O sınırsız parada sınır aşıldı mı; enflasyon yükselmez füze hızına ulaşır.:yes:
Printable View
Taşımalı swapta diğer bankaya transfer ettiğim %75 lik kısmı TL ye dönüp tekrar diğer bankada swaplı mevduatla bağlayabiliyor muyum? . diğer bankadaki paranın euro olarak kalıp kalmadığını ana banka kontrol ediyor mu?. Etmiyorsa bu enstruman şahıslar için bir nevi euro ile borçlanma aracı gibi işlem göremez mi? Enteresan.
anabanka giden euroları kontrol etmiyor tl ye dönebilirsin fakat vade günü geldiğinde mutlaka euroya dönüp anabankaya götürmen gerek. Eğer euro vade günü geldiğinde anlaşma yapılan kurun üzerine gitmiş olursa zarar yazabilirsin altında kalırsa extra kazancın olur. Böyle bir risk alacak kadar gözünü karartıyorsan dcd yapmak daha cazip olabilir bence.
sanırım faizler pazartesiye kadar biraz kıpırdar
Glp deki 0.75lik artış ortalama fonlamayi artırır mı?
bu Türk icadı faiz sistemini çözemedim daha..
çözemeyecek durum yok, mevduat faizlerini arttırmadan faizi arttırmanın yolunu buldular. sözde faiz artışı ama TL sınırsız. aslında faiz artmıyor,bunu mortgage kredilerindeki düşüşten anlayabilirsiniz. Beton için her yol mübah, maliyetide TL ci ödüyor. Benim gibi dolarcılara ise bu parasal genişleme pozitif yansıyor. Haftaya dolar faizlerinde yükseliş TL de ise bir hareket beklemiyorum.