3 ün 5 in hesabını yapar olmuşlarM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
3 ün 5 in hesabını yapar olmuşlarM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İBB soruşturması ile ilgili savcının isnat ettiği suçlar Habertürk yazarı Nagehan alçı ya göre Kürtçe kelimeler kullanmak mis. Kürtçe kelimeler kullanarak PKK'ya destek vs. Ve demiş ki Nagahan alçı bu suçsa buna ceza verilirse ilerde RTE ye TRT kürdi için müebbet cezası verilir demiş.
Hatta suç olan kelimeler arasında İstiklal Marşı'nın içinde bulunan Cüda kelimesi var.
Bunu nagehan mı demiş..
İntihar buM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gece yarısına dakikalar kala diyor... yani ordaki birkaç dakikada geçecek birkaç yüz araba üzerindeki zam farkından kimsenin pek bir şey kazanacağını sanmam; zaten geçmeyenin farkını vergilerden veriyoruz...
belki sistem gece yarısı fiyat değişikliğine gideceği için birkaç dakikalık bir sistem güncellemesi filan yapılmak zorunda olabilir..
bugünkü dokunduğu yerde fena değil...zirveden düşüşün %50 geri alış seviyesi...
https://i.hizliresim.com/bwwi72l.png
Merkez Bankası’ndan 130 milyarlık operasyon: Bir gecede rekor zarardan kâra geçti
30 Aralık günü 70 milyar TL'lik rekor zarara işaret eden Merkez Bankası bilançosu, 31 Aralık'ta bir anda 60 milyar TL'lik kâra geçirildi. 130 milyar TL değerleme hesabından aktarılırken, ekonomist Haluk Bürümcekçi, "Bunun olabilmesi için TCMB kanunu gereği döviz satışı yapılıp kârın realize edilmesi gerekir" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...gecti-6866422/
ilanolu öle ya da böle güçlü kaldı...
pik noktaları falan sayma zaten...
bu gidişe bu kalış.
elimdeki hissede olsa çok iyi derdim.
altın işine ilk işe girip elime biraz para geçtiğinde girmiştim, 15-20 yıl öncesi.. iş bankası yatırım hesabından 832 idi sanırım kodu, altın vardı her gün artmış mı diye bakardım.. hahahaa.. ne günlerdi.. çömezdik o zamanlar..
haaaa.. şimdi de usta filan değiliz.. belki çırak kademesine yükselmiş olabiliriz.. bilemiyorum.. ama emtia işinde planlarım var sermaye biraz daha büyürse altın değil ama pamuk, kahve, platin tarzı şeylere girmeyi planlıyorum.. altın bana çok mantıksız geliyor artık..
talep olursa artar :)
ben altını fiziksel olarak tutuyorum; bence şu an gerçekten ucuz ama bu sene mi artar seneyi mi 5 sene sonra mı bilemem... ons 2021'de beni çok şaşırttı, bu kadar düşüp bu fiyatlarda kalmasını beklemezdim ama benim bir vadem veya fiyat hedefim yok onsta... hanım kenara ayırdığı parayla alıp atıyor kasaya...
hesapta elektronik tutanların sırf %5-10'u ben artık şunu fiziksel tutayım dese daha gerçekçi fiyatlara çabucak gelir... belki görürüz bir gün onu da...
bu yeşil dönüşüm gümüşe fiziksel talebi arttırıyor; altınla gümüş arasında da bir oran var sonuç olarak.. gümüşün artması da bir katalist olabilir altın için...
beş banka endeksteki en kötü perform eden hisseler şu anda.. düne göre değişim %0 mertebesinde..aralarında başka bir kagıt yok, ardı ardına dizilmişler..
oyunun kuralları artık günlük değişmeye başladı... geçen hafta bankalar için çok olumlu ortam derken bir karar çıkıyor her şey tersine dönüyor.. al daha dün ihracatçıların %25 dövizine zorunlu TL çevirimi yaptılar... yarın kime ne çıkar belli değil...
şu ortamda kim neye güvenip nasıl hisse alacak... yarın senin hissenin sektörüne ne kararname yazılır bilmiyorsun...
