Yüklü miktarda TL de yakalananlara Allah sabır versin....Para pul oldu resmen....
Printable View
Yüklü miktarda TL de yakalananlara Allah sabır versin....Para pul oldu resmen....
eurobond dan tahvil bonodan konusuyor blomda adam varsa bunların yatırımcısı izlesin .
konusan ekonomistte isbankası muduru ile aynı seyleri soyledi ..isin icindekiler birsey anlamıyor bu isten ben hic anlamıyorum artık ..boyle volatilite ilk defa yasanıyor ( tek kerelik develuasyonları saymazsak ) 4 saatte dustugunu 4 dakkada geri cıkıyor hakkaten sıg islemler olmalı artık ..
TL'de yakalanan arkadaşlara tavsiyemdir.
Gün içerisinde her gün 1 saat ağır spor yapın. Bodybuilding yani. Ağır derken vücudunuza uygun olan limitte. Üzerine güzel duşunuzu alın. Çok iyi hissedeceksiniz.
Ciddiyim.
Tr 2030 9,51 % 4,95
Önemli bir haber olabilir: Tcmb miktar bazlı repo ihalesi açmadı!!!
Kafam karıştı. Sabah sınırsız likidite verileceği söyleniyordu. Başka bir saatte başka türlü bir repo mu açılacak?
Veya Geç likiditeden mi fonlayacak bugün?
TCMB TL vermiyecekmiş. Verdikçe usd alıyorsunuz diye açıklama yapmış....
Türkiye cds 485,56 % 11,05
bali canlı izleyen oldumu...( ekrana baktıgım zaman milletin zararı görünce) dedikten sonra adamın gözleri doldu,yanı dokunsan aglayacaktı...gerçekten yazık bu memlekete....
Tamam anladım da 91 günlük repo ihalesinden de bahsediliyor. Bu olursa piyasada ciddi miktarda likidite kalacak ve hatta likidite açığının büyük bir kısmı da belki geçici bir süre de olsa kapanmış olacak. Bu tcmb'nin para politikasındaki etki gücünü daha da zayıflatmaz mı?
Şu 91 günlük repo ne zaman devreye giriyor?
ulan ********
bir 5 dk sabit dur.
TÜRKİYE CDS 493,71 % 12,92
Şimdi bizim yaşadığımız kriz vs ne derseniz deyin adına, likidite krizi mi?
Bundan amaçlanan, elde edilmek istenen ne?
Sebebi siyasi olan bir olayın, çözümünü zayıf ekonomide bu tarz ekonomik tedbirlerle çözmeye çalışmakla amaçlanan ne?
CDS : 493,97
2 yıllık : 25,50
yorumsuz. ayrıca
Alıntı:
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan son dakika açıklamasında; "Ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında, TCK'nın, Bankacılık Kanunu, SPK mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatıldığı" duyuruldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının da benzer bir soruşturma başlattığı bildirilldi. Emniyet Genel Müdürlüğü de 346 sosyal medya hesabı hakkında adli tahkikata başlandığını açıkladı.
Türkiye cds 513,73
fena artıyor namıssız
Türkiye cds 513,74 % 17,50
https://www.bloomberght.com/cds/turkiye-cds
gidişat hiç iyi değil bankadaki dolarlar güzel de evler arabalar, maaş ve gelirler, hepsi TL ile ölçülen kıymetler, işin tadı gerçekten kaçmaya başladı
bir de asıl eurobondu olanlara üzülüyorum, doların artışına rağmen zarar yazıyorlar.
Sorunuzu kaçırmışım. Benim anladığım likidite çekip gecelik faiz oranını yükseltecekler. Yani piyasadaki likiditeyi kısıp ekonomik bireyleri dolar satıp TL almaya zorlayacaklar. Yurt içi bir çözüm olabilir. 91 günlük repo aşağıdadır.
BASIN DUYURUSU
10 Ağustos 2018 tarihinde yapılan duyuruda; 13 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilecek 2 yıl vadeli sabit kuponlu Devlet tahviline ilişkin ihale bilgileri kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Bununla birlikte, ihraç edilecek senetlerin çeşitlendirilmesi ve piyasaların desteklenmesi amacıyla 13 Ağustos 2018 tarihinde 2 yıl vadeli sabit kuponlu Devlet tahvili ihalesi ile birlikte aşağıda bilgileri verilen 91 gün vadeli kuponsuz Hazine bonosu ihalesi yapılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
merkez bir haftalık repo ihalesi açmamış...
Olur mu? Gelmesin de zaten.. Burda uzun bağlayın diyip millete gazı verdikten sonra tek açıklama yapmadan çekti gitti.. Çok şükür dediklerine kulak asmadım.. Delikanlı gibi burda kalsa idi lafım olmazdı.. Powepc ye hak veren bir kaç kişiden biriyim.. Keşke o da kalsa idi.. Ama o onurlu bi şekilde kaldı burada.. Her itiraza rağmen.. Forumdakiler de kovmuş kadar yaptılar yorumları ile.. Adam da gitti..
Yatırım tavsiyesi değildir...