0.35 dedi çok net hatırlıyorum.
Şimdi kontrol ettim büyük ihtimalle şu tabloya bakıp savdı başından:
http://www.qnbfinansbank.com/popup/m...i-mevduat.aspx
Burger'a bağladım 4.5% tan 3 ay.
Printable View
0.35 dedi çok net hatırlıyorum.
Şimdi kontrol ettim büyük ihtimalle şu tabloya bakıp savdı başından:
http://www.qnbfinansbank.com/popup/m...i-mevduat.aspx
Burger'a bağladım 4.5% tan 3 ay.
kim kime ne taşıtıyor görecez. TL bazında aylık %2 net getiri olmadan TL den 15 alsan ne olur 16 alsan ne halta yarar? aylık %2 net getiri yıllık %27 mevduat faizine eşit oluyor. Bu oran verildiği gün TL yi ancak düşünürüm. şimdi dolar faizi %5'e vurmuşken kusura bakmada ben dolar toplamaya devam ederim. geçen sene bu zaman dolar 2,90 civarıydı. 3,5-2,9=0,6 yapar. bu halde bile dolar %21 net getirmiş üzerine dolar faizinide koysan %24 ten aşağı yapmaz. sizinki tipik TL ci uyutması bende böyleydim çok şükür uyandık. spek diyor yahu, EURUSD paritesine bak bakalım 1,03 ten 1,14'e geldi. bugün 1,03 parite olsa dolar 3,9+ olurdu. EURUSD yine düşecek. geçen sene bugünler yazılanları eski forumdan okuyorum neredeyse senin yazdıklarının aynısı. bu üçkağıt ekonomisi tekerürden ibarettir,ANLAYANA....
Sakin olmak gerek..
1. Daha evvel faiz yüzde 20 olmadan TL ye geçmem diyodun yüzde 27 ye mi çıkardın..
2.2.90 3.90 arası sende seyrettin..Maliyetin 3.64 7 aydır dolardasın dolar 3.51
100.000 dolar almış olsan şimdi 102.000 doların olurdu..358.000 tl eder..
364.000 tl ise yüzde 6 kazandı..385.000 tl oldu..
Zararın 27.000 tl..
100.000 dolarda bu..
Öyle çakıl taşı ile oynamıyoruz..öyle olacak böyle olacak batacaz demekle olmuyor..
3.85 dolar kurunda sen başbaşa oluyorsun..
1 ay sonra dolar atıyorum 3.48 olsa senin başabaş noktan 3.89 olacak..
6 ay sonrasını sen hesapla..
6 ay sonra dolar 4.20 olsa aslında sen hiç birşey kazanamamış olacaksın ama en büyük yaygarada senden gelecek eminim..:oleyo:
Herşeyin bir zamanlaması var..
Dolarında zamanlaması var..
Borsanında mevduatında..
Heyecana gerek yok..Millete gaz vermeye de gerek yok bence..
2015 ağustosda 20 de dolar 3 tl yi vurdu..
2016 eylülde 2.95 idi..
13 ay boyunca tl de olanlar yüzde 10 faiz aldılar..
3.30 oldu başabaş noktaları..
3 ay sonra 3.65 olacak..dolarda 3.50 şu an..
Bu kadar yaygara 2015 ağustodan beri TL ciler karda yahu..
Haa tabikide eylül gibi dolara geç ocak da 3.85 den boz..
bişi demem eyvallah..
ama zamanlamayı tutturmazsan hiç bişi kazanamazsın..
Power in asagi yukari 800 k tl si vardi ve en son full dolara gecmisti buda asagi yukari 220.000 usd eder gudwane...yani o zarari 2 ile carp hadi diyelim bi kismini usd faizi ile telafi etti yinede nerden baksan 40-45 k zarari var ( kur zarari haric ) . power yanlis zamanda kaldin sen dolarda dostum buda senin sorunun hic kusura bakma .
...............
Sn.PowerPC öncelikle hoşgeldiniz... Her tür fikre açığım... Her tip yazılan mantıksız dahi olsa beyin fırtınası der yine kabülümdür... Lakin eski sayfalara bakarsanız USD 5 TL, orada 6 TL oradan 7 TL olacağını yazdığınız gün gibi hatırlıyorum... Benim cevaplarım ise bu piysada 20 yıldır olduğum ve öğrendiğim tek şey mütevazi olunması gerektiği ve BIST in 10,000 de olabileceği, USD ın 10 TL de olabileceği ama bunun mantıkla bir ilgisinin olmadığı yönünde idi..
