Mesut,sataşma bana...!
Printable View
Faizi sabit bıraks ne olur ki. Tamam önce 20-30 kuruş düzeltme yapar sonra 11 tl hareketine başlar. Söylemin değişmesi lazım gerisi boş. Bu ay inmese aralıkta 200 iner o daha kötü. Bence 200 bp indirip bundan sonra faiz indirimi yok derse daha iyi.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zaten glp artırmıştı zorunlu karşılıklar da ..
Bence düşürür..
Öyle bir şansı yok..
Düşürmez ise de zaten 10 üstünde kanalı zaten açmış oldu 11 hedefli..
Teknik olarak 8.37 lerde ki abc fibosu 2.668 seviyesi 11.25M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ukrayna'da Kovid-19 salgınında "en yüksek günlük can kaybı sayısı" kaydedildi
Ukrayna'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 838 kişinin hayatını kaybetmesiyle şimdiye kadarki "en yüksek günlük can kaybı" kayıtlara geçti.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 112 bin 896 kişiye Kovid-19 testi yapılırken, 16 bin 308 vaka tespit edildi.
Virüs nedeniyle son 24 saatte 833 kişinin yaşamını yitirmesiyle ülkede Kovid-19 salgınında en fazla günlük ölüm gerçekleşti.
Ülkede 4 Kasım'da 27 bin 377 ile "en yüksek günlük vaka sayısı" kaydedilmişti.
- Tam aşılananların sayısı 9 milyona yaklaştı
Kitlesel aşı çalışmalarına 24 Şubat'ta başlanan ülkede, son 24 saatte 268 bin 88 kişiye aşı yapıldı.
Ülkede tek doz aşılananların sayısı 12 milyon 331 bin 550 olurken, iki doz uygulananların sayısı 8 milyon 887 bin 415 kişi oldu.
- 1 Kasım'dan itibaren başkentte tedbirler artmıştı
Ukrayna'da mayıstan itibaren düşüşe geçen vaka sayıları, eylülde tekrar artmaya başlamıştı.
Salgının durumuna göre ülkede bölgeler "yeşil", "sarı", "turuncu" ve "kırmızıya" ayrılıyor.
Kırmızı bölgede en katı, yeşil bölgede en hafif tedbirlerin uygulandığı ülkedeki pek çok yer, kırmızı bölge durumunda.
Başkent Kiev'de artan vakalar nedeniyle, şehirde 1 Kasım'dan itibaren kırmızı bölge durumuna geçilmiş ve tedbirler artırılmıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
İnşaatçılar faizlerle uğraşacaklarına fiyatda indirime gitsinler..
Ev fiyatları artık çıldırdı..
700 800 lük evler 2 milyon oldu..
Satan da yok..
Kiralıkda yok..
Kiralar uçtu
Yakında ev sahipleri çık ..senin 2-3 katın kira vardemeye başlarsa kiracılar yeni ev nasıl bulacaklar..
Çok sert geliyor dikkat!!!
Saltanat ve saltanat şakşakçılarının yerine marabanın ne yapacağını mı düşünecekler. Hala tanıyamamışsınız bu vampirleri.
Sahte enflasyon sayıları ile sermaye transferi yaptıkları yetmiyormuş gibi sermaye piyasalarında da kalan 3-5 garibanı spekülasyon ve manipülasyon ile soyuyorlar.
Durmak yok, fakirleşmeye devam.
Bisttin kırmızıya hiç tahammülü yok, bugün de yeşil
Pes etmedik :)
https://i.hizliresim.com/562g4nk.jpg
Polonya merkez bankası/gatnar: Halen iki faiz artırımı gerekli
Her patron, benim hissem şu para,
benimkisi bu para derse,
nasıl çıkacağız işin içinden.
Spk bu şekilde gönüllü çağrıyla gelende, süre sınırı koymalı
ve geri vitesi yok etmeli.
ben caydım diyene, caydığının üç dört katını kitlemeli.
yoksa iyice çöp olan, kokmaya başlar aartıkın. bence.
Ben daha bist hakkında yorum yapmam, dünkü makası gördün viobda
neyse ki bugün düzeldi,
olay tamamen şortcu çekip mazot yapmak yoksa piyasa aynı değişen bişii yok
memedabi o yüzden viob yapmayın diye uyarmıştı.
