Kuru yarım günde %1 e yakın düşüren gelişmeyi merak ediyorum.
Printable View
Kuru yarım günde %1 e yakın düşüren gelişmeyi merak ediyorum.
Detehascilar icin vergi goygoyu yapma vakti :)
Bugün mevduatta vade günüydü...
3. sınıf banka...
35 gün % 12,65 verdiler 150 k TL için.
Kabul ettik.
Etmesek ne olacak...
Kurda da, mevduat faizinde de 1,5 sene kadar (tümüyle bir tahmin) önceki yerdeyiz...
Hani şu enflasyonun % 10 nun altında olduğu dönem...
"devletin kayıtları var"...:)
Komedi..
Hepimizin elinde fetöcü siyasilerin, bir kısmı hala bu ülkeyi yönetiyor, Fethullah Gülen'le fotoğrafları var.
Onu öven sevgi saygı dolu sözleri var hafızalarımızda.
Özledik gel diye salya sümük ağladıkları videolar var.
Onu ve eserlerini (!) destekleyen, ona devletçe gereken tüm desteği verdiklerine dair demeçlerinden bir demet var.
Devletin kaydıymış...
Aklımızla, hafızamızla alay eden komik köftehor...
O adamın bankasına para yatırdı diye kimileri içeri atılırken, onun bankasının sigorta şirketinin yöneticileri hala aramızda...
Bu mu var dediğin devlet kaydı?
Tamam söyle o zaman. YÖK ün imamı kim? Devlet üniversitelerinin imamları kimler?
Devlet bu kadar aciz mi? Yoksa bulmak mı istemiyor?
Bulmak istemiyorlar çünkü FETÖ nün beyin takımı üniversitelerde. Ayak takımı bulunsa ne olur, bulunmasa ne olur? Şimdiye kadar ayak takımlarını buldular. Beyin kısmına dokunamadılar.
Yalçın Koçak ben ispatladım belgelerle savcılığa verdim bir kere bile, ne beni ne ismini verdiğim adamları ifadeye çağırmadılar diyor!
Yalana dolana lüzum yok! Gerçekler acıtır!
15 temmuzda Hkk. abidin ünal'ı göz altına alan astsubayın evinin aranması talebi mhk.ce niye reddedilir.?
çünkü adamın biraderini Hsk'ya teftiş kurulu başkanı yapmışsın, tepedekiler bunu bilmiyor mu ..?
https://odatv.com/kim-bu-astsubay-28101958.html
Fetö yü bir KÖPEĞE benzetiyorum...
AKP onu tasmasından tutup gezdirebileceğini,istediği zaman sevmediği kişi ve kurumların üzerine saldırtabileceğini düşündü...
Saldırdı da....
O zaman "KULLANIŞLI/CİCİ KÖPEK" di
Köpek ne zaman ki zincirinden boşanıp AKP e saldırdı "KUDUZ KÖPEK" oldu...
Siz konuyu getirmeden ben önlememi alayım:CHP nin içinde 1 tane bile Fetöcü yoktur...
Olmamışdır.....
Bundan sonra da olmayacaktır....
saygılar/başarılar
Bu bir teror orgutu ise ne istedilerse yapmadik nedir
Dolar düşünce topiğin şirazesi yine kaymış. :)
grafiğe gerek yok,ben bunu yıllardır söylüyorum.TL pişmanlıktır. adi teneke tut,daha çok kazandırır.görüyorsunuz çin parasının değerini zorla düşürmesine rağmen dolara karşı değer kazanmış.bizimkiler dolar yükselmesin diye takla atıyor ama sonuç ortada.neden çünkü üretimin yetersiz çok tüketiyorsun ve borçlanıp hesapsızca harcıyorsun senin paran asla değerlenmez artık arkadaş.taa ki yeni akıllı bir yönetim gelene kadar.haa gelirmi kolay değil.
Arjantin demişken; seçimler yapıldı ve ülkeyi krizden çıkartması beklenen ve yaklaşık üç yıldır iktidarda olan neoliberal makri koltuğu kaybetti.. yerine ise ülkeyi 2000 yılından itibaren makriye kadar yöneten ekip tekrar seçildi..
İlk icraatleri dolar alımına kısıtlama getirmek oldu.. aylık alım limitini 10 bin dolardan 200 dolara indirdiler..
Malum, dünyada dth oranı en yüksek ülkelerin başında Arjantin..
Biz ilk üçte olabiliriz bu arada.. Arjantin'in bu hamlesi bize liderlik yolunu açabilir 🙂
"Türkiye muhteşemdi. Sorun çıkarmadılar. Ateş etmeye başlayabilirlerdi, o zaman onları etkisiz hale getirirdik"
ABD Başkanı Trump, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürülmesinde Türkiye'nin rolüne ilişkin soruyu cevapladı.
Hem övüyor hem yerin dibine sokuyor.
Bütün üniversite hastaneleri iflasın eşiğinde..
