Herifin milleti rahat uyutmaya niyeti yok 133,250 oldu.
Printable View
Herifin milleti rahat uyutmaya niyeti yok 133,250 oldu.
altının risk oranı fon kriterlerine göre 6-7 arası bi şey yani değerli metal çok volatil... gümüş ondan beter... yani aslında yurttaş altına yatırım yaptığında ( ayşe teyze muharrem amca ökkeş & satılmış dayı , kız ismet , arzuhalci nejla v.b. ) dolara yatırıyor parayı ... uluslararası piyasadaki ons bazındaki altının değer artışı beklentisi ile yatırım yapmak riskli 6-7 işte... mesela amerikada arkansasta yaşayan john geçtiğimiz senelerde 1900 dolares alsa eee ne oldu şimdi parası 1700 küsür dolares... ya 1300 olursa ?
Yarın sabah 115.500 açılış cepte dowun açılışına kadar 115.500 - 116.300 arasına sıkışırız.
Sen gümüş al dedikten sonra açtım grafiğini biraz inceledim...
Hoşuma gitmedi ne yalan söyleyim...
Millet halen 2011 yılındaki altın/gümüş rasyosuna gelir diye alıyordur, ama bir daha gelmez...
Artı gümüş şubattaki 19 - 11 düşüşünde, içinin ne kadar boş olduğunu gösterdi bence...
Altın o sıralar %12 civarı düşmüştü çünkü...
Koç abey iki gündür çıkış yorumları yapmaya başlamış boğalar dikkat etsin 20 bin puan aşalardayken düşüş naraları atıyordu 20 bin koydu üstüne şimdi de burdan çıkış yorumları yapmaya başlamış temmuza kadar aman dikkat 🙏🙏🙏
Altın & us tahvil
YTD
https://i.hizliresim.com/wGZ8Hf.png
bir kaçkişi var.
hep susarlar.
ama ben bişey dedimmi hemen bana atıfta yazarlar.
biride hiscii bunların.
Gümüş 1 yıl içünde en büyük kazanç getirecek düşüncesindeyim yine koç abi terse düşüş bekliyormuş öylede kendinden eminki alında görün dercesine pala çok kişinin parasınıda almış sağlığınıda
Sen de bu şans oldukça bu bankalar gitmez sayın laguna :oleyo:
Bugün gerçekten şaka gibiydi, düşmeyen endeks, düşmeyen bankalarda akbankın neredeyse 30 mn lot satılıp -1 düşmesi...
Tabi benim bankalara bakış açım dün itibariyle tamamen değişti, değişti dediğim belirsizlik anlamında, yön aşağı diyemem, ama yukarı için de gelmemeleri gereken seviyelere geldiler...
Banka taşıyor olsaydım dün kesinlikle stoplamış olurdum...
Stop seviyeme tekrar geldiğinde tekrar alırdım...
Koç abey ne dediğini ne yaptığını kendinde bilmiyon vallahi bu şekilde senin bin kez batmış olman lazım yav bir kerede yön tahminin tutsun be abey hala yine çok bilmiş kendinden emin şekilde yorumlar yapıyorsun ben senin çok yaşlı birisi olduğuna bile inanamıyorum ya bırak abey burası vop topiği senin yönteminle burda yeniler para yetiştiremez alma insanların ahını
bir kaç adam bu forumda.
sadece bana yazarlar.
bir dertleri var ama nedir bilmiyorum.
özel tutulmuş adamlar sanki.
Eğer bugün ki akbank satışı korkutma oyunuysa tahta uçacak demektir. Göstere göstere tek kurumdan yapılan satış ürkütücüde olsa dediğiniz gibi o satışa sadece yüzde 1 düşmesi ve kapanışı da 5,90 trendinde yapması sanki daha bi albenili oldu. Hisseler dipten zıplamadan önce son bi geri adım atarlar. Akbank geri adım attıyla hep beraber zıplatmak lazım. Ytd
Ve dikkat ettiyseniz 5.90 trend altına kırılma olduğunda hacim azaldı ve günlükteki bollinger bandı olan 5.87 ye sessiz dokundu. Sonra gitti 5.90 üstüne geri döndü. Tam sinsi spek oyunu gibiydi.
