Şimdi erdoğanın saat 14.00 de ekonomi yönetimini acil toplantıya çağırması mı doları 4.35 den 4.28 düşürdü..:notr:
Printable View
Şimdi erdoğanın saat 14.00 de ekonomi yönetimini acil toplantıya çağırması mı doları 4.35 den 4.28 düşürdü..:notr:
https://www.tradingview.com/x/t2E2H4Ea/
DXY de de dönüş bence başladı. Eğer iyi dişe dokunur bir müdahale gelirse dünkü 100 izleyen indikatörü yine doğru sinyal vermiş olacak... :he:
Arjantin IMF kapısında
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/a...sinda-40830483
İMF e yeniden borç verir miyiz acaba !?
ya da direk şu Arjantinin işini biz çözemezmiydik
dünya liderinin gözünden kaçmış olabilir.
Çocukken gazeteci olmayı çok istemişimdir, Allah'ın sevdiği kuluymuşum olamadım, hayat başka yerlere savurdu...
Şu haberi yapan arkadaş acaba yazdığına cidden inanıyor mudur...
Londra'da Türkiye'deki kuru arttırın butonu varmış... sizce...
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...amaz-operasyon
Varlık Barışından medet umanlara sorulması gereken soru şu:,
- Varlıklarını vaktiyle bir düşünceyle yurt dışına götürenler, Ülkede bir kaos olur dötü kurtarırım diye mi, yoksa ülkem zor dışında kalırsa geri getiririm diye mi yaptılar bu işi?
Bu sorunun yanıtı, varlık barışından medet umanlara yol gösterecektir...
Bu dakikadan sonra MB'sı kodumu oturtmalı..ama nerdeeee..o iş yaş..:)
Bu güzelim trendde de Long çuları stopladılar walla bu speklerle uğraşılmaz..............En iyisi kıpraşmadan oturmak :oleyo:
Yurt dışına para gönderen veya bankadan çekip yastık altı yapanlar çok kolay şekilde ortaya çıkarablirler....
o kadar BT yatırmı boşuna mı yapıldı...
hepsi Beştepedeki bilgisayarların birkaç tuşuna basıp; yüksekten düşüğe doğru 1 gün-1 hafta -1 ay -1 sene vs zaman dilimlerine göre sıralanıp ,listelenip bizden bizden değildir şeklinde işlendikten sonra medyaya sızdırılabilir...
medyada şöyle yazar işte ekonomi teroristleri-vatan hainleri , savcılar göreve....
neden olmasın ...
Artan bütçe açıkları, QT'den çıkanlar, FED'in rutin bu seneki faiz artışları , Çin'in isteksizliği bir tarafta..
İşler globalde kesata sardıkça US bonolara(güvenli limana) kaçış bir tarafta..bileşke vektörel olacak, izleyelim bakalım..benim tahminin azar azarda olsa artış yönünde..
Not: globalde artan ABD faizlerinin cazibesinide ekleyelim..
şapkadan yeni bir tavşan çıkaramazlarsa Dolar 4.4 üzerine atabilir. Yurt dışındaki varlıklarını Türkiye ye getirene %3 vergi uygulayacaklarmış.... Milletin aklıyla dalga geçiyorlar daha 2 yıl önce çıkardıkları yasada 0 vergi derken %3 e yükseltiyorlar. Demekki %3 ten bile feragat edemeyecekleri kadar hazine tam takır kuru bakır. Yakında ödemeler dengesi bozulunca asıl o zaman şapka düşüp kel görünür. Milleti nereye kadar uyutacaklar bilmiyorum. Dolar 4.3 larda petrol 77 dolara gelmiş. seçim dolayısıyla bol keseden atmalar. fais 16 lara dayanmış. enflasyon %13 lerde sinyal veriyor. bütün bunların üstüne üslük erken seçim kararı alıyorlar. Gerçi bunlarda oyun bitmez. Şapkadan çıkaracakları eski tavşanı makyajlar yeni diye yutturmaya kalkarlar. piyasa 1 gün yer bu numarayı ardından daha şiddetli yükselişe geçer.
bloombergte konuşan bir uzman Yurt dışındaki varlıklarını Türkiye ye getirene %3 verginin hiç bir anlamı olmadığını aksine parasını getirene teşvik için bir şeyler verilmesi gerektiğini söyledi:kahkah::kahkah::kahkah:
Şaşkın ördek götten dalarmış bunlarda ne yapacağını saşırmış...
https://i.hizliresim.com/nOXorB.jpg
çok güldüm :kahkah:
09 Mayıs Çarşamba 10:55 ERDOĞAN EKONOMİ YÖNETİMİNİ 14.00'TE KÜLLİYE'DE TOPLUYOR, AÇIKLAMA BEKLENMİYOR-KAYNAKLAR
http://www.bloomberght.com/sondakika
Açıklama beklenmiyor denilmesine rağmen faiz artırım kararı gelir mi?
Faiz arttirimini merkez bankasi verir.hukumetle alakasi yok.oyle bir sey olcaksada merkez bankasi acil toplanir.normalde 8 haziranda galiba toplantisi
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz artırım ihtimali bende %0,1 ...
BU arada evir çevir dolarTL maliyetimi 4.24 e çekebildim.
Az önce de 4.27 den zarara kapattim.
Burada yazdiğimdan beri gun yuzu görmedi portföyüm...
4.07-4.13 araliğina düşene kadar Short trade edeirm...
Bugun icinde 4.31 uzeri başlarım Shorta.
Ardından uygun yerden yapilacak LONG ise 4.65/4.95 araliğina kadar kımıldamaksızın taşinir.
Herkeşe bol şans.
Dediginde haklisinda.faiz artirim istese hukumet coktan telefon acilmisti mb baskanina.bizde olayi mb acil toplaniyor haberi duyardik.onun icin hukumetin toplanmasi fiyasko.gecen senelerdeki artislardada hic unutmuyirum ayni toplantilari yaptilar.toplantidan sonra yine firlamisti doviz.biraz yurdisi sakinlesmesi lazim.zaten bizimde secimde 2.tura kalacak.ve rte alsa bile meclis cogunlugunu kaybedecek.buda eylul ekimde tekrar secim demek.asil bundan patliyor ekonomi doviz v.s..
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kaldıraç işi amatörün işi değildirAlıntı:
Originally Posted by Kurt73
geçmişten kalan TL shortlarımı kapadım
dolarTL de 4.16 short açtim
beklentim mayis 20 leri gibi 3,98 ...
daha önce bahsettiğim senaryoya uygun hareket ediyorum.
yine de kendiniz bilirsiniz..
Tabi gözden kaçırılmaması gereken seçime giren bir yönetim nasıl bir döviz kuru ve bist endex'i isterdi !!
tabi güç meselesi bunlar (ekonomik güç)
o güç ve takat kaldı mı,
görelim bakalım..
Gencler bosuna cene caliyorsunuz, Reha GAYA'nin imzasina bakmaniz yeterli!:kahkah:
Yarım günde 10 kuruş...
Endazemiz bu...
Konumuz da...
İşimiz zor...:)
Alım için nereler uygun arkadaşlar?
KAP bildirimi
Dün gece 4.33'ten sembolik 1usd alım yaptım, kamuoyuna bildirilir.
dolara fena çakmışlar zarar kol gibi yandım yandım
Sabah brokerla konusuyoruz..
Abi İSC al dedi.
Peki 1000 lot alalım hatırın için dedim.
5.81 den alış girmiştik.
Öğleden sonra sordum.
Gelmemiş...:)
Gelse % 4 para kazanmıştık. 200 lira kadar...
Aklıma burada BİST güzellemesi yapanlar geldi.
Hani siz otururken ben BİST ten % 5 kazandım diyenler.
Gülümsedim.
Ve benim ona yanıtımın ne kadar haklı olduğu da bir kez daha anlaşıldı.
Biz dolara elimizdekinin önemli kısmıyla giriyoruz.
Sabah rastgelip de sadece 50.000 doları satan biri 4,37 den satan biri 5.500 dolar karlı...
Oysa dolar sadece % 2 civarında düştü...
Olay budur...
Bora bey kendi daha önce belirtmişti ters indikatör olduğunu :). Ben de meslektaşıma yazmıştım aslında uygun yerde satın diye, alış için. Ancak baktım tekrar yazın diye belirtmemişim, hata bendeymiş :).
Bu arada lakabında belirtmeyen de mevcut...
tr ile saatler uyuşmuyor. nöbetten çık 3-5 saat uyu zaten iş işten geçmiş. Bu sefer inanmamıştım aslında geyiğine aldım ama yine tutmuş.
Aslında tamamen anonim kalmak için. Başka türlü kendi kimliğinle internette yapılacak bir aramada kabak gibi ortaya çıkıyorsun. Mail adreslerimde hic dr yok. Facebookta 2 adımdan, nadir kullanılanı harf olarak kısaltarak kullanıyorum. Sebebi de tecrübe biraz. Bir ara bir ilaç firması dışarıdan araştırma desteği işi önermişti. Tabi standardize sonuç alabilmek için ufak bir eğitim ve sınav yapıyorlar. Sınav israilde :) Vizeyi falan ayarladılar sorun çıkmadı ama havaalanında aldılar kenara bir mossadçı gidiyor diğeri geliyor. Döktüler önüme israille ilgili düşüncelerimizi.
Facebookta filistinle alakalı yüzlerce paylaşımım var tabii, hatta bu T-A-M-A-M meselesine benzer bir aktivite fotom var. Tek bir yerde yaptığımı hatırladığım yorumu göstererek yırtmıştım. Gruplardan birinde filistinli birisi israillilere kin kusmuş, bende şımarıklığını yüzüne vurarak avrupalı insanların kendisine koşulsuz destek vermeyeceğini yazarak haşlamışım. Bu olaydan sonra internette şahsi bilgimi kullandığım tüm hesapları zor bulunacak şekilde değiştirdim.
Dolar investing te 4.25
Bloombergte 4.27
Akbank 4.24