Ben diyeceğimi dedim
Sen de anlatacağını anla
ve daha önce de dediğim.gibi benimle muhatap olma
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ben diyeceğimi dedim
Sen de anlatacağını anla
ve daha önce de dediğim.gibi benimle muhatap olma
üzülme fazla.. hayal kırıklığını anlamamak mümkün mü?
yıllarca yalanlara inanmışsın..
biz senin kandırılmış, aldatılmış olduğunu biliyoruz. seninde "kandırılma hakkın" var, mazeret olarak.. biat ettiklerin defalarca kandırılmış, aldatılmış.. tabiri caizse dunya uzeirnde herkes tarafından kandırılmış, aldatılmışlar.. senin aldatılman kandırılmış olman şaşırtıcı olmaz.. koyver içindeki kompleksi.. gerçekleri hisset, özgürleşeceksin..
Sana demedim
Şimdi yiyeceksin lafı ondan sonra da
yönetiiiiiiim :kahkah:
bana dediğin için yazmadım..
teşhiste bulunduk.. iyileşmen için ..
Bakınız teknik analizi ve ELLIOT'u küçümsemeyin.
Temel analizle birlikte değerlendirildiğinde piyasayı okumak kolaylaşıyor.
Bundan 14 ay önce ve bu grafikleri verdiğimde econfin nickli bankacı arkadaşla tartışmıştık.
Bir bankada çalışıyor ve kredili hisse alıp satıyordu.
Şimdi kendisi kayıplara karıştı.
Ağam çok hızlı ve sert bir tepki gelecek. Bunun son kalesi 1500 hodur. Tepki derken bunun çoğunluğu pynin short ve hisselerdeki açık pozisyonları kapamasıdır zaten. Mal alma pek yoktur orada. Yeterli marj oluşunca basar kar al yapar. Ama net bir yer söyleyemem bilmiyorum. Medyumluk olur.
Tabiki şahsi görüştür bunlar. Vadeli pozisyonlarda geceye pozda girmemenin ve stoplossa kesinlikle uymanın en net zamanları.
Fortcumusun.
Ford amı yatırım yaptın.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
laflarını iade ediyorum.. bu akşam yeterince madara oldun.. her şeye atlama bundan sonra.. gerçekleri iyice anladıktan sonra konuş.
özellikle faiz konusunda öğrenmen gerekn çok şey var.. ülkenin makro ekonomik yapısı hakkında da.
Yok Bosch hissesi alacam ustune yatacağım
Ağam vob ve borsa çift taraflıdır. Ama kynin çoğu için sadece bist vardır ve tek taraflıdır. Malı alır borsa çıksın diye bekler. Çıkarsa kazanır. Vob zaten çift taraflıdır. Elindeki short pozu kapamak için long açman lazım. Yeterli marj oluşunca ve kyde short algısı iyicd oturunca ağalar shortları kapatmaya başlar basar longa. Keza hisse tarafında açığa bastıklarını kapamaya başlar. Milllette derki deli gibi mal alıyor manyak bunlar.
Bu işi tek taraflı oynayan adamın trade ederek kazanma şansı az.
Ben burda pek yorum yazmam ama 20 yıla yakın borsayı takip ederim geçmişini iyi bilirim bistin bundan 72 bin lerde iken 2016 nin sonlarında bir yorum yapmıştım bu borsanın tarihi zirvesi 90 leri geçebilmesi için teknolojik atılımlar yapması lazım demiştim ki lakin ondan sonra borsa 120 leri gördü bu süreçte ülke ekonomisinde ne gelişti aslında teknolojik gelişimin önemi anlaşıldı ama gerekli atılımlar pek istenilen gibi olmadı ama herşey göründüğü kadar kotu değil şuan tek eksik yönümüzü küresel piyasa da rekabet edecek gücümüzün fazla olmayışı en ufak bir somut gosterge bu bisti şuan uçurur siyasi gelişmeler yüzünden bunlar pek sumen altı kaldı ama artık gündem kalmadığına göre algı farklı türde olusmaya başlayacaktır ve bunca yıllık tecrubeme güvenerek şunu söylüyorum ki 2001-2008 arasında ki yaşadığımız gibi bir dönem yaşamamız mümkün
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında ayı piyasasında tepki dediğimiz şey boğa piyasasındaki kar realizasyonunun aynısıdır. Karlar cebe atılır yeni pozisyonlar alınır.
Rte dedi ki
Kısa Zamanda dolar düşecek faiz düşecek
Bunu da damat Berat başaracak
Çok samimi soruyorum
Buna inanan var mı ? Varsa Nasıl olacak ?
Cepten yazanlar
Eğer mesajı gonderdikten sonra tekrar düzeltmeye basıp cihaz ismini silip gönderirseniz yazılar normal çıkıyor
İlk sekliyle yollarsaniz yazılar çok küçük çıkıyor
Hatırlatmak istedim
Bunlar da ABD faizlerinin ekonomileri ve siyaseti nasıl etkilediği hakkında bir flood.
Arşivden çıkardım, grafikler görülemiyor.
Özeti şudur:Ekonominin iyi ya da kötü olması ne liderin kim olduğuna, ne de ülkenin tek parti iktidarı veya koalisyon ile yönetilmesine bağlı değildir. Tamamen ABD tahvil faizlerinin artması veya düşmesi ile ilgilidir.
usta bir köşe yazarı GAZETE PATRONUNA demiş ki: ''günde 2 sayfa yazarsam 2 altın; günde bir sayfa yazarsam 10 altın isterim''
velhasıl ne kadar kısa o kadar kıymetli..
sözün özü ptesi açılışla full short mu açalım ; yoksa full long mu?
Pek tv izlemem, geçen zap yaparken baktım Binali Yildirim ağlıyor gibi, duygulanmış.
Ulaştırma bakaniyken, tren kazası olmuştu, çoğu genç onlarca kişi ölmüştü.
O cocuklar mi aklına geldi de ağlıyor acaba dedim. Sonra baktım Erdoğan konuşuyor, o esnada ağlamaklı olmuş, kapattım.
Demokratik bir ülkede olsak, tren kazası sonucu istifa ederdi, o koltukta oturamazdı. Bizde başbakan oldu.
Yöneticiler olumlu, olumsuz, icraat ve sonuçlarından 1 numaralı sorumludurlar.
Biatcilar bunu anlasin.
Simdi ekonomi bakanımız, ekonomide olacak iyi ya da kotu herşeyden sorumludur. Başkan da atadığı için 1 numaralı sorumludur.
Ekonomiyi devraldığı hükümet yine akp hükümetidir, yine 1 numaralı sorumlu akp ve yöneten kadrodur.
Lafı dolandırıp insanları ahmak yerine koymaya kalkmayın, bunu yaparsanız bu platformda kendi ahmaklığıniz ortaya çıkar, eğitimli kişileri kandıramazsınız.
İnsan şuna inanamıyor ..
Yahu ekonomi enkaz . Ülke harap . AKP seçimde çoğunluğu kaybetmiş .
Sen yüzde 52 ile başkan olmuşsun
Tüm Türkiye'yi kucaklayacağım demişsin .
İlk icraat Berat ekonomi Bakanı .
Bu neyin hırsı ? 5 yıl baştasın . Yetersiz eğitimli damat zaten enerji Bakanı .
Neyin hırsı ? Gözgöre göre bu atama neden ?
Berat inadı nedir ?
İnanamıyorum
BIST DOLAR BAZLI uzun vade trend desteğini kırdı.
2016 sonunda da kırdı gösterip bir ayı tuzağı yapmış ve yukarı dönmüştü.
Bu kez durum tuzak gibi görünmüyor.
Çünkü kırdıktan sonra kırdığı yere pull back yaptıktan sonra eski dibinin de altına düştü.
Düşüş teyid oldu.
Bu durumda benim 120 bin üstünde son 1 zirve olasılığı suya düşer.
https://i.hizliresim.com/PD0EY5.png
Bu soruya kendinden emin şekilde cevap yazan kişinin hali hazırda Cumadan pozda olması gerek diye düşünüyorum. Pozda olmayan adam da bir izler açılışı görür, sistemine bakar varsa bir ışık poza girer. Şahsi fikrim ve oyunda olduğumda izlediğim yol bu yönde. Ben 300-500 puan kar/ zarara döndüğüm, daytrade takıldığım için böyle düşünüyorum belki.
Yöneticiler şöyle diyebilirler, ben yapamıyorum, yönetemiyorum diyebilirler.
Adamların hakkini yemeyelim, böyle bir hakları var.
O zaman istifa eder çeker gidersin!
Basta Kılıçdaroğlu, tum yöneticilere tavsiyemdir.
Yapamayan gider yapan gelir, o da yapamazsa başkası gelir. Birileri mutlaka başarır.
Ülkemizin yetişmiş eleman sıkıntısı yok.
Ben varım. Yapacaklarına inanıyorum, nasıl yapacaklarına da
1. Bu ülkede faiz çetesi yoktur. Enerji çetesi vardır. Bütün enerji piyasası damat eliyle koordine edilir. ıhaleler, odeme ve devlet garantileri, kur garantileri. Doğalgaz, hidroelektrik çetesi güneşle ödüllendirilmiş ülkemizde GES kurdurmaz. Taşıma ücretini 22 kuruşa çıkarır. Kuzey Irak Kurdistandaki 84 rafinerici benzin, mazot ve naftasını kimin şirketine verir?
2. Damatın ekonominin başına getirilmesi aile meselesi değildir. Enerji çetesinde Consulier olarak başarısını ekonomi, finans ve borçlar idaresinde devam etmesidir.
3. Bu ülkenin en büyük kaynağı insanıdır. Atatürkün de dolaştığı 15 ülkede çalışmış biri olarak "Bir Tğrk dünyaya bedeldir" sözünün anlamını biliyorum. Bu kadar çalışan, üreten, vergisini veren, ev araba almak için dirsek, kol, beyin çürüten başka bir millet yoktur.
Yeni ekonomi politikası insan kaynaklarımız üzerine kurulacak.
4. Kendi sektörümden örnek verirsem. 15 milyon konut açığımız var. 12 milyon ömrünü tamamlamış ve depreme dayanıksız bina var. 22 milyon genç daha 10 yıl içinde ev talep edecek. Konut piyasasında yeni düzenlemeler yapılacak. Kentsel dönüşüm hükümet eliyle buldozerlerle girişilecek. Bu sektorde yabancı yatırımcıya imtiyazlar ve ayrıcalıklar verilecek. Polisiye, adli ve medya örtüsü altında yapılacak büyük peşkeşler. Mesela Dikiltaş, Zeytinburnu, Derbent, Bayrampaşa dümdüz edilecek.
5. Üretm ekonomisi yalan. Çin üretiyor da ne oluyor. İnanılmaz ölçekte batıklar. Tüketim ekonomsi gene hortlatılacak. Ev, araba, Cep telefonu, gezme-tozm yeme içme, Starbuck ve Osmanlı Cafe ekonomisi.
6. Soluduğunuz hava vergi... Rakı almayalı seneler oldu kaç para bilmiyorum bile. Memleket dönüşü getirdiğim 5 dolarlık votka ve viskilerden başka içmiyorum da. Vergiden geriye hiçbir şey kalmayacak. Vergisi çok olanının kaçağı da olur.
7. En büyük kaynak insan dedik. Araplar ve Israillilerin Irana karşı planlarında da bizim insanlarımız, askerimiz, ekonomimiz piyon olarak sürülecek. Bakınız Suriye
Çok daha detaya girebilirim ama birazı da sonraya kalsın.
Evet dolar da faiz de düşecek. Ama bedeli çpk ağır olacak. Çocuklarımızın "Baba bunu görmediniz mi? Neden durdurmadınız?" diyecekleri kadar ağır ve utanç verici. Tıpkı bzim babalarımız 70lerdeki sağ-soi çatışması ve ülkeyi çöle çeviren faşist burjuvaziye engel olamadıkları gibi
Bu işin yöneticiyle falan alakası yok
Üretim özürlü hamsolara 60 yıldır montajdan çıkartıp üretim yaptiramamissin
Boğazına sarılıp mi yaptiracaksin
Zaten üretim yapma kabiliyetleri falan da yok korelmisler
Ya degnekcilik , finansal oyunlar yada montajdan geçiniyorlar
Orada yeni bir oluşum yaratmadan değiştirir durursun
Sen git olmadı öbürü gelsin bu da olmadı diğeri
Olmasının da imkanı yok
Üretim yoksa sen yoksun demektir
Üretici olamayan bir ülke bana göre dunya için YOK hükmündedir
Sorun herkeste, sorumluluk hepimizde.
Vergi veren hesap sorar, biz kaçırıyoruz.
Oy veren, oy verdiği kendi partisine hesap sorması gerekir, hakkımı neden aramadın, savunmadın diye.
Biz biatciyiz.
Burada yazan cahilde 1/80 milyon sorumluluk varsa, eğitim almış kişilerde, ornegin kendimde 1/1 milyon ya da daha fazla, 1/500 bin sorumluluk vardır
Yapmamız gerekenleri yapamadık ve ülke bu hale gelmiş. Yine yılmadan yapmamız gerekenleri yapmamiz lazım.
Cahiliye dönemine girdik.
Cahil ve biatcilara laf anlatmakta zorlanıyoruz.
Okuma, araştırma, öğrenme dertleri yok, bütün zamanlarını, burada yazarak geçiren, kit bilgileriyle başkalarına akil vermeye çalışan zavallılar var.
Evet yetişmiş eleman sıkıntımız yok. Sıkıntı iktidarıyla muhalefetiyle bu kaynağı kullanamamak.
Bu işi biz savunma sanayinde başarıyoruz. İlgi alanımdır öyle uçuyoruz kaçıyoruz demiyorum ama diğer alanlar ile karşılaştırdığımızda savunma sanayinde fersah fersah ileriyiz. Çapımıza göre çok önemli işler başarıyoruz. Aselsan ve Tübitak Sage bu alanın yıldızları. Tabi aksayan kurumlarda var. Adam yerli AESA radarı bitirmek üzere, Çafradı gemi üzerine koymuş deniyor, Ankayı uydudan kontrol edip iletişim mesafe sorununu ortadan kaldırıyor, MKEK bir piyade tüfeği ortaya koyup seri üretime geçene kadar göbeğimiz çatladı.
Orası 82 binde.
Emme ben bu çizgilere pek inanmam.
https://i.hizliresim.com/Y6D58l.png