Bu son MSCI şikayeti benim şikayetime benziyor. Alıyorum yükselmiyor satıyorum düşmüyor.
Adamlar etkinliğini kaybetmiş durumda bence.
BBHT'de ABD bankalarının yatırım işlerinde Volker kuralını gevşetecekerini vs söylediler.
O zaman iş değişir, ABD bankaları kendi hesabına daha fazla hisse alır satar, direnen ezilir gider.
Yani tam olarak latife denmese de tariz yaptım denilebilir...
Eğer grafik paylaşıp foruma katkıda bulunuyorsa, biz de saygısızlık etmeyiz, katkılarının devamı için...
Zaten kendisi benim engel listemde, başkası alıntılamadığı sürece ne yorumlarını ne de grafiklerini görmüyorum...
Forum tarafından bu kadar sevildiğini bilmiyordum...
şuraya iki yazı yazdımmı.
çıkar gelirler.sinirlerimi bozarlar.
sonra giderler.
başkada bir yazıları yoktur bunların.
X30 da trend bitti gözüküyor.
Yarın çok hacimli yukarı alması lazım yoksa pazartesinden itibaren insanlar dolar, altın, gümüş ne alsak düşünmeye başlar. VIOB erkencidir şimdiden düşünülmeye başladı.
Ak Yatırım bugün iyi para istifledi, o yarın alıcı olabilir.
Abey beklentini söyle emin konuşarak insanları hem yem ediyosun hemide doğru pozda olanların algısını bozuyorsun ama vallahi şaşırdığım şey birkerede olsa doğru yönde bir tahminin beklentin olmaması birde abey düşerken 48 hedefini basbas bağırıyordun bu forumdakilerden bir özür dilemen gerekmezmi yaşın itibariyle ben sana gerçektin kızdığımdan değil bu yazdıklarım ben seni borsaya ilk girdiğimde takip etmiştim bir kere epey bir zarar etmiştim tabiki suçlusu sen değilsin bendim
Xu100 de daha net sat sinyali gelmedi. 113 bindeki trende bile yanaştırmadılar. Yani bu kadar güçlü gidişat az rastlanır.
Akbankı ne zamandan beri takip ediyorsun bilmiyorum ama bir ara CREDİT hunharca satıyordu, o zamanları hatırlıyor musun...
Bu satış bana onun devamı gibi geldi, muhtemelen çok büyük bir fon ( black rock, fidelity) tarzı bir fon topyekün bir çıkış yapıyor gibi...
Kağıt her ne kadar teknik olarak alıma müsait görünse de bu montanlarda satışlar zamanlamada epey bir öteleme yaratabilir...
Tabi hiçbirşey olmayabilir de bunu yarın ve ilerleyen günlerde daha net görebiliriz...
https://i.hizliresim.com/BzwtZB.png
dun soylemistim oppenheimer fon'un satisi
dun meksa'dan garantiye gomduler
bugun de ak'dan akbanka gomduler
haftalarca anadolu efese gomduler neyse bitti ! 37-38 milyon lot
bu adamlar Turkiye'den cikiyor sanirim.
portfoylerinde 3 hisse vardi aefes, akbank ve garanti (cok ciddi oranda)
neyseki aefes'i bitirdiler zulum bitti ! bankalara yeni basladilar ! bakalim ne kadar surecek satislar
Yine akbanktan bahsedeyim. Üç gün önce halk gaza geldiğinde akbank 5.87 de duruyordu. Halk coştu geldi 5.87 de pişti oldular. Sonra halk uzadı gitti. Halk gidince akbank 5,87 den zıplamaya başladı ve 5 dakikada 6.01 e gitti 5 dakikada 5,89 a geri döndü ve günü 5,99 kapattı. Sonrasında 6.22 ye gitti ve bugün 5,87 ye geri dönüp çıktığı deliği kontrol etti. Günü de 5,90 desteğinde kapattı. Yani dönüp dolaşıp ters çanağı yaptı. Burdan yukarı zıplarsa yüzler güler mi :)
tüm gün LONG beklesin , akşam seansında 900 puanlık iş yap..
anlaşılır gibi değil..