Originally Posted by
selka
sN.Grafik, bu memlekette daha önceden istenilmiş birçok şey denenmiş ama olmamış. 45 yaşıma gelmeden önce 20 li yaşlarda herkesin bu memlekette asgari benim gibi olduğunu ve benim gibi düşündüğümü sanırdım.
Ancak bu yaşa gelince kazın ayağının hiç de öyle olmadığını gördüm. Diyarbakır lı bir arkadaşımın dedikleri kulağıma küpe olmuştu..
"-Abi sen Ankara Çankaya'da büyümüşsün ve herkesi de öyle sanıyorsun demişti.. "
O sebeple bir milleti sadece Ulusalcı görmek, dindar, dinci, alevi yada sunni, laz görmek bu topraklara yapılabilecek en büyük hainliktir...
Yukarıda saydığımı bu alt kimliklerin bir arada uyumlu ve en güzel özgür bir şekilde yaşayabilmenin yegana formülü LAİKLİK'tir...
Laiklik ilkesine herkesin sünninin, alevinin, lazın, Türk'ün, Kürt'ün, dincinin, dindarın, ateistin sımsıkı sarılması gerekir... Çünkü birbirinden farklı bu kültürlerin , anlayışların koruyucu kalkanı, birleştirici çimentosu LAİKLİK tir...
Bu alt kimliklerin birisinin diğerinden üstün olup, LAİKLİK ilkesini askıya alması KAOS, iç karışıklıktır.. Bunlar bu topraklarda defalarca denenmiş, sonuçları hep hüsran olmuştur...
CemEvine giden gitsin, Haccına giden gitsin, camiye giden gitsin, hiçbirine gitmeyen gitmesin... Ama bu alt kimlik inanışlarını devlet protokol ve kanunlarına yerleştirdiğimiz zaman LAİKLİK gider.. Bir binanın çimentosu gider ise bina dayanamaz...
Osebeple Comrad Celal gibilerine itibar etmem... Çünkü Comrad Celal 82 milyonluk ülkede yaşayan her bir bireyin sünni müslüman olup hilafet ve şeriat kuralları altında yaşamak istiyor gibi kıtır piyoz cahil bir kafaya sahip de ondan...
Kalın sağlıcak ile...