Bistt 100 de hedef 2000 gibi duruyor aralık Osbir e kadar
VOB mühim yerlere geldi. Buranın üzeri yeni bant açar gibi duruyor. Bitti mi, çekilip vuracak mı izlemek lazım.
https://i.resmim.net/SDNLB6.png
İhracat oranlari yüksek tahtalar prim yaparmi
Akgerman Ailesi, konkordato talebinden vazgeçti - Dünya
İzmir'in köklü sanayici ailelerinden Akgerman Ailesi'nin yaklaşık 2 yılı bulan konkordato davasında sürpriz gelişme yaşandı. Akgermanlar, 10 Kasım'daki dava öncesi mahkemeye sunulan feragatname ile konkordato talebinden vazgeçti. Feragatname sonrası davanın görüşüldüğü İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, AKG Gazbeton, AKG Yalıtım, More Su Ürünleri ile Ertuğ Balık Üretim A.Ş. ve Öner, Bülent ve Levent Akgerman ile ilgili tedbirleri kaldırdı. Bülent Akgerman, "Alacaklılarla uzun ve çetin bir müzakere sürecini sonuçlandırdık. Tüm borçlarımızı ödeyeceğiz" dedi.
İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 2019/ 528 numaralı dosya ile açılan ve yaklaşık 2 yıldır devam eden sürecin sonlanması ile ilgili DÜNYA'ya açıklamalarda bulunan Bülent Akgerman, borçlu oldukları bir banka ile müzakerelerin uzun sürmesi nedeniyle sürecin uzadığını kaydetti. Bu banka ile de uzlaşının sağlanması ile yüzlerce alacaklı ile görüşmelerin hızlı biçimde sonuçlandırıldığını ifade eden Akgerman, "İzmir Gazbeton'un Ege Gaz Beton'a satış süreci tamamlanmıştı. Çorlu ve Kırıkkale fabrikalarının satışı konusunda el sıkışmak üzereyiz. Balık çiftliğimiz şu an tam kapasite çalışıyor. İhracatta bütçelemenin üzerinde rakamlara ulaştık" diye konuştu.
Çimstone'da yeni yatırım gündemde
Akgerman, pazar lideri oldukları Çimstone markasının yurtdışında hızlı bir büyüme süreci yaşadığını vurguladı. Akgerman, "Sektörünün jenerik markası Çimstone'da siparişlere yetişemiyoruz. Örneğin, toplam üretimin yüzde 30'unu ihraç ederken konteyner krizi olmasa toplam üretimin yüzde 60'ını ihraç edebilecektik. Dolayısıyla iç pazarda pazar lideri olduğumuz Çimstone'de 3. üretim hat yatırımı hedefliyoruz. Temennimiz ve beklentimiz borçların önemli bir kısmı ödendikten sonra 2 yıl içinde bu yatırımı realize etmek" dedi.
Kasım 2019'da başvuruda bulunmuştu
İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2019/ 528 esas numaralı dosya ile AKG Gazbeton İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, AKG Yalıtım ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Tic. A.Ş., Ertuğ Balık Üretim Tesisi Gıda ve Tarım İşletmeleri Sanayi ve Tic. A.Ş., More Su Ürünleri Ticaret A.Ş., Bülent Akgerman, Levent Akgerman ve Öner Akgerman'ın 26 Kasım 2019'da yaptığı konkordato talebini uygun görmüştü.
ÇİMENTAŞ FABRİKASININ ESKİ SAHİPLERİ.
Cift niklj pokemonlar sinemalara düşmüş diyola
BOFA aldığı sattığı
https://megaimg.net/i/i/zXeVlN.png
Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı arttı
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Ocak- Ağustos Gelişmeleri:
Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılı Ocak -
Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artarak 310 bin
kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde
694 bin kişi oldu.
Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı
2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde 855 bin kişi oldu.
Ağustos 2021 İtibariyle Negatif Nitelikli Bireysel Kredi Bakiyesi:
Öte yandan, Risk Merkezi verilerine göre, Ağustos 2021 dönemi itibariyle bireysel kredilerde
tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6 artış ile 22,2 milyar TL
olurken, tasfiye olunacak alacakların toplam kredilere oranı 0,3 puan düşüş ile yüzde 2,4 oldu.
Bireysel kredi kartlarında tasfiye olunacak alacaklar ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde
7 düşüş ile 6,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Ağustos 2021 itibariyle kredi kartı tasfiye
olunacak alacak oranı son bir yılda 1,8 puan düşerek yüzde 3,5 oldu.
Yasal takibe intikal etmiş kişi sayısında artış görülmesine karşın, bireysel kredilerdeki yasal
takip miktarında belirgin bir artış görülmemektedir.
öyle bir dünya yok.
ben şorttan zarar yazacam,
sonra patron geri fites yapcak.
hemen ilgililer aleyhine dava açarım.
garantiyi kasdederek söylemiyorum.
muhtemelen alıma ihtiyaç olmayacak bir seviyede tutup, geri fites yapmayacaklar.
ama bu at hırkızlarına yol değil, otoban olur.
bu saaten sonra Spk, garantiyi mecbur etmeli.
tamam ben fuçiristim, ama bunun onlan alakası yok.
bu daha çok burnunun ucunu görmek ile alakalı. asdasdas.
Bugün vadeli taraf
dünün tam tersi işlemler oluyor
En azından MC saatine kadar daha dırı durması beklenir di
çok enteresan
Arabada sağ tarafta oturursun
şofor araçı sert kullanır
sende habire frene basar gibi yaparsın
ve araçı kullanmıyor olmana rağmen iki kat gerilirsin
tam öyle oldum
şofor aracı sert kullanıyor
bende yanda habire frene basıyorum
sanırım en iyisi stop koyup ekranı kapamak
Şahit ne anlatıyorsun sen nerede balık tuttuğunu öğrenememişsin.
Burası artık açık deniz , açık denizde SPK kuralları işlemiyor.
Sistem kuralları çalışıyor , sisteme karşı olan GAME OVER oluyor.
Son 2 senede piyasada neler oldu neler çık biraz bunları sorgula bugun olan işler değil.
ha terste kaldıysan geçmiş olsun.
Ahmet Yiğit Yıldırım
@ayyildirim1
·
2d
Bütçe imkanları doğrultusunda kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisinde çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır.
Devlet Bahçeli
Ak ile MHP arasında son 2 hafta kopukluk mevcut ,
bakalım sonu nasıl bitecek.
petkm shortladım...
Bende diyorumki spk yı aşar bu işler.
geçen RTE nin sağlığı ile ilgili haber çıkardılar ,
ogunkü işlemlerde neler oldu neler nerede spk ,
1 hafta sonra yonca haberi bunlar tesadüfmü sanıyorsun .
yoncanın haberini sen ben bilmiyoruz sistemin içindeki bademcukler hepsi biliyor ,
geçmişte bunu kozalaklarda yaşadım .
SPK/Taşkesenlioğlu:SPK olarak piyasa bozucu eylemlerdeki artışa karşı biz de artan gözetim ve denetim faaliyetlerimizle karşılık veriyoruz.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, piyasa bozucu eylemlerin ve sosyal medya üzerinden piyasayı manipüle etme girişimlerinin arttığını gözlemlediklerini belirterek, "Bu işlemlere yönelik, 2018-2019'da Kurulca verilen toplam para cezası tutarı 49 milyon TL iken 2020-2021'deki toplam para cezası tutarı 5 katını aşarak 265 milyon TL olmuştur." dedi.
Taşkesenlioğlu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'ndeki konuşmasında, sermaye piyasalarının son dönemde önemli bir ivme kazandığını, uzun yıllardır hedefledikleri ve çaba harcadıkları bir yönde gelişim gösterdiğini söyledi.
Uzun zamandır 1 milyon civarında seyreden yatırımcı sayısının 2,4 milyona yükseldiğini dile getiren Taşkesenlioğlu, "Tarihimizin en yüksek halka arz sayısına ulaşılması ve geçtiğimiz dönemde 10 milyar TL'nin altında kalan günlük ortalama işlem hacimlerinde, 30 milyar TL'nin üstüne çıkılması gibi birçok gösterge, Türkiye sermaye piyasalarının seviye atladığını göstermektedir." diye konuştu.
Taşkesenlioğlu, son iki yılda toplam yatırımcı sayısının 2 katına çıktığını, 20-34 yaş aralığındaki genç yatırımcı sayısının 4 katının üzerine ulaşarak 690 bine yükseldiğini belirtti.
Sayıların, sermaye piyasasına olan ilginin merkezinde pay senetleri ile ilk defa tanışan genç yaştaki tasarruf sahiplerinin olduğunu gösterdiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, bu durumun gelecek açısından umut vaat ettiğini söyledi.
Taşkesenlioğlu, bu ilgiyi sürdürülebilir hale getirmek, sermaye piyasalarını bu seviyede tutabilmek ve daha ileri taşıyabilmek için tüm sektörün eskisinden daha fazla çaba harcaması gerektiğini vurgulayarak, piyasanın ihtiyaçlarını yakından takip etmenin, gelişmeleri doğru okumanın ve sık sık öz eleştiri yapmanın sektörü daha ileri taşıyacağını dile getirdi.
- Manipüle girişimlerine 2020-2021'de 265 milyon TL ceza
Ali Fuat Taşkesenlioğlu, tasarruf sahiplerinin, sadece kendi kararlarının sonuçlarını göreceklerinden emin oldukları, şeffaf ve güvenilir bir piyasayı hedeflediklerini belirtti.
Bu konuda, SPK olarak kendilerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:
"Tasarruf sahiplerinin güvenli bir ortamda yatırım yapabilmeleri için, gözetim ve denetim faaliyetlerimizi süreklilik esasıyla yerine getiriyoruz. Yatırımcı sayısı ve işlem hacimlerindeki artışlarla birlikte ve dijital mecraların gelişmesiyle beraber, özellikle sosyal medya üzerinden piyasayı manipüle etme girişimlerinin arttığını gözlemliyoruz. SPK olarak piyasa bozucu eylemlerdeki artışa karşı biz de artan gözetim ve denetim faaliyetlerimizle karşılık veriyoruz. Bu işlemlere yönelik, 2018-2019'da kurulca verilen toplam para cezası tutarı 49 milyon TL iken 2020-2021'deki toplam para cezası tutarı 5 katını aşarak 265 milyon TL olmuştur."
Taşkesenlioğlu, son bir yılda yatırımcı sayısında gözlemlenen artışın, sermaye piyasalarında kalıcı olabilmesi ve devamının gelebilmesi için, yatırımcıların piyasaya açılan kapısı durumunda olan aracı kurumlara da önemli görevler düştüğünü, daha sorumlu hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.
Müşteriyi iyi tanımanın önemine değinen Taşkesenlioğlu, "SPK olarak bizim tedbir uyguladığımız kişilerin ve onlarla ilişkili olan şahısların farklı kanallardan piyasaya gelerek piyasa bozucu eylemlerine devam etmelerine sizlerin müsaade etmemesi bizlerin en tabii beklentisidir. Aracı kurumların gerekli özeni göstererek piyasa bozucu eylemler ve manipülasyonlar konusunda SPK'nin gözü ve kulağı olmasını bekliyoruz." diye konuştu.
- Yatırımcılara "anonim hesaplara itibar etmeyin" uyarısı
SPK Başkanı Taşkesenlioğlu, bazı yatırımcıların kısa vadede yüksek kazanç hayaliyle sosyal medyadaki anonim hesaplara itibar göstererek işlemler yaptıklarını üzülerek gözlemlediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"SPK olarak, halka açık şirketlere ortak olan yatırımcıların haklarını korumak amacıyla çalışıyoruz. Ancak yatırımcılarımız, finansal okuryazarlıklarını artırmadan, hesap kitap yapmadan, bir manipülatörün ya da anonim hesabın peşine takılıp işlem yaparak zarar ederlerse de tek sorumlunun kendileri olduğunu bilmeleri gerekir."
Taşkesenlioğlu, son dönemde sermaye piyasalarının ana gündem maddesi olan halka arz süreçlerinin merkezinde fiyat tespit raporlarının yer aldığını söyledi.
Bu raporları, şirketlerin mevcut durumlarına, gelecek projeksiyonlarına ve nihai olarak tasarruf sahiplerinin yatırım kararlarına esas teşkil ettiği için oldukça önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini vurgulayan Taşkesenlioğlu, "Sermaye piyasaları gibi birbirine bağlılık oranının yüksek olduğu ve dolayısıyla finansal bulaşıcılığın yoğun olabildiği alanlarda, bir kötü örnek bile tüm piyasaya zarar verebilmektedir. Halka arzlarda da bu riski gözetiyor ve fiyat tespit raporlarındaki varsayımlara imza atan aracı kurumların halka arzlardaki ana paydaşlar olan şirketlerin ve yatırımcıların hak ve menfaatlerini korumak adına, hassas dengeyi gözeterek doğru fiyatlama için titiz bir biçimde çalışmaları gerektiğini vurguluyoruz." şeklinde konuştu.
Taşkesenlioğlu, fiyat tespit raporlarına imza atan aracı kurumların ve uzmanların gelecek dönemlere yönelik varsayımları konusunda başta SPK olmak üzere tüm paydaşlara karşı sorumlulukları olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak : Anadolu Ajansı