şirket hakkında en ufak bilgi yaz desen yazamaz..
“POMEGA x Nordex Stratejik Ortaklığı – Fırsatlar ve Finansal Etkilerâ€
26.06.2025 10:20
Efor Holding, 280 milyon dolarlık RES yatırımı için Nordex ile türbin anlaşması imzaladı
-Efor Holding, toplam 280 milyon dolar yatırımla hayata geçireceği 209,5 megavatlık iki rüzgar enerji santrali (RES) projesi için Almanya merkezli Nordex Group ile türbin tedarik anlaşması imzaladı.. bu da aynı oranda depolama demek... bundan sonra her şey 1e 1 ... ortada yerli tek secenek var o da pomega .. taleplere yetişmek için kapasite artırmak zorunda..
KAP'ta yayınlanma tarihi ve saati: 06.11.2024 16:06:26
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1354226
Bağlı ortaklığımız POMEGA Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. ("POMEGA") ve Almanya'nın lider rüzgar türbini üreticisi
Nordex Enerji A.Ş. ("Nordex"), sektörde öncülük edecek bir iş birliği kurmak amacıyla bir Mutabakat Anlaşması (
Memorandum of Understanding - MoU) imzalamıştır.
Bu iş birliği kapsamında, Nordex'in yaklaşık 40 yıllık rüzgar enerjisi sektöründeki uzmanlığı ile POMEGA'nın LFP batarya
teknolojisindeki bilgi birikimi ve Türkiye ile Almanya'daki batarya üretim kapasitesinin bir araya getirilmesi
hedeflenmektedir.
Nordex, önümüzdeki yıllarda dünya genelinde toplamda 5 GWh kapasiteli Rüzgar Entegre Depolama tesislerini devreye
almayı planlamaktadır. POMEGA ise bu iş birliği çerçevesinde, belirlenecek kapasiteye eşdeğer bir üretim kapasitesi
slotunu 30 Haziran 2025 tarihine kadar Nordex'in Projesi yararına ücretsiz olarak rezerve etmeyi ve bu tarihin karşılıklı
mutabakat ile uzatılmasını kabul etmiştir.
Kurulacak ortak girişim aracılığıyla, Nordex ve POMEGA ürünlerinin entegre edildiği depolamalı rüzgar santrali
projelerine Avrupa finansmanı sağlanması, yatırımcılara Avrupa kaynaklı ihracat kredi fonlarının kullanım olanağının
sunulması amaçlanmaktadır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız