Çok güzel ifade etmişsiniz.müthiş benzetme.
Printable View
biraz para borsadan faize kaydı...
kkm de cazip oranlar gelirse biraz daha kayar...
piyasa pahalıdan kaçınmaya çalışıyor...
ALARK'da birileri yıllardır topluyordu, geçen sene gaza bastılar yükselttiler. BIST30'a sokmalarını beklerim, ENKAI'da da BIST30 sokma amaçlı hacim yapıldı.
AGHOL'deki herifler bir türlü hacim yapamıyor, iktidar değişir ise o bence şanslı hisselerden.
5,600 lerde başladığımız ocak başı endeksi ay sonuna geldiğimizde neredeyse 5,000 rakamına yaklaştı...
foruma gelipte gaz veren tiplere karşı dikkatli olun...
bunlardan biri paragöz diğeri gundi...
her pazartesi ucarak acıyormus falan filan...
boş işler bunlar...
sonuc olarak %10 a yakın düşen bir endeks var ocak ayında...
akcay iyi güzel yazıyorsun da herif 1 yılda 2 binden 6 bin civarına getirdi. %10 satmayıp da ne yapacak? lotları eve götürüp turşu mu kuracak?
oyunagelen vardı. iyi bir arkadaştı. ama her konuda, her şeyde, her şekilde tek yönü, inatlaşmayı çok severdi.
en son bitcoin yaza yaza sayfadakileri darladı.
ÜSTADLAR grafik üzerinde yazılan bana göre doğru sizler ne dersiniz ?
https://i.hizliresim.com/jhdbu7r.png
Yine rezil bir gün.
Elimdekilerin 3 tanesi artı ama özellikle Asels sıkıntı.
Dün akşam Amerika, f16-f35 açıklamasını görünce rahatsız olmuştum açılışta çok az verdim ama elimde 85% i durdu.
Bofa oyuncak gibi oynuyor , cuma al pazartesi Salı sat. Sonra sattığını yerine koy falan.
Asels, tcell, petkm vb tahtaların hepsinde aynını yapıyor.
Yarın vade son günü, bitsin ve bakalım yeni vadeye kaç kişi eksiksiz geçebilecek.
Kendi adıma bu düşüşte hisselerle ciddi anlamda korundum , küçükler bitik.
Cuma eklediğimde bugün sağlam düştü ama zerre korkum yok ondan.
Kutusuna gidenler var, bende gideceğim. Oyun daha bitmedi, bakalım kimler midesini bulanmadan sağlam kağıtlarla kıyıya ulaşacak.
İyi akşamlar.
Üstat değilim ama fikrimi yazayım.Nereden gördünüz bilemem ama doğru değil bana göre.
Trent çizgileri önemlidir. Destek ve direnç olarak da çalışırlar. Ama teknik analizde kesin bir şey yoktur. Doğal olarak tuzak olarak da kullanılabilir.
Fakat grafikte eksik olan kısım hacimdir. Bu tarz kırılımlarda hacim önemlidir. İlaveten hacimli kırılan bir düşen trent yukarı doğru iyi bir getiri sağlayabilir.
Ben direnç destekler için ağırlıklı pivotları kullanırım. Bir de önemli ortalamaları. Çoğu hissede ve endekste iyi çalışırlar.
Teşekkür ederim
ben bilgiye aç mı desem yoksa bu piyasada eğitimsiz para kazanmanın zorluğundan mı işlem yapmadığım halde kaybetmeme ruhunu yakalamanın birinci strateji ve eğitimden geçtiğine inananlardanım bu şekilde öğrenmek daha kolayıma gidiyor
misal hoca tahtada anlatır geçer eğer sen not almazsan aldığın notu sıcağı sıcağına tekrar etmezsen öğrenme zor görüyorum
Ne hale düştük millet taş geçiyor...
Songür Ulusta bıkmış..
Böyle namussuz bir tahtacı yok yahu :))
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VADELİ'yi kumara çeviren art niyetli kullanıcılardır . . .
Vadeli işlemlerin asıl amacını örneklendirmek gerekirse:
Diyelim ki ben bir demir tüccarıyım ve bin ton demir sattım 16 milyon tl karşılığı. Sözleşme icabı ödeme haziran ayında yapılacak. Peki ya haziran ayında gelecek olan 16 milyon, kur ya da değişen emtia fiyatları nedeniyle stoğumu yenileyemeyecek ve beni zarara sokacak seviyeye gelirse?
O halde demire 16 milyon tl'lik uzun pozisyon açarım. Demir fiyatları yükselirse, hazirandaki tahsilattan demir stoğumu tamamlayamasam bile long pozisyonun kârıyla bunu tamamlayabilirim. Demir fiyatları düşerse long pozisyonum zarar eder ama hazirandaki tahsilat döneminde daha ucuza demir alacağım için fark etmez.
Ya da diyelim ki bir fabrikaya 12 ay boyunca her ay 100 ton buğday satacağım. Garantisini verdim ve sözleşme imzaladım. Parayı da bu kez peşin aldım.
Peki ya önümüzdeki aylarda buğday fiyatları çok yükselirse ve peşin aldığım ödemenin üstüne çıkarsa? Ve şimdiden alıp da stoklayamıyorsam?
Bu kez buğdaya long açarım. Yükselse de sorun olmaz.
12 aylık bir ödeme planıyla bir işi kabul ettim. Fakat bu ödemeler bana aydan aya ripple olarak yapılacak; anlaşma bu şekilde. Ya bu arada ripple çok düşerse ? 5 ya da 10 ay sonra %80 ucuza çalışıyor olacağım. Bu riskten korunmak için xrp'ye short pozisyon açarım. Düşerse eğer short pozun kârı zararımı telafi eder.
Özetle: vadeli işlemler 'henüz teslim alınmamış' bir 'ödeme ya da malın'; fiyatının yükselmesi ya da düşmesi riskinden korunmak için ortaya çıkarılmış finansal bir üründür ve kesinlikle kumar, dolandırıcılık, hırsızlık vs değildir.
Bistte bu düşüş nereye kadar devam eder tahmini olan varmi. Şubat ayında beklentiniz nedir arkadaşlar.ben karar veremedim bir türlü
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rusya Ukrayna savaşına en çok Alper kardeşim üzülmüş savaş yüzünden Ukrayna'ya gidemiyor. Dinamo Kiev maçına gidecek bahanesi olmuyor.
kapanışmeterede cuma yı bilmişdin kardeşim. .Yarın için bende kararsız kaldım açıkcası.
Alper kardeşimle beraber masaya oturacaz kısmetse.
rakı masasına değil ama. çi börek masasına abi dur beni batıracan diyene kadar börekleri indirecem mideye :)
arkadaş olasılıkları aşağıda yüzdesel olarak vermiş.
https://youtu.be/doSSiGvUyWY
Tamemen atmasyon şuanda borsanin Şubat ayında ne yapacağını kestiremiyorum.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kısmetse bir şirketimizi halka arz etmeye niyetleniyoruz. hayırlısı olsun. Bugün Borsa İstanbulda GONG, Sütkuşu Havayolları Ulaşım A.Ş. için çaldı diyelim mi ?
XU030 vadeli özelinde fikrim:
Yarın 5550 altında kapatmazsa, önceki aksiyonlara bakarak buralardan tepki verebileceği yönünde.
Diğer türlü aşağıda 400 puan civarında bir boşluk mevcut.
https://i.ibb.co/26hDCDq/xu030.png
akşam seansı 5689 şu an, işlem yapan oldu mu akşam seansında. oh yurtdışı da maşallah
Bak şimdi ne olacak ...
TCD fonu 29.12.2022 yatırımcı sayısı 27,635 30.01.2023 yatırımcı sayısı 27,454
NNF fonu 29.12.2022 yatırımcı sayısı 30,570 30.01.2023 yatırımcı sayısı 27,996
MAC fonu 29.12.2022 yatırımcı sayısı 44,813 30.01.2023 yatırımcı sayısı 42,753
SPOT30 günlük, bugün ki düşüşün de mümessili gene YapıKredi Robotu görünüyor, geçen perşembe-cuma yaptığının benzerini yarın da yaparmı ki! :wu:
https://i.hizliresim.com/r63aby5.PNG:wu::wu: