Dedeleri Osmanlıdan kurtardı ya bunları :)
Printable View
Dedelerimiz yaramazalik yaptigimizda "Bak seni commielere veririm" diye korkuturlardi.
Sevindirmek icin de "bor" hikayeleri yazarlardi. Amma bos beles birseydir bu bor yav. Simdi de dronelara yamamislar. Muahahahahaha.
Hissede ucuz kavramını bilmek gerek.
FK
Defter değeri
Özkaynak
Ve yatıp beklemek
Arsa da yapar bunu altında yapar dolarda da yapar lakin hissede yapamıyor.
Şişe 5 TL de ve birleşme var.
İşletme mezunu ve borsacı akrabam bu hisse bedeva dediğimde değil deyip elindekileri.
5.12 den verdi ve bende o zaman 15 e satarım diye aldım.Artıda Soda larımda vardı.
Sonuç o hala altında bekliyor.600 TL den şimdiki fiyat belli.
Bense şişe verdim.eczyat ve özak aldım şimdi ecyat da verdim.Parsan aldım.YTD.
Bor'un hikayesi matik olarak sonlandı,
toryumu bekliyoruz.
cetvelle çizilenler demek istiyorsunuzz,
doğrudur sewmezler mi?
lawrıns kaynaklı arabistandan da bi hamle bekliyoruz,
bağlılıklarını göstersinler diyecem ama demesem daha iyi.
diğer taraftann
chatham house davet göndermişmidir
abdullah bey gidecek mi acaba cenazeye?
Milli Mücadelenin taçlandığı 9 Eylül 1922 İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlu olsun.
Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere dünden bugüne tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.
Adamlar tam ruh hastası... Ne put sattılar..
Ama bizde de eşşeklik var.. 14 yıl ralli vardı.. saxo alım satım komisyonu 0,02% veya 25usd
durdular durdular aaa sıfır komisyonla abd de yatırım yapın şirketleri fışkırdı..
çıkış lkiitesine ne kadar açlarsa artık..
içimden max 12 aya 1600sp demek geliyor...
hatta çağlıyor.. bu ralliyle, bist nasıl iskontalanacak onu da çok merak ediyorum.
bu sefer hiç direk enstrumanla filen uğraşmayacam. SP500TR veya muadili fona gömücem.
:he: Bizde de olur mu ?
Yediler koca devleti... başka yerde neler yapmazlar...
Çinliler bu EV teşvik işini çözmüş..:bravo:*soyguncular
https://www.youtube.com/watch?v=Jb1FnCLwZKY
Belki sizler biliyordunuz ama ben ilk defa duyuyorum
Megerse Amerika Lozan i ilk basta tanimamis sonra Ataturk un girisimleri ve hareketleri sonunda .......
https://twitter.com/Gok_budunn/statu...75050570072064
Bugün yunanistan müttefiklere, aramızda ukrayna stili savaş olabilr diye uyarı notu geçmiş...
https://www.zerohedge.com/geopolitic...looming-turkey
İki tarafa da para malzeme gelir.. Ege de takılırız, godamanlara da 10% komisyon..
Ukrayna x2.. Çift kapaklı çamaşır makinası...
Josef de Souza: Bir futbolcuyu öldürdükleri gün beni hatırlayacaksınız
Beşiktaşlı futbolcu Josef de Souza, Ankaragücü maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezasının onanması üzerine açıklama yayınladı. Josef de Souza, "Brezilya'da bırakın bir maç uzaklaştırma kararını, böyle bir şey için ödül verirlerdi." ifadelerini kullandı
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kadını dinlemeden oy kullanmayın. Ekonomik krizden nasıl kolayca çıkılacağını açıkladı.
Sokak röportajında konuşan bir kadının sözleri gündeme damgasını vuracak cinsten...
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/e...in-576937h.htm
YouTube'da "Sokak Kedisi" isimli kanalda yayınlanan sokak röportajında bir kadın, sözleriyle internette viral oldu.
"Açlıkmış, pahalılıkmış, yoklukmuş, bunlar beni hiç ilgilendirmiyor. Paran bugün olur yarın olmaz. Para kazanılabilir bir şey, ama sıkıntı başka. Sıkıntı: sessiz bir işgal var memlekette." diyen kadının sözleri şöyle:
"Memleketi yapan değerlerimiz yok. Fabrikalarımız yok, okullarımız yok, eğitimimiz yok, sağlığımız yok… Cumhuriyet ve değerlerinin kıymetini bilmedik, çünkü bize bunlar hazır sunuldu. Emek vermedik, bedel ödemedik, güç sarf etmedik. Bir genci düşün. Her şeyi ona ver ver… Şımarıklıktan başka o değerlerin kıymetini bilmez.
"ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİZE IŞIK OLACAK"
İkinci Dünya Savaşı’ndan çıkan Almanya’ya bakınca bizim cumhuriyeti kurduğumuzdan bu yana dünyanın tek ışıldayan pırlantası olmamız lazımdı. Hainimiz ve düşmanımız bu kadar çok olmasaydı.
Ölümüne Atatürkçüyüm. Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin bize ışık olacağına inanıyorum. O ışık, bu ülkeyi aydınlatacak. Tek çıkış yolumuz da eğitim. Köy Enstitüleri gibi bir sistemin kurulup imam hatipler kapatılıp çocuklarının okutulması…
"BİZİM DİNİMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK KARDEŞİM"
Sağlığımızı, güvendiğimiz doktorlara liseden sonra eğitim vermeye göze alıyoruz, ama öldükten sonra kıçımıza pamuk tıkayacak imamları daha ana kucağında eğitmeye başlıyoruz. Niye ya?
İmam olmak isteyen, hatip olmak isteyen gitsin ilahiyat fakültelerinde okusun. Benim buna diyecek bir şeyim yok. Orta Doğu’nun kültürünü İslam dini diye bize dayattılar. Bizim dinimizde böyle bir şey yok kardeşim. Bizim dinimiz; çağdaş, modern, ahlaklı, namuslu, insan zihniyeti...
"ERDOĞAN İSTANBUL'U BIRAKMAZ DEDİM..."
Ben Tayyip Erdoğan, İstanbul’u asla vermez dedim. Ölümüne kırar, döker ama asla İstanbul’u vermez, çünkü o da biliyor ki İstanbul’u kaybeden seçimi kaybeder. İstanbul onların havuzuydu. Türbanlı bacılarımız ciplerle geziyordu. Şaşırıyorduk. 'Ya bu kadar lüks cipi bu türbanlılar nereden buluyor, hangi tarikat bunları besliyor?' diye soruyorduk. Meğerse bunları İstanbul Büyükşehir Belediyesi besliyormuş. Yani benim paramla türbanlı bacılarım ciplerde fink atıyormuş. Onlar bugün FETÖ’cü diye yurt dışındalar ya da vatan haini diye içerideler
Ne bulursanız okuyun. Güzel günler göreceğiz çocuklar. Atatürk hiç yanılmadı. Bu cumhuriyet payidar kalacaktır."
Nebati: Ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor. Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kur Korumalı Mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır
17 temmuzda yazmışım
Böyle bir para geldi demekki, o tarihten beri BİST yükseliyor
Şu anda o dönem 2400 kırılırsa 1800 hatta 1500 diyen sosyal medya kahramanlarımız şimdi 2375 ten açtığımız pozisyonları kapatıyorum diye yazıyorlar, 3000 lerde de kapatıyorlardı, nasıl pozisyonsa kapat kapat bitmiyor )))
Ahmet Mengen dahil herkes düşüş bekliyordu, benim beklentim silkeleye silkeleye yukarı götürmeye devam edecekler
2001 krizinden sonra 3-5 yıl içinde bist önce 20 bin oldu dediklerki balon şişti
30 bin olunca dedilerki burdan giren kendini ateş çemberinin içine atar
40 bin oldu dedilerki tüm büyük borsacılar borsadan çıktı
50 bin oldu dedilerki zerre aklı olan borsaya girmez
2007 de bist 56 bin oldu ve oradan 51 bine düştü, işte orada 20 bine balon diyenler dedilerki bu düşüş alım fırsatıdır. ))))))
Alım fırsatı olan 51 bin seviyesi, 2008 kriziyle 23 bine kadar indi
Yeni borsaya girenlere tarihten bir örnek vereyim dedim, saygılar
Son not : 2014 te 8 dolardan satılan Halkbank 1 dolar etmiyor, bankaların pd si daha yeni 1 oldu, çoğu da olmadı, ama kısa zamanda hisseler 3 kat oldu, uzun vadede hâlâ ucuz, kısa vadede saatli bomba, % 30 düşürse de, %100 çıkırsa da şaşırmam
Akp den ihale alıp milyon dolar götüren çoğu firma sahibinin eşleri türban takmıyor bazıları eski dev solculardan... Eski muhalif eski merkez sağ ve sol sempatizanı çoktur ...ama iş bitirici girişimci gruplar da var siyasi firmalar bunlar . Olay şu bu o değil tarikatların ekonomik gücü filan %0.1 dir. Kamu ve belediye kaynakları aktarılır o cemaat denen yapılara...seçime oya hazırlık olur o iş zaten var , sağ siyasetin gerçekliği bu..
Yazı çok önemli gerçekleri ıskalamış ama ana fikrine katılıyorum .Ayrıca ülke böyle kalkınır bunu da konuşmayan bir nutuk bu..bu forumda çok sayıda insan var kalkınma uzmanıdur . Teşvikleri bile tek tek sıralacak iktisat uzmanları var.
Çin gibi planlı ekonomi uygulamadan agresif ihracat artışı ve ithalatı yerli ikame ederek kısıtlama politikaları üretmeden ülke sağlıklı büyüyemez .
Cari açık kafası devam ederse , yüksek faizle YP borçlanma ile Manda ve esaret altında cari açıkla rezil rüsva yaşamaya devam ederiz maalesef. Cari fazla olmadan maaşlara asla reel artış gelmeyecek bu ülkede..
Cari açıkla reel büyüyen firma üsy düzey yöneyim maaşları uçarken beyaz ve mavi yaka maaşları asgari ücretin 3 mislini ancak geçebilir. Asgari ücret neden 500 dolar altında kalıyor ,fabrika işçilerinin çoğu beden afgan ve suriyeli ... madem 18. Büyük dünya ekonomiyiz , biri Ülke insanına bunu izah eder mi acaba ... Girişimci kriz korkusu ve finansal maliyetlerle düşük asgari ücret dengesizliği açıklanamaz , devletimiz de 2 milyon memuru işten çıkartıp asgari ücrete 200 dolar zam yapacak Kaynakları var bu para özel sektöre transfer edemez.Aslında bu tartışılmalıdır da. Etmeli diyenlerdenim.
Aslında 2 milyon memura maaş vermek yerine 200 dolar asgari ücret zammını 15 milyon işçi genelinde devletin üstlenmesi daha Adildir..100 dolar da patronlar verir. 600 dolara yani..11.000 tl net asgari ücrete işçi gelirleri ulaşmış olur.
Devletimiz bu sorunu çözmek için gayret etmelidir. 600 dolar altı işçi ücretleri köleliktir. MEMURLAR işsiz kalsa emin olun paraya ihtiyaç olmayan yapıda çok memur ailesi olduğundan iş aramaya eğiilm göstermeyen çok sayoda memur da olacaktır tek memurun devlete 1200 dolar aylık maaliyeti var .. sokağa para saçmak gibi bir konu bu diğer konuşar ihaleler ve israftır ordan da 6 milyon memur maaşı sokağa her sene atılıyor belki de..
Mustafa kemal yaşadaydı 300.000 memur sayısını geçmezdi israf olmazı şov ihaleler ve anlamsız ihale zenginleri türemezdi tsk pro ordu olurdu . Devlet %75 rasarruf eder işçi ücretleri de insanları ihya ederdi. Devlet küçülmelidir.Paracıklar İŞÇİLERE AKTARILMALIDIR.
Devletimiz rekabetçi kobilete ve onu omuzlayan işçilere Tam destek vermrli 300 dolsr üstünde ilave asgari ücret zammı ŞARTTIR.
aşırı kobi kuruluşunu teşvik amaçlı faturayı da o kobilere mdetmeye dönük düşük işöi ücretleri politikası bence iflas etmiştir ülkemizde .
Şirketler değerli tl ile değerli maaş ödeyebilir . Değerli tl ile uygun fiyatlı gıda enerji ve zaruri ihtiyaçlar satın alınabilir.
