Lan?!.....
Printable View
Lan?!.....
Türkiye, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika borsalarının dolar bazlı grafiğini atabilseydim buraya atardım. Gerçi her şey ortada.
BİST dolar bazlı olarak diğer üç ülkeye göre çok ucuz durumda.
BİST 30'da hisse senedi noktasında buralar bence alım yerleri ve her düşüş alım için fırsat. (Bu yorumum kaldıraçlı piyasalar için uygun olmayabilir, çünkü kaldıraçlı piyasalarda yüzde iki üçlük oynama portföyü allak bullak ediyor.)
Aşıyla ilgili gelişmeler de çok sevindirici, en çok sevindiğim aşının bulunmuş ve dağıtılacak olması.
Bence insanlık, salgın konusunda insanlık tarihinin en büyük badiresini atlattı.
Biz özellikle şu sıralar mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayalım.
Yine de bırakayım "Evde Kal" adlı şiirimi şuraya: https://twitter.com/memetsen6801/sta...84111252414467
Esprililiğin ve ciddiyetin yeri vardır.
29 bin yeni vaka mı? Herkes birbirinin yüzüne mi hapşurdu?
Önemli pozisyondaki bir sanatçının böyle bir açıklamada bulunması ne kadar hazin?
Biraz önce bir arkadaş mesaj atmış: "Ablamı bu sabah koronadan kaybettik!"
Eskiler vakar dermiş ağırbaşlılığa. Bir delikanlı ağırbaşlıysa, vakursa; yani davranışları ölçülüyse o delikanlı kendini iyi yetiştirmiştir.
"Söz ola kese, başı
Söz ola kese, savaşı
Söz ola ağulu aşı
Yağ ile bal ede bir söz" demiş Yunus Emre
Ağu: Zehir
Yaşamışsınızdır: Bir ortama girersiniz, orada yemek yeniyordur. Sofrada zeytin ekmek vardır sadece. Sizi görünce, "Ooo! Gel buyur kaynanan severmiş. Bir çay doldur abine. Valla olmaz, oturacaksın."
O zeytin ekmek en güzel, en tatlı yemek olur size.
Ne demişti Yunus: "Söz ola ağulu aşı/ Yağ ile bal ede bir söz"
Karşındakine ne verdiğin değil, onu nasıl hissettirdiğin önemli.
Bu kaldıraçlı piyasalar öyle bir mahalle ki bir yanda düğün yapılır, bir yanda cenaze evi vardır.
Özellikle para kazandığımız zamanlar burada sevinç gösterilerinde bulunmamalıyız, bir batan vardır.
Herkes oyunun kuralını biliyor, bu kadar duyar kasmaya gerek yok!..
Ben bunu yapmam; çünkü ben de batmıştım evvelki yıl, ne demek olduğunu bilirim batmanın.
Batmamın yegane nedeni; vadem uzun, yarı param cebimde değildi.
Sık sık, "Piyasa yönünü bilmek bilinmesi gerekenlerin belki de en önemlisi değildir. " deyişim bir deneyimden.
Bakın geçen ay longları nasıl bitirip ay başıyla nasıl apansız ralli başlattıklarına.
Piyasanın yükseleceğini tahmin eden biri geçen aya oynadıysa bitti, bu aya oynadıysa şad oldu.
Vade ayarlama borsadaki durumunuzu işte bu kadar fark ettiriyor.
Tüm bunlardan dolayı bir slogan düşündüm kendime, otomobil sloganları gibi.
Hyundai "Drive your way" mesela, "Yoluna git."
TEK "Vadem uzun, yarı param cebimde. "
Bir de mesela taksicilikten geçiminizi sağlıyorsanız direksiyona siz geçeceksiniz. Esnafsanız işinizin başında olacaksınız.
Burada da portföyünüzü yönetebilecek kadar donanım edinmelisiniz.
Hırslarınızı alt edip bilginizi bir yanınıza temkinliliğinizi bir yanınıza aldınız mı güzel paralar kazanabilirsiniz.
Bilgili kişi hırstan, bilgisiz kişi bilgisizlikten.
Nakide geçtim. Ay sonu kapanışını nakitte izleyeceğim.
Full mu hocam?SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabah düşen zorunlu karşılık haberinden sonra gün baskılı geçti: https://www.bloomberght.com/zorunlu-...irildi-2269489
Piyasa çok sert hareketler yapıyor, piyasanın durulmasını bekleyeceğim.
VİOP bir buçuk saat içinde üç dört bin puan oynadı. Bu hareketleri yakalamak için işten çok iyi anlamak gerekiyor.