Yani şu an allah aşkına BIST in 101,000 puan olmasının ne mantığı var...
S&P not düşürdü... Tınnnn... BIST 75,000-72,000
Moddy's not indirdi.... Tınnnn...BIST 75,000-72,000
15 Temmuz darbe giriişimi oldu... BIST 75,000-72,000
FITCH not indirdi... Ertesi gün... Ve müteakip günler soluksuz...
BİST 80,000 sonra 85,000 oradan 90,000 sonra 95,000 vaoww dedik şimdi 100,000.....
Nerde bu yukrıda saydıklarımın fiyatlaması... Olması gereken 75,000 lerden 65,000 lere doğru bir süzülüş ve oradan kademli yükseliş ile BIST in olması gereken yer şu siyasi ortam ve konjüktürde 75,000-80,000 aralığıdır...
Ne derseniz deyin... Üstü köpüktür... Elllerine mal verecek adam arıyorlar....
USD ise 3,65-3,75 TL arasında durmalı idi... Ama asla 4,50 TL olması için mantıklı tek bir sebep yoktu...
Ama sonuç;
BIST 101,000 ve USD 3,50 TL...
Yani; mütevazi olalim ve mantıklı davranmayı rasyonel olmayı bırakmayalım...
Sn.Gundwane
516 aylık Türkiye tecrübem dediğinizi onaylıyor... Lakin Türk Ekonomisi iyi yolda mı kötü yolda mı bilen yok!
10 yıldır bir ay dahi boş durmamış olan gayrimenkulum 6 aydır boş. 1 kişi dahi sormadı!
Etrafım KİRALIK ve SATILIK ilanları ile dolu...
Büyüme %5; konut satışları tam gaz deniyor...
Ama SAXO CAPITAL gibi dev bir Danimarkalı aracı kurum ben bu ülkede daha fazla işlem yapamam aşırı spekülatif ve riskli raporu ile Türk finans uzmanlarının tazminatlarını vererek kepenk kapatıyor...
Ama USD 3,50 TL...
Bir haftada USD 2,90 TL den 3,94 TL oldu... 6 ay önce....
2014 Ocak ta ise; 2,08 TL den sadece 24 saatte 2,38 TL ye zıpladı.. 500 baz lık faiz artışı zor frenledi....
Haklısınız Sakin olalım ama temkinli olalım... Bu piyasa adama öyle bir tokat vurur ki; Osmanlı Tokadı halt etmiştir yanında...
Ben o zamanda dedim... 3,55 TL altında kademeli alırım diye... 3,53 TL den başladım kademeli alışa...
Şu an portföyümün %90 ı TL de %14 faiz ile... %10 u USD da... Bu rakam şu an dan itibaren USD lehine evrilmeye müsaittir...
Bu ülkede; ne petrol, ne altın ve arsa arazi ne gayrimenkul.... Ne de BIST( Şanslı İseniz o ayrı-LOTO gibi)
Üzülerek belirtmek isterim ki; paranızı korumanın tek yolu...
%50 TL faiz de; %50 USD da...
Siyaset zaten olmuş GOY GOY...
Milleti düşünen yok...
Bu ekonomi maalesef altta kalanın canı çıksın ekonomisidir....
gund arkadaşım ben artık forumda fazla zaman geçiremiyorum, şimdi diğer konuya gelirsek benim ortalamam bu baharda topladıklarım ile 3,55 ten 3,51'e indi. buna dolar faizini katmıyorum onun yeri ayrı. benim yaygara yapacak zamanımda yok. şimdi olaya gelelim sende biyorsun ki dolardaki patlamayı TL vadede olan asla yakalayamaz bu %95 böyledir. haa ikisini becerebilene saygı duyarım bunların sayısıda marjinaldir. amacım polemik değil 2013 te başlayan büyük resme bakmak gerekir. biz artık uzun süre 2003-2013 arası hesapsızlığımız ve israfımızın acısını çekeceğiz ve çekiyoruzda. TL deki %100 deval bunun sonucudur. ve bu kafayla bu ülke devalden uzun yıllar kurtulamayacak. hükümetin sıkıştığı anlarda ilk soyacağı kesimde TL ciler oldu ve olacak. Benim hesabıma göre en geç eylül sonu TL emisyonu yani para basılması azıtacak bunu bu günden görüyorum. isteyen katılır isteyen katılmaz beni de ilgilendirmez. eğer buradaysa umutabi ve Ahme ye çok selamlar.
Abd çıkıp çatır çatır dolar basmaya devam ederse ne yapacaksınız? Adam yüksek kurdan çok ciddi rahatsız, elinden gelse doları 1 tl yapar gider çini batırır ama çok aşırı borçlu ve hantal olduğu için beceremiyor. Trump faktörüne dikkat etmek lazım ben dolara da tl ye de altına da güvenmiyorum açıkçası.
130k bir para kaldı elime yine de tl mevduat yaptım; oranlar bence cazip.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yazdıklarının hepsini okumadım baya uzun neyse ben 7TL hedefini 2019 sonu için koydum. hemen olacak asla demedim varsa böyle bir iddia ss koysunlar özür dileyelim. bizim kimseden korkumuz yok. trion seninlede polemiğe girecek zamanım yok. herkes ettiğini bulacak. ben TL ci alışkanlıklarımdan çoktan kurtuldum. öyle 3-5 le derdim olmaz. benim gördüğüm başka gelişmeler var onlarıda ara sıra burada yazarım.
Dostum 3.64 dolar maliyetin vardı..sen yazdın bunu..
Hemde full dolardayım cüzdan da bile tl taşımıyorum dedin..
3.55 den 3.51 e düşürdüm diyorsun..
2-3 gün iğne barlar dışında 3.50 nin altını sağlamından görmedi daha dolar..
Sen ne ara 3.51 e düşürdün ortalamayı..
Hem de arkadaşın dediği gibi oldukça yüksek miktarda dolar taşıyordun..
????????????????????
200K 3.64
200K 3.45 bile alsan 3.51 maliyetin olmaz 3.45 i görmedi bile dolar..
ben aralıkta 3,43 ortalama ile %60 dolardaydım. şubatta kalan %40'ıda 3,68'den full dolara çevirdim, bu halde şubattta ortalamam 3,55 civarı oldu. 3,48-3,51 arası elime geçen her TL ile dolar aldım. bu halde 3,51'e kadar düştü. doğrudur bende hala TL yok cüzdanda şu an 500$ var. teb matikler sağolsun artık kolayca dolar çekebiliyorum. haa haberin olsun normal parada 4,75. 500k $ üstüne %4,95 çok rahat bulunuyor. bu sene sonu dolarda %6+ faiz bekliyorum.
97 gün teb +100k 14,75
ful dolarda olanlar için maliyetli bir dönem. tl nin cazibesi geri dönüyor. bir de şu mantığı oldum olası anlamamışımdır. bir kıymet alırsınız bir seviyeden. şayet o kıymetin bedeli artarsa tekrar nasıl alırsınız? powerpc nin örneğinde, 3,43 maliyet varken 3,68 ile yeniden tekrar alınması çok ilginç gelir bana.
Arkadaşlar sonuç olarak; kazancı realize etmek için dolara geçmek şart. Ama ne zaman, Eylül mü,
? Kolaylıklar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Oranlar düşmüş temdit burgan temdit 14.75
Üçlü hesap 14.50 4.25 2 .
İcbc temdit 13.85 miktar 150 k
Oranlarda pazarlık yapmıyorlar sordum bayram öncesi 15 dediniz diye oranlar düştü dedi . Bu hafta
Maximum bu oran diyor .
Burgan iki kişi toplam 500 k altı .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn.Hayatgüsel bu sorunun cevabını vermek inanın son derece zor. Bunu kontorl eden en az 50 adet faktör vardır. En önemlisi TCMB ve GLP sinde verilen oran... Sanırım %12,50 veriyor... Bu oranı 50 baz aşağıya çekerse bence Ağustos 15 gibi olabilir. Yok MB sıkı durup piyasada gezen serseri TL leri toplarım acımam derse Eylül e sarkar... Ama sanki MB Ağustos 15 den sonra mevcut hükümet baskısı ile gevşeyecek gibi...
YTD...
Evet
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon tek haneye inmeden indirime gitmek riskli degilmi. En az 2 puan inmesi lazim .
19 yada 19.10 alan bugün oldu mu? gerçi bu oranı uzun vermezler hayal kurmamak lazım ama 30 gün aylık verirler gibime geliyor, yarın sormakta ve oran almakta fayda var gibi, birde bilanço kapama ve bankların nakit para bulma derdi var, vade kısa olunca maliyet banka için sudan daha ucuza gelir gibi!, hafif hafif yavaştan faizlerde kıpırdamaya başladı, başlamadıysa bile eli kulağında başlaması lazım, birde glp de 22 görüldüğünde piyasada canlılık ve talep zirve yapacaktır, ekonomi kalkınma ve yıllık büyümedeki 9 yada 10 gibi rakamlar çok rahat yakalanacaktır, :bravo:,
kesin BONZAİ kafası bu :oleyo::kahkah:
bugün vade dönüşüm vardı 1M+ için düz mevduatta 15.25 in swaplı mevduatta 15.35 in üstüne çıkan olmadı.Geçen hafta Burgan da 15.50 verilmiş fakat bugün 15.00 in üstüne çıkmadılar.Ağırlıklı olarak 15.00-15.10 teklifleri vardı.
Öğle saatlerinde oranlar düştü. Hatta öğleden sonra rodeo da %15 oranının üstüne çıkmamaya başladı. Arkadaşa bağlayamadık.Mt ile tartışma çıktı biraz. Rodeo genelde son 2 gün bilançoyu kapattık numarası çekiyor. O yüzden 3 gün önce daha iyi, ama o zamanda başka numara çekerler.
Sonuçta büyük bankaların %14.75 gibi oranlara çıktığı bir ortamda rodeo'nun öğleden sonra %15 te diretmesi hoş değil. Eskiden büyük bankalar ile rodeo arasında en kötü koşullarda minimum 1 puan fark olurdu. Artık neredeyse aynı. Bu bence şu anki likidite koşullarında banka açısından doğru bir karar değil. Ama sonuçta bankacı olan anlar, kendileri bilir.
Pazarcı Şükrü sıcak çarpmış seni kafana buz koy maazallah yakarsin kafayı.
ben şuan faiz Boyle devam etsin bunada razıyım temmuzda düşer mi acaba uzun mu yapsak diye düşünüyorum.
Enson %14 u 2008-2009 gibi görmüştüm arasıra serap mi görüyorum diye tekrar bakıyorum:kahkah:
Hala şu olayı anlayabilmiş değilim. .hep deniyor ki tl enf karşı eriyor ..pul oldu vs..tamam da dolar enflasyona karşı erimiyor mu .bu mantıkla diyelim şubatta dolar aldım 3.62 den ..nasıl olsa 3.94 ten gelmiş dedik ...30 kuruş aşağısı az da değil. .Ee şubattan bu yana faiz kaybıyla geldi maliyet 3.75 e..dolar olunca benzini daha mı ucuza veriyorlar yada market sahibi abi sende dolar var sana yüzde 10 ucuz mu diyor ..Şu paradoksu bir türlü çözemedim ..diyelim dolar 3.50 de tuttu iki sene kaldı ..ama 100.000 dolar hep yüz bin dolar ..bu mu yani mantığı işin biri bilen anlatırsa sevinirim gerçekten ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün Anadolubank usd'e %4,30 oran önerdi.(Pazarlıksız) Miktar 500K+. Usd'e oran alan arkadaşlar oran paylaşabilirler mi?
Her ikisinin de zarar ettireceği zaman aralıkları var . (tabii terside). Bence bu kuralın mutemadiyen geçerli olacağının ispatı ise şu şekilde; Düşünelim ki bir tanesi hiçbir zaman aralığında kar ettirmiyor (ya da tam tersi zarar ettirmiyor) , böyle bir durumda diğerinin var olması mümkün değil.
Yani ikisinden biri (dolar ,TL) eğer kural olarak her zaman kazandıracak bir yapıya bürünürse , bu yapının dışında kalan da yok olmak zorunda. Bu varoluşsal gerçek büyük bir kesinlikle bu ikilinin periyodik olarak karlı ve zararlı olacağı zamanların varolduğunu gösteriyor.
Ancak bu zaman aralıklarının noktasal tespiti ve sürelerini öngörmek analitik olarak mümkün değil. Zira analitik olarak mümkün olsaydı en başta belirttiğim kural da yıkılırdı, yani birisi devamlı kazandırır ve diğeri piyasadan silinirdi.
Evet dolar ve TL önümüzdeki 50 yılda karlı ve zararlı zamanlara girip çıkacaklar. Ve bizler bu zamanları önceden öngöremeyeceğiz. Zira önceden öngörmek için alacağımız her karar ve işleyiş , analizi yapılan sistemin akışını da değiştireceğinden , ilk yapılan analiz ve stratejik karar hükümsüz kalacak. Yani aslında ölçümün kendisi , ölçülmek istenen büyüklüğü değiştirecek.
Birim cimento basina dusen enerji payi surekli yukesldigi icin, bazen aldigimizdan ucuza satiyoruz, neden, rekabet edecegiz ya.
Aynı konut alanlar gibi hep yükseleceği varsayımı ile alınıyor. Kazanç faizinden değil $ in değer artışından bekleniyor.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.