Printable View
Kamudaki Belediyelerdeki Hastanelerdeki yabancı yazılımları yerlileri ile değiştirseler yılda 5 milyar$ düzenli tasarruf eder devlet.
EMO zamanında bununla ilgili kamuda PARDUS LINUX kullanımının faydalarını anlatan detaylı rapor hazırlamıştı. EMO yu kapattılar. :-)
Tasarruf edelim yerli malı kullanalım diyeni dövüyorlar Ankara da. sonrada Döviz neden artıyor???
TOGG'da ilk rota Almanya
Alıntı:
TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş, 2022’de banttan inecek olan yerli otomobiller için ihracatta öncelikli hedef pazarlarının Avrupa olduğunu vurgulayarak, ilk olarak Almanya’ya satış yapmayı planladıklarını açıkladı. TOGG, geliştirdiği yerli bataryayı da ihraç edecek.
https://www.dunya.com/sektorler/otom...-haberi-477219Alıntı:
Gürcan Karakaş, salgın nedeniyle dünya çapında birçok proje iptal edilirken, TOGG’un planlarında hiçbir değişiklik olmadığını vurgulayarak, “Küresel rekabete hazır bir ekibimiz var. 18 aylık bir inşaat süreci var. 2022’de ilk araçları banttan indireceğiz. Planlarımızda ve yatırım kararlarımızda hiçbir aksama yok” dedi. Karakaş, kur artışına rağmen 22 milyarlık projede finansman konusunda bir endişeleri olmadığını, çünkü ortaklarının çok güçlü olduğunu vurguladı.
Küçükbaş hayvan sayısı 55 milyonu aştı
Alıntı:
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş hayvan sayısının 55 milyonu aştığına işaret ederek, "Nüfus başına bir küçükbaş hayvan sayısı hedefine adım adım yaklaşıyoruz." dedi.
https://www.dunya.com/ekonomi/kucukb...-haberi-477214Alıntı:
Küçükbaş hayvan varlığının Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği desteklerle olağanüstü bir hızla arttığını belirten Çelik, şu açıklamayı yaptı:
"2020'nin ilk yarısında sığır sayısı yüzde 4,2, manda sayısı yüzde 2,5 artarken, artışta keçi sayısında yüzde 10,2, koyun sayısında yüzde 14,6 gibi çift haneli rakamlara ulaşıldı. Nüfus başına bir küçükbaş hedefine ulaşmak için Tarım ve Orman Bakanlığımız küçükbaş hayvancılığa daha önce olmayan destekler getirdi ve küçükbaş sayısı 55 milyonu aştı. Nüfus başına bir küçükbaş hayvan sayısı hedefine adım adım yaklaşıyoruz."
- "Desteklerin boşa gitmediği görüldü"
Çelik, verilen desteklerin boşa gitmediğinin görüldüğüne işaret ederek, küçükbaş hayvancılıktaki hızlı büyümenin devamı için yetiştiricinin mera ve çoban sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.
Trump Merkel’i sıkıştırıyor
Alıntı:
Berlin’de yayınlanan, Atlantik’in önemli yayınlarından biri olan Die Welt gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Trump, Almanya’dan Amerika’ya ve başka bölgelere çekilen ABD askerlerinin hareketi öncesi yaptığı açıklamada Almanya’ya eleştirilerini tekrarladı: “Askeri birliklerimizden yıllarca yararlandılar. Öyle ki etraflarındaki şehirleri inşa ettiler.”
https://panorama-news.de/gundem/trum...-sikistiriyor/Alıntı:
Trump, Almanya’nın ABD askerlerinin sırtından büyük bir varlık sahibi olduğunu ileri sürdü, artık 10 binlerce askerinin Almanya’da kalmasını istemediğini de ekledi.
5 Ağustos Çarşamba günü de Fox News’e konuşan Trump, “Almanya ABD askerlerinin varlığı ile büyük bir varlık sahibi olması yanında NATO aracılığıyla güvenliğini sağladı. Ancak NATO’ya karşı sorumluluklarını yerine getirmedi, üstüne yattı, ancak ödemeye mecburdur” şeklinde konuştu.