Abd'nin 10 yıllık tahvil faizi %1.644 ile 6 haftanın en yüksek seviyesine çıktı - matriks-
bir de bu hikaye var tabi... bu sene artık dışarda da yavaş yavaş artacak faizler... bizde zaten 10 yıllıklar şu anda bile %25; risksiz yatırım 4 f/k demektir bu... 2-3 f/k'ya hisse bulacaksın ki aldığın riske değecek...
hesap doğruysa, MB ucuzdan topladığı dolarları 11-12 lerden itibaren satmaya başlıyor..en yüklü satışı ise 20 aralık gecesi geliyor..
bu hesapla, MB'nin aralık ayında en az 50-60 milyar dolar (amerikan doları) satmış olması lazım...ya da satmış gibi yapmış olması lazım ...bu damat ve ekibinde hokus pokus bitmiyor arkadaş :)
Karar saatleri yaklaşıyor. Kanalı aşağı kırarsa 12,50 ye doğru sarkabilir.
https://i.hizliresim.com/k5u3jc2.png
Mansur yavaş
Ekrem imamoğlu
Pele
Bakenbauer
Maradona
Tüylerim diken diken
Deveye diken insana neyzen
ver ver...şelale görelim.
hacim yok.kademeler 5 er 5 er iniyor.
Kendi çalıp kendi oynuyor. Hale bak.
Birileri döviz direksiyonunda birileri borsanın. Serbest piyasa ekonomisi maşallah.
yabancı gözünün yaşına bakmıyor....
çatır çatır satıyor...
pala Big short açmış..fakir-fukarada LONG kaldı
Deniz yatirimda borsa düşerken sistemler kilitlendi.Sorun hala devam ediyor
40 kontrat işlem bile yapmak zor.Altcoinler gibi olmuş.Piyasa bitmiş. 300 k aps ile olacağı bu...
Hele banklar zaten leş...yaklaşan pişman oluyor.Düşerken en önde.
100 bin üstü olurdu ykbnk kademelerde... aktif kademe 1500-2000 lot...
şehre bomba düşse bu kadar olurdu.... ama övünüyorlardır eminim ki eserleriyle...
Yabancı takası yine dip tazelemiş...%40.45
En büyük risk olası MSCI endeksinden çıkarılmamız olur...Bu sıralar bazı yorumcular konuşuyor.Acaba böyle bir fiyatlama mı var ki yabancı sürekli satıyor?
5 günde 90 bin puan düşürürsen vadeliyi ondan sonra in cin top oynar kademelerde...yetmiyor bir de gün içi 8 bin yukarı 10 bin aşağı v.s. devasa dalgalar...kademelerde üfleyince yıkılıyor 3-5 kontratla alırken de satarken de...rezalet oldu iyice...
nerede o 120-160 arası vadeli...adam gibi işlemler oluyordu en azından bugünlere göre...
Sert dayu. Çok sert oynuyor nogmissizSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa 2018 rahip krizi ve ardından swap ların kapanması ile birlikte zaten bitmiş idi..
Burada yazdık çizdik..BOFA mofa ..Hepsi aynı yalak dan besleniyor..Yabancı falan da kalmadı dedik..
Son 3 senedir bademler yavaş yavaş hem yabancıya illallah ettirip malını elinden alarak hem de endekslerde ağırlıklar ve hisseler ile oynayarak kontrolü tamamen ele geçirdiler..
Şimdi buradan akşam kapanışa kadar 3+ ya götürürse şaşırmam..
Yarın 2+ gaple açıp 5+ ya sürerse yine şaşırmam..
Buradan 4- bassa yine şaşırmam..
Yani...
En iyisi uzak durmak..
Yada çok çok az miktar ile kumar gibi oynamak..
Düşüşlerin günlük veya max 2-3 günlük sert dalgalar halinde olacağını ama yine sonuçda dönüp alacaklarını düşünüyorum..
Gırtlak maldalar ve enflasyon var ...
Malın fiyatını onlarda artırmak isteyeceklerdir..
Buraların değerini gösterip para talebi oluşturuyorlar diğer yandan..