Kuruldan haberler var. Önemli birşey var mı?
Bugün kağıt değişimi ve eklemeler yaptım. Yeni kayıtlardan biri tekfen.
Printable View
Kuruldan haberler var. Önemli birşey var mı?
Bugün kağıt değişimi ve eklemeler yaptım. Yeni kayıtlardan biri tekfen.
Yönetimde bir ciddiyet görene kadar ben herhangi bir ekleme yapmayı kesinlikle düşünmem, Yani şirketin hala ne olacağı belirsiz, iktidar değişse de bunların önüne iş yığsan, boğazlarına kadar işe de boğsan henüz eşitliğin başındaki sıfır ( 0 ) çarpanı kalkmış değil. Yönetimin ne amaçladığını bilen var mı, Yok! . Şirketteki kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu ( hatta zararlar da hoş karşılanıyor ) görüntüsünün kalkmasını gerçekten istemeye başladılar mı, bence Hayır!. Yani Hakan Göral 'ın CEO olmasını olumlu imiş gibi algıladık, lakin giyeceği gömlek dar bir deli gömleğimi olacak o henüz belli değil , yada eleştirilere geçici de olsa bir set çekmek için yapılan bir hareket mi. Şirket için yeni hedefler var mı, bu hedefleri koyabilecek nitelikte, erkte ve istek de yada farkında olabilecek bir Yönetim kurulu değişikliği oldu mu ? gözüken eski tas eski hamam. O yüzden 1 lot dahi olsa eklemem daha.
sanki bir çökme havası var şirkete.çökülmüş gibi.kendi halinde kim ne kadar koparırsa koparsın modundalar.kazan kazan sistemi .şirketin içi ne kadar boşaltıldı henüz bilnimiyor.kayyum paklayacak gibi şirketi .tekfen ne hale getirildi. yazık kuruculara yazık kemikleri sızlıyordur.gübreler bile onlarca kat prim yaptı . gübre kısmına bakıyorsun öyle yapıcı bir katkı yok sinerji yapamıyor.bunların servetleri izlenmeli ? bağlantılar iş yapanların alt taşaronların falan .belliki şirket kazan kazan soyulma sisteminde .hisseye de yansıyor ne yazıkki .hala sürünmede
Malesef boş konusulup donulmus . Yapilmasi gereken sey hesaplasmak . Bu hakan göral 8 senedir sirkette donen oyunlarada hakim . Ceo olmayi kabul ettiyse bence sessiz kalacagi icindir . Ben etkin bir yonetim beklemiyorm .
Malesef olan bizlere oldu . Gubrelerin bilmem kac kat gittigi yerde bir halka arz bile yapamadilar . Evet tr piyasasi kaldirmayabilirdi ancak yabanci fonlar yetkilendirilebilirdi .
Kendileride rahatlardi hissede .
Gubreden baska elle tutulur bir sirketide yok galiba .
Adamlarin ellerindeki menkuller neler en kisa zamanda bu ogrenilmeli nasil ortaksak sirkete kimse ogrenemiyor ne menkul kaldigini .
12 b ye tkfen olmaz diyorum . Akıllı ve vicdanlı yonetim lazım karar almalari lazim .
Tekfen iştiraki Tekzen sanki şirketin bir aynası. Başka tekzen şubeleri nasıdır bilemiyorum ama Tekirdağ/Çorlu'da bulunan tekzenin rafları yaklaşık iki yıldır boş. Aylık 200.000 kiralı dev bir dükkan boş raflarla sinek avlıyor, çalışanlara soruyorsun ne olacak böyle diye kimse birşey bilmiyor. İnanılmaz bir durum, bir zamanların önemli yapı marketi yıllardır boş raflar için kira, elektrik ve maaş ödüyor.
Diğer tekzenlerin durumu nasıl görmedim ama, sanki Çorlu Tekzen, TEKFEN HOLDING'in sahipsiz, başıboş, yağmalanmış bir portresi gibi.
Satarsa satsın 2018 de bu hisse 22 23 lira yakti tabelada . 2019 da 27 liralar yakti . Suan 35 lira .
Batiksada batik . Batmasi sasirtirmi beni sasirtmaz . Ne sirketler battı enerji devleri ceaskepezler .
Tek sorun şu gayrmenkuller bir dosya yapilip tutulmalı . Onlarsa ufaktan gitmisse gecmis olsun .
35.08 den 100 lotçuk aldım .. Hemen 0.30 krş aşağı bastı robot amca..Bu hissede mal alanların büyük çoğunluğu benim gibi uzun vadeci zannederim.. Ölü toprağında da çiçek açar mezarlarda görmüşsünüzdür.. Hatta gül açarsa miss gibi kokar.. Sakin huzurla toplamaya devam...
Nerede haydar beyiniz . Nerede ceo nuz 😀😀😀
Ceo gonder bakalim toros a satis haberi . Yada halka arz haberi . Izin vermiyorlarmi yoksa .
Adam 8 senedir sirketin icinde herseyi goruyordu . Pandır ceo bagira cagira gitti bagimsiz kurullar bagira cagira gitti . Hicbirsey olmamis gibi gorevi ustlendi .
Ky de kendi kendini yiyor .
By hakan göral kardes varligini hissettirse zaten yillardir yollari gozlenen libya katar arabistan azerbaycan alacaklarindan en az 1 tanesi icin iyi niyet kap ı gonderip . Calismalarimz devam ediyor surec yakinda sonlanir alacagimizi alacagiz derdi .
Ben sahsen alamadiklarinada inanmiyorum coktan almislardr bir cok yerden .
Ceo da hergun bizim gibi oturdugu yerden acaba ne olacak diye bekliyorsa işimiz iş .
Bu by hakan göral kardeş bence uzun yıllar burada ceo olarak kalacak . Hicbirseye sesini cikarmayan herkes bu holdingde 50 yıl ceo olur .
Bunun bir cikar yolu olmali haydar ile felan olacak iş degil . Sonunda satar gider kendi cebinden almiyor fonun malı zarar yazsa ne olacak .
Daha kilit birsey yapilmalı . Bir hisse 4 yildir ayni yerde olmaz .,
O kadar sirket 10 20 kat durduk yere sebepsiz 1 yilda artar spk dan ses seda yok
tekfen gibi sirkette manipulasyonu birak yillardir ky nin sermayesi hic edilir spk dan ses seda yok
Spk hakkinda com yazildi anltildi cesitli ortamlarda.
Benim uzun yillar evvel bir Facebook hesabim vardi. Taa o bank asya dumenleri dondugu vakitler
Bir yatirimci forum grubu vardi. Onune gelen borsa ve piyasa hakkinda diledigince yorumlar yazardi. Forum u iyi takip ederdim.
Bank asyadan cok umutlu bir kitle vardi.Valla ove ove bitiremezlerdi. Bank asya assaa bank asya yukari. Toz kondurmazlardi. Oyle bir kitle yani. Ancak burnuma kotu kokular geliyordu. Ben objektif tarafsiz degerlendirmeyi yegleyen biriyimdir.
Damarima tak etti takkeli fettosun fotografini foruma yapistirdim ve kisa soru isaretli bir yorum biraktim.. Baslim aynen soyleydi. Ban asyanin icimi bosaltiliyor >/? 1 dakika gecmedi yapmis oldugum yorumun altina fena agir sozlu tepkiler geldi. Vayy sen bankamizi nasil kotulersin? Vay sen hocamizi nasil itham edersin. Benim param var bankada, sanami kaldi boyle yorumlar felan . Neye ugradigimi sasirdim.Oyle okuyordum tepkileri. Son gelen yorum ... Nerden biluyorsun ici bosaldigini ? Dedim top sakal cetenize sorun , onlar bosaltmayi iyi bilir dedim... 2 dakika sonra hesabim kapandi.Birdahada o hesaptan face e giremedim.
Cete olmak icin illa top sakalli olmak gerekmiyor Cete cetedir, onun bunun garibanin cebindeki 3 kurusa dikendir gozunu bir cete.
Aradan uzun bir zaman gecmedi. Bank asya nin ici bosaltildi. Simdi sormak gerek bu garibanlarin uc kurus birikimi kimlerin cebinde ?
Aklima deli sorular geliyor... Tekfenin tum mal varligini hesaplasan piyasa borsadaki degerinin kac kat uzerindedir?
Eger birileri bu mal varliginin uzerine cokmusse, bu sirketten kimseye hayr gelmez. Coken cokmustur. Ha top sakal cetesi ha beyaz yaka cetesi ha burokrat cetesi. Adi muhim degil. Cete cetedir bazen dagda bazen sehirde. 7/24 guvenlikli siteler niye yapilirki bu sehirlere ??? soruyorum sizlere ahali. Madem kapi gibi SPK var arkamizda...ne gerek var dimi 7/24 korunakli duvarli tel orgulu sitelere :kahkah:
Degerli arkadaslar tekfende benim eskiden bayagi yatirimim vardi. Su an cuzi bir miktar var. Varolanla tarla arsasi almis olsaydim 20 kat degeri artmisti . Yani orta halli 2 tane daire param olurdu. Varsa kenarda paraniz bir miktari ile topraga yatirim yapin.Yatiriminizi cesitlendirin. Toprak topraktir. Bir kac agac meyve dikseniz bu tekfenin vereceginden kat kat fazlasini alirsiniz.
Bu trader fenomenlerinede pek inanmayin derim. Her fenomenin bir aga babasi vardir :evil: Bu ulkenin aga babasi eksik olmaz.
Su secimler bi halolsun ak ile kel belli olur :kahkah:
Allah bizlere helalinden nasip etsin. Ins, kazanan tarafta olursunuz
Bir kerede sızma be...
Nette 1.5 b alacqgi var . 5 b nakit benzeri var . Gayrimenkullere sahip cikalim batarsa batsin . 10 b ye bukdr istirakli holding olmaz . Borcuda yok ki torosu halka arz etsin borc odesin diyelim .
Hicbirsey yapmasalar cok sey yapmis olurlar . Ben bunu anladim
Çöööööp
CASPER_VIA_M3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu çöp olamaz olsa olsa book olur
Satışlar % 75, Brüt kar % 162, Favök % 127 artmışken zarar nasıl olmuş?
359 milyon zarar. 300 milyonu deprem vergisi. Yönetim giderlerinde 100 milyon artış, pazarlama giderlerinde 275 milyon artış vs.vs.
Hektaş piyasada değeri 4 milyar usd, Tekfen 600 milyon usd . Tersi olması gerekir.
Yüksek maliyetli stoktan satış yapınca gübre tarafının brüt kar marjı %22 'den %8'e düşmüş. Genel giderlerle birlikte tek seferlik vergi hariç 200 milyon civarı zarar yazmış. Inşaat işinde favok oranı %4 civarı olmus. Aracı kurumların tam tahmin ettiği gibi..Demek ki iceriden öğreniyorlar. Inşaat kısmı da amortisman ve vergiler gerekse gösterilerek sıfıra var sıfır bir sonuç bildirmiş. Celik imalat tarafı hareketli diyorlar. Suudi'den çok sayıda ihale ilanı geliyormuş. Bu konularda bilgi vermişler. Genel kurul sorularına yanıt verdiklerini görmedim. Sonuç olarak eski ceo bu yıl için 100 milyon dolar net nakit üretsek bizim için iyidir diyordu. Görünen o ki temettü çıkışları hariç ( beklenmedik alacakların tahsili de haric) bu yıl en iyi ihtimalle hedeftin yarısı kadar veya biraz daha fazla nakit üretebilirler. Işleri surprizlere kalmis. Onu da merak etmeyin bilgi alanlar bizden önce öğrenirler. Son olarak Tekfen batık değil ama sönük bir holding, yani gelecegine dair bir ışık yok. Bu yıl dağıttığı 2,80 temettü de eğer bir yerlerden para beklenmiyorsa holding bütçesini zorlar. Bana kalırsa büyük aileler de kızgınlar holdingten para çıkarmaya uğraşıyorlar.
Kesinlikle iyi niyetli değiller. Koca holding kimlerin elinde kalmış. Deprem vergisine yapacak bir şey yok da, bunun etkisini katlayan genel gider artışlarına şüpheyle bakıyorum.
Her zaman yapılan köylü kurnazlıklarını seyrettik gene. Bilanço ya gene önceden sızdırıldı. Ya da daha kötüsü satışa geçenler bizzat kendileri.
2016 yılı 3. Çeyrekte bu filmin benzerini seyretmiştik. Darbe olduğunda bile zirveden düşmeyen Tkfen, Katarda 2.5 milyar dolarlık iş aldıktan 2 ay sonra bilanço oyunuyla çakıldı. Başka bir iş uzadı diye koştura koştura aceleyle gerçekleşmemiş maliyeti bilançoya koydular, 20 milyon karşılık ayırıp bilançonun zarar yazmasını sağladılar. Bekleyen bir sürü alacak vardı halbuki. Yeni alınan büyük bir iş vardı. Eğer o uzamadan dolayı zarar bile yazılacak olsa bu acele olmasa ilerideki alacak ve karların içinde eriyecekti. Milleti ters köşe yaptılar. Hisse 8 liradan 5.6 liraya düştü. Sonra da oradan 24 liraya gitti.
Böyle çok muhterem bir kadro var şirketi elinde tutan. Büyük ihtimalle damat bey ve saz arkadaşları.
..........Alıntı:
Konudan bağımsız olarak, Tekfen "Patron neden önemli?" sorusuna en güzel cevaplardan biri bence..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar
2 yıla yakın Tkfen taşıyıp satıp kurtulmuş biri olarak denk gelince okuyorum burayı ve hem üzülüp hem de şaşırıyorum. Artık yöneticilerin iç çamaşırı markasına kadar biliyorsunuz ama aynı yanlışta ısrar etmenizi, aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç beklemenizi anlamıyorum.
Inşaatın zarar yazdığı dönemleri geride bıraktığını varsaydım. Hâlâ öyle düşünüyorum ama karlılık iyileşmedi, alçak sürünme yapıyor. Gübrede yazılan dönemsel zararı anlarim ama gübre işi de belli ki çok karlı olmayacak. Kârlı degil ama bir çeyrekte 5 milyar ciro yapmış bir iskolundan söz efiyoruz
Bugun mersoyuda verdim senin icin . Azdan az coktan cok . Ver gelsin . Batarsakda beraber cikarsakda beraber . 4 $ dan asagi basini alirsin .
1.4 $ a ver gelsin .
Görüşlerim hala geçerli, hani zaman zaman diyoruz ya iktidar biraz daha süresini uzatmak için panik halinde sürekli şapkadan tavşan çıkarıyor. Bu yönetimde öyle bir noktaya geldi ki sürekli şapkadan zarar çıkartıyor son 2-3 senedir sürekli sağdan soldan zarar yazıyor. Yukarıda ki yazımda '' hatta zararlar hoş karşılanıyor '' yazmışım şimdi bakıyorum az bile yazmışım.
Hammadde fiyatlarının en pahalı olduğu dönemler Avrupa da bazı gübre üreticileri üretmeyi bıraktılar, bizimkiler kendilerini devlet zannediyorlar ya bırakmadılar neymiş çiftçinin yanındalarmış, yahu kardeşim sana hükümet anlamsız yere ihracatı da yasakladı, sen o pahalı ürettiğin gübreleri mecbur stoğa attın ve dışarı satabiliyorken sattırmadılar elinde kaldı, şimdi zararına verdin birde rahat rahat söylüyorsun zarar buradan diye. Ne oldu Çiftçi kazansın dedin, ne oldu iktidar sağa sola anlamsız iş yapıyormuş gibi gözüktü, caka sattı ama Tekfen full zarar yazdı. Sizin önce şirketi düşünmeniz lazım şirket sermayesini düşünmeniz lazım, tabi şirket sağa sola burs, orkestra derken kar etme yada zarar etmeme gibi tanımlar lügat dan çıkmış, iş tanımlarında kalmamış maalesef.
Lan bu cocuklar ıpespese zarar gonderip bedelli kitlemesinler . Yarin yokmus gibi veriyor . Gayetde rahatlar .
Sikayet merci yok kimsenn birsey yapabildigi yok isterse bir degil 10 bilancoda zarar gonderir .
Bir duzden soyduk birde tersinden soyalm mantigina kapilirlarsa isimiz iş . Sagı solu belli degl bunlarn . Kin ve nefret duygusu goruyorum bilenmisler .
Enka ile de eşitlendi. Buradaki durum artık son noktadır.
Buradan gelecek tepkinin sağlam olmasını beklerim. Yoksa 2-3 çıkmış inmiş artık önemsiz. 6$ olmadıktan sonra zarar kol gibi girmiştir. Her düşüşün bir sonu olacaktır. Bu saatten sonra ne desek boş. Yeter ki şirket bir haber salsın. Bedelli filan hikayesi bile pozitif etki yapar.
YTD
Bu arada eskilerden kimse kalmamış. Eğer okuyorsalar buruk bir merhaba olsun onlara. Neler çektirdiler bize be. Ancak sonu geliyor gibi bu işkencenin. Buna inanıyorum artık.
Diye yazmışım ama bir önceki sayfada herkesin burada olduğunu gördüm. Kağıdın niye gitmediğinin sırrı da burada.
Biz satsak gidecek demek ki.
YTD
Adamlar itelemeyi bastan kafaya koymus haydar bey sureci izlesin . 2.5 lira temettu acikla millet hisseye atlasin haydar beyin birseyler yapilacagi zqnnedilsin . Bu senaryoya uygun kıytırık bilanco gonder cak sabah aksam cak .
Turkiyede borsa yatirimi yoktur . Bir hisse %8 temettu aciklayip %30 geri cekilmez 1 ayda .
Tepeden %50 oldu cekilme .
Hersey planli organize . Sadece alici cekmek icinmis bazi seyler
Bilancoda ki rezalet deprem vergisi cart curt daha bir cok kalem oynatma olayida cabası . Reziilik ama suc bunlarin degil ulkede kimin eli kimin cebinde belli degil ki cakqn caktigi ile kalip devam ediyor .
Seffaf duzgun ulkemiz olsa kılını kipirdatamaz bunlar ve bunlar gibiler
Sadece yöneticiler yarın alım 100 bin lot alım yapsalar hisse tavana kilitler. Bu kadar temettü, bu kadar sermaye, bu kadar köklü firmanın düşürüldüğü hale acıyorum.
Buraya yatırdığım parayla Beşiktaş'ta bir daire alırdım. Ne diyeyim?
Bu şirketin sahipleri ne kadar suçluysa, bunlara göz yumanlar, ekonominin başında uyuyanlar, denetleyenler, yatırım firmaları, hedef fiyat veren kurumlar da suçlu.
Suyun başındaki siyasetçiler,
Suyun başındaki yöneticiler
Hepinizi toptan Allaha havale ediyorum.
YTD
Bugün de aldık bakalım.. Ufak dokunuşlar yapmadan duramıyorum..Yarında bir dokunayım.. Bu fiyatlar seçime kadar sürer .. Sonra belirsizlık bittiği için yanaşırlar.. Biz uzuncular olarak her düşüşe gücümüz nispetinde müdahil olmalıyız.. Piyasadan 27 senede öğrendiğim bu.. Al sat goygoylarına gelemem:whistling: