Acayip çalkalıyorlar bakalım nolacak? Çok heyecanlı. :oleyo:
Printable View
Bu şekilde giderse ilk 7 geçilmez
Yerimiz belli oldu sayılır
Ve bu veriler eşliğinde
45 günde
800 bin test
100 bin vaka
2500 ölüm
Ve bunu nüfusa uyarlarsak
80 milyon test
10 milyon vaka
250 bin ölüm
Ama biz azalma verisi formülü olarak düşünürsek
50 milyon test
2 milyon vaka
30 bin ölüm
Bugun iyi calkaladilar. Neredeyse hee sey kazanclarini geri verdi
Çok daha iyi bir sonuç çıkacaktır.
Newyork eyaleti 3000 antibody test yapmış.
%13ü atlatmıs hastalığı haberi yok. Ya da grip oldu sanıyorlardı.
Biz de de bu olay başlarsa en azından antikora sahip olanlar ekonomiye salınabilir hızlı toparlama için
NEW: The first phase of results from a statewide antibody study are in.
We collected approximately 3,000 antibody samples from 40 locations in 19 counties.
Preliminary estimates show a 13.9% infection rate.
https://twitter.com/NYGovCuomo/statu...255438338?s=19
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Texas petrolde batan battıktan , mallar devronulup yeni sahibini bulduktan sonra ralli başlamış olabilir
İlk defa böyle coşkulu bir 23 nisan kutlaması görüyorum. Gözlerim yaşardı. Bu millet zor şartlarda birleşen bir millet. Gazi meclisin kurulmasında payı olan başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere herkesin canına rahmet
Duydunuz dimi gidişini...[emoji16]
Bunu fiyatlamaya başladık işte. Daha bu başlangıcı...[emoji173]
Dow eksiye gidiyor
Valla millet bu karantinada bu bayraklari nasil bulmus helal olsun.
Guzel olmus. Su zamanda bundan iyisi olmazdi herhalde. 29 ekim 2023 de 3 gun 3 gece kutlanmali. Zaten pazara geliyor. Pzt yi tatil yaparsin 3 gun kutlarsin
Seyahat kisitlamasi var kim nereye gidiyor.
Birileri bu coşkuyu görünce çatlıyordur eminim. Bundan dolayı kuduz fatih tezcanı piyasaya salmışlar atamıza saldırması için.
İşin acısı onun virüsünün aşısı yok...
Dowda shortçuları kuzu gibi ne meletiyolar ya resmen komedi
İlgili şahsa laf yok sayesinde altında sayılı zenginlerden oldum.. Allah razı olsun.. Ölürse şimdiden toprağı bol olsun
Sp 2810 üstünde bizim viop 116500 acar. Dowun palası da bizim pala da shortcu sevmiyi.
cumhuriyetin ve Türk devletinin kuruluşunun ne kadar zor şartlarda ortaya çıktığını rahatça görebileceğimiz bir yazı..
http://transanatolie.com/English/Tur...mans/ejz31.pdf
THE OTTOMAN EMPIRE 1850-1922 - UNAVOIDABLE FAILURE?
(Osmanlı İmparatorluğu 1850-1922 : Kaçınılmaz Başarısızlık (Çöküş) ?)
Giriş bölümünde net bir fotograf var..
"It is a safe assumption that a state can be deemed to have failed in its primary functions if it has shown itself incapable of defending its territory and of keeping together its population. Judged by these standards the Ottoman State of the Nineteenth and early Twentieth Century was a failure"
Bu cümleyi
"eğer bir bir devlet topraklarını ve insanlarını korumaktan acizse devlet olmanın temel fonksiyonlarında başarısızlık gösterdiği rahatlıkla söylenebilir..Bu standartlar ışığında değerlendirildiğinde 19.yy ve erken 20.yy Osmanlı devleti bir başarısızlıktı "
şeklinde yaklaşık bir çeviri yapabiliriz.. 1850 ve 1922 arasında başlıca rakip ülkeler (ingiltere, rusya, almanya vb) ile oldukça çarpıcı karşılaştırmaların yer aldığı bu yaklaşık 10 sayfalık yazı boş bir zamanda okunabilir..
Bunlara çok takılmamak lazım. Şerefsiz, vatan haini, işbirlikçi, ülkesini satan her daim oldu bundan sonra da olacaktır..Vahdettin'i hatırlayın..Atatürk'ün tutuklanması için işgal güçlerine mektup yazmıştı...
Atatürk, milletin egemenliğini saraydan alıp millete verdi, şimdi egemenlik milletten alınıp tekrar saraya verildi ki maalesef ülkedeki sorunlar bununla beraber doruk noktalara çıktı..
Tekrar egemenlik 2023 yılında saraydan millete geçecek...
Çok değil daha geçen yıl milletin egemenliğine ipotek koymak isteyen saray egemenliği belediye seçimlerinde sağlam bir tokat yedi, daha da büyüğünü 2023'de yiyecek adım gibi eminim..
Dolar 5 kuruş inmiş borsamız kapalı olmasına rağmen fırsatçılar 7 tlyi gösterebilirlerdi aslında ama dünden beri iyi haberler borsamızın kapalı olmasına rağmen doları iyi baskıladı Dow uda gecede asyanın yeşili olursa sabah güzel bir yukarı GAP yapabilir ytd
Bu fareleri nasıl temizliyorsunuz?
Bilgisayar. :he:
Türkiye Bayrağı Yiğit ToprakK
@topraK_Ygt
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde yer alan Hacı İhsan Gültekin Camii.nin minaresinden İzmir Marşı çalındı.
Teşekkürler hocam.Yıkılacaksınız siyasal İslamcılar
bir çok değerlendirme dünya genelinde 2019 şartlarına dönüşün 2-3 yıldan önce olmayacağını gösteriyor..
Türkiye şartlarında bu durum çok daha geç olabilir.. ilk başlangıçta iç tüketimi tüm ülkeler arttırmaya çalışacak.. bizde dahil.. ayrıca aşırı (ve tehlikeli) bir kredi büyümesi Turkiye ozelinde bekliyordum ki zaten başladı..
ayrıca yerli tedarik zinciri bir çok ülkede ön plana çıkacak.. bu durumun bizim gibi ülkelere yansıması ihracat pazarlarımızdaki bu duygusal dalgalanmaların net biçimde pratiğe dökülmesi ile daha görünür olacak..turizminde uzun süre bütçeyi dengeleme fonsksiyonu olmayacağını kabul edersek reel ekonomi anlamında 2019 şartlarına 5 yıldan önce dönülememesi oldukça mümkün..
borsa konusu ise ayrı.. toparlanma emareleri başladığında ve enflasyonist dalga ile beraber değerlendirildiğinde nominal olarak güçlü bir tepkiye neden olabilir.. ancak dolar bazında nasıl seyredeceği ciddi bir muaamma olarak kalacaktır.. nitekim son 7 yılda çok daha canlı ekonomik şartlarda bile dolar bazlı erime durdurulamadı..
İmf ile anlaşmadan bu durum uzun vadede fırsata çevrilebilir ama kim yapacak ki?
Sağlam bir ekonomik proğram ve senelik 10 milyar dolar cari fazla hedefi ile herşeyden kurtulabiliriz. Program uzun vadeli olsads açıklanması bile olumlu bir giriş sağlar.
mark minervini ismini bilen bilir...adam 3 defa abd borsa yarışması şapiyonu,milyar $ serveti var...kitabını da okudum,stage1-2-3-4 teorisi muhteşemdir..geçen hafta dow shortladı ve ogün bunu twitter hesabından yayınladı...bu adam bir şey diyorsa,piyasa dinler...dikkat edin derim...
dün bu tweeti attı:
Proof of concept today; took a 31% profit on half my TDOC this morning while it was up, and my DIA short is now about 800 Dow points in my favor. Winning on both sides - long and short - on the same day is NICE!
Altında beklentiler düşük tutuluyor olabilir. 5000 dolar hayal olmamalı
İmf ile anlaşarak da yapılabilir.
Popilist, oportunist,
ve dahi
nostaljik ve alerjik
yaklaşımlarla olmaz.
Ortada bir fatura var.
Ve biz bunu ödeyeceğiz.
Ne kadar erken, o kadar iyi.
Doğruyu bir tek sen bilmiyorsun.
Ama doğrunun bir bedeli var.
Yanlışın bedeli daha büyük gerçi. :he:
Yeni bir yönetim sistemi icad etmemiz lazım.
benim naçizane teklifim;
Başkanlığın yanına senato ilave edilmeli.
meclisi 300-400 milletvekiliyle
Baraçırları açarsın. dar bölge seçersin,
senatoyu da 60-70 bağımsız kişiyle kurarsın. (zon 5 yıl parti ilişiği olmamış, toplumda temayyüz etmiş kişilerden ve seçilme kaygısı olamayacak bir yapıyla, icabında ölene dek mokoko.)
Devletin bağımsız kurumlarını; adalet, merkez bankası, sayıştay vb.
senatoya bağlarsın.
İşleri başgan yürütür.
yasaları meclis yapar.
devlet tapusu senatodadır.
Nasıl fikir?
Ben icad ettim. :he: