haydi koç buralarda oyalandığın yeter artık..
Printable View
haydi koç buralarda oyalandığın yeter artık..
hayır yani 24.mil. sermayeli 400 mil. kar ve milyara yakin ozsermaye açıklayan otokar bedelsiz gurubuna dahil degilmi? alcar 10.8 sermaye 27 kar ve 470 mil özsermaye ile bizi geçti ...
alcarin net 2 kadında işlem görmeliyiz,,, tartışmasız
elbetteki ama.derinlik artırır stabil bir yapıya kavuşturur, bryat ve alcar gibi bir ivme yakalar çok daha yukarıları hedefler, bugün alcar kar ve özsermaye ilemi tavan oldu sanıyorsunuz, yada bryat yada diğerleri... bu bedelsiz beklentisi bir al beni ve sinerji oluşturuyor hisselerde ciddi pirimler sozkonusu oluyor ,
neyse herşeyin hayırlısı
bryat 2008 nisanda 340 dan aldım 2019 sonunda 70 00 ortalama ile sattım 11 sene bekledim 70 00 ortalama ile jantsa aldım 190 00 fiyatla sattım 84 00 ortalama ile sattığım bryat ların % 20 ni aldım hepsini alsam şimdi köşe olmuştum yarısını 195 00 den sattım yarısını 420 00 den sattım ben sattıktan sonra 665 00 tl ye kadar gitti 140 00 ortalama ile otkar aldım bunları niye yazıyorum benim için hisselerin fiyatı var eğer o fiyatı geçerse durmam satarım önce kendimi düşünürüm ya geri gelirse diye çok yüksekten satıp da başkalarının ahını vebalini almak istemem benim hesaplarıma göre bryat 200 00 normaldi geleceğini satın almakla 300/ 400 arası olabilirdi jantsa da aynı ama jantsa son 1 ve 1,5 senede çok atılım yaptı 1 000 00 yaklaştı bölündü 125 00 tl en yüksek yer şimdi 67 00 tl yine de çok pahalı almam çok geri gelmesi lazım o zaman belki alcar en fazla 140 00 180 00 üzeri çok pahalı olur almam 50 / 60 larda ucuzuğu vardı otkara gelince geleceği çok parlak yatırımlarının çoğunu yapmış siparişlerinin oluşumuna göre yeni yatırım olabilir en erken 2023 yılının sonunu gören iyi bir fiyatla çok kazanç sağlar karlılığı arttıkca
öz sermayesi artacaktır çok yatırımcı her hangi bir hisseye gelip bir iki ayda kazanıp zengin olmak istiyor bu şekilde kimse kazanamaz burdan aldığını bir başka hissede verir çok hisse değiştirende kazandım zanneder sonuçta hiç bir şey kazanmamiştır iyi bir hisseyi bekleyen sonunda kazanır
yatırım tavsiyesi değildir
benzer al sağlar yapmışız sn Kartopu, bende otokara ağırlık verdim en son elimdeki bayatları 355 ten verdim 335ten otokar aldım biri 480 oldu otokar 325 ... yani
otokar eldeki ürünler ihaleler ve 400 mil. 6 aylık kar ile birlikte 960 mil özsermaye sahiptir...
endexin geldiği, gideceği yerleride düşünecek olursak fiyatlamalar eskisi gibi değil artık 10 bin 3 bin 2.binleri gören çok hisseler var vede yenileride olacaktır.... buna en uygun en kuvvetli aday otokardir, tek handikap, spek otokari nerede ne kadar ile fiyatlamak istediğidir ...
umarım piyasa bu hisseyede igerlerine uygun gordugu yerleri hakettiği seviyelere.götürür...
1000 rakamlara en güçlü en uygun aday otokardir ...
hayırlısı
eski zirvelerine gelmesini bekleyeceğiz artık.. yalnız bi alcar olamadın ya..:)
bol kazançlar..
https://i.resm.im/dCucEMT.JPG
Aylık bazda bu yılın en yüksek küçük otobüs satış adedi olmuş. (Sadece bu ayki rakam neredeyse yılın ilk yarıyılındaki çeyreklik satış rakamları kadar gelmiş)
Otobüs satışları yılın en yüksek 3. satış adedi.
Kamyon da yine yılın en yüksek 3. satış adedi.
Zırhlı satışı olmaması hariç gayet güzel veriler.