Domates buğday üretip satmak ile para mı kazanılır, ülke mi kalkınır.? Biz bilgisayar üretelim,cep telefonu üretelim,daha çok para kazanır, arpayı, buğdayı, domatesi,zeytini, yağı, mısırı, Yurtdışından parasını verip alırız,diyerek çok bilmiş uzman ekonomistler, Çin , hindistan buğday stoklayıp,Rusya'dan ithal buğday, mısır,ayçiçeği yağı gelmeyince, Bilgisayar ve cep telefonu ile karnını doymayacagını anlayan o zevaat,kıçları yanmış kedi gibi market market yağ arıyorlardı..!!
O angutlar, Rahmetli Atatürk'ün tarıma niye öncelik ve önem verdiğini yeni yeni anlamaya başladılar...!!
Hisse net bizi zorla siyasetçi yapacak kardeş angut iktisat politikalarıns ve hormonlu kamu harcamalarına bende isyan ediyorum . Her yere saray gibi kamu binaları yapılurken işçiler sosyal yardımlarla geçinmeye mahkum ediliyor kirasını ödeyemiyor sofrasına balık et süt yumurta koyamıyor . .....böyle iktisadı da devlet anlayışını da..
Ne oldu bunlara,milliyetçilik ruhumu kabardı,daha düne kadar Kıbrıs verilmeye çalışıldı,yunanlılar çaktırmadan adalarımızı aldılar,yenimi aklı başına gelmiş bunların,bu resmen bitişlik sendromu,elindeki son koz peşinde:one:
Fransa’dan Türkiye hamlesi: Kriz büyürse vatandaşlarını tahliye edecek
Türkiye ve Yunanistan arasında tansiyon hızla yükselirken, Fransa ve Güney Kıbrıs’tan Türkiye karşıtı bir hamle geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta katıldığı bir etkinlikte “Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz†demesi Yunanistan’da büyük tepkiye yol açmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...decek-7356712/
Bugün,yeni bir şey daha öğrendim..
Allah'tan değil de,Kullardan korkup zırhlı arabaya binen Diyanet işleri Başkanımız,Caamii çay ocaklarındaki elektrik pirizlerini ,cep telefonlarını şarj etmek için kullanmayı yasaklamış.Etraftaki pirizleri söktürmüş....!!
Kısaca;Ülkede , Elektrik hırsızlığı serbest,helal,yasal..Ama, parasını verip ibadet ettiğin yerde telefon şarj etmek yasak..!!
Telefon bahanedir. En baba telefon 20W, Hâlâ Btc madencisi çıkmamış olması tuhaf...
Kobilere ilk neşteri Tansu Çiller atmıştır gümrük birliğine girişlen,avrupa birliğidir öncelik,ama o tersini yapmıştır,neymiş önce bunu yapalım sonra diğerini ve sonuç hüsran bütün kobiler iflas,ülkemiz yazıylan belirteyim küçük orta ölçekli sanayi ile büyüyen bir ülkeydi,o zamana kadar herkesin cebinde para vardı bütün krizlerde,bunun yoku ile 2001 kriz bile iyi kötü atlatıldı,şimdi ne oldu?,Tansu Çillerin yürürlüğe koyduğu gümrük birliğinin yasası üstüne iktidar katlarca ilave etti ülkeyi ithalat cennetine çevirdi,üretim sıfır,yatırım sıfır,tarım,hayvancılık sıfır,fabrikamı,oda ne ? şimdi sonuç daha vahim,zihniyet ayni dağlar kadar ülke borçlandırıldı,büyüyoruz yalanı ile beton ekonomisi yarattılar,tahminen borç yükü 500 senelik,bu borç yükünü ileriki nesillerde ödeyecek,ileriki nesiller bunu yapanları lanetlen anacak,bu düzelirmi,iyi bir adil düzenlen sadece kanayan yaraya pansuman yapılır,oda devamı gelme kayıdıylan,üstelik anlaşılmasın diyede sayıştay ele geçirildi,kısaca bunu elin gevuru bile savaşlarda bunu bu kadar yapmadı,osmanlı bitik ülkeyi borcuylan bize bıraktı,Atatürk sayesinde bu bitik ekonomiyi,ülkeyi 15 senede düze çıkardı,o zaman nüfusta azdı,1929 krizi bize dokunmadı onun başarılı taktiğiylen,dünyada kriz sürerken bizi teğet geçti,osmanlının 100 senelik borcuda ödendi,şimdi ise Atatürk gibisini nereden bulacağız,eğerki bulursak işte o zaman başarı gelir,iktidar herşeyin farkında bunu zaten bilinçli yaptı,nedenmi,eşbobluk hala devrede,şu sıralarda kellesini korumak için milliyetçiliğe soyundu,çıkarttığı yasaları arkasına bekçi yaptı,buna resmen bilinçsiz Türk halkı destek verdi,şimdide en fakiri onlar,onların yanı sıra ülkenin 1/3 kısımıda fakir,çünkü nakit yerine artık kredi kartı kullanılıyor...bütün bunların sebebi Tansu Çiller+RTE,tabiki önceki sebeplarde mevcut,Menderes ve Özal 62 yıllık serüven bunlarıda unutmamak lazım:(
Yazarlar - Yılmaz Özdil
Zeytin dikenler zeytin kesenlere tatile gelir mi?
Bugün size iki fotoğraf göstereceğim.
Birincisi, Almanya'da çekildi.
Bir marketin broşürü.
Türkiye'de beş yıldızlı otelde her şey dahil 22 günlük tatil 599 euro.
Turizm malum, bütün dünyada turizm, bizde durizm…
Turist adı üstünde, tur'layan insan, bize gelenler durist…
Uçakla gelip her şey dahil otele yerleşirler, hiçbir yeri turlamadan, çarşıya bile çıkmadan otelde durur'lar.
Sabahın köründen gecenin kör karanlığına kadar çatlarcasına tıkınırlar, canlı müzik eşliğinde doluştukları açık büfelerde trafik levhası ebatlarındaki tabaklara dönerin üstüne şöbiyet, balık buğulamanın yanına lahmacun, ıspanaklı krepin altına Adana kebap, karpuzla turşu doldurup, birer lokma tadarlar, gerisini çöpe atarız.
Kulaklarından fışkıracak kadar içip, dünyanın en güzel plajlarında kulaç atarken, ekmek arası sucuk ve haşlanmış mısır servisi alırlar.
Şezlongta popolarını kaşırken, iskelede piyano çalar, lokumla ikram edilen Türk kahvesini buzlu bira eşliğinde yudumlarlar.
Benim diyen spor kulüplerinde bile olmayan salonlarda bisiklet çevirip, saunada kavun, çilek, karadut atıştırarak ter atarken, hamamda meyve kokteyliyle serinleyerek kese attırırlar.
Antik tiyatro büyüklüğünde tribünlere oturup, dondurmalarını yalaya yalaya Brezilya'dan Küba'dan Çin'den getirilen şov gruplarını seyrederler, kumsalda yakılan romantik ateşin etrafında viskiyle sosis yiyerek dansözle göbek atarlar.
Daha birinci günün gecesi odalarına giderken, hepsi en az 3'er kilo almıştır ama, aman aç kalmasınlar diye, geceyarısından sabahın ilk ışıklarına kadar çorba ve köfte servisi vardır, kafalarını koydukları yastığa çikolata, sehpaya kraker ve üç şişe şarap bırakılır.
Çarşafı hergün değişir, havlusu hergün değişir, isterse 24 saat klima çalıştırır, isterse 24 saat yıkanır, şampuan zaten sebil.
22 gün 599 euro.
Herhangi bir Alman kendi evinde bile kalamaz bu paraya!
Bu kadar yemeyi içmeyi eğlenmeyi zaten satın alamaz da, barınayım dese, bu paraya 22 günlüğüne boş konteyner bile kiralayamaz.
(Cennet gibi ülkemizi “her şey dahil†saçmalığıyla ucuzlata ucuzlata işte bu noktaya getirdik. Sıkı durun lütfen… Şu anda Türkiye'de konaklama sektörünün 8.5 milyar dolar kredi yükü var. Güya her şey dahil sistemiyle bacasız sanayi kuracaklardı, beş kuruş kazanmadıkları gibi, üstüne 8.5 milyar dolar borca battılar.)
(22 gün 599 euro ama, bu paranın en az yarısı uçağa, transferlere, tur operatörüne, komisyonlara filan gidiyor, otele kala kala 300 euro filan kalıyor, günlüğü 13 euroya geliyor. Sektör öylesine batık vaziyette ki, bu 13 euroya bile razılar.)
(Üstelik… Şu kadar milyon turist geldi diye duyuruyorlar, aslında bu rakam, sınırdan giren “kelle†sayısını gösteriyor. Türkiye'ye geldi denilen turist sayısının 4 milyonu çocuk! Ailece gelen 0-12 yaş grubu çocuklar turist diye gösteriliyor, halbuki, otele beş kuruş ödemiyor.)
İkinci fotoğraf ise, değerli arkadaşım Turgut Erat tarafından, İsviçre'de bir yapı markette çekildi.
Küçük bir zeytin ağacı, 799 İsviçre frangı.
Yani, 15 bin lira.
Sen zeytin ağaçlarını kesip, zeytinlikleri yakıp, yerine otel dikiyorsun, o oteli de sata sata anca 22 günlüğüne 599 euroya satabiliyorsun, e bu kafayla 8.5 milyar dolar borca gömülüyorsun.
Elin oğlu o zeytin ağacının tanesini 799 İsviçre frangına satıyor.
Türkiye'de beş yıldızlı otelde her şey dahil 22 gün kaldığın parayla, Avrupa'da bir tek zeytin ağacını bile satın alamıyorsun.
Kafanın dank etmeyeceğinden eminim ama, yine de soralım…
Bahçesine zeytin dikmek için para ödeyen bir kültür, senin zeytin kesip beton diktiğin yere tatile gelip para öder mi?
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...ir-mi-7357670/
Nebati: Sermaye piyasalarımız her geçen gün güven tazeliyor, geleceğe güvenle bakıyor. Borsamız haftayı dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisi ile geride bıraktı, 3.521,38 puan ile haftayı sonlandırdı
Nebati: BIST 100 endeksi 2 aydır rekor üstüne rekor tazeliyor. Öyle ki, bu yükseliş, Temmuz 2005’ten bu yana en güçlü ralliye işaret ediyor
Nebati: Borsa İstanbul, halka açık şirketlerimiz ve yatırımcılarımız açısından her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Bugün gelinen noktada, Sermaye Piyasamız 29 milyonu aşkın yatırımcı ve 56 milyonu aşan hesap sayısıyla, 4,8 trilyon TL’ye ulaşmış durumda
Bakan'dan aciklamalar gelmis. Yorum yapmak isteyen olursa diye.
Gidecekleri fiyatlaniyor, bundan bile kendine pay cikarmis bakan!
Ben kamuda çalıştım, evinde kombi yakmayan işe gelince ilk iş ısıtıcıyı açar, evinde vantilatör açmayan işe gelince ilk iş klimayı açar, tuvaletini tutup işyerinde tuvalete giden bile bulursun, evde aldığı abdest ile işyerinde alınan abdest bile farklı su beleş iş yerinde. Hep hükümete kızıyoruz da gerçek anlamda vatanseverlikten uzak bir toplumuz, laf ta dünya birincisiyiz o ayrı
Enag enflasyonu %181 miş.
Borsa ne kadar arttı yıllıkda?
8 Eylülde 1434 kapamış.
1434X(181)+2595.54 =4029.54
Bakkal hesabı olması gereken.
Gidiş kutlaması yapıyorsak.Oda var unutulmamalı uzunda 5 dolar.YTD.
Grafiklerede dolar bazlı bakılmalı artık.
Bankalara da risk artmış olabilir lakin geri çekilmelerde 100 gün.50 gün ve 21 günlük ortalamalarda alanlarda olabilir.
https://pbs.twimg.com/media/FcYC_ngXgAAgH_t.jpg
:whistling:
Teyo'nun ,Son günlerde Yunanistan'a karşı esip gürlemesi arttı..
Acaba diyorum;Bunlar bir gece ansızın egedeki işgal altındaki Adalarımıza dalıp , Yunan'dan temizleyip, Arkasından erken seçim kararını patlatırlar mı.?
Nasıl olsa, Borsa yı coşturdular,Ardından da milliyetçiligi coşturup, yanına da Atatürk'cülügü ekleyip seçim kazanma hesapları yaparlar mı.?
Işıldak Nebatiinin son açıklaması ,Şam'da cuma namazı kılmayı hayal edenlerin,tekrar bir şeyleri planladığı izlenimi veriyor..
Son yillarda okudugum en guzel yazi
https://twitter.com/garibiali/status...xstiX9RCQ&s=19
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr: