tamamını doldurabilirsiniz. Ve makinenizi çalıştırın.
Elde yıkamada kül suyu kullanırken eldiven kullanın. Çünkü yüksek PH derecesi nedeniyle ellerinize zarar verebilir.
Külsuyu kazanının dibinde kalan kül balçığı da fayans ve seramik yüzeylerin ovulması için çok elverişli bir temizlik malzemesidir.
Halı ve koltuklarınızı kül suyu ile temizleyebilirsiniz.
Gümüşlerin temizliğinde kül suyu kullanabilirsiniz.
Genel ev temizliğinde kül suyu kullanabilirsiniz. Kül suyunu direkt kullanmak yerine temizlik yapacağınız suyun içine deterjan yerine katabilirsiniz.
Avrupa imiş, hadi urdan, zavallılar. Demek ki, Nato deyince sadece iki ordu varmış: 1-Abd Ordusu, 2-Türk Ordusu. Avrupa diye bir şey yok. Rusya daha hiçbir şey yapmış değil. Almanya veya İngiltere'ye birer füze sallasa ne yapacaklar?Alıntı:
Almanya, Çekya ve İtalya'da neredeyse 5 katına çıkan enerji fiyatları nedeniyle eylemler var. Kitleler devletlerinden, Ukrayna konusunda artık tarafsızlığa geçmelerini talep ediyor.
Yunan adalarına da çökeriz, Selanik'i de alırız. Diyelim ki, Tsk, Midilliye çıkarma yaptı ve aynı anda Meis'e çıktı. Aynı anda bir başka Yunan adasına çöktü. Ne yapacaklar?
İslamcılar pislik ahlaksız adamlar. Tekrar tekrar bunu gösteriyorlar bıkmadan yeni kanıtlar sunuyorlar.
Yağmurun ahdini kastettim..
Ben Murat Bardakçı gibi düşünüyorum. Aslında düşünmenin ötesinde ne olduğunu biliyorum.
Murat Bardakçı İslamcı değil. Mesela Yalçın Küçük de İslamcı değil. O da defalarca yazdı.
Bunun böyle olduğunu Liberaller de yazar, söyler.
İstanbul İngiliz işgalindeyken, Osmanlı, Fransa'yı İstanbul'a asker çıkarması için davet etmiştir.
Milli Mücadele, Fransa'nın İstanbul'a asker çıkarmasından bir gün sonra başladı. ''Kara bir gün'' yazısını Süleyman Nazif bir gün sonra yazdı. Osmanlı, Mustafa Kemal'i Samsun'a direniş örgütlesin diye gönderdi.
Harbiye Nezaretine çekilmiş telgraflar var.
Havza'da Rus Binbaşı Budanin ile yapılan görüşme var. Bunların kayıtları Rusya'da da var.
Kanıtlanabilir.
Muazzez İlmiye Çığ, başörtüsünü Sümer'de fahişelerin taktığını yazdığı için mahkemeye çıkarılmıştı.
Mahkemeye elinde Sümer tabletlerinin kopyalarıyla çıktı ve yazdıklarının doğru olduğunu kanıtladı.
Kemalistler mahkemeye versinler, Murat Bardakçı da kanıtlayıversin.
https://youtu.be/4JlIlKGQeaY
Kiz Kulesinin yıkıldığı iddia ediliyor.
Abi biz Selanik'e saldıramayız be ya. Kaideler hiç tartışılır değil.
Nato üyesi ülkeye saldıran Nato üyesi ülke, Nato'dan çıkarılır.
Saldırıya uğrayan ülke, Nato anlaşmasının 5.maddesini işletir. Bu maddeye göre de tüm Nato üyesi ülkeler, saldıran ülkeye savaş açmış olurlar.
Tabii yine anlaşmaya göre Yunan da adaları silahlandıramaz. S 300 konusuna hiç girmeyelim.
Çifte standart var. Aynı Nato, Suriye mevzuunda, Rusya'ya karşı Türkiye için gerekli maddeyi işletmeyeceğini açıklamıştı. Yani biz Ruslarla savassak, Nato'nun umurunda olmayacaktı.
S 400 almakla çok iyi ettik biz.
