Meşazını aldım oğuz kardeşim var mısın 10 taneye tamamlıyoruz ( hatun gerekir )
Bakın bütün necip Türk çocukları havuz problemi çözdü değil mi.
Bizim havuzun altında 2.1 litre/saniye kaçıran delik var.
Üstten ise sadece 1.55 litre/saniye su geliyor.
Havuzun su seviyesi düşerse hepimiz ölüyoruz. Her şey çöküyor emeklilik sistemi memur maaşları ekonomik çıktı tarım hayvancılık sanayi hepsi çöküyor.
Bu havuzun şu seviyesini nasıl sabit tutarız?
İktidar diyor ki dışarıdan havuza Afgan suri ekleyelim.
Ben de diyorum ki Türk kadını kadınlığını Türk erkeği erkekliğini yapsın biz bu havuzumuzu en azından sabit tutalım.
Bakın bu benim umurumda değil diyene de saygım sonsuz diyorum.
Ama lütfen bu konuyu düşünün diyorum.
Çok basit anlatmaya çalıştım lütfen önem verelim bu konuya.
Bodrumdan tatilciler dönüşe başlamış. Milasa kadar kilometrelerce kuyruk varmis. Kalabaliktan bunalmislar. Bodrum'da hiç bu kadar nufus patlamasi yaşanmamış. Fiyatlar da çok uçukmuş. Madem uçuk ne işin var bodrumda. Orada aç olanlar Fox haberde zırvalarsa çok pis küfür ederim.
Yapma hocam gözünü seveyim, bu işin bahanesi ya
İşçi ihtiyacı olan böyle mi alır? kontrollü bi şekilde alırsın atıyorum 1milyon. 10 milyon at hırsızı elini kolunu sallayarak giriyor memlekette cirit atıyor.
Bunun altında başka emeller olmalı mutlaka. Başka açıklama bulamıyorum ben.
Bir de bunlarla mücadele etmek için çocuk yarışına girmek, baştan kaybetmeyi kabul etmek gibi birşey.
Neden, çünkü üremek onların en iyi yaptığı iş bu alanda ustalaşmışlar
Savaş yapacaksın, ama savaşacağın alanı düşmanın seçmesini istiyorsun
Çenem düştü ama
Bu konu açılmışken şunu da anlatayım ve bitireyim milleti daha fazla rahatsız etmeden:
Şirkette beraber çalıştığımız bi abi vardı.
Bi gün bana ulaşım sponsoru oldu, arabada giderken konuşuyoruz.
Kendisi muhalif, laf lafı açtı vs.
Karşı tarafla mücadele etmek için siyasete girdim ama kokuşmuşluğuna dayanamadığım için bıraktım dedi.
Ayrıca yapabildiğim kadar çocuk yapıp onları düzgün yetiştirmeye çalışıyorum dedi. 3 çocuğu vardı o zaman.
Sonra ne oldu tahmin edin...
Tası tarağı toplayıp ingiltereye göçtü : )
Dogru söylüyorsun katılıyorum.
Önce kontrolsüz göçmen akımı durmalı. Hemfikiriz. Burada dayatma var ve altında bence de farklı motivasyonla da var.
Ama benim bahsettiğim konu tüm bunlardan bağımsız olarak çok çok çok önemli. Türkiye demek Türkçe demektir. Türkçe konuşan yeni nesiller yeni çocuklar olmadan Türkiye de olmaz. Odak noktasını kaçırmayalım. Odak noktası onlar geldi bunlar gitti vs değil. Odak noktası bizler de çoğalmalı neslimizi devam ettirmeliyiz.
Veya bu konularda şikayetçi olmamak da bir çözüm. İngiltere ye göçen agabeyinizi anlıyorum. Ben de aynı durumdayım. Sonuçta ittihat ve terakki de Paris'e şube kurmuştu geri döndüler. Biz türküz bizden can çıkmadan Türklük çıkmaz...
Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur.
Bu sözün üzerine yurtdışına giden, göçen veya yerleşen kişilere kızıyorum.
Mücadele kaçarak değil savaşarak kazanılır.
Arabın dini ile Allah'ın Dini çok farklı.
Deist olan gençlerimiz Allah'ın Dinine geçiyor.
Mehdi gelecek diye ordu kurmaya çalışan meczuplar ülkesine döndük.
Meczup başı emekli bir general.
Özellikle Afganistan ve Pakistan dan gelen göçmenlerin geliş sebebi için hilafetin ordusu kuruluyormuş diye resmi olmayan bilgi dolaşmakta.
bu din simsarlarının oyunu bozulmadığı sürece önümüzdeki günler karanlığa doğru gidiyor düşüncesini taşıyorum.
Sn. Toprak-Serdar son 3 dene içinde yaptığınız mücadele nedir bizimle paylaşabilir misiniz?
Cok büyük ihtimalle dünya görüşümüz benzer.
Ben de 2017 de benzer argümanlar ile inanılmaz bir teklifi reddettim.
Sonra düşünme şansım oldu. Anladım ki burada hiç bir şeye etkim yok ve hiç bir şeyi değiştirme şansım yok. Durdukça da eriyoruz eritiyorlar. Artı sizi mahveden düzene destek oluyoruz kalınca.
Bir sonraki teklifi kabul ettim.
Kolay mı derseniz değil. Ama pişman mısın derseniz de değilim şimdilik. Özlüyor musun evet. Zor mu zor. Ama kalınca faydam var mı yoktu. Bu da bir tepki şekli bana göre.
Nafaka olayı düzletilmeden kişiler evliliğe yanaşmaz. Son 2-3 yıldır sosyal medyada çok ses buldu bu süresiz nafaka ödeme olayı. %95 erkekler ödüyor ve maddi durumu bozulsa dahi ödemek durumunda.
Kadın asgari ücretle işe girse dahi ödeniyor.
Nafaka ödenmezse hapse giriliyor.
Kadın ölünceye kadar ya da başkası ile evlenene kadar nafaka ödenmek durumunda. Erkek için de bu geçerli ancak nafaka alan erkek oranı çok düşük.
Evliliklerin 4'te biri boşanma ile bittiğine ve büyükşehirlerde bu oran fazla olduğuna göre bu nafaka düzenlemesi yürürlükte iken evlenmekten vazgeçenlerin sayısı oldukça çok olur.
Aynen ve aynı Almanya gibi çocuk başına bonus ve bu çocuğa iyi eğitim verdikçe bu çocuk suç işlemediği sürece bonus vs.. tanımlanması şart.
Erkeklerin elini taşın altına koyması şart. Ama esas olan da her zaman kadın dır kadınlarımız korkmadan doğurmalı buna yönelik devlet politikaları oluşturulmalı ve çok yakından takip edilmeli dalga geçilecek konu değil 10 tane vs espri her eğitimli ailenin en az 3 eğitimli başarılı sağlıklı cocugu olması gerekiyor ülkemiz için.
Heh nafaka olayı da var iyi hatırlattınız.
Yüzüğü taktınız hapı yuttunuz. Biraz önce oturduğum mekanda genç bir çift birbirlerinin hatalarını yüzlerine sayıyorlardı kulak misafiri oldum. İçimden diyorum oğlum bassana kalayı kalksana masadan :oleyo: ne öyle kedi gibi viyk viyk viyk konuşuyosun :oleyo: şimdi geldi aklıma yürümeyince masadan kalkmak da kolay değil :oleyo:
Zam yağmuru devam ediyor.
BİM 'de 36 lira olan tuvalet kağıdı 52 lira, 44 lira olan beyaz peynir 57,5 lira olmuş.
Bunlar dikkatimi çeken bir iki örnek
Herkese geçmiş olsun,
Eğer ki CDS 1000 üzerine çıkar ise en iyisi kardeşim ben borçları ödeyemiyorum yada ödemeyeceğim
gelin en iyisi yeni bir yapılandırma yapalım deme olasılığı artar.
Aynı 2008 Yunanistan krizi gibi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Yunan_...or%C3%A7_krizi
Bu sefer onlar düşünsün denilebilir ya seçim sonrası yada seçimden sonra aynı iktidarda yada gelecek olan yeni bir iktidarda aynı fıkradaki gibi.
"Moşe'nin Mois'e çok borcu varmış. Bu borç yüzünden uykuları kaçıyormuş. Gece yatağında dönüp dururken karısı Raşel, 'Ne düşünüp duruyorsun?' diye sormuş. O da 'Moise çok borçluyum' demiş. Karısı da 'ne kadar' diye sorunca, Moşe borcun miktarını söylemiş. Raşel, 'Bizim bu borcu ödememiz mümkün değil' demiş. Moşe de, 'Ben de bunun için uyuyamıyorum ya' demiş. Raşel, 'Ne düşünüp durursun, madem ödeyemeyeceksin, neden uykuların kaçıyor? Ara kendisini, borcunu ödeyemeyeceğini söyle, biraz da onun uykuları kaçsın' demiş. O da Mois'i arayarak borcunu ödeyemeyeceğini söylemiş.
Biz ödemiyoruz dersek yeni bir Avrupa finansal krizinide tetikleyebiliriz. Bu riski Avrupa alır mı bilemem.
CDS den komisyon alan sigortacılar düşünür bu sefer.
Bu olasılık günden güne artan Gri kuğudan Siyah kuğuya geçmek üzere olan bir olasılık.
Ben cok fazla kola içerim c.c %25 geçirmiş pardon güncellemiş
Onun
Neyse
MB’ları enflasyonu baskılamak için son 20 yılın en agresif faiz artışlarını yapıyor.
Bizim enflasyon.[emoji116][emoji91][emoji2357]
Fiyatlar artarken,maaş aynı hızla artmıyor.
Bu sebeple çarşı, pazar/market her gün zam geliyor.
Halk enflasyona karşı korunmadığı için,yükü her gün daha da ağırlaşıyor. https://t.co/NxgedWpcOY
https://twitter.com/prideveteran1/st...CtH3a3-xA&s=19
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'faiz' yanıtı:
"Siz, faizin de faizcinin de bankaların da en büyük dostusunuz"
https://t.co/bbSU2fytt1 https://t.co/mygnBFvOym
https://twitter.com/ankahabera/statu...xKl3Agq9w&s=19
İlginç bir durum da şu
Damacana su 18 TL, 100 metre ilerdeki eve getir diyince fiyatı 28 TL oluyor.
Damacana su kullanan herkes kendine iyi baksın, artık sırtlayıp eve getireceğiz, başka yolu yok.:)
Yoksa nakliye masrafı çok tutuyor.
BIM 16'lı tuvalet kağıdı güncel fiyatı 52,50
Aynı kağıt geçen yıl 17,50 idi.
1 yıllık fark %200.
Eskiden taharet bezi kullanılırdı ona döneceğiz bu gidişle.
Biz fakirler mangal kömürü tuvalet kağıdı fiyatlarına bakarız
https://i.hizliresim.com/kqoe9nf.jpg
Adı niye meyve stick bunun? Is Fruit stick demek very hard? Dilimize sahip çıkalım. Use less Turkish words please.
Ufkumuz o kadar:)
o adisyondaki en pahalı şeyi merak eden varsa sitesinden 42 sterline alabilir.
https://themagnumcompany.com/product...el-rose-magnum
Benim de gidip bi şişe 70’lik uludag water açtırasım gelsi bu mekanda
niye aynı hisse senedi gibi 5 günde %45 değer kaybetmedimi aralıkta? nasıl geriye dönmesi söz konusu olamaz aralığın 18'inde 18 liradan gidip dolar alan adamla 25'inde 10 liradan alan adam bir mi yani?: ) kısa süreli manuplasyonlar dışında düşmez diyorsunuz 18'den alanlar 7 aydır içerde, bu sizin için çok önemsiz basit bir dalgalanmaysa niye aylık döviz mevduat kazancı peşinde koşuyorsunuz? her ay %0,4 kazançla uğraşacağınıza kkm'de alın pozisyonunuzu bir dahaki muhtemel çakılmada %30-40 dipten toplayın size bunun için şahane fırsat veriyor devlet. kkm olmasa haklısınız o zaman ben de mecbur dolarda olacaktım. akp iktidarda olduğu sürece parasını döviz bazlı ürünler dışında tutanın aklı kıttır net.
Bloombergte dolar hala 17,13
Kıllandım ben bu işten, son saniyede ani bir satışmı oldu acaba?
https://www.bloomberght.com/