14 üstü fiyatların vakti gelmedi mi sizce de?
Printable View
14 üstü fiyatların vakti gelmedi mi sizce de?
Ky yi parazit olarak mı görüyorlar arkadaş anlamış değilim.
14 üstü değil daha da yukarısının vakti geldi. Son 3 haftada endeksden daha kötü bir performansı oldu. Gerçi ondan önceki 1 ayda da daha iyi performansı olmuştu.
Ama 14 üstüne bu hafta çıkacak sanırım . Zaten biraz güçlü alıcı gelirse muhtemelen 16 üstü bile denenebilir.
HeM Paynet satışı hem de ilk çeyrek sonuçları için zaman daralıyor. Her geçen hafta zamanı daraltıyor. 2 ay içinde d*****n kuyruğu kopar.
Zaman geçtikçe Paynet satışı ile ilgili daha net bilgiler piyasaya düşebilir. Mayıs sonuna kadar sabretmeye devam.
Emirhan Bey en büyük sıkıntı döviz. Döviz riski olmasa burada durması çok çok zor olurdu. Aklımda sürekli sene sonu döviz 18, 19 TL civarında olsa bizi nasıl etkiler sorusu oluyor. Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam geçen sene başı USD kuru 7.20 TL , sene sonu kuru 13,50 TL , sonuç 67 milyon lira net kar.
Bu sene 13,50 ile başladık , 19 lira ile bitirirsek ne olur ? Geçen sene ne olduysa benzeri olur. Üstelik bu sene Brightstar da tam olarak konsolide olacak Arena bilançosuna ve Brightstar muhasebeyi TL tutuyor.
Dolayısıyla burada bir denge unsuru olacak bu. Kaldı ki bu savaş sona ererse ben enerji maliyetlerinin aşağı geleceğini , dolayısıyla cari açık düşeceği için USD kurunun da aşağı geleceğini düşünüyorum.
Olağan üstü bir durum olmadıkça USD kurunun dediğiniz seviyelere gitmesi çok zor ama tabi hiçbirşeyin garantisi yok. Dünyada her an bir yerden bir patlak çıkabiliyor. Olağanüstü bir durum olmazsa kur oralara gitmez diyorum. Olağanüstü işler olursa buna yapacak birşey yok.
2023 seçim senesi , dünya üzerinde olağanüstü bir durum olmaz ise , hükümet seçime giderken , stabil bir kur ve düşen bir enflasyonla girmek isteyecektir. Düşen bir enflasyon için stabil bir kur şarttır. O yüzden eğer olağanüstü bir durum olmazsa , hükümet kuru sabit tutmak için elinden geleni yapacaktır diye düşünüyorum.
Maliye bakanı da yaz aylarında düşüş başlayacak enflasyonda dedi. Bakalım göreceğiz.
Ama normal şartlarda , dövizin çok hızlı arttığı dönemlerin arkasından 1-2 sene sabit kur olduğunu çok gördük. O yüzden ben kurda bir hareket beklemiyorum.
Kaldı ki kurda hareket de olsa , artık daha dengeli bir konsolide bilançomuz var çünkü muhasebesi TL olan Brightstar da yüksek kurdan olumlu etkilenecek eğer kur artarsa.
Yani kur sabit kalırsa veya düserse Arena olumlu etkilenir , kur yükselirse Brightstar olumlu etkilenir. Biraz dengelendi bilanço.
Yüksek kur olunca Arena öz sermayesi de olumlu etkileniyor. Daha dengeli bir bilançomuz oldu.
Bir de asıl beklenti yüksek ciro ve yüksek EFK. Bir de Paynet satışı. Durumlar normale dönerse , hem bilanço kalitemiz hem de Paynet satışı büyük beklenti oluşturacak.
Paynet eğer 700-800 milyon lira civarında bir paraya satılırsa , aşırı likit ve sağlam bir bilançomuz olacak İnşaallah.
İş yatırım hisse gitmesin diye g.tünü yırtıyor. Sat bakalım inşallah yakında satacak malın kalmaz..
İnfo ile yatırım fonları arasında yine paşlaşma oldu bugün.
İnfodan 100 bin lot civarı mal yatırım fonlarına virmanlandı yine. Geçen de tersi olmuştu.
Perşembe Globalin 100 bin net almış olabileceğini , bunun da Pazartesi İş bankasına virmanlanabileceğini söylemiştim. HSBC amcanın taktiğiydi bu.
Global hakikaten 100 bin net almış tahmin ettiğimiz gibi ama mal İş bankasına değil Piramite virmanlandı bugün.
Yani en azından şimdilik böyle sonra değişirse görürüz onu da.
Enteresan işler oluyor takasta. Takasla çok iş yapmayı seven biri değilim ama durduk yere sakin giden hissenin takası ile neden bu kadar oynarlar onu da anlamış değilim.
İş yatırım olayına daha geriden bakın. En az 1 aylık takasla bakın. Mesela ay başından bugüne İş yatırım 12 bin net alışta. Cuma ve bugünkü satışları da katarsak o zaman net 60 bin satışa dönüyor.
Yani takasta 6 milyon lotu olan İş yatırım 20 günde sata sata 60 bin net satmış. Yani elindekinin %1'i. Bu da gayet normal. Bu demek oluyor ki bu adamlar hem alıyor hem satıyor ama uzun vadede ellerindeki ana malı koruyor.
Dönüp alırlar mı olabilir. Zaten bir haber gelse dönüp alacak çok insan var. Şimdilik haber yok ama hisse güzel yerde bence. Yüksek işlem hacmi ile 14 aşılırsa alışlar daha da sertleşebilir. Ama bunun için en az 1 milyon lot işlem hacmi ile 14 üstünde kapatmak lazım. Eğer endeks bozulmazsa bu hafta bu olur İnşaallah.