Eskiden Babacana çok değer verirdim. Bilge yılmazi dinlediğimden bu yana artık Babacani dinlemiyorum. Bilge yılmaz bir bütün olarak Babacani kat be kat katlar.
Printable View
Eskiden Babacana çok değer verirdim. Bilge yılmazi dinlediğimden bu yana artık Babacani dinlemiyorum. Bilge yılmaz bir bütün olarak Babacani kat be kat katlar.
Offf iyi para insanı kudurtur ! Hemen ertesi gün koşa koşa döviz bürosuna giderim hepsini dolar yapmak için :kahkah:
Şaka bi yana zaten akılını kullanan herkes bulabildiği her tür ucuz krediyle gırtlağına kadar döviz ve altına batık durumda şu an. benim çalıştığım kurum ve çevremdeki arkadaşlar kredi katına verilen 1.36 cücük faizli nakit avans ve kredi limitlerini sonuna kadar çekip döviz ve altına gömdüler 2 ay önceden. herkes aportta seçimden sonra dehşet bir devalüasyon bekliyor. bu durumda bi ekonomi zaten fişi çekilmiş bi ekonomidir. kim gelirse gelsin işi çok ama çok zor orası kesin.
Bunca insan döviz ve altına sarılmış 2001 krizi benzeri bir felaket bekliyor dört gözle, kısacası tanrılar kurban istiyor. 20 yıldır iğfal edilen yatırımcı artık intikam saatinin geldiğinin farkında. bu yatırımcı istediğini almadan tanrılar kurbanları görmeden bu ekonomi düze çıkmaz. öyle yada böyle o devalüasyon yaşanacak.
Bakın arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz, bu sayfa chp ve kk nun sayfası burda Sinan Oğan falan ayıp oluyor. Babacana falan giydiremezsiniz burda yoksa sizde mi gizli troll sünüz benim gib :))
Ben Sinan Oganin bir konudaki teşhisini çok önemli buldum rant vergisi. Ülkede imar planları sayesinde onlarca kat servet kazanmış bir kesim var bunlardan bu kazandın vergisi alınmalı. Orta Asya dan enerji tedariki de olabilir.
Basitçe şöyle anlatayım. Kentsel dönüşüm bölgesinde yada başka bir yerde. Bir arsam var. Bu arsam daha önce 200 bin TL idi. Bu arsama 3-5 daire verdiler. Daireleri teslim aldım ne ödüyorum sıradan tapu masrafı. Peki bu evlerin bu günkü ederi 4-5 milyon. Devlet bundan vergi almayacağını mi. Bu tarafta maden bulduk diyorum vergi madeni.
Ataların düşmanı evlatların dostu olmaz
diye bir deyim var ama ben bu deyimi anlamadim birisi anlatabilirmi?
Başkan kk mescil cumhur olursa ne olacak? Kilit
Seçime günler kala bütün tuşlara basıyor El Patron, şimdi de 1 Mayıs'ta Ek Zam müjdesi diyiler...
Cennetten Tapu verilene kadar elimi belli etmeyecem...
Zaten bu yüzden bu kafayla iktidar olamaz, bu ülkede zengine ve sermaye gruplarına dokunan yada dokunacak kimseyi iktidar yapmazlar. Siz hiç KK dan böyle laflar duydunuz mu? yok servet vergisi getiricem, zenginin ümüğüne çökücem şöyle yapıcam böyle yapıcam desin bak bakalım oyu kaça düşüyor? çizerler adamın façasını :evil:
Seçimi kaybederlerse cumhur ittifakı diye bişey kalmaz hiç bişey yapamazlar
Artık saçmalama devrindeyiz Kod adı kılıçbalığı emekliye 15 kaat, Soğan Sinan, 30 lira asgari ücret, Reyis kısa yoldan cennete seyahat, bu furya iyi değil tabii herkes oy almak için konuşuyor ama kazansa bile yapmasa herkes için daha iyi , bazı partizanlar borazancılık yapsa da iyi olan şu 5 li çeteden alıp verebilmek yani yancıların cepleri boşaltılıp yapılsa o zaman okey ama bu zor atı alan Cayman adasını geçti bu durumda geriye para basmak kalıyor ki , o zaman en sonunda herkes üzülür.
Benim oyum , tabii belli ama biri dese , ben maaşlara 2 yıl zam yapmayacam oyumu ona veririm . Tabii malum şahıs zaten demez. O dese de vermem kusura bakmasın.
Bu olamayanı dağıtma poh edecek herşeyi ama adamların kacırdığını getirt dağıt bak ona eyvallah, başım üstüne.
halının altına ne kadar pislik süpürüldüğüyle alakalı bence
şöyle düşün, eşin senden habersiz bir harcama yaptıysa saklamak için az bir çaba sarf eder
lakin anneni babanı öldürmüşse ortaya çıkmaması için seni bile öldürebileceği olasılık dahilindedir
uç bir örnek ama çaresiz bir insanın ve işlediği suçun nevine göre neler yapabileceği değişir..
AKFYE ye malum Man Adasından halka arzda yoğun katılım olmuştu, Man Adası halkı komple AKFYE aldılar.
Tam tepeden de çakmışlar bütün malı, 1.5 milyar dolar kar diyiiler...
Bademgiller birbirlerine girdi sanırsam...
Fareler gemiyi terk ediyo davaya ihanet ediyor diyollar....Ben demiyorum, koskoca Bankacılık Endeksini kaldıran adam diyor.
Ulan, hadi küçük kağıtlar tamam, orta büyüklükte kağıtlar da eh fonlar monlar balinalar tamam da, koskoca bankaları, hatta endeksleri yönlendiremezler diyordum, ta ki o güne kadar....Nassı para var lan bunlarda deyip, satıp kenara çekilmiştim.
Cayman diyince şaapayım dedim...
Deli paralar konuşuluyor, heç bi yere sığmaz bu para....bi tek kriptoya sığabilir...oralarda boşluk var sanırsam...
Her keş böyle düşünürse, durum pohtir :p
Dünya tapuları çoktan paylaşıldı ağam...
https://www.youtube.com/watch?v=ltFIObFFA-g
Olur mu olur walla, ben de bi üstad abiyle konuştuydum malı yabancıya yıkma durumları var gibi dedi , bu kadar kapalıçarşıdan malum malı çeken içeriden birileri olur mu hemi de bal gibi olur, ama şunu bilirim bu kadar parayı nereye götürür sen götür , asla yedirmezler ister koyin de tutsunlar ister fiziki bunu Gia ve Mıi 6 , ve foossad İndra gandi yapmazsa bunları da donsuz bırakmazssa ben de hiç bişi bilmiyorum.
5 milyon dolar 10 milyon dolara göz yumabilirler o rakamlara babalarını bile vurur dediğim şah iş lar, zahmet ediyorlar.
Memur maaşı 15 bin asgari ücret 8500 kiralar 5-10-15bin bu durumda zam yapmadan ücretlere bu insanlar daş mi yiyecek.
TRT izliyorum gözlerim kapalı
A haber sandım bir an
İrkildim hemen.
Doz alımına dikkat etmek lazim dedi doktor. Hayata iyi olumlu bakmak için günde 15 dk dedi. Fazlası bağımlı yapar mankurtlaşırsın dedi. Neyse ki cabuk farkettim trt yi değiştirdim.
Şu durumda en zor durumda olanlar hiç şüphesiz ev sahipleridir. Vakti zamanında akıllı stratejiler izleyip bir kaç ev sahibi olmayı başarabilenler şu an kiralara zam yapamadıkları için eski kiracılara servet transferi yapmak durumunda kaldılar. Sanki ülkenin barınma sorunu çözmek onların üzerine vazifeymiş gibi pataklanıyorlar ve sürekli ötekileştiriliyorlar. İzmir'in göbeğinde hala 2-3 bin lira kirayla oturan eski kiracılar var ve utanmadan ev sahipleriyle maytap geçebiliyorlar. İşte bu ülkede tasarruf etmenin, sermaye biriktirip ev dam almanın aklını kullanmanın faturası. :) Hiç gerek yokmuş halbuki gir bi eve kiracı, bu enflasyonist ortamda zaten 2 sene sonra çerez parası kiralar. Ev sahibi düşünsün !
Anayasa Mahkemesi nin (AYM), kadının evlendikten sonra soyadını kullanmasını engelleyen hükmün iptal kararına muhalefet şerhi düşen Muammer Topal ın skandal ifadeleri dikkat çekti. Kadın ve erkeğin cinsiyet farklılıklarının eşitliği imkansız kılan bir özelliğe sahip olduğunu savunan Topal, eşitliği modern hurafe olarak nitelendirdi. AYM üyesinin skandal ifadelerine tepki gösteren hukukçular ise şerhi yazan kişinin kadın-erkek eşitliğine tamamen karşı olan zihniyetin bir temsilcisi olduğunu ifade etti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...Slider%20Haber
Bu forumda ahtapot ızgara seven meşhur bi arkadaş var. Sor ona anlatsın :)
Karı koca emekli bankacı çift evini kaç paraya rehin almışlar bi de ne yaparsan yap çıkmayız %25 zam işine gelmiyorsa mahkeme orda diyip suratına kapatmışlar sana her çeşidini anlatır bak. son aldığım duyumlara göre adam şu an kurdeşen döküyo kahrından.
İyi de hayat pahalılığının maliyeti neden sadece ev sahiplerine yüklenmek zorunda hissediliyor ? Ona bakarsan asgari ücretlinin yada kiracının canı da kuzu pirzola çekiyor, ayda bir kez olsun pastırma sucuk yemek istiyor, haftanın 2-3 günü et yemeği pişsin istiyor evinde. Bunlar da lüks değil aslında gayet insani ve olması gereken şeyler her insan bu seviyede beslenmeyi hakediyor.
Ama kimse kalkıp senin bunları ödeyecek gücün yok o zaman al sana %50 indirimli pirzola, %50 indirimli pastırma , %50 indirimli dana antrikot diye iskontolu satış yapmıyor değil mi asgari ücretliye ? Hatta en başta devlet !
Sıkıysa çıkarsın bi kanun versin yetkiyi görsün etkiyi Et Balık Kurumu'na desin ki; asgari ücretle çalıştığını belgeleyene bundan sonra %50 indirimli satış yapacaksın ! Yer mi ? yemezz... Çünkü piyasa kuralları neyse oyun ona göre işler. Zorlama tedbirle bir şey düzeltilmez.
Bu zoraki düzeni sürdürmeye kalkarlarsa ilerde kiracılar daha çok üzülür. Neden mi? Ev sahipleri o evleri boşaltır bir güzel ve uzun süre de kiraya vermezler ekonomide istikrarı görene kadar bu saçmalıklarla uğraşmaktansa 3 kuruşa o evleri yıpratmaktansa. Bu sefer ne olacak ? Kiracılar daha zor kiralık ev bulmaya başlayacak, ve fiyatlar daha da fazla artmaya başlayacak. Bence hükümet %25 gibi komik bi rakam belirlemek yerine yıllık enflasyonun 10 puan altına fixlemeliydi. böylece ne kiracı ne ev sahibi çok üzülmezdi. Ya da devlet madem çok iyi biliyor bu işi, o zaman kalkıp ev sahibine sınır koymakla yetineceğine, ev sahibinden vergi almıyorum. ayrıca kirasının bir kısmınıda ben ödüyorum deseydi keşke.
%100 enflasyon ortamında kimse ev sahibine %25 zamla yetineceksin diye ısrar edemez. Bu resmen ev sahibinin malına cebren ve hileyle ortak olmak demektir.
O ldr büyük paraları kriptoya gömerlerse bunların analarını belleller, kripto borsası bist e benzemez. Zaten olacak olan da bu. Hırsızın malını başka bi hırsız çalar, olan millete olacak. Neyse millet zaten köküne kadar hakediyor orası da başka meseleya.
Benim amcamın kapalı otoparkı olan 3+1 yeni dairesi var. Kiracı eski şuan 2500 den oturuyor. O muhitte öyle bir ev şuan 10 bine rahat kiracı bulur. Babamın da 50 yıllık eski evi var kiracı çıktı kayınbabasinin evinde oturacam diye. Ev bakımsız yıpranmış 4500 e kiraya verdik. Kiraya verirken piyasanın altında uygun olsun dedim. Bir yandan kiralar uçuk ama diğer yandan kiracı çıkarken baya hasar bırakıyor temizlik boya badana 7-8 bin. Petek musluğu 200 TL. İnşaat malzemeleri çok pahalı. Bu şartlarda ucuz kiraya vermek yerine boş kalması daha mantıklı. Ha bu arada devlet ev sahiplerini koruyan kiracının vereceği hasarı sigortalayan bir düzen getirmeli.
Devlet dükkan kiralarına müdahale etmezken ev kiraları ve kiracı ev sahibi arasındaki sorunların kiralanan ev ile ilgili düzenleme şart. En son evden çıkan kiracının verdiği hasar üç yıllık kiradan fazla. Mahkemeye versen neyini alacaksın.
Yazdıklarınıza biraz dikkat .. Kötü söz yazmadan da tartışabilirsiniz ..