Nuri sen tevatür ile olguyu ayıramıyorsun. Yalçın hoca nerede yazmış merak ettim. Ayrıca "Context" nedir??
https://i.hizliresim.com/bhhwc2s.jpeg
İlginç. Bizde Fetö neyse, Japonya ve Guney Kore'de Moon Tarikati odur.
Yukaridaki mesajla alakali çok onemli bir bilgi bu. Mitoloji. Unutmamak icin buraya kopyaladim.
Abe suikastıyla ilgili. Apollon şeytandir. Daha dogrusu, bugun dinlerin şeytan dediği varlik, Yunan mitolojisinde Apollon'dur. Lucifer. Tabii eski Misir'da başka, Sumer'de ise başka bir isim alir.
https://i.hizliresim.com/ichwixd.png
Kiz kulesiyle de ilgili. Konu uzun daha sonra buradan devam ederiz.
https://youtu.be/UlY-5Qiw83o
Ay Ali'dir, gün(güneş) Muhammed. Alevilikte Apollon ve Artemis, Ali ve Muhammed olarak karsımıza cikar.
https://indianexpress.com/article/te...r-3-8127129/?1
Artemis burada da karşımıza çıktı.Alıntı:
NASA Artemis I launch Live Updates: NASA has aborted its second attempt to launch the Artemis 1 mission due to a liquid hydrogen leak while fuelling the core stage of the Space Launch System. Team engineers tried to troubleshoot the issue three times but all attempts failed.
Haberde hidrojen sizintisindan bahsediyor. Almanya'da ise boyle bir haber var. 6 gun once.
https://tr.euronews.com/2022/08/25/d...sefere-cikiyor
Alıntı:
Hidrojen yakıt hücrelerinin gücüyle çalışan 14 tren ülkenin Aşağı Saksonya eyaletindeki Bremervörde kentinde yolcu taşıdı. Trenlerin beşi ilk seferine 25 Ağustos'ta başladı. 14 trenin hepsinin bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor. Böylelikle bölgede çalışan 15 dizel motorlu trenin yerini yavaş yavaş hidrojen trenlerin alması planlanıyor.
Alıntı:
Güzergah üzerinde yakıt doldurma istasyonu da inşa edilmiş durumda. Linde tarafından işletilen dolum istasyonunun 64 yüksek basınçlı depolama tankı, altı hidrojen kompresörü ve iki yakıt pompası bulunuyor.
Apollon'un mezari Manisa'da. Ben ayvagobekli nöri Manisa'da dogdum. Diyorum ki, hidrojenle ilgili korkunç bir kaza olacak. Almanlar her defasinda oldugu gibi önce davrandilar.
https://youtu.be/WIw7YVViNPA
Örtü kaldırılır, herkes rahatlar. Kanıtlanması çok basit. Eğer yıktılarsa, sorumlularını Taksim meydanında değil, Üsküdar meydanında asmak gerekir. Artık bu kadar pervasızlık olmaz.Alıntı:
Erhan Altunay
@erhanaltunay
·
12d
Kız Kulesi normal bir restorasyon/onarım sürecinden geçiyor. 1943 onarımının betonları ömrünü doldurduğundan olması gereken bir süreç. Ne yazık ki bazı kötü hatta faciaya dönüşmüş restorasyon örnekleri hepimizi paniğe sürüklüyor...
Kardeş git bu başlıktan. Muhatap olmak istemiyorum.
Sinirlenme nuri konuşuyoruz şurda..
Eşleşme şöyle olabilir, fikir yürütüyorum.
Ay tanrısı Nanna=Sin=Artemis= Ali
Güneş tanrısı Utu = Şamaş = Apollon= Muhammed
Lusifer hristiyan mitologyasında Venüs ile ilişkilendirilir, güneşle değil. Nasıl dönüştüğünü bilmiyorum, üzerinde çalışmak gerekir. Mistik metafizik öğeleri ayıkladığında zevkli konular. Tabi her an bir dindar gelip inancımı rencide ediyorsun diye zırlayabilir..
Alınmaca yok nuri.
Başkara Bey Kardeşim, mesajlarınızda sizi muhatap almayan kişilerin ismini kullanmamanız konusunda nezakete davet ediyorum. Saygılarımla.
Selamlar. Teşekkürler. Abi ben gwind enerji aldıydım 6 ay önce. Bugün sattım, çıktım. Borsada geçenlerde %5,3'lük çıkış ürküttü açıkçası. Yatırım tavsiyesi falan değil. Başlığı takip edenler son derece deneyimli arkadaşlar, umarım kimseyi etkilemem. Son bir senedir borsayı iyi takip de edemedim, benim yazdığıma bakıp sakın karar almayın.
Herkese bol sanşlar...
https://i.hizliresim.com/12j5as0.jpg
Ben açtığım başlıklarda, Sabetayistler ve hatta Pakrudiniler hakkında hep ''iyi ki varlar'' diye yazdım. Selanik kökenli olmam sebebiyle tanıdıklarım da var, bu insanlara hep saygı duydum.
Fakat burada çok ciddi bir sorun var. Türk demek, Türkçe konuşan insan demektir. Bu sebeple, bu ülkede yaşayan ve Türkçe konuşan herkes, Türküm demek zorundadır. Kökeni oymuş, buymuş, ne olursan ol, Türkçe konuşuyorsan, Türküm diyeceksin. Türküm demiyorsan, Türkçe'yi de konuşma o zaman.
Ayrıca Sabetayistler belirleyici değildirler. Sabetayistler olmasa da Türkiye Cumhuriyeti kurulurdu. Memlekete çok faydaları olmuştur ama olmazsa olmaz değildirler.
''Ne mutlu Türküm diyene'' sözü yetersizdir. Çok gevşek bir ifade bu,''Türküm demese de olur'' manası çıkar oradan.
Türkiye'de yaşayan, Türkçe konuşan herkes Türktür. Türkiye, Türklerin memleketidir.
Ferhat Arslan, Dr. Doç.
@Ferhatarslandr
Madem kraliçeniz var ne diye cumhuriyet sevdalısıyım, Atatürkçüyüm diyorsunuz? Neden kabeye yüzünüzü dönüyorsunuz?
Tutarlı olunuz. Başınız sağolsun.
Kulis bilgisi ‼️‼️
Ankara kulislerinde İYİ Partili 22 Milletvekilinin istifa edip MHP ye katılacağı iddiası var..
Selçuk Bayraktar
@Selcuk
·
3s
Birkaç gündür sosyal medyada dolaşımda bulunan paylaşımlar üzerine;
Bor madeni ile uçan İHA'larla alakalı herhangi bir açıklamam olmamıştır. Böyle bir konu üzerinde çalışmamız da vaki değildir.
Alıntı:
Barış Yarkadaş bombayı patlattı.
İyi Parti’de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın sahibi olduğu firma Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden tam 107 milyon liralık ihale almış. Bu gol çıkmaz..
Fuat Uğur🇹🇷
@FUATUGUR
·
19s
Ersan Şen canhıraş biçimde ABB’den ihale alan İyi Parti Samsun Vekili Bedri Yaşar’ı ve çocuklarını savunuyor. Ersan Şen’in
“Bedri Yaşar’ın Çocukları taş mı yesin” lafı çok eğlenceliydi. Çünkü ihale miktarı 107 milyon lira.
Alıntı:
Özgür Adam
@ozguradamTurk
·
22s
Osmanlı'ya küfredenler Kraliçe'ye ağlıyor.
Kimliklere DNA da yazılmalı...
Sadece Osmanlı'ya küfredenler değil. Buyrun 6'lı masanın ikisi kraliçenin locasından konseri izliyorlar. Abdullah Gül ve Hulusi Ağam da var.Alıntı:
Serdar Arseven
@sarseven
·
21s
Hadi Yaaa...
Abdullah Gül İngiltere'de imiş!
Tevafukun böylesi🙃🙃
https://i.hizliresim.com/1836581.jpg
Şükrü Sak
@sak_kr
·
58d
İngiliz Kraliçesi'nin ölümü üzerine 3 günlük yas ilân eden
"Arap"? "ülkeleri?"...
Ürdün
Lübnan
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)
Bahreyn
Kuveyt!
"İngiliz sömürgeciliği" bütün şiddetiyle sürüyor!
Bunlara "Arap ülkeleri" demek yerine, "İngiliz sömürgeleri" demek daha doğru!
Abdullah Gül, İngiltere Kraliçesi ölmeden İngiltere'ye gittiğine göre, Kraliçe, resmi açıklamadan daha önce ölmüş olmalı.
Büyük ihtimal, Liz Truss'a yetkiyi verdiğinde ölüydü. Yetkiyi dublörü vermiş olmalı.
Ölüm tarihi bir milattır. Eski düzen hızla yıkılacak. Yenisi kurulacak.
''Parodi hesap değil'' diyorlar da parodi hesap. Ama resmi hesap gibi görünüyor.Alıntı:
11.CB OFİSİ
@11CB0fis
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
Türkiye’de taziyeler 11. Cumhurbaşkanımız sn Abdullah Gül tarafından Ayazağa Kasrı’nda bulunan 11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde kabul edilecektir.
Adeljeri Elbruz
@Adeljeri
·
8s
@11CB0fis
adlı kişiye yanıt olarak
Orjinali
11CBOfisi
Sahtesi
11CBOfis
*yani sahte dağılın
Alıntı:
Uzm.Esra Güneş Kaya
@UzmEsraGunes
Covid Aşısı Sorun Raporları:
🔸8 Eylül 2022'de Birleşik Krallık genç ve sağlıklı çocukların aşı yaptırmaması gerektiğini söyledi
🔸1 Eylül 2022'de mRNA aşıları daha yüksek risklerle güncellendi
🔸31 Ağustos'ta Pfizer hemorajik inme riski ile güncellendi
.................................................. ..........................................Alıntı:
🔸5 Ağustos 2022'de kalp riski ile güncellendi: Novavax
🔸Aşılananlar arasında daha yüksek Covid oranı ile 25 Haziran 2022 güncellendi
🔸18 Haziran 2022, Novavax kalp endişeleriyle güncellendi
🔸14 Haziran 2022, Bell's Palsy ve Ramsay Hunt Sendromu endişeleriyle güncellendi
🔸11 Mayıs 2022'de FDA'nın kan pıhtısı endişeleri nedeniyle J&J'yi sınırlandırmasıyla güncellendi
🔸26 Nisan 2022'de daha fazla Guillain Barre felç endişesi ile güncellendi
🔸12 Mart 2022'de aşıya bağlı kulak çınlaması üzerine yapılan çalışmalarla güncellendi
🔸14 Şubat 2022'de çocuklarda aşılama sonrası kalp ölümlerine ilişkin patolog çalışmasıyla güncellendi
🔸20 Ocak 2022'de ciddi nörolojik ve kan hastalıklarıyla ilgili yeni uyarılarla güncellendi
🔸12 Ocak 2022'de ek kan hastalığı uyarılarıyla güncellendi
🔸13 Ocak 2022'de aşılamadan sonra kadınlarda adet döngüsü değişikliklerini doğrulayan çalışma ile güncellendi
🔸13 Ocak 2022'de hatırlatma dozlarıyla ilgili endişelerle güncellendi
🔸24 Aralık 2021'de, aşıdan kaynaklanan ciddi kalp iltihabı riskini tekrar doğrulayan Danimarka çalışmasıyla güncellendi
🔸16 Aralık 2021'de, Johnson & Johnson aşısının tehlikeli kan pıhtısı riskine ilişkin CDC uyarısıyla güncellendi
🔸14 Aralık 2021'de, aşıdan kaynaklanan kalp iltihabı riskinin arttığını gösteren İngiliz çalışmasıyla güncellendi
🔸21 Kasım 2021'de kalp riskinde "dramatik" artışla güncellendi
🔸Tayvan'ın çocuklar için 2. doz Covid aşısını askıya almasıyla 14 Kasım 2021'de güncellendi
🔸Almanya'nın Moderna'yı gençlerde sınırlandırmasıyla 10 Kasım 2021'de güncellendi;
🔸En yüksek viral yükte aşılanmış ve aşılanmamış arasında hiçbir fark olmadığını gösteren Birleşik Krallık çalışmasıyla 30 Ekim 2021'de güncellendi
🔸29 Ekim 2021'de, aşılamadan sonra tüm yaş gruplarında birkaç ay içinde bağışıklığın azaldığını gösteren İsrail çalışmasıyla güncellendi
🔸23 Ekim 2021'de hamile kadınlarda artan erken doğum oranı ile güncellendi
🔸İzlanda, artan kalp sorunları nedeniyle Moderna'yı duraklatarak 10 Ekim 2021'de güncellendi
🔸8 Ekim 2021, aşılanmış kişilerde daha fazla Delta viral yükü ve covid yaymayi gösteren Vietnam çalışmasıyla güncellendi
🔸7 Ekim 2021'de Finlandiya'nın genç erkekler için Moderna aşısını kalp sorunları nedeniyle duraklatmasıyla güncellendi.
🔸6 Ekim 2021'de İsveç ve Danimarka'nın kalp yaralanması riski nedeniyle Moderna'yı gençlerde durdurmasıyla güncellendi .
🔸Slovenya, Johnson & Johnson'ı askıya aldı.
🔸4 Ekim 2021'de aşı bağışıklığının hızla etkisini kaybetmesiyle ilgili çalışma ile güncellendi
🔸AB kan bozukluğu endişeleri ve Hepatit C ölümüyle 3 Ekim 2021'de güncellendi
🔸Kadınlarda adet döngüsü değişiklikleri hakkında İngiliz araştırması ile 19 Eylül 2021'de güncellendi
🔸12 Eylül 2021'de, genç erkeklerin sıvı nedeniyle Covid'den çok daha yüksek kalp riskiyle karşı karşıya olduğunu tespit eden çalışma ile güncellendi
🔸10 Eylül 2021'de , hastaneye kaldırılanların çoğunluğunun aşılandığı İsrail araştırması ile güncellendi
🔸Artmış miyokardit/kalp iltihabı riski, lenfadenopati, apandisit ve herpes zoster enfeksiyonu hakkındaki CDC çalışmasıyla 9 Eylül 2021'de güncellendi
🔸Pfizer ve Moderna aşılarından sonra akut CNS demiyelinizasyonu ile 4 Eylül 2021'de güncellendi
🔸30 Ağustos 2021'de Fonksiyonel Nörolojik Bozukluk ile güncellendi
🔸24 Ağustos 2021'de bağışıklığın azalmasıyla güncellendi
🔸22 Temmuz 2021'de Johnson ve Johnson aşılamasından sonra Guillain-Barre otoimmün felci hakkında AB uyarısı ile güncellendi.🔸12 Temmuz 2021'de, aşılamadan sonra Guillain-Barre otoimmün felç vakalarına ilişkin yeni FDA uyarısı ile güncellendi.
🔸12 Temmuz 2021'de sivilamadan sonra Graves hastalığı otoimmün bozukluğu raporlarıyla güncellendi.
🔸Guillain-Barre felç vakaları raporlarıyla 1 Temmuz 2021'de güncellendi.
🔸30 Haziran 2021, çift doz RNA aşısı E'de ilk kan pıhtısı bozukluğu vakası haberiyle güncellendi.
Alıntı:
Ayça Söylemez
@aycasoylemez
2 yaşındaki bebek “balkondan düşme” şikâyetiyle hastaneye getirildi, doktorlar istismar bulgusu tespit edip polise haber verdi.
"Adli Muayene"de çocuğun istismar edildiği bilgisi yer aldı. Otopsi raporunda ise "balkondan düşme sonucu ölüm" yazıldı.
Alıntı:
Ayça Söylemez
@aycasoylemez
·
11s
@aycasoylemez
adlı kişiye yanıt olarak
Acil Tıp Uzmanı Dr.: “Aile çocuğun cenazesini hemen alıp gitmek isteyince biz ‘şüpheli durumlar olduğunu’ söyledik. Bu sefer ‘fasulye sırığına düştü’ diyorlar. Tek görgü tanığının 5 yaşındaki ablası olduğunu söylediler. Onun için de çok endişeliyiz."
Alıntı:
Ayça Söylemez
@aycasoylemez
·
11s
“Bu çocuğun aileden alınıp derhal sosyal hizmetler korumasına verilmesi gerekiyor.
Bunca yıldır doktorum böyle bir vahşet görmedim. Deliller bunun bir kerelik bir tecavüz olmadığını söylüyor. Bu çocuğun çok uzun zamandır tecavüze uğradığını düşünüyorum.”
https://bianet.org/bianet/toplumsal-...tismar-iddiasiAlıntı:
Ayça Söylemez
@aycasoylemez
·
8s
Soruşturma açıldı, bazı aile üyeleri gözaltına alındı.