Vaziyet alın beyler masada kavga cıktı,
Din elden gidiyeah
Printable View
Vaziyet alın beyler masada kavga cıktı,
Din elden gidiyeah
Bak delikanlu...burası din forumu değil..açıkçası kimseninde umurunda değil: neye inanıp inanmadığı..ama burada NEFRET SUÇU İŞLEYEMEZSİN..Birilerini tahkir etmek için 6. filoyu kıble yaptın ,diyemezsin..
ha...sen ilk taşı atana bu lafları diyeceksin..diyeceksin ki,neden inançlar,değerlere,kırmızı çizgilere çomak sokarak ekonomi forumunu bloke ettin..bunu yaptın mı?
o zaman gıkın çıkmayacak.
0,40 kuruşluk dolarda bir yukarı bar bekliyorum...
senin gibi mümin kardeşimize izah edeyim..:)..ıhı ıhı
Geçen de bozkurt dedi: kul hakkı yememek,gıybet yapmamak,zina, alkol,yetim malı vs...gibi onlarca kural var..elimizden geldiğince bunlara riayet ederiz..herkes kendince...
ama ben dedikodu(gıybet) ediyorum diye diğer şeyleri de yapmadığım gibi..ama bu BUNAMIŞIN HEZEYANLARINA CEVAP VERMEMEMİ GEREKTİRMEZ.
bu cok bel alti olmus, hic beklemezdim, size yakismadi.
yine fikrinizi cok iyi ifade edip karsi tarafa bel alti vurmadan gorusunuzu savunabilecek donanimda oldugunuzu dusunuyorum
herkesin fikri farkli olabilir, ama kufur ya da bu tip bel alti hitaplar olmamali diye dusunuyorum
önemli olan yaşlı moruk olup olmamak değil yobaz olmak ...bir insan 7sinde yobazsa 77sinde daha yaşlı daha moruk daha ebu cehilcesine yobaz bi moruk olur:)herşeyi malum şahıs gibi Allaha kıtaba dine fatura eder nas var der zart var der zurt var der....der babam der...
bu idraksiz iki saattir hakaret diye papağana bağladı..
hakaret nerde ?? nerede hakaret edilmiş.. her yazıyı hakaret olarak görmek nasıl bir cehalet..
zavallı..
bence sigorta şirketleri bu kurdan olumsuz etkilendiler..Çünkü arabaya kasko sigorta yaptın..gelir TL.. 2-3 bin aldın sene başı..paranın değeri kayboldu..araba kaza yaptı parçalar 3 e katlandı gider dolar..yılbaşından sonra yeni kasko sigorta fiyatları çok yükselir ve bunun ekmeğini de 1 yıl sonra yerler diye düşünüyorum..bu yıl çok parlak gelmez özellikle son çeyrek..hedge işleri yaptılarsa bilemem..
şunu anlamadım her tartışmada siyasal islam diye bir şey yok diye savunan biri bugün siyasal da sosyal da islamcıyım diyor.. Ben sana nasıl inananam şimdi :thumbdown:
anlatmaya çalıştığım belirli bir segmentte zarar edebilirler ama genel olarak riskler çoktan fiyatlara dahildir diye düşünüyorum. bu yıl olmasa bile önümüzdeki ilk çeyrekten itibaren güzel kar yazabilirler. dediğiniz gibi hedge olayı nasıl olmuş yakında göreceğiz.
sonuçta 2021 senesi pandemi, yangın, deprem, seller ile dolu dolu geçti.
Kur bu kadar artarken sigorta bilançoları iyi gelmez sn el turco. Tamam batık şirket değiller ancak örneğin bir ihracatçı firma bu sene %50-60 ciro büyümesi ve kar artışı yakalarken sigorta şirketlerinin prim artışları %20 li rakamlarda. Ayrıca taşıt sigortası ağırlıklı çalışan sigorta firmalarının işi hasar durumunda oldukça zor. Araç fiyatları, yedek parça fiyatları uçmuş durumda.
Ben sigorta tarafının çok da parlak bilanço ve kar artışları getiremeyeceğini düşünüyorum.
Ancak hayat ve emeklilik sigortası tarafında borsadaki ve kurdaki artıştan dolayı portföy yönetim gelirleri artmıştır.
Havayı dağıtalım biraz RTE bu kadar TL olarak borsada ralli oldu , bunu bugune kadar zikretmedi neden:)
2.sorum bazı badem spor tahtalarında yönetim kurullarında olanlar neden satış yapıyor ,
3.sorum yabancı ve bir kısım bademcuk satarken bu malları kim nereye götürmek için alıyor :)
Sindoma
2 maddeye ithafen..
Perşembe günü MB sabit bırakabilir faizi diye olabilir..
1. madde..
Sırası gelmemiştir..Mal dağıtımına tam geçtikleri esnada bahsedebilir..
3. Bilmiyorum..:)
Müdahele gelsin yaw kuruduk kaldık
Dolar artıyor diye borsanın artması bana biraz sakat gibi geldi. Ülkede sermaye yok, şirketlerin temettü verimleri genelde düzensiz ve düşük oranda, borsaya uzun vadeli para bağlayacak sermaye yok. İş adamları sermaye fakiri ve sürekli borç ile yatırım yapıyor zaten.
Yabancı seçimlerden önce gelmez. Oyunun kuralları onların anladığı dilden değil. Fabrika yatırımları bile ancak küçük ölçekte olur. Cevdet Akçay gelin buraya her türlü desteği vereceğiz mesajı onlarda ters algı yaratıyor dedi. Burası tam rekabetin geçerli olduğu ülke, başarısız olacaklar hiç gelmesin dense daha etkili olabilir. Adamlar AB'ya sizi alamayız buranın rekabetine dayanamzsınız demişlerdi.
Ayşe teyze bankaya 1 milyon koyacağına borsaya koysa acaba düzenli geçim sağlayabilir mi, bence bizim borsada parası pul olur. Onun için dolar ve kısa vadeli mevduattan vaz geçmiyor.
Bu BES'de ekstreyi görenler de 2022 veya 2023'de 10 yılı doldurdukları için kaçarlar bence. Sistem zamanı doldurunca bir an önce kaçmayı teşvik ediyor.
Bence bizim borsada aynı para dönüyor hacim oluşuyor adranalin ihtiyacı giderilmiş oluyor. Borsa oyuncusu ile uyumlu olmayanın hissesini yükseltmiyorlar.
Hani muhalefe alsa, biz gelince işler düzelecek beklentisi var derim.
Bir arkadaş yazmıştı, borsada oynayanlar kriptolara gitse orada voleyi vururular diye. Bana uymuyor hala ısınamadım ama politik veya ekonomik görüş vs orada olmadığı için başarı şansı olabilir.
Ağa özellikle sigorta tarafını yıpratan kaskodur.. bilgin olsun.. çokta şey yapma.. ülke de tasarruf artmaya başladığı zaman sigorta ekmeğini yersen .
Benim düşüncem budur..
Şuan öyle bir durum zor..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teminatlar değişmiş
https://twitter.com/fx_trader__/stat...003078/photo/1
Benim hocam onu diyenM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ariston abi yılanoğlu yükseldiği için mi borsa yükseliyor yoksa borsa yükseldiği için mi yılanoğlu yükseliyor. Bu konuda düşünmek lazım
Mesela şuan dış piyasalar gırnızı biz koyu yeşil
Sence sebebi nedir bu ayrışımın
Doları yükseletenlere borsada cevap veriliyor gibi, doları bozdurduğunuzda bu fiyatlar olmaz denmek isteniyor ama çok saçma. Dünya Türkiye'den ibaret değil, zaten adamlar iktidardaki gibi düşünseler dolar almazlar. Ülke ikiye ayrıldı, iyi yaşamak isteyenler ve önemli olan devlet ve ahiret diyenler.
Ay'a sert iniş çalışmalarını ciddiye almamıştım, yanılmışım, doğruymuş
https://twitter.com/kahraman_harun/s...xhIUN8Aww&s=19
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yine mi müdahele geldi..:)
Aha saap olmayan dolari vurdu 14.15:)
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birebir aynisi olurmu bilemem....Ama bize en cok benzeyen ulke Arjantin... Orda her gun dolar bizdeki gibi yukari giderken Arjantin borsasi iki kat daha fazla cikiyordu.....Yani orada Gonzalesin borsasi yilanoglunu dovmustu. ...
Bakalim bizim mehmedin borsasi ne yapacak...
Abartin abi yarış atalarını koşturacaz ama mb yılanoğlunu tutuyor bistti kırbaclıyor, adaletsiz bir yarış bu kadar olmaz ki ama
Bi haftadır müdahale etmemiş olsaydı şuan yılanoğlu 20 tl idi
teorik fiyat vadeli farkı +4.000 puana çıktı...acaip yav...çok acaip...