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/s...r_borclu.html#
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da Beyaz Saray'da Başkan Donald Trump'la yapacağı ziyaretten bir hafta önce New York'ta önemli bir duruşma var.
Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı yargılayan New York Güney Bölge Federal Mahkemesi bu kez bankasının kendisini, kurumsal olarak yargılıyor. 5 Kasım'da bu davanın duruşması yapılacak.
22 Ekim'de yapılan ilk duruşmaya Halkbank avukatları katılmadı. 5 Kasım'da katılacakları da şüpheli.
Ancak iş çok ciddi ki Halkbank'ın 2017 yılında anlaşma imzaladığı, ABD'nin etkili lobi şirketlerinden Ballard Partners, anlaşmayı tek taraflı olarak feshetti.
Lobicilik faaliyetleri ABD'de şeffaf şekilde yapılıyor. Dolayısıyla Ballard'ın Halkbank'la yaptığı anlaşmanın bedeli de biliniyor; Halkbank bu şirkete ayda 125 bin dolar -evet yanlış okumadınız- ödüyordu.
Trump'a çok yakın iş adamlarından Brian Ballard'ın sahibi olduğu şirketin Halkbank'tan alacağı aylık 125 bin dolardan vazgeçerek anlaşmayı feshetmesi, durumun ciddiyetini de ortaya koyar nitelikte.
Üstelik iddianamede ortaya konulan yeni iddialar -ki AKP hükümetinin bir ara makbul insan gördüğü Reza Zarrab'ın ifadelerine dayanıyor- çok ciddi. İddianamede, Zarrab'ın 17-25 Aralık sonrasında Halkbank üzerinden İran'a yönelik yaptırımı delme şebekesini yeniden oluşturmak için, Türkiye'de dönemin hükümetinin en etkin isimlerine “ulaştığı” iddiası öne sürülüyor.
çünkü sistem vakif üniversitelerine şuna buna kaynak peşkeşi biçiminde yürüyor göztepe ssk da 40tl olan röntgen devlet katkılı bir medikal de 300tlye kadar cıkıyor. ak partisi destekçilerine hoş görüneceğim diye abuk subuk bir sistem getirdi şimdi o da yüzdürülüyor iflas halinde.
https://i.hizliresim.com/M1ZJ9g.png
Dolar 5.63 aşağı kırarsa hedef 5.20 ler.
YTD
y
Alacağım zaman yazacağımı belirtmiştim .
Bugün biraz yüksekte olsa 5.725 dan yerine koydum sattıklarımı .
Hemen ilk iş günü mb toplantısı yapar 500 puan indiririm. Neden yapmıyolar ? Dolar bu kadar çok gerilerken.
Gene 5.60 civarına kadar fed faiz indirimini fiyatlar diye düşünüyorum,oraları kırarsa hızlı aşağı sarkabilir.
Yukarı formasyonların hiçbiri çalışmadı.Aşağı riskler daha fazla artık...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Döviz sert bir yay gibidir. Kurulurken ve gerilirken değil geri fırladığında faiz onu durduracak tek takozdur.
Eğer bu takoz yerinde değilse önüne ne gelirse patlatır atar.
O nedenle merkez bankaları yay fırladığında önüne koyacakları takozu iyi ayarlamalıdır.
Yay kurulurken bu takozu uzak bir yere taşımak yay fırladığında takozu yayın önüne yerleştirmek için yeterli zaman bırakmayabilir.
5,72 2018 kur şokundan beri alçalan takozun sağlam desteği.dikkat edilirse oradan sekti.ema200 5,65 ve sinsice artıyor.TL nin hiç bir hükmü kalmadığı için dolardan başka bir yol kalmıyor.
Fed faiz indirimi kesin. Fiyatlandi o. Onemli olan gelecege yonelik verilecek olan mesajlar.
Eger bitti, ara veriyoruz derlerse is degisir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bağdadi operasyonu - ABD'nin eski IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk: Türkiye'nin açıklaması gereken bazı şeyler var
"Türkiye'nin açıklaması gereken bazı şeyler var. Bağdadi, Suriye'nin doğusunda veya Irak'ın batısındaki geleneksel bölgelerde değil, Türkiye sınırından birkaç kilometre uzakta, Türkiye'nin 2018 başından beri askeri gözlem noktalarıyla koruduğu İdlib'de bulundu. ABD'nin, sınırın hemen diğer tarafında bulunan NATO müttefiki Türkiye yerine yüzlerce kilometre uzaklıktaki Irak'tan kalkarak böyle bir operasyonu yapması da çok şey anlatıyor. ABD'nin operasyonu Türkiye'ye haber vermediği, yalnızca sınırına yaklaştığında bildirimde bulunduğu söyleniyor. Bu, ABD'nin Rusya ve Suriye gibi devletlere karşı tutumuyla aynı.
https://www.bbc.com/turkce/amp/haberler-dunya-50208647