Kamu Mevduat bankaları kredileri azaltıyor, yabancı taze kredi veriyor.
Yeni krediler yüksek faizli olduğu için yabancı bankalar kazanıyor, kamu bankasının elinde eski düşük faizli kredi bakiyesi kalıyor belki.
Printable View
Kamu Mevduat bankaları kredileri azaltıyor, yabancı taze kredi veriyor.
Yeni krediler yüksek faizli olduğu için yabancı bankalar kazanıyor, kamu bankasının elinde eski düşük faizli kredi bakiyesi kalıyor belki.
recaro koltuk yazdımı bu çıkıyor karşıma bitane alayım dedim ..benim dns ayarların da filan mı sorun var
https://i.hizliresim.com/gz0gg7q.png
tehaye ve pegastan acık verdim.
Yine hisse almışlar...
*TCMB: Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi net değişimi 19 Ocak itibarıyla 145.63 mln (Önceki 157.41 mln)
Yabancı değişimi
https://i.hizliresim.com/a4f33si.jpg
Bu haftaki yabancı değişimi
https://i.hizliresim.com/g1fniox.jpg
prensip gereği 904600 den 1/2 lönk olmak icap eder
Moody's kararı bitti, İsveç mevzusu bitti, faizin seyri belli oldu vs. kısa vadede bir beklenti kalmadı. Bence yön aşağı bir süre.
910200... 1/2 şort
karar sonraki basma hareketi sonrası .. şimdi bakarsak
shortcuları yine mazot ederek gidecek.
9150 kaçkere denedi geçemiyor görüntüsü verilmek isteniyor gibi geldi.
kurşunları idareli kullanmak lazım :drunk:
RECARO marka koltuklarımızda arkamıza yaslanarak düştük formasyonu :)))
Koltukta oturmayı bilmeyenler için :)))
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9095......................long..................pa lanın parasını alalım......
Nurus Me Too
Koltuğa oturacaksanız buna oturun.
Yabancıların Hisse & DİBS İşlemleri (Bizim Menkul)
Yabancılar 146 Milyon Dolarlık Hisse Aldı...
12-19 Ocak 2024 haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar, reel olarak (fiyat ve kur etkisinden arındırılmış) 145,6 milyon dolar hisse senedi alımı, 40,3 milyon dolar Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS-Kesin Alım1) satışı ve 4,9 milyon dolar Özel Sektör Tahvil alımı gerçekleştirmiştir. BİST100 Endeksi 12-19 Ocak 2024 tarihleri arasında %0,13 değer kazandı. 2 yıllık gösterge tahvil faizinde ise 142 baz puan artış yaşandı.
Yılbaşından beri yurt dışı yerleşikler toplam 3,4 milyon dolarlık hisse senedi alımı, 338,7 milyon dolarlık DİBS alımı ve 35,2 milyon dolar ÖST alımı yaptı. Yurt dışı yerleşikler böylelikle 2024 yılında toplam 377,2 milyon dolarlık menkul kıymet2 alımı gerçekleştirmiş oldu.
Son 1 yıllık süre zarfında yurt dışı yerleşikler 2.011,5 milyon dolarlık hisse senedi alımı, 2.315,4 milyon dolarlık DİBS alımı ve 31,7 milyon dolar ÖST alımı gerçekleştirirken menkul kıymet piyasasına2 4.358,7 milyon dolar yabancı girişi oldu.
Hisse senedi piyasasında yabancıların payı 19 Ocak itibariyle %36,6 olurken önceki haftada bu oran %36,8 seviyesindeydi. 2023 yılı kapanışında %38,0 olan yabancı payı 1 sene öncesinde ise %29,0 idi
BMD Araştırma
Bizim Menkul Değerler A.Ş.
bmd.com.tr
Gene almış bizim Konyalı Ahmet abiler ..13 haftada 1 kez çıkış oldu...Yabancı numarası yapmışlar gene ..
Yemeyiz biz..
7200 de dediğimizi gene der , 6000 den mal almak için bekleriz...
işmeni niye kaldırdı bunlar.
fayiz 45 ten daha fazla artmayacak diye mi
baya düşmüş bu kaat da haa 45 i gördüydü herhal....
Bunu takipe alıyom ben.
hayat boruculara güzel...
oradakiler parayı 12x yaptı :he:
biz hala bulamadık :oleyo:
:drunk:
malatyada deprem......5,2
Avrupa merkez bankası mevduat faiz oranı %+4 (önceki:%+4 )
SON DAKİKA | AFAD duyurdu! Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem... Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da hissedildi
Bir Merkez bankası FAİZ bitti deyip neden elini belli eder.
günün sorusu.
<<<<<<<<<
Reuters
TCMB dezenflasyon için gerekli sıkılık düzeyine ulaştığını belirterek faiz artış döngüsünü %45'te tamamladığı mesajı verdi
<<<<<<<<<
Morgan Stanley, Türkiye'de faiz oranlarının 2024'ün 4. çeyreğine kadar sabit kalacağını öngörüyor - bloomberght.com
Malatya Valisi: Depremi çok ciddi manada hissettik.
pazar günü geçerken malatyaya uğrayalım dedik...
bu kendi çekimim tüm malatya böyle zombi binalarla dolu...
insanların gözünün feri gitmiş...
çocuga yemek yeri bul dedim 2 yer buldu gittik bina yok...
çok acı birşey...
tüm kent çamur deryası...
https://i.hizliresim.com/aztpdil.png
Ülkede toplanan vergilerin yarısı İstanbul'dan toplanıyormuş...
Allah korusun yıkıcı bir İstanbul depreminde ülke pert olur...
İlerleyen yıllarda Marmara Bölgesi'nin yükü başka bölgelere dağıtılmalı...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tam bitti demiyor herhalde... İzlemeye aldık diyor... İhtiyaç olursa arttırır yine...CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunu diyen adamı aday yapmışlar...Kime gol atacağını bile bilememiş kendi kalesine volelemiş...
Beşiktaş da takoz Recep vardı.Malmö maçında kendi kalesine unutmaz bir vole gol atmıştı. O geldi aklıma...
.....................................
Belediye personeli maaşına %70 zam yapan Mansur Yavaş’a Turgut Altınok’tan eleştiri:
"Verdiği zam enflasyonun*altında."
https://youtu.be/_qfsGt72x3A?si=g9_IXzEuCLvSEA6C
Ben metni faiz arttırımını yeterli görüyorlar olarak algıladım..En azından benim anladığım ve bana şu an yön gösteren çıkarımım bu .
Salt faiz arttırımı ile yol alınmıyor. Yoksa %60 a kadar gidecek halimiz yok.
Parasal sıkılaşma yapacaklar. Umarım çok sert olmaz...