Aylık üretim ve satış adetlerinin nerede yayınlandığını sormuş bi arkadaş. Otokar resmi sitesi yatırımıcı ilişkileri duyurular osd bildirimleri kısmından yayınlanmaktadır. Aylık yayınlandığı için geçmiş verileri sitede bulamazsınız. Aylık ekran görüntüsü alıp arşivliyoruz. Twitten paylaşma sebebimde bu çünkü sitedeki linki paylaşsak sonraki zamanlarda link çalışmaz duruma düşecektir
https://twitter.com/Ayvazoglu2021/st...668979202?s=19
Yazının içeriğinde tulparın 3 ülkede testte olduğu belirtilmiş.
İlgili yazıda gene insansız kara araçlarıyla ilgili çalışmalar yapıldığı ve tanıtımının yapılacağı belirtilmiş. Al jasoor bünyesinde bir üretim üssü düşünüldüğü belirtilmiş
Ssb ye balistik test panelleri verildiği ve 2022 ocakta prototip araç teslim edileceği ve testlerin 6 ay sürmesinün beklendiği belirtilmiş burdaki bahsedilen prototip arma
https://www.edrmagazine.eu/otokar-lo...ompany-gm-says
ilgili yazıda gene : Otokar'ın giderek daha fazla ilgi çeken bir diğer ilgi alanı da güney ve orta Amerika'dır ve bu amaçla şirket bu yılın sonlarında Kolombiya'daki Expodefensa fuarında yer alacaktır.
Bu yıl otokarın katıldığı 4. zırhlı araçlar fuarı olacak idex, idef, ve idepten sonra...
ilgili yazının al jasoor la ilgili kısmı
Orta Doğu, Otokar için kilit pazarlardan biridir ve yakında yeni fırsatlar ortaya çıkabilir. “Farklı Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinde 6×6 araç gereksinimleri var ve Körfez'de zaten çok başarılı 6×6 filomuz var ve bunu göz önünde bulundurarak komşu ülkeler de kayıtsızca 6×6 platformları satın almak istiyor. konfigürasyonlar. O bölgede kesinlikle bu tür araçlara ilgi var ve biz de bunu yakından takip ediyoruz. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri'nde 8×8 araçlar için devam eden bir sözleşmemiz var, bu nedenle BAE'deki ortak girişim şirketimiz IDEX Al Jasoor'da sadece kolayca uygulanabilir olduğunu göstermek için Rabdan 6×6 maketini sergiledi. Rabdan şu anda Körfez çevre koşullarında kendini kanıtlamış bir araçtır, bu nedenle o coğrafya için daha uygun ve hazır olacaktır, BAE'de bir üretim üssüne sahip olmanın bir artı olması nedeniyle Al Jasoor ortak girişimimizi gözden geçirebiliriz." Otokar'ın giderek daha fazla ilgi çeken bir diğer ilgi alanı da güney ve orta Amerika'dır ve bu amaçla şirket bu yılın sonlarında Kolombiya'daki Expodefensa fuarında yer alacaktır.
otokar bu hafta elektrikli kent c yi münihte fuarda tanıtıyor
https://commercial.otokar.com.tr/new...y-electric-bus
Kimi zaman hiç zırhlı üretimi ve satışının olmadığı aylar olmakla birlikte kimi zamanda iyi miktarlarda zırhlı üretim ve teslimatının olduğu aylar olabiliyor. Örneğin gecen yıl ilk 9 ayda yapılan zırhlı teslimatı kadar sadece son üç ayda zırhlı teslimatı yapıldı. 9 ayda yaklaşık 100 civarı zırhlı satışı olmuştu gecen yıl. Hatrladığım yaklaşık ekim 10 kasım 20 ve sadece gecen yıl aralıkta 70 zırhlı üretimi ve satışı yapıldı. Son açıkladığı bilanço sonrası yatrmcı sunumunda 170 milyon dolarlık bakiye sipariş bulunduğu ve bunların zırhlı araçlardan oluştuğu yazıyordu. Ben elinde yetrli seviyede zırhlı siparişi bulunduğunu düşünüyorum bu açıdan. Umarım yanılmıyorumdur. Bu ay hiç zırhlı üretiminin olmamasını da şirketin üretim yapısıyla ilgili olarak görüyorum. Bu konuda çok fazla bilgim yok. Yatrm tavsiyesi değildir
https://prnt.sc/1r2qxik
Ben şöyle listeledim geçen yılın Ocak ve Ağustos verisi eksik sadece. Açık sarı olan renkler çeyreklik toplam veriler.
Otkar gibi hisseleri aldınmı günlük düşünmeyeceksin bryat 300 lerin altına üstüne gitti geldi gitti geldi derken vurdular yukarı 450 üzeri dahada gidecek gibi duruyor bu hisseler böyle al sattan ziyade al unut tarzında hisseler bedelsiz açıkladıklarında farklı seviyeler olabilir karton örneğinde olduğu gibi. ytd.
bir haftadır robotu kurdu makineliyi de eline aldı önüne gelen kademeye basıyor tek tek kurşunu ne hınzır spegimiz var hiç ne yapacagını sezdirmiyor kendi çapında al vur yapıyor kerata amaaa toplu yogunluk varsa da seri atış yapıyor :thumbdown:
İett haberi dustu hayirli olsun.
Ytd
"5 Ağustos tarihli ÖDA ile en iyi teklifin Şirketimiz tarafından verildiğinin açıklandığı İETT Genel Müdürlüğü'nün ihalesine ilişkin davet mektubu Şirketimize iletilmiş olup ihale sözleşmesi yasal süresi olan 10 gün içerisinde imzalanacaktır."
Bakalım;Yarın ,OTOKAR 'ın Eksozundan yeşil duman çıkacakmı ..!?
Hisse Tavanı:349.80.TL
kısa orta uzun vade trendler
1. trendimiz pandemide 100 liradan başlayan 460 lira zirvesiyle düzeltmeye giren hissenin uzun vadeli yükseliş trendi
460-100=360 yükseliş boyu, yükselişin yüzde 50 düzeltmesi 360/2=180, yüzde 50 düzeltme seviyesine denk gelen fiyat 100+180=280
hisse zaten bu seviyenin altına bi süre sarksada çok fazla vakit kaybetmeden hızlıca üstüne atarak yükselmeye başladı. 280 lira altında 260 liraya düşmesini 16 lira brüt temettü düzeltmesi olarak görebilirz ya da 280 altında bi süre kalarak uzun vadeli trendin kırıldığı görünümü vererek stop patlatma amacıyla bir tuzak olarakta görebilirz. Bu seviyelerden dönmüş olmamız ve üzerinde bulunmamız uzun vadeli yükseliş trendinin devam ettğini göstermektedir.
2. trendimiz 460 liradan başlayan ve 260 liraya kadar devam eden orta vadeli düşüş trendi.
460 liradan brüt temettü miktarı olan 16 lirayı düşüyorum. Çünkü bu 16 lira brüt temettü düşüşün tam ortaları olan 370 liralarda yansıdı fiyata
460-16=444 brüt temettü düzeltmesi 444-260=184 lira düşüş boyu, düşüşün yüzde 50 düzeltme miktarı 184/2=92
260+92=352 lira hissenin bi süre önce döndüğü yer 350 lira. 352 lira geçilmedikçe orta vadeli düşüşün bittiğini söyleyemeyiz
3.trendimiz 260 liradan başlayan ve 350 liraya kadar devam eden kısa vadeli yükseliş trendi
350-260=90 düşüş boyu, yüzde 50 düzeltmesi 90/2=45,
260 lirada başlayan kısa vadeli yükselişin yukarılarda tutunamadığı takdirde karar bölgesi olan yüzde 50 seviyesinin bulunduğu fiyat 260+45=305 lira. 305 lira üstünde 260 lirada başlayan yükseliş trendinin devam etmesi beklenir.
Şuanda 317 lira seviyesindeyiz. 260-350 liralık yükselişin 0,618 düzeltme seviyesi 315,6 lira
global yerel ve şirkete özel olumlu haber akışında kısa vadeli yükseliş trendinin korunması ve bi süre sonra orta vadeli düşüş trendini sonlandırması beklenir.
son iett haberi zaten bilinen bir haberdi en düşük teklifi otokar vermişti hatta tek teklifti. 600 milyon liralık iş geçtiğimiz yıl 2,8 milyar hasılat açıklayan bir şirket için güzel bir oran. Ne kadar güzel bir oranda olsa zırhlı satışlarının haberini alacağımız zamana bırakıyorum heyecanımı. Arma, tulpar, kobra haberi almadan pek heyecan duyamıyorum...
Yazdıklarım kişisel bakış açımdır. Yatırım tavsiyesi içermez...
yüzde 50 düzeltme seviyesi niye önemli. çünkü trendde bir belirsizlik oluştuğunda karar vermek için genel olarak test ettği yer burası oluyor. Eğer yükseliş hızlı ve daha kararlı olacaksa da 0.618 seviyesinden dönüyor genelde. Anlık 0.618 düzeltme seviyesi 315,6 lira anlık yüzde 50 düzeltme seviyesi 305 lira.
Otokar genelde çok iyi bir trend yakaladıktan sonra yaklaşık yüzde 40 düşüşle düzeltmesini yapıyor. pandemi öncesi zirve 172 lira pandemi de anlık gördüğü fakat kapanışı daha yukarıda gördüğü anlık dip fiyatı 96 lira. oranladığımızda düşüşü 172-96=76 lira 76/172=%44. pandemi sonrası gördüğü en yüksek seviye anlık 464 lira en düşük seviye 260 lira 464-260=204 lira 204/464=%43.9
şimdi de yükselişin 2 farkı kalıbını inceleyip eğer bundan sonra yükselecekse nasıl yükseliş kalıpları izleyebilir bunu incelemeye çalışacağım. bi süre önce bir arkadaşımız otokarın uzun vadeli grafiğini paylaşmıştı onu tekrar paylaşabilirse veya bulup alıntılayabilirsek hem yükselişleri hem de yukarıdaki yazdığımız düşüşleri de daha geniş perspektiften görebiliriz
pandemi sonrası
1. dalga yükseliş hareketi
96-175 lira dalga boyu yaklaşık 80 lira
2. dalga 1. dalganın düzeltmesi 175-135 dalga boyu yükselişin yarısı 40 lira
3. dalga 135-255 lira dalga boyu 120 lira. Dalga boyu birinci dalgadaki yükseliş(80) boyunun yüzde 50 daha fazlası (120)
4. Dalga 3. dalganın düzeltmesi 255-225 düşüş dalgası. Dalga boyu 30 lira. son yülselişteki dalganın 4 te biri.
5. Dalga 225-464 yükseliş dalgası. Dalga boyu 239 lira. Bir önceki yülseliş dalgasının yani 3. dalgadaki yükseliş boyunun(120) 2 katı. ilk dalgadaki yükseliş boyunun(80) 3 katı.
sonrasında zaten abc düzeltmesi. eliot dalga teorisi
pandemi öncesi 172 zirve pandemi sonrası 96 dip sonra tekrar 175 lira görerek büyük bir çanak yaptık. çanak derinliği 80 lira.
sonrasında 175-135-175 hareketi yaparak burda çanağa bir kulp taktık. kulp derinliği 40 lira.
175 lira zirveyi kırdıktan sonra önce hızlıca 215 lere gidip kulbu taktık. sonra tekrar gene hızlıca 175 lere gelip onay aldık.
Bu hareketler çok hızlı ve kısa zaman aralıklarında olduğu için bir önceki eliot dalga analizinde bu seviyeleri almadım hiç. Hatta buna benzeyen pekçok harekette oldu örneğin 255 kırıldıktan sonra da hızlıca gidip geri döndük 255 e.
175 e geri döndükten sonra da çanak derinliği kadar gittik 175+80=255. Sadece fincan kulp çanak katlamaya bakarak karar veren yatırımcı için zaten hedef buralardı. daha öncesinde hisse senetleri çok ciddi getiriler sağlamadığı ve yaklaşık 2013-2020 arası daha sınırlı getiriler sunduğu içinde çoğu yatırımcı için sürpriz oldu. ama olaya sadece teknik açıdan bakmayan temel olarak hem global hem yerel hem şirketin iş akışını takip eden yatırımcı için özellikle 2010-2013 yıllarında borsaları takip eden yatırımcılar için sürpriz olmamıştır diye düşünüyorum. Sebebi glabal parasal genişleme, merkez bankalarının dünya genelinde para basması fed politikaları, düşük faiz politikaları, 2013-2020 arası ekonomik durgunluktan kaynaklanan biriken talep. fed 2009 lehman brothers krizinden sonra benzer şekilde varlık alımına ve parasal genişlemeye gitmişti. benzer durum covidtede yaşandı. Örneğin otokar 2010 yılında yaklaşık 10 liradan 2013 mayıs ayına kadar 85 liraya çıkmıştı. 2013 mayısta fed den bol para devrinin biteceğine dair fed başkanı bernankenin açıklamaların gelmesiyle ve devam eden yıllarda faiz artırımlarıyla borsalarda düşüş ve yatay